Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Programovanie v Delphi
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Programujete v Delphi?
Ano
45%
 45%  [ 49 ]
Nie
54%
 54%  [ 59 ]
Celkom hlasov : 108

Autor Správa
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 02.01.2005

PríspevokZaslal: 09 Jún 2005, 22:30    Predmet: delphi vs c++ Odpovedať s citátom  

Mno v delfach kodim us skoro rok (teda mozno aj dlhsie ale tak intenzivne sa tomu venujem okolo roka). V skole som mal moznost zabrdnut aj do c++. Cecko je sice super jazyk, kopec veci sa da nakodit ale delphi su predsa len zrozumitelnejsie. Ci us sa jedna o syntax ale aj o samotne prekladace. Cecko ti dovoli kopec veci co sposobia take halucinacie ze az tam ta kontorola njeje az taka dosledna.

Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
p55p
Light Star
Light Star

Založený: 13.02.2005

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 0:08    Predmet: Re: delphi vs c++ Odpovedať s citátom  

petuliceq napísal:
...Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci.

suhlasim s tym ze staci na bezne aplikacie, ale ci ma buducnost, to je podla mna dost zlozita otazka, nakolko sa teraz dost presadzuje C#..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 11:28    Predmet: Re: delphi vs c++ Odpovedať s citátom  

p55p napísal:
petuliceq napísal:

suhlasim s tym ze staci na bezne aplikacie, ale ci ma buducnost, to je podla mna dost zlozita otazka, nakolko sa teraz dost presadzuje C#..

Delphi ma takisto podporu .NET
Návrat hore
p55p
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 12:12    Predmet: Re: delphi vs c++ Odpovedať s citátom  

petuliceq napísal:
p55p napísal:
petuliceq napísal:

Delphi ma takisto podporu .NET

to je sice pravda, ale podla mna sa casom presadi hlavne C#
Návrat hore
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 12:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mno mozno ano... ale myslim ze delphi nezanikne...
Návrat hore
p55p
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 12:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

petuliceq napísal:
Mno mozno ano... ale myslim ze delphi nezanikne...

s tym suhlasim. ved vyssie sme sa zhodli ze na jednoduchsie aplikacie je urcit dostacujuci.
no a musim priznat ze v sucasnosti sa stale dost pouziva, na moje prekvapenie pouziva ho aj jedna firma, ktora robi projekty za 200-300mil korun..
Návrat hore
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 12:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

mno vidis Smile Ja som prednedavnom bol na pohovore v jednej firme z Vjedne ktora robi soft pre banky a poistovne, a ked som sa ix potom pytal ci kodia aj v njecom inom ako Delphi povedali ze veeeeeelmi malo...
No a potom mi napisali ze ma nexcu... ale to by bolo moc velke stastje este pocas skoly ziskat taky job.
Návrat hore
p55p
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 13:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ono je asi tazko polemizovat o buducnosti neakeho produktu. zavisi to hlavne od velkych spolocnosti, ci ho budu alebo nebudu pouzivat..
ale kto vie, mozno prave my sa zasluzime o novy rozkvet Delphi.. Cool
Návrat hore
programator
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 18.04.2005

PríspevokZaslal: 11 Jún 2005, 17:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja tiez programujem v Delphi, a myslim si ze to je dost dobry jazyk, ked este k tomu ovladate Windows API, tak je to super. Uz som v nom asi 2,3roky. Ved existuje kopec programov urobenych v delphi, napriklad Skype,Micro DVD player...
Navyse sa da v Borland Delphi pisat aj C++, aj assembler. Myslilm ze je to jazyk ktory ma velku budocnost aj s platformou .NET.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Gregi
Expert
Expert

Založený: 24.03.2005

PríspevokZaslal: 14 Jún 2005, 16:59    Predmet: Otazocka StringGrid Odpovedať s citátom  

Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist Embarassed a ako sa da menit typ pisma.
Dik.
Návrat hore
p55p
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 17 Jún 2005, 17:54    Predmet: Re: Otazocka StringGrid Odpovedať s citátom  

Gregi napísal:
... a ako sa da menit typ pisma. Dik.

napr. pouzi FontDialog:

fontdialog1.font.assign(stringgrid1.font);
if fontdialog1.execute then stringgrid1.font.Assign(fontdialog1.font);
Návrat hore
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 17 Jún 2005, 21:14    Predmet: Re: Otazocka StringGrid Odpovedať s citátom  

Gregi napísal:
Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist Embarassed
Dik.

Mno takto... takisto mozes pouzit udalost onClick... dokazes pomocou funkcie StringGrid.Selection ktora ti vrati typ TRect (teda obdlznik)... cize vjes ktoru bunku/bunky uzivatel oznacil.
Pokial ide o vysvietenie, resp. zmenu farby iba niektorych buniek je to horsie... Skusal som to ale neprisiel som na to... Farbu vsetkych buniek zmenis cez property Color.... cize: stringGrid1.color := clBlue....

Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je taketo.... Vyuzit Canvas (platno) danej komponenty a manualne prekreslit oznacenu bunku na inu farbu... Tam sa nevyhnes prepocitavaniu tych relativnych suradnic co ti vratila metoda selection na globalne...

Mozno je jednoduchsie riesenie, uvidime co na to ostatni
Návrat hore
Gregi
Expert
Expert

Založený: 24.03.2005

PríspevokZaslal: 22 Jún 2005, 14:58    Predmet: Re: Otazocka StringGrid Odpovedať s citátom  

petuliceq napísal:
Gregi napísal:
Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist Embarassed
Dik.

Mno takto... takisto mozes pouzit udalost onClick... dokazes pomocou funkcie StringGrid.Selection ktora ti vrati typ TRect (teda obdlznik)... cize vjes ktoru bunku/bunky uzivatel oznacil.
Pokial ide o vysvietenie, resp. zmenu farby iba niektorych buniek je to horsie... Skusal som to ale neprisiel som na to... Farbu vsetkych buniek zmenis cez property Color.... cize: stringGrid1.color := clBlue....

Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je taketo.... Vyuzit Canvas (platno) danej komponenty a manualne prekreslit oznacenu bunku na inu farbu... Tam sa nevyhnes prepocitavaniu tych relativnych suradnic co ti vratila metoda selection na globalne...

Mozno je jednoduchsie riesenie, uvidime co na to ostatni

jj to som skusal, ale to meni cele stringgrid pozadie. Ja praveze potrebujem menit iba jednotlive bunky. Je to akosi pri vykreslovani tabulky checkujem ktra sa vykresluje a ked je to ta ktoru chcem tak dam zmenu "coloru". Dalsie sa vykresluju zas v zakladnej farbe. Mne to raz jeden znamy ukazoval ale to bolo davno a nesejvol som si to. Kto nesejvuje nech neje. Ja viem Smile .
Návrat hore
programator
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 18.04.2005

PríspevokZaslal: 27 Jún 2005, 17:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

p55p napísal:
...s tym suhlasim. ved vyssie sme sa zhodli ze na jednoduchsie aplikacie je urcit dostacujuci.
no a musim priznat ze v sucasnosti sa stale dost pouziva, na moje prekvapenie pouziva ho aj jedna firma, ktora robi projekty za 200-300mil korun..

A napr. ktore velke firmy robia v Delphi???
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
p55p
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 27 Jún 2005, 17:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

programator napísal:
A napr. ktore velke firmy robia v Delphi???

ttc Wink

samozrejme ze nerobia len v Delphi..
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Strana 2 z 5

Prejdi na: