PUNK - OI

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
un_know
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa un_know »

whiteronie napísal:no na starych oikacoch som vyrastal kapely ako BRANIK, ORLIK, Hubert Machane, I.P.B. (Inkoust pana Boučka), My lai... good hudbicka :D
\\no neviem ci prave orlik hraju Oi! :) ci to neni skvor WP.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Vesper napísal:texty, oi su vacsinou ''narodne orientovane'' :D
driist :lol: oi nema nic spolocne s nacionalizmom alebo dokonca fasizmom.o historii oi sa nebudem rozpisovat no povodne Oi nebolo ani nahodou WP ani NS.dnesne Oi kapely su vacsinou apoliticke (texty o pive,oblubenej krcme,futbale,ulici) ale najdu sa aj kapely ktore ideovo patria k nejakemu taboru.o WP/NS Oi! vsetci vieme,to su ti nackovia.ale existuju aj anarcho Oi kapely (dokonca aj u nas su take-rozpor,zelezna kolona) a dokonca aj komunisticke a bolsevicke kapely (hlavne v spanielsku - opcioK95 je asi najznamejsia,ine ani nepoznam ani ma nezaujmaju)

hudobne rozdiel medzi punkom a Oi spociva hlavne v tom ze Oi je ovela rychlejsie,bicie su ovela dynamickejsie a prespekulovanejsie.po bicich dominuje v Oi tvrda,vyrazna,skreslena gitara ktora hra vacsinou par akordov (do 5 ) plus nejaky ten palm muting alebo nejake jednoduche a melodicke sola.Spev v Oi je ovela hrubsi a menej vyskovo diferencovany (tecnicky je spev v jednom,dvoch tonoch).oblubene su silne,spevave,skupinove refreny.
man osobne viac berie ako Oi (Oi je podla man vymakanejsi punk)
pre porovnanie:
dajme tomu ze typicky Oi (az taky typicky neni no ale,,)

a punk:

Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Oi! je pozdrav pouzivany v Anglicku tzv. "cockney" narecie, velmi silno pouzite aj vo filme This is England.

Oi! ako hudba je vlastne Skinheadsky punk. Je rychlejsi o dost, niesu tam nike vymakane riffy ani nic take iba ciste akordy a PM (Dusenie dlanou). Oi! neznamena ziadne politicke zameranie je to iba hudba... WP a NS nepouzivaju nazov Oi! ale skor RAC'n'Roll (Rock Against Communism'n'Roll).
Naopak komunisticka a bolsevisticka hudba sa nazyva podla hnutia RASH (Red and Anarchist Skinheads).
Vacsina Oi! kapiel su apoliticke cize sa nezastavaju ani pravice ani lavice preto by som RozpoR za Oi! nepovazoval lebo maju svoje antifapoliticke presvedcenie. Taka dobra kapela ako uz niekto spominal je
Zaciatok Konca - Roztoceny Vecer

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=S2n0kG3O_I0

Pilsner Oiquell - Skins se brani utokem

http://youtube.com/watch?v=rZUw5s4oTSg
Taktiez Incident a Operace Artaban. Incident je akoby bratska kapela Rozporu ale podla mna maju lepsiu hudbu aj texty, a Operace Artaban ma niake prvky tzv. Lokalpatriotizmu.

Zo zahranicnych napriklad
4 Skins - A.C.A.B.

http://youtube.com/watch?v=OYZU2am6WLk
Cockney rejects - I'm Forrever Blowing Bubbles

http://youtube.com/watch?v=1-X6LnVASGs
Perkele - Heart full of pride

http://youtube.com/watch?v=7my9mYOMNf0
No Doubt - Oi! to the world (Niake prvky ska a punku)

http://youtube.com/watch?v=7ZjoJXAjXY8
Japonska Kobra - Oi!Oi!Oi!

http://youtube.com/watch?v=ByFd60EcUqA
Snad staci :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

kazdopadne Oi! sa moze pysit tvrdsimi gitarami a uplne odlisnymi textami. punkove texty zvycajne nerozoberaju nejake vaznejsie temy. Oi! hudba sa casto viaze s lahkym patriotizmom (zaciatok konca alebo operace artaban. pri operacke by som to uz lahkym patriotizmom nenazval). Oi! hudba je spojena so ska. v songoch sa zvyknu vyskytnut pasaze s gitarami hrajucimi ska (hlavne operace artaban toto velmi vyuziva a myslim, ze to znie velmi dobre). dalej Oi! texty byvaju o dost agresivnejsie (hlavne co sa tyka skupin ako pilsner oiquell, the riot, operacka). staci pozriet temu skinheads. urcite to tam niekde bude :) stace prelistovat "par" stran

//kym sem stihnem napisat, tak ma uz snad kazdy predbehne... ach jaaaj zakolit vas je malo :D
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

turtlak69 napísal:pri operacke by som to uz lahkym patriotizmom nenazval
Myslim ze maju len jeden taky song Tva Zeme. Takze zas niesu niaky ultra patrioti :) Myslim ze tak "zdravo" :D
Zato Rozpor so songom Budeme ich strielat by som miernym nenazval :D

Myslim ze najlepsie to vysvetluje tento vyrok:

http://www.youtube.com/watch?v=Fvy4EBMOCmA
turtlak69
Guru
Guru

Ujo Marky napísal:Myslim ze maju len jeden taky song Tva Zeme. Takze zas niesu niaky ultra patrioti :) Myslim ze tak "zdravo" :D
jj zdravo :) a kvoli tomu si velka cast ludi mysli, ze su neonacisti (este ked nemal spevak vytetovaneho orla).
ten typek to ozaj zabil: ...valku mezi skinama a manickami... :D
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

turtlak69 napísal:jj zdravo :) a kvoli tomu si velka cast ludi mysli, ze su neonacisti (este ked nemal spevak vytetovaneho orla).
U spevaka som zatial ziadnu sliepocku na ramene nespozoroval :D
turtlak69
Guru
Guru

Ujo Marky napísal:U spevaka som zatial ziadnu sliepocku na ramene nespozoroval :D
ani ja este. nebol som na ich koncerte odkedy su v tejto novej zostave. kazdopadne sa mozme vratit k teme. i ked tema je uz vyriesena, uzatvorena s jasnym zaverom na ktorom sa vsetci zhodli...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

marky a co je teda rozpor? :lol: pop?
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

pinacolada napísal:marky a co je teda rozpor? :lol: pop?
No Oi! to urcite neni lebo maju od apolitickosti tak daleko jak Juden Mord...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

a juden mord neni Oi ? sak si sam napisal ze Oi je hudba a nie politicka prislusnost...
btw otazka znela co JE rozpor a nie co rozpor nie je..
turtlak69
Guru
Guru

rozpor je nieco medzi oi a punkovou muzikou. nezaraditelne, nedefinovane, nikoho to netrapi :)
LordHaart
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LordHaart »

no .. ja bych rozpor oznacil za streetpunk :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

pinacolada napísal:a juden mord neni Oi ? sak si sam napisal ze Oi je hudba a nie politicka prislusnost...
btw otazka znela co JE rozpor a nie co rozpor nie je..
No sak prave to ze Oi! nema politicku prislusnost akonahle tam niaka je uz to nieje Oi! a JM je RAC'n'Roll smrti aj sami to spievaju :D
McDollar
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa McDollar »

Do toho sa ani Boh nevzna...teraz je kopec roznych odnozi od vsetkeho,ci uz punku resp. oi. Nechapem teda,ked su oi nie rasisti, tak preco napr. orlik sa povazoval za oi! a pritom tvrdo vyzdvihoval bielu rasu a mozem dat dalsich min 10 prikladov nielen jeho ale aj ine kapely. Aj neonacisti vykrikuju oi! a pritom to nema akoze nic spolocne z ich ideologiou. Cize moj nazor je ,ze v tom je velky chaoz...alebo nevedia co to vobec znamena :?
un_know
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa un_know »

McDollar napísal:Do toho sa ani Boh nevzna...teraz je kopec roznych odnozi od vsetkeho,ci uz punku resp. oi. Nechapem teda,ked su oi nie rasisti, tak preco napr. orlik sa povazoval za oi! a pritom tvrdo vyzdvihoval bielu rasu a mozem dat dalsich min 10 prikladov nielen jeho ale aj ine kapely. Aj neonacisti vykrikuju oi! a pritom to nema akoze nic spolocne z ich ideologiou. Cize moj nazor je ,ze v tom je velky chaoz...alebo nevedia co to vobec znamena :?
aj kapely ako blink sa hraju na punkacov pritom nimi vobec niesu. Jednoducho su to iba vymlete mozgy.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

McDollar napísal:Do toho sa ani Boh nevzna...teraz je kopec roznych odnozi od vsetkeho,ci uz punku resp. oi. Nechapem teda,ked su oi nie rasisti, tak preco napr. orlik sa povazoval za oi! a pritom tvrdo vyzdvihoval bielu rasu a mozem dat dalsich min 10 prikladov nielen jeho ale aj ine kapely. Aj neonacisti vykrikuju oi! a pritom to nema akoze nic spolocne z ich ideologiou. Cize moj nazor je ,ze v tom je velky chaoz...alebo nevedia co to vobec znamena :?
Oi je iba styl hudby.ista metoda robenia hudby.rovnako ako v poezii mas sonet dajme tomu.a sonet moze byt o smutku a moze byt rovnako aj o radosti.proste Oi je forma.obsah je uz nieco ine
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Oi! je Skinheadská hudba.. je to všeobecné označenie pre skinheadskú hudbu.. Ale ako sa odrthla odnoš nacistická, tak si spravili aj vlastnú hudbu, teda White Power Music.. a teda Oi! ostala hudba apolitická, ako aj antifašistická.. A RozpoR je STREET PUNK, ako tu povedal Lordhaart... :)

//edit: trošku som to pozrel na wikine a v podstate som mal pravdu.. :) je to všetko tu.. :) (teda malo by) :wink:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

street punk vs. Oi! ..rozdiel iba v nazve
aspon podla wikiny :D
"Pôvodne sa do 80. rokov štýl nazýval streetpunk (pouličný punk), kým novinár Garry Bushell neprišiel s názvom Oi!, podľa piesne skupiny Cockney Rejects Oi! Oi! Oi!."
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

ZitePunkom napísal:Oi! je Skinheadská hudba.. je to všeobecné označenie pre skinheadskú hudbu.. Ale ako sa odrthla odnoš nacistická, tak si spravili aj vlastnú hudbu, teda White Power Music.. a teda Oi! ostala hudba apolitická, ako aj antifašistická...
Oi! nemusi byt vobec antifasisticky :? Nie kazdy Oikac je antifasista a pospevuje si pred spanim ako bude zarezavat nackov :lol:
Napísať odpoveď