Rakovina
-
Začiatok Konca
Professional
Mne nedavno zomrela Babka na rakovinu prsnika...a stacil jeden uder..a tie bunky zacali tak zle reagovat...chodila na chemoterapie...vypadali jej vlasy...ale snazili sme sa ju utesovat a poskytovat jej pozitivny pohlad na svet,aj ked to vzdy nebolo take lahke,ked vam clovek umiera pred ocami...
ale co uz...zivot je ku*va...
najhorsie je, ze rakovina si nevybera. mam spoluziaka, ten ma rakovinu a pritom si toho v zivote vytrpel viac ako hociktory 80 rocny vojnovy veteran
najlepsie to vystihol jeden doktor u nas v nemocnici: rakovinu nemozes dostat, rakovinu bud mas, alebo nemas
keby to bolo "aspon" o zdravom zivotnom style alebo co, ale toto napada vsetkych bez rozdielu.
Nic v zlom,ale s tymto nesuhlasim...Rakovina-je to stale velka neznama,ale podla mojho nazoru ma vela spolocne prave zo zivotnym stylom.Tym nehovorim,ze cloveka ktory preferuje zdravy styl zivota nemoze rakovina postihnut.Ale podla mna,je vo väcsine pripadov hlavnym faktorom vzniku rakoviny prave spominany zivotny styl.ades napísal: keby to bolo "aspon" o zdravom zivotnom style alebo co, ale toto napada vsetkych bez rozdielu.
Dedkovia zomreli na rakovinu(neviem ake, bolo to davno)... po roku ked zomrel druhy dedko, zomrel otec... ked mu zistili nador v plucach (fajcil), tak okamzite siel na operaciu a vyoperovali mu pravu cast pluc, o niekolko mesiacov vypukli dalsie rakoviny - kosti, ladvin a pecene... cely jeden rok sa snazil z toho dostat... je to uz 8 rokov... bolo to peklo
... este vacsie bolo pred 3 rokmi ked aj mame zistili rakovinu hrubeho creva, cele muselo prec, necely rok chodila na chemoterapiu... nastastie sa z toho dostala a je medzi nami... normalne robi, zije....
viem o par ludoch, ktori nepiju, nefajcia, sportuju a predsa ju maju. ale tvoj nazor beriemdudo02 napísal:Nic v zlom,ale s tymto nesuhlasim...Rakovina-je to stale velka neznama,ale podla mojho nazoru ma vela spolocne prave zo zivotnym stylom.Tym nehovorim,ze cloveka ktory preferuje zdravy styl zivota nemoze rakovina postihnut.Ale podla mna,je vo väcsine pripadov hlavnym faktorom vzniku rakoviny prave spominany zivotny styl.
je to silne individualne, ale za zaklad su brane 3 roky bez akejkolvek liecby, ale s relativne castymi kontrolamiP3Bo napísal:Tuším že ak 10 rokov po operacii na rakovinu a uspesnom prelieceni sa rakovina opäť neobjavi ste vyskrtnuty zo zoznamu pacientov ktori rakovinu maju. Opravte ma ak sa mýlim.
no s tym zivotnym stylom je aj neje pravda.. napr.. nador v mozgu trebars, alebo na oblickach.. alebo pohlavne ustroje, koza.. to nema so zivotnym stylom vela spolocneho.. ale napr rakovina zaludka, pecene, hrubeho creva, pluc.. ak ma clovek zdravu zivotospravu tak je sakra mala sanca ze tieto dostane...