Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsie ?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Hawkey
Amateur
Amateur

Stav: Odhlásený
Založený: 16.12.2005

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 16:42    Predmet: RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsie ? Odpovedať s citátom  

cawte, chcem sa spytat:

1) ci je lepsie kupit dve 512 MB ramky a dat ich do dual channel alebo kupit jednu 1 GB. som pocul ze je lepsi dual ch. potom ze single, mam to nejak pomiesane ...
2) aky je rozdiel medzi DDR2 a DDRAM ? aky typ je lepsi, prip. aku znacku pamäti odporucate

poradte pls. dopredu diiik
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
majo55
Expert
Expert

Založený: 03.08.2006

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 17:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

tak lepsie je rozhodne 2x512 MB DDR2.A tie znacky/Kingston,Corsair,OCZ ale zalezi od financii/
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Racius
Light Professional
Light Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 18.01.2006

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 17:21    Predmet: Re: RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsi Odpovedať s citátom  

Hawkey napísal:
aky je rozdiel medzi DDR2 a DDRAM ?
DDR2 je modernejší typ a menej používaný, preferuje sa na doskách Intelu.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
majo55
Expert
Expert

Založený: 03.08.2006

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 17:26    Predmet: Re: RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsi Odpovedať s citátom  

Racius napísal:
DDR2 je modernejší typ a menej používaný, preferuje sa na doskách Intelu.

v kazdom pripade su DDR2 lepsie ako stare DDR
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
MirecPB
Medium Star
Medium Star

Založený: 20.07.2006

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 17:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ja by som bral 1GB single. a za nejaky cas kupit dalsiu 1GB do dualu.
Návrat hore
ONdr3j
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 13.05.2005

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 18:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja by som bral urcite 2x .... (ci 512MB alebo 1 GB, zalezi od financii) a urcite DDR 2 (ak ti to doska podporuje), nie je o com
a co sa tyka znacky tak kazdy ma rad ine, niekomu staci obycajne (PQI,A-DATA,....) a niektory chcu mat to naj (Kingston,Corsair,.....)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Hawkey
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 19:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

ONdr3j napísal:
ja by som bral urcite 2x .... (ci 512MB alebo 1 GB, zalezi od financii) a urcite DDR 2 (ak ti to doska podporuje), nie je o com
a co sa tyka znacky tak kazdy ma rad ine, niekomu staci obycajne (PQI,A-DATA,....) a niektory chcu mat to naj (Kingston,Corsair,.....)

mam dosku MSI 945P Neo2 (http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=10070), podporuje DDR2, tak zoberem tie. no a ta znacka, hmm este presne nevim. inak tato je dost zaujimava

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7694510 ale asi sa nehodi k mojej doske Confused
Návrat hore
ONdr3j
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 13.05.2005

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 20:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hawkey napísal:
mam dosku MSI 945P Neo2 (http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=10070), podporuje DDR2, tak zoberem tie. no a ta znacka, hmm este presne nevim. inak tato je dost zaujimava

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7694510 ale asi sa nehodi k mojej doske Confused

ta ramka ti tam pojde bez problemov (ak sa mylim opravte ma), ale ked pouzijes len 1 modul tak stratis "dual channel" mod, keby si pouzil 2x... tak ho budes mat a tym sa ti zvysi rychlost ramiek o cca 50-60 % (nebite ma ak to nieje pravda, ale narast vykonu je tam), ja vravim ked mas taku dosku tak to je zbytocnost to nevyuzit (ale to je len moj osobny nazor) Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Hawkey
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 25 Sep 2006, 23:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

ONdr3j napísal:
ta ramka ti tam pojde bez problemov (ak sa mylim opravte ma), ale ked pouzijes len 1 modul tak stratis "dual channel" mod, keby si pouzil 2x... tak ho budes mat a tym sa ti zvysi rychlost ramiek o cca 50-60 % (nebite ma ak to nieje pravda, ale narast vykonu je tam), ja vravim ked mas taku dosku tak to je zbytocnost to nevyuzit (ale to je len moj osobny nazor) Smile

no dobre, lenze pri specifikacii tej dosky sa pise, ze podporuje ramky 667/533/400 (Deska podporuje DDRII paměti, a to až do frekvence 667MHz!) a ta Corsair-ka ma 675 MHz..
Návrat hore
ezechiel88
Medium Star
Medium Star

Založený: 16.01.2006

PríspevokZaslal: 26 Sep 2006, 18:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hawkey napísal:
no dobre, lenze pri specifikacii tej dosky sa pise, ze podporuje ramky 667/533/400 (Deska podporuje DDRII paměti, a to až do frekvence 667MHz!) a ta Corsair-ka ma 675 MHz..

to mas jedno moze byt aj 800Mhz ona nepobezi viac ako ti dovoli doska ike mi to pripada trocha ako kravina pretoze 533,667,800 Mhz su DDR2 a 400Mhz je len DDR1 Surprised
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe
Strana 1 z 1

Prejdi na: