|
| Programujete v Delphi? |
| Ano |
|
45% |
[ 49 ] |
| Nie |
|
54% |
[ 59 ] |
|
| Celkom hlasov : 108 |
|
| Autor |
Správa |
petuliceq Medium Expert

Stav:  Založený: 02.01.2005 Príspevky: 100 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 09 Jún 2005, 22:30 Predmet: delphi vs c++ |
|
|
Mno v delfach kodim us skoro rok (teda mozno aj dlhsie ale tak intenzivne sa tomu venujem okolo roka). V skole som mal moznost zabrdnut aj do c++. Cecko je sice super jazyk, kopec veci sa da nakodit ale delphi su predsa len zrozumitelnejsie. Ci us sa jedna o syntax ale aj o samotne prekladace. Cecko ti dovoli kopec veci co sposobia take halucinacie ze az tam ta kontorola njeje az taka dosledna.
Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci. |
|
| Návrat hore |
|
 |
p55p Light Star

Stav:  Založený: 13.02.2005 Príspevky: 229
Zaslal: 11 Jún 2005, 0:08 Predmet: Re: delphi vs c++ |
|
|
| petuliceq napísal: |
| ...Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci. |
suhlasim s tym ze staci na bezne aplikacie, ale ci ma buducnost, to je podla mna dost zlozita otazka, nakolko sa teraz dost presadzuje C#.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
petuliceq Medium Expert

|
Zaslal: 11 Jún 2005, 11:28 Predmet: Re: delphi vs c++ |
|
|
| p55p napísal: |
suhlasim s tym ze staci na bezne aplikacie, ale ci ma buducnost, to je podla mna dost zlozita otazka, nakolko sa teraz dost presadzuje C#.. |
Delphi ma takisto podporu .NET |
|
| Návrat hore |
|
 |
p55p Light Star

Zaslal: 11 Jún 2005, 12:12 Predmet: Re: delphi vs c++ |
|
|
Delphi ma takisto podporu .NET |
to je sice pravda, ale podla mna sa casom presadi hlavne C# |
|
| Návrat hore |
|
 |
petuliceq Medium Expert

|
Zaslal: 11 Jún 2005, 12:25 Predmet: |
|
|
| Mno mozno ano... ale myslim ze delphi nezanikne... |
|
| Návrat hore |
|
 |
p55p Light Star

Zaslal: 11 Jún 2005, 12:38 Predmet: |
|
|
| Mno mozno ano... ale myslim ze delphi nezanikne... |
s tym suhlasim. ved vyssie sme sa zhodli ze na jednoduchsie aplikacie je urcit dostacujuci.
no a musim priznat ze v sucasnosti sa stale dost pouziva, na moje prekvapenie pouziva ho aj jedna firma, ktora robi projekty za 200-300mil korun.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
petuliceq Medium Expert

|
Zaslal: 11 Jún 2005, 12:58 Predmet: |
|
|
mno vidis Ja som prednedavnom bol na pohovore v jednej firme z Vjedne ktora robi soft pre banky a poistovne, a ked som sa ix potom pytal ci kodia aj v njecom inom ako Delphi povedali ze veeeeeelmi malo...
No a potom mi napisali ze ma nexcu... ale to by bolo moc velke stastje este pocas skoly ziskat taky job. |
|
| Návrat hore |
|
 |
p55p Light Star

Zaslal: 11 Jún 2005, 13:07 Predmet: |
|
|
no ono je asi tazko polemizovat o buducnosti neakeho produktu. zavisi to hlavne od velkych spolocnosti, ci ho budu alebo nebudu pouzivat..
ale kto vie, mozno prave my sa zasluzime o novy rozkvet Delphi..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
programator Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.04.2005 Príspevky: 429 Bydlisko: Papua new Guinea Karma: 
|
Zaslal: 11 Jún 2005, 17:39 Predmet: |
|
|
Ja tiez programujem v Delphi, a myslim si ze to je dost dobry jazyk, ked este k tomu ovladate Windows API, tak je to super. Uz som v nom asi 2,3roky. Ved existuje kopec programov urobenych v delphi, napriklad Skype,Micro DVD player...
Navyse sa da v Borland Delphi pisat aj C++, aj assembler. Myslilm ze je to jazyk ktory ma velku budocnost aj s platformou .NET. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gregi Expert

Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 140
Zaslal: 14 Jún 2005, 16:59 Predmet: Otazocka StringGrid |
|
|
Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist a ako sa da menit typ pisma.
Dik. |
|
| Návrat hore |
|
 |
p55p Light Star

Zaslal: 17 Jún 2005, 17:54 Predmet: Re: Otazocka StringGrid |
|
|
| Gregi napísal: |
| ... a ako sa da menit typ pisma. Dik. |
napr. pouzi FontDialog:
fontdialog1.font.assign(stringgrid1.font);
if fontdialog1.execute then stringgrid1.font.Assign(fontdialog1.font); |
|
| Návrat hore |
|
 |
petuliceq Medium Expert

|
Zaslal: 17 Jún 2005, 21:14 Predmet: Re: Otazocka StringGrid |
|
|
Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist
Dik. |
Mno takto... takisto mozes pouzit udalost onClick... dokazes pomocou funkcie StringGrid.Selection ktora ti vrati typ TRect (teda obdlznik)... cize vjes ktoru bunku/bunky uzivatel oznacil.
Pokial ide o vysvietenie, resp. zmenu farby iba niektorych buniek je to horsie... Skusal som to ale neprisiel som na to... Farbu vsetkych buniek zmenis cez property Color.... cize: stringGrid1.color := clBlue....
Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je taketo.... Vyuzit Canvas (platno) danej komponenty a manualne prekreslit oznacenu bunku na inu farbu... Tam sa nevyhnes prepocitavaniu tych relativnych suradnic co ti vratila metoda selection na globalne...
Mozno je jednoduchsie riesenie, uvidime co na to ostatni |
|
| Návrat hore |
|
 |
Gregi Expert

Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 140
Zaslal: 22 Jún 2005, 14:58 Predmet: Re: Otazocka StringGrid |
|
|
Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist
Dik. |
Mno takto... takisto mozes pouzit udalost onClick... dokazes pomocou funkcie StringGrid.Selection ktora ti vrati typ TRect (teda obdlznik)... cize vjes ktoru bunku/bunky uzivatel oznacil.
Pokial ide o vysvietenie, resp. zmenu farby iba niektorych buniek je to horsie... Skusal som to ale neprisiel som na to... Farbu vsetkych buniek zmenis cez property Color.... cize: stringGrid1.color := clBlue....
Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je taketo.... Vyuzit Canvas (platno) danej komponenty a manualne prekreslit oznacenu bunku na inu farbu... Tam sa nevyhnes prepocitavaniu tych relativnych suradnic co ti vratila metoda selection na globalne...
Mozno je jednoduchsie riesenie, uvidime co na to ostatni |
jj to som skusal, ale to meni cele stringgrid pozadie. Ja praveze potrebujem menit iba jednotlive bunky. Je to akosi pri vykreslovani tabulky checkujem ktra sa vykresluje a ked je to ta ktoru chcem tak dam zmenu "coloru". Dalsie sa vykresluju zas v zakladnej farbe. Mne to raz jeden znamy ukazoval ale to bolo davno a nesejvol som si to. Kto nesejvuje nech neje. Ja viem . |
|
| Návrat hore |
|
 |
programator Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.04.2005 Príspevky: 429 Bydlisko: Papua new Guinea Karma: 
|
Zaslal: 27 Jún 2005, 17:16 Predmet: |
|
|
...s tym suhlasim. ved vyssie sme sa zhodli ze na jednoduchsie aplikacie je urcit dostacujuci.
no a musim priznat ze v sucasnosti sa stale dost pouziva, na moje prekvapenie pouziva ho aj jedna firma, ktora robi projekty za 200-300mil korun.. |
A napr. ktore velke firmy robia v Delphi??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
p55p Light Star

Zaslal: 27 Jún 2005, 17:19 Predmet: |
|
|
| programator napísal: |
| A napr. ktore velke firmy robia v Delphi??? |