Rakovina
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Rakovina
Chcem od vás vedieť či niekto vo vašom okolí ma /mal rakovinu+ aky druh rakoviny(Prosim ti ktori nemaju skusenosti nech ani nepisu pretoze nema zmysel ak 1 uzivatel napise ze sa s tym stretol a 1000 nepise ze nie ). Dalej ako ste to prijali a ako ste pomohli osobe ked jej bolo najhorsie a ake procedury podstupovala. Plus chcem vediet nejake tipi a rady ohladom stravovacich navykov a spravnej zivotospravy.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
babka zomrela na rakovinu pankreasu asi po roku, dedo mal rakovinu uz ani neviem coho(asi zaludok) asi 9 rokov, nakoniec ho porazka sundala na dvakrat, susede nasli v pokrocilom stadiu raka, druhy dedo zomrel asi tiez na rakovinu ale uz si nepamatam. no proste mam krasne vyhliadky. inak mama robi na onkologii takze sa s tym stretava kazdy den.
-
.I.LoVe.lOvE.
Expert
No starký zomrel na rakovinu žalúdka , mamina sestra na uzliny ...
Starkého prípad bol veľmi zaujímavý ... Ešte v rokoch 1960-1970 išiel na vyšetrenie a jeho dve dcéry mu mali ísť pre výsledky .. Tam im doktor povedal , že je v pokročilej fáze rakoviny žalúdka , mama mi to často roprávala ako s plačom utekali celou cestou domov ...
Rozprávali sa s ich mamou a dohodli sa , že mu to nepovedia ...
Starký zomrel v roku 2001 ! 30 rokov žil celkom v pohode s rakovinou , keď o tom ani netušil ...
Starkého prípad bol veľmi zaujímavý ... Ešte v rokoch 1960-1970 išiel na vyšetrenie a jeho dve dcéry mu mali ísť pre výsledky .. Tam im doktor povedal , že je v pokročilej fáze rakoviny žalúdka , mama mi to často roprávala ako s plačom utekali celou cestou domov ...
Rozprávali sa s ich mamou a dohodli sa , že mu to nepovedia ...
Starký zomrel v roku 2001 ! 30 rokov žil celkom v pohode s rakovinou , keď o tom ani netušil ...
-
Kibo
Hardcore addict
to je svata pravda, ak sa clovek dozvie ze ma rakovinu, vo vacsine pripadov sa tomu ludia poddaju a potom pride rychly koniec, to je fakt. takze mozno preto tvoj dedko tak dlho zil. ono vsak zavisi aj na druhu rakoviny.schw33k napísal:žil celkom v pohode s rakovinou , keď o tom ani netušil ...
tak prva osoba, ktora mala co docinenia s rakovinou bola sesternica. ked mala 18, nasli jej doktori na vajcovode nador, tak jej ho odstranili. myslela si, ze deti uz nebude mat... po case, ked sa vydala, mala problemy otehotniet. po case sa im zadarilo a mali dieta. doktori vsak nasli nador aj na druhom vajcovode, takze padlo rozhodnutie, ze to risknu a ze chcu mat este jedno dieta. postastilo sa im a hned ako to bolo mozne isla na druhu operaciu, takze deti uz mat nebude. ale to bol velmi stastny koniec, hlevne pre tetu a uja, teraz stastnych starych rodicov.
druhy pripad uz nie je stastny, krstny zomrel na rakovinu. bol to fakt strasne dobry clovek, jeho humor mi chyba (najviac sa mi pacilo, ked sa pred sesternicou vyhrazal, ze ich kocur Monty pojde do klobas - sesterka v momente plakala ze nieeeeee!
-
Kibo
Hardcore addict
tak nech sa nevzdava, netreba mu to pripominat. treba sa spravat tak ako predtym, normalne zit plnohodnotne. krstny tu sancu nemal, takze tak. kym ho nijako neobmedzuje, nech ju "ignoruje". vysetrenia nech podstupi, vsetko co treba, ale hlavne jeho blizki su dolezity. ked sa budu tvarit ako mrtve jablone, nepomozu mu. aj oni to musia hodit za hlavu a tvarit sa ako by sa nic nemenilo, to naozaj dost pomaha, psychycka podpora je taka mala droga.smetiar007 napísal:Moj stryko ma rakovinu ale od zaciatku ma vyborne testy...
jj, spoluziacka mala leukemiu, rok nechodila do skoly ale dostala sa z toho,a teraz chodi o rok nizsie.
moja biologicka mama zomrela na rakovinu pristitnych teliesok, starky na rakovinu hrubeho creva, ujo na rakovinu pecene a nevlastna mama sa dostala z rakoviny hrubeho creva...
takze ja by som si mal davat fest velky pozor ale na druhej strane chccem viest plnodnotny zivot
moja biologicka mama zomrela na rakovinu pristitnych teliesok, starky na rakovinu hrubeho creva, ujo na rakovinu pecene a nevlastna mama sa dostala z rakoviny hrubeho creva...
takze ja by som si mal davat fest velky pozor ale na druhej strane chccem viest plnodnotny zivot
dedko mi zomrel na rakovinu hrtana + jazyka a poviem vam bolo to niečo strašne ku koncu už nerozpraval a v krku sa mu spravila diera ktora hnisala poradit ti žial moc neviem je to tažko a čo sa tyka stravovacich navikou to zavisi od toho o rakovinu akej časti tela ide a tieš by sa zišlo vediet štadium ochorenia ak ti ma dakto poradit musiš to napisat komkretnejšie ešte doplnim dedko to mal s toho že vela fajčil a pil tak hlavne obmedzit veci zdraviu škodlive
-
Začiatok Konca
Professional
Mne nedavno zomrela Babka na rakovinu prsnika...a stacil jeden uder..a tie bunky zacali tak zle reagovat...chodila na chemoterapie...vypadali jej vlasy...ale snazili sme sa ju utesovat a poskytovat jej pozitivny pohlad na svet,aj ked to vzdy nebolo take lahke,ked vam clovek umiera pred ocami...
ale co uz...zivot je ku*va...
najhorsie je, ze rakovina si nevybera. mam spoluziaka, ten ma rakovinu a pritom si toho v zivote vytrpel viac ako hociktory 80 rocny vojnovy veteran
najlepsie to vystihol jeden doktor u nas v nemocnici: rakovinu nemozes dostat, rakovinu bud mas, alebo nemas
keby to bolo "aspon" o zdravom zivotnom style alebo co, ale toto napada vsetkych bez rozdielu.
Nic v zlom,ale s tymto nesuhlasim...Rakovina-je to stale velka neznama,ale podla mojho nazoru ma vela spolocne prave zo zivotnym stylom.Tym nehovorim,ze cloveka ktory preferuje zdravy styl zivota nemoze rakovina postihnut.Ale podla mna,je vo väcsine pripadov hlavnym faktorom vzniku rakoviny prave spominany zivotny styl.ades napísal: keby to bolo "aspon" o zdravom zivotnom style alebo co, ale toto napada vsetkych bez rozdielu.
Dedkovia zomreli na rakovinu(neviem ake, bolo to davno)... po roku ked zomrel druhy dedko, zomrel otec... ked mu zistili nador v plucach (fajcil), tak okamzite siel na operaciu a vyoperovali mu pravu cast pluc, o niekolko mesiacov vypukli dalsie rakoviny - kosti, ladvin a pecene... cely jeden rok sa snazil z toho dostat... je to uz 8 rokov... bolo to peklo
... este vacsie bolo pred 3 rokmi ked aj mame zistili rakovinu hrubeho creva, cele muselo prec, necely rok chodila na chemoterapiu... nastastie sa z toho dostala a je medzi nami... normalne robi, zije....