|
|
|
| Autor |
Správa |
merlin1x1 Light Expert

Stav:  Založený: 07.08.2005 Príspevky: 49
Zaslal: 22 Mar 2008, 17:50 Predmet: Racing school |
|
|
Existuje nieco take u nas na SR alebo CR (tipujem Brno)? Nejaka pokrocilejsia "autoskola", v ktorej by sa dalo naucit ako jazdit vo vacsich rychlostiach a ako ovladat auto v smyku atd...pochybujem, ze tu niekto ma s tym skusenosti a nieco take absolvoval, ale ak by sa nahodou niekto taky nasiel tak napis  |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13944 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
merlin1x1 Light Expert

Stav:  Založený: 07.08.2005 Príspevky: 49
Zaslal: 22 Mar 2008, 18:03 Predmet: |
|
|
skoda, ze je to take drahe a vacsinou pre skupiny ludi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mateq Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.08.2007 Príspevky: 351 Bydlisko: Trnava, Slovakia Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 14:36 Predmet: |
|
|
| Veľmi by ma zaujímalo, aké máš auto. Jednou z možností je, že si pôjdeš zajazdiť na okruh do brna, počas dní pre verejnosť. Síce k sebe nedostaneš inštruktora alebo niečo podobné, ale budeš môcť jazdiť na uzavretom okruhu a vyskúšať si rôzne veci. |
|
| Návrat hore |
|
 |
PACO8 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.04.2006 Príspevky: 816 Bydlisko: In my house Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 14:42 Predmet: |
|
|
V Brne sa da jazdit na okruhu aj na autach? Ja som myslel ze to je len pre motorky.
Popripade moze skocit k Madarom do Hungaroringu zda sa mi ze sa plati 10 000 forintov (cca 1300Sk) za 4x20minut. A nech si potom pripravi aj nahradne gumy, lebo okruhy maju drsnejsi asfalt ako cesta a po hodinke kruzenia ani nezistis ako a gumy su uplne zodrate. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mateq Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.08.2007 Príspevky: 351 Bydlisko: Trnava, Slovakia Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 14:46 Predmet: |
|
|
Dá sa aj na autách, je to rozdelené. Zdá sa mi že vlani dokonca mohli len autá, pretože sa tam na moto niekto zabil .
http://www.automotodrombrno.cz/go/main.asp?catid=367&langid=
A 400 KČ na 30min je veľmi slušné myslím. Lepšie ako blbnúť v normálnej premávke.
Asi by som to riešil nákupom nejakých použitých pneumatík môjho rozmeru, obul ich, išiel na okruh, zničil ich tam a potom prezul naspäť na svoje civilné... |
|
| Návrat hore |
|
 |
PACO8 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.04.2006 Príspevky: 816 Bydlisko: In my house Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 14:53 Predmet: |
|
|
Viem ze sa tam niekto zabil, uz znovu a tak aj rozmyslali o tom ze sa tam prestane jazdit na moto, ale ze sa tam jazdi aj na autach som nevedel.
BTW: Tu mas stranku Hungaroringu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kibo Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.09.2005 Príspevky: 3310 Bydlisko: Blava, ne? Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 14:53 Predmet: |
|
|
ved tak sa to bezne riesi, kupis jazdene gumy aj s diskami, by si si neznicil svoje ked nahodou vyletis mimo trat. poznam kopu ludi co sa tak chodia odreagovat, ved je to relativne blizko a za rozumne peniaze. oni vsak chodia tak, ze sa pozbieraju skupina a chodia si odjazdit svoju "grand prix"
jee, moj rocnik |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 5415 Bydlisko: failblog.org :-D Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 15:09 Predmet: |
|
|
| Mateq napísal: |
| Veľmi by ma zaujímalo, aké máš auto. Jednou z možností je, že si pôjdeš zajazdiť na okruh do brna, počas dní pre verejnosť. Síce k sebe nedostaneš inštruktora alebo niečo podobné, ale budeš môcť jazdiť na uzavretom okruhu a vyskúšať si rôzne veci. |
To hej, ale podla mna by to chcelo predtym nejaku teoreticku pripravu na prejazdy zakrutami a tak. A druha vec je ta, ze bude lepsie trenovat zvladanie nedotacavosti a pretacavosti. Preto je skola smyku lepsia, tam sa ucis aj jazdu na mokrej vozovke a zvladanie smyku, ktory ti tam vytvori taka pohybliva plosina, cize nei si uplne pripraveny. Okruh skor sluzi na spoznanie moznosti auta a bezpecne vyblaznenie sa. |
|
| Návrat hore |
|
 |
PACO8 Light Professional

|
Zaslal: 25 Mar 2008, 15:12 Predmet: |
|
|
Ak uz nic ine tak aj okruh je dobrym riesenim. Ako teoreticka priprava moze posluzit nejaka hra kde mas aj konkretny okruh a mozes si nastudovat zakruty a este lepsie by bolo ak by to bola nejaka simulacia kde najdes aj tvoj typ auta  |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 5415 Bydlisko: failblog.org :-D Karma: 
|
Zaslal: 25 Mar 2008, 15:16 Predmet: |
|
|
| PACO8 napísal: |
Ak uz nic ine tak aj okruh je dobrym riesenim. Ako teoreticka priprava moze posluzit nejaka hra kde mas aj konkretny okruh a mozes si nastudovat zakruty a este lepsie by bolo ak by to bola nejaka simulacia kde najdes aj tvoj typ auta  |
Tak takych vela nie je, skor by som to videl na to, ze v LFS otestovat ako sa PRIBLIZNE sprava podobne auto v krizovych situaciach (skutocnost je vraj aj tak dost odlisna) - samozrejme auto treba aj primerane nastavit, a potom v nejakej inej hre nastudovat Hungaroing/Brno (napriklad GTR2) a potom v nejakej prirucke na nete nastudovat ako sa ma jazdit... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|