Programovanie v Delphi
delphi vs c++
Mno v delfach kodim us skoro rok (teda mozno aj dlhsie ale tak intenzivne sa tomu venujem okolo roka). V skole som mal moznost zabrdnut aj do c++. Cecko je sice super jazyk, kopec veci sa da nakodit ale delphi su predsa len zrozumitelnejsie. Ci us sa jedna o syntax ale aj o samotne prekladace. Cecko ti dovoli kopec veci co sposobia take halucinacie ze az tam ta kontorola njeje az taka dosledna.
Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci.
Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci.
Re: delphi vs c++
suhlasim s tym ze staci na bezne aplikacie, ale ci ma buducnost, to je podla mna dost zlozita otazka, nakolko sa teraz dost presadzuje C#..petuliceq napísal:...Kazdopadne Delphi ma buducnost. Na bezne aplikacie uplne staci.
Delphi ma takisto podporu .NETp55p napísal: suhlasim s tym ze staci na bezne aplikacie, ale ci ma buducnost, to je podla mna dost zlozita otazka, nakolko sa teraz dost presadzuje C#..
to je sice pravda, ale podla mna sa casom presadi hlavne C#petuliceq napísal: Delphi ma takisto podporu .NET
s tym suhlasim. ved vyssie sme sa zhodli ze na jednoduchsie aplikacie je urcit dostacujuci.petuliceq napísal:Mno mozno ano... ale myslim ze delphi nezanikne...
no a musim priznat ze v sucasnosti sa stale dost pouziva, na moje prekvapenie pouziva ho aj jedna firma, ktora robi projekty za 200-300mil korun..
mno vidis
Ja som prednedavnom bol na pohovore v jednej firme z Vjedne ktora robi soft pre banky a poistovne, a ked som sa ix potom pytal ci kodia aj v njecom inom ako Delphi povedali ze veeeeeelmi malo...
No a potom mi napisali ze ma nexcu... ale to by bolo moc velke stastje este pocas skoly ziskat taky job.
No a potom mi napisali ze ma nexcu... ale to by bolo moc velke stastje este pocas skoly ziskat taky job.
-
programator
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja tiez programujem v Delphi, a myslim si ze to je dost dobry jazyk, ked este k tomu ovladate Windows API, tak je to super. Uz som v nom asi 2,3roky. Ved existuje kopec programov urobenych v delphi, napriklad Skype,Micro DVD player...
Navyse sa da v Borland Delphi pisat aj C++, aj assembler. Myslilm ze je to jazyk ktory ma velku budocnost aj s platformou .NET.
Navyse sa da v Borland Delphi pisat aj C++, aj assembler. Myslilm ze je to jazyk ktory ma velku budocnost aj s platformou .NET.
Otazocka StringGrid
Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist
a ako sa da menit typ pisma.
Dik.
Dik.
Re: Otazocka StringGrid
napr. pouzi FontDialog:Gregi napísal:... a ako sa da menit typ pisma. Dik.
fontdialog1.font.assign(stringgrid1.font);
if fontdialog1.execute then stringgrid1.font.Assign(fontdialog1.font);
Mno takto... takisto mozes pouzit udalost onClick... dokazes pomocou funkcie StringGrid.Selection ktora ti vrati typ TRect (teda obdlznik)... cize vjes ktoru bunku/bunky uzivatel oznacil.Gregi napísal:Ako sa v komponente StringGrid da nastavovat farba jednotlivych buniek. Jedna sa mi o pozadie aj text. Je to udajne na zaklade akcie OnChange ale nemozem na to akosi prjist![]()
Dik.
Pokial ide o vysvietenie, resp. zmenu farby iba niektorych buniek je to horsie... Skusal som to ale neprisiel som na to... Farbu vsetkych buniek zmenis cez property Color.... cize: stringGrid1.color := clBlue....
Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je taketo.... Vyuzit Canvas (platno) danej komponenty a manualne prekreslit oznacenu bunku na inu farbu... Tam sa nevyhnes prepocitavaniu tych relativnych suradnic co ti vratila metoda selection na globalne...
Mozno je jednoduchsie riesenie, uvidime co na to ostatni
jj to som skusal, ale to meni cele stringgrid pozadie. Ja praveze potrebujem menit iba jednotlive bunky. Je to akosi pri vykreslovani tabulky checkujem ktra sa vykresluje a ked je to ta ktoru chcem tak dam zmenu "coloru". Dalsie sa vykresluju zas v zakladnej farbe. Mne to raz jeden znamy ukazoval ale to bolo davno a nesejvol som si to. Kto nesejvuje nech neje. Ja viempetuliceq napísal: Mno takto... takisto mozes pouzit udalost onClick... dokazes pomocou funkcie StringGrid.Selection ktora ti vrati typ TRect (teda obdlznik)... cize vjes ktoru bunku/bunky uzivatel oznacil.
Pokial ide o vysvietenie, resp. zmenu farby iba niektorych buniek je to horsie... Skusal som to ale neprisiel som na to... Farbu vsetkych buniek zmenis cez property Color.... cize: stringGrid1.color := clBlue....
Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je taketo.... Vyuzit Canvas (platno) danej komponenty a manualne prekreslit oznacenu bunku na inu farbu... Tam sa nevyhnes prepocitavaniu tych relativnych suradnic co ti vratila metoda selection na globalne...
Mozno je jednoduchsie riesenie, uvidime co na to ostatni
-
programator
Medium Star
-
programator
Medium Star
tomasso napísal:a nevedeli by ste kde by som zohnal navod ako mam robit s tym programom
Kód: Vybrať všetko
http://www.zive.cz/poradna/Children.asp?PG=1&Con=57
http://www.martinkasman.sk