|
|
|
| Autor |
Správa |
Ali-G Expert

Stav:  Založený: 07.04.2006 Príspevky: 163
Zaslal: 24 Apr 2008, 14:47 Predmet: |
|
|
| McDollar napísal: |
Do toho sa ani Boh nevzna...teraz je kopec roznych odnozi od vsetkeho,ci uz punku resp. oi. Nechapem teda,ked su oi nie rasisti, tak preco napr. orlik sa povazoval za oi! a pritom tvrdo vyzdvihoval bielu rasu a mozem dat dalsich min 10 prikladov nielen jeho ale aj ine kapely. Aj neonacisti vykrikuju oi! a pritom to nema akoze nic spolocne z ich ideologiou. Cize moj nazor je ,ze v tom je velky chaoz...alebo nevedia co to vobec znamena  |
aj kapely ako blink sa hraju na punkacov pritom nimi vobec niesu. Jednoducho su to iba vymlete mozgy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2383 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 18:02 Predmet: |
|
|
| McDollar napísal: |
Do toho sa ani Boh nevzna...teraz je kopec roznych odnozi od vsetkeho,ci uz punku resp. oi. Nechapem teda,ked su oi nie rasisti, tak preco napr. orlik sa povazoval za oi! a pritom tvrdo vyzdvihoval bielu rasu a mozem dat dalsich min 10 prikladov nielen jeho ale aj ine kapely. Aj neonacisti vykrikuju oi! a pritom to nema akoze nic spolocne z ich ideologiou. Cize moj nazor je ,ze v tom je velky chaoz...alebo nevedia co to vobec znamena  |
Oi je iba styl hudby.ista metoda robenia hudby.rovnako ako v poezii mas sonet dajme tomu.a sonet moze byt o smutku a moze byt rovnako aj o radosti.proste Oi je forma.obsah je uz nieco ine |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZitePunkom Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 896 Bydlisko: Seru na Vás,já du domů.. Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 20:01 Predmet: |
|
|
Oi! je Skinheadská hudba.. je to všeobecné označenie pre skinheadskú hudbu.. Ale ako sa odrthla odnoš nacistická, tak si spravili aj vlastnú hudbu, teda White Power Music.. a teda Oi! ostala hudba apolitická, ako aj antifašistická.. A RozpoR je STREET PUNK, ako tu povedal Lordhaart...
//edit: trošku som to pozrel na wikine a v podstate som mal pravdu.. je to všetko tu.. (teda malo by) |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2383 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 20:18 Predmet: |
|
|
street punk vs. Oi! ..rozdiel iba v nazve
aspon podla wikiny
"Pôvodne sa do 80. rokov štýl nazýval streetpunk (pouličný punk), kým novinár Garry Bushell neprišiel s názvom Oi!, podľa piesne skupiny Cockney Rejects Oi! Oi! Oi!." |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.09.2005 Príspevky: 739 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 24 Apr 2008, 22:48 Predmet: |
|
|
| ZitePunkom napísal: |
| Oi! je Skinheadská hudba.. je to všeobecné označenie pre skinheadskú hudbu.. Ale ako sa odrthla odnoš nacistická, tak si spravili aj vlastnú hudbu, teda White Power Music.. a teda Oi! ostala hudba apolitická, ako aj antifašistická... |
Oi! nemusi byt vobec antifasisticky Nie kazdy Oikac je antifasista a pospevuje si pred spanim ako bude zarezavat nackov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
M142 Medium Star

Stav:  Založený: 22.03.2006 Príspevky: 365
Zaslal: 25 Apr 2008, 16:53 Predmet: |
|
|
| Ujo Marky napísal: |
Oi! nemusi byt vobec antifasisticky Nie kazdy Oikac je antifasista a pospevuje si pred spanim ako bude zarezavat nackov  |
o čom to točíš zas?tak ak mi nájdeš v tejto vete: "a teda Oi! ostala hudba apolitická, ako aj antifašistická", že musí byť antifašistická, tak máš u mňa pivo ja tam vidím že Oi može byť ako apolitický tak aj antifašistický, neviem čo ostatný... |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.09.2005 Príspevky: 739 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 25 Apr 2008, 17:00 Predmet: |
|
|
| M142 napísal: |
o čom to točíš zas?tak ak mi nájdeš v tejto vete: "a teda Oi! ostala hudba apolitická, ako aj antifašistická", že musí byť antifašistická, tak máš u mňa pivo ja tam vidím že Oi može byť ako apolitický tak aj antifašistický, neviem čo ostatný... |
Pise ze Oi! hudba ostala apoliticka a antifasisticka... |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 896 Bydlisko: Seru na Vás,já du domů.. Karma: 
|
Zaslal: 26 Apr 2008, 13:25 Predmet: |
|
|
A aká iná by mala byť?.. keď nacisti si vytvorili vlastný štýl hudby?.. teda WP Music?.. teda Skinheadom.. apolitickým, antifašistickým ostala hudba Oi! (ktorú ostatne sami vytvorili)
ak chceš dôkaz, tak si pozri videá, ktoré ostatne sám určite dobre poznáš...
Začiatok Konca- Roztočený večer
spojenie Skins&Punx-Apolotické
Orlík- Faschos
národne orientovaní antifašisti
The Riot- War Brothers Gang
Antifašistický Oi!
The Riot- Skins & Punx
"nepleť si nás s náckama, jinak poznáš tvrdou pěst" čo vlastne len dokazuje moje tvrdenie piesňou pred tým
Los Fastidios-SHARP
Všetci vidíme nápis SHARP a potom prvé a posledné vety počuje aj hluchý.. antirasistická, ANTIFA, Skins & Punx
Takže myslím, že mám jednoznačnú pravdu.. skús mi Ujo Marky vyvrátiť moju pravdu, teda dokázať opak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
LordHaart Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.08.2007 Príspevky: 125
Zaslal: 26 Apr 2008, 13:30 Predmet: |
|
|
M142, Ujo Marky: obidvaja si tu vetu vysvetlujete inac... jeden o voze, druhy o koze  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 26 Apr 2008, 17:13 Predmet: |
|
|
Zite Punkom, mas pravdu... Ja som len povedal ze nie kazda Oi! kapela musi byt antifasisticka, sice aj moja je Ale nieje to podmienka.
PS: Los Fastidios je jasne lavicovo orientovany takze skor RASH by som povedal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

|
Zaslal: 26 Apr 2008, 17:55 Predmet: |
|
|
| Ujo Marky napísal: |
Zite Punkom, mas pravdu... Ja som len povedal ze nie kazda Oi! kapela musi byt antifasisticka, sice aj moja je Ale nieje to podmienka.
PS: Los Fastidios je jasne lavicovo orientovany takze skor RASH by som povedal  |
no neviem ako si dospel k tomu ze los fastidios je rash povedal ti niekto mudry? |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 26 Apr 2008, 19:11 Predmet: |
|
|
Cital si si niekedy preklady ich textov? Zjavne nie lebo kazdy treti je o socialnej rovnosti atd.  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 27 Apr 2008, 1:05 Predmet: |
|
|
To mi teda chceš povedať, že hráš niečo ako Orlík?.. usudzujem z tvojich názorov...  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 27 Apr 2008, 11:21 Predmet: |
|
|
| ZitePunkom napísal: |
| To mi teda chceš povedať, že hráš niečo ako Orlík?.. |
Nie... Teda podla toho ako to beres. Ale nejsme WP kapela Dam Ti sem cast textu, aby si vedel cca.
| Kód: |
Neokolaborant
Kazdý den ta stretávam
a je mi z teba do placu
Ked ta vidím ako vyzerás
a kazdému chces dat hned na pi--u
Nazývas sa skinheadom
no pritom nevies co to znamená
más v palici riadny zmätok
no tvoja pravda je tá jediná...
Vrcholom vsetkého je ten fakt
ze si neokolaborant
Pod maskou tvojho vlastenectva
Sa vsak skrýva velký klam
Históriu asi nepoznás
alebo si ju priznat nechces
skrátka zriekol si sa vlastnej krvi
a proti tomu uz nic nezmôzes
Ref:
Co ty si zac,co ty si zac – ked si zradil vlastny národ?
Co ty si zac,co ty si zac – nemás v sebe stipku úcty?
Co ty si zac,co ty si zac – aký si mal na to dôvod?
Co ty si zac,co ty si zac – za zradu zaplatís,bud si istý!
Kazdý den ta stretávam
a len sa divím,jak si dopadol
Zas sa Nemcom do zadku strkás
az na samé dno si klesol
Pre vlastnú zem nic nespravís,
No za vodcu by si dal aj zivot
Hroby velkých Slovákov
Sa otriasajú v základoch
Ref
|
Dalsi
| Kód: |
ZAKLIATA STRÁŽ
Sitno,ten majestátny vrch
Legendami opradený
Ukrýva tajomstvá
Ktoré si nikdy nikto nevysvetlí
Avšak poklad,ktorý dnes už len málokdo
Vzácnejším nad zlato pokladá
Je starodávnych
Domobrancov armáda
Ref.
Ked nastane čas
Skala sa otvorí
Jazdectvo v ťažkej zbroji
Sa z nej vynorí
Vyrazia vpred
Národu na pomoc
Aby nad nami
Nepriateľ nemal moc
Zem svoju obránia si
Do dychu posledného
Trest stihne všetkých zradcov
Hada zapredaného
Ochotný padnúť
V tom boji divokom
Len aby Slovák
Nebol otrokom...
2.sloha
Hrdí rytieri z dôb veľkých králov
Zo sebou prinesú aj stratenú slobodu...
Ponad vrchole Tatier sa opäť vznesie orol
A zakrúží pod jasným nebom...
Pevne verím že sa raz predsa len
Ťažkoodenci prebudia zo svojho dlhého spánku...
A mocnými mečmi odoženú západné monštrum
Neustále sa vznášajúce nad Dunajom!... |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
LordHaart Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.08.2007 Príspevky: 125
Zaslal: 27 Apr 2008, 11:48 Predmet: |
|
|
| musim povedat, ze celkom zajimave texty... smiem sa spytat ako sa vola ta tvoja kapela? resp. nemate nejake nahravky? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|