|
|
|
| Autor |
Správa |
ppt Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.05.2006 Príspevky: 1476
Zaslal: 15 Aug 2006, 21:00 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
| Kód: |
if($odosli)
echo "Požiadavka úspešne odoslaná";
header("Location: http://www.hojko.com/");
else
echo "Požiadavku sa nepodarilo odoslať";
header("Location: http://www.hojko.com/"); |
|
trosku si ma predbehol...
...myslim ale, ze mas chybu. Pretoze ak pouzijes header(), tak pred tym nemozes mat uiaden vystup na obrazovku. A ty mas vystup echo.
//k tej2.: skus pridat ten meta tag aj do mail.php |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6730 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 15 Aug 2006, 21:03 Predmet: |
|
|
| ppt napísal: |
trosku si ma predbehol...
...myslim ale, ze mas chybu. Pretoze ak pouzijes header(), tak pred tym nemozes mat uiaden vystup na obrazovku. A ty mas vystup echo. |
no tak potom asi len cez meta, alebo js.. lebo ten tvoj spôsob zase neoznámi že to bolo odoslané, len presmeruje. |
|
| Návrat hore |
|
 |
vajda65 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1109 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 15 Aug 2006, 21:13 Predmet: |
|
|
ten meta mi tam nefunguje, ten som skúšal ale nešiel.
Javascripty mi nejdú, ani ten s presmerovaným ani ten na kontrolu.
Inak díky chlapi ste super. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Zaslal: 15 Aug 2006, 21:17 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
no tak potom asi len cez meta, alebo js.. lebo ten tvoj spôsob zase neoznámi že to bolo odoslané, len presmeruje. |
Vlastne aj keby to fungovalo, tak by to bolo nanic. Pretoze by to vypisalo, ze je odoslane, a hned by presmerovalo na uvodnu stranku. Tak potom naco by tam vypisalo, ze bol (nebol) mail odoslany? |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1109 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 15 Aug 2006, 21:19 Predmet: |
|
|
| mal som v pláne to spraviť tak, že čas by bol 10 sekúnd. A ak by bol odoslaný tak by presmerovalo na index. A keby nie tak naspäť na reklamačný formulár. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 15 Aug 2006, 21:36 Predmet: |
|
|
| Frikso napísal: |
| kukni si forum.freeserver.sk tam mas o tom pisane. Mail() tam funguje, len odosielatel musi byt mailova adresa z tvojej domeny /hostujucej/. Prejdi si forum, skus to, ked nepojde, tak mi napis na ICQ poriesime to, ja tiez pouzivam funkciu mail() bez problemov. |
dík toto mi pomohlo, pozrel som fórum a hneď som to aj vyriešil |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Zaslal: 15 Aug 2006, 21:53 Predmet: |
|
|
| vajda65 napísal: |
| mal som v pláne to spraviť tak, že čas by bol 10 sekúnd. A ak by bol odoslaný tak by presmerovalo na index. A keby nie tak naspäť na reklamačný formulár. |
S tym ti neporadim...
Zda sa mi ale 10 sekund vela. Ked uz tak nech ti po uspesnom odoslani otvoti stranku s textom o odoslani, kde budes mat odkaz na index. A ak by nastala pri odoslani chyba, tak sa mi zda zbytocne presmerovat naspat na formular, pretoze s velkou pravdepodobnostou by chyba nastala opat. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 15 Aug 2006, 22:12 Predmet: |
|
|
Spravil som to ako si písal s tou stránkou, ktorá potom po 3 sekundách presmeruje na hlavný index. Mal si pravdu 10 sekúnd je veľmi veľa.
Ešte by som chcel aby mi to odosielalo údaje aj s diakritikou,
ale cez:
| <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> |
mi to nejde.
A ako spraviť aby kontrolovalo či sú všetky polia vyplnené? Ide to aj inak ako cez JS? Vôbec mi na webe tie JS nejdú. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Zaslal: 15 Aug 2006, 22:30 Predmet: |
|
|
| vajda65 napísal: |
Spravil som to ako si písal s tou stránkou, ktorá potom po 3 sekundách presmeruje na hlavný index. Mal si pravdu 10 sekúnd je veľmi veľa.
Ešte by som chcel aby mi to odosielalo údaje aj s diakritikou,
ale cez:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-
1250"> |
mi to nejde.
A ako spraviť aby kontrolovalo či sú všetky polia vyplnené? Ide to aj inak ako cez JS? Vôbec mi na webe tie JS nejdú. |
S tou diakritikou ti neporadim...
A jasne, urcite sa da spravit tak, zeby sa skontrolovali tie polia cez PHP. Spisem tu script:
mail.php:
<?php
$faktura=$_POST["faktura"];
$meno=$_POST["meno"];
$mail=$_POST["mail"];
$tovar=$_POST["tovar"];
$den=$_POST["Den"];
$mesiac=$_POST["mesiac"];
$rok=$_POST["rok"];
$porucha=$_POST["porucha"];
$datum=$den.". ".$mesiac." ".$rok;
if (!isset($faktura) || !isset($meno) || !isset($mail) || !isset($tovar) || !isset($den) || !isset($mesiac) || !isset($rok) || !isset($porucha)){
echo "Nevyplnil si niektory udaj!";}
else {
$text="REKLAMÁCIA TOVARU \n \nČíslo faktúry:".$faktura.",\n tovar: ".$tovar."\n den podania: ".$datum."\n meno: ".$meno."\n mail: ".$mail.",\n popis poruchy: ".$porucha;
$odosli= mail("galajda@biometric.sk", "reklamacia tovaru", $text, "From: ".$mail);
if($odosli)
else
}
?> |
Teoreticky by to malo ist. Moze ale byt, ze tam je nejaka ta chybicka, lebo som to neodskusal.  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 15 Aug 2006, 22:48 Predmet: |
|
|
| odošle mi to aj bez vyplnených údajov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Zaslal: 15 Aug 2006, 23:08 Predmet: |
|
|
| Sakra, skusal som to aj ja a tiez mi to nejde. Rad by som vedel, kde je chyba... |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 16 Aug 2006, 11:58 Predmet: |
|
|
| neviete niekto prosím ako spraviť spraviť tu kontrolu vyplnenia údajov a tú diakritiku? |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 6730 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 16 Aug 2006, 19:05 Predmet: |
|
|
| ppt napísal: |
| Sakra, skusal som to aj ja a tiez mi to nejde. Rad by som vedel, kde je chyba... |
zlyhal ľudský faktor. Treba si pozreť, že ak nie je nastavený deň, mesiac alebo rok, tak sa predáva hodnota 0. Preto v podmienke kde si dal či nie je nastavená táto hodnota ti ju preskočilo, lebo ona je nastavená (ale na nulu). To som spravil kôli tomu filtrovaniu v js. Spravte to takto,a pôjde vám to:
<?php
if ((!isset($_POST["faktura"])) || (!isset($_POST["meno"])) || (!isset($_POST["mail"])) ||
(!isset($_POST["tovar"])) || ($_POST["Den"]=="0") || ($_POST["mesiac"]=="0") ||
($_POST["rok"]=="0") || (!isset($_POST["porucha"]))){
echo "Nevyplnil si niektory udaj!";}
else {
$faktura=$_POST["faktura"];
$meno=$_POST["meno"];
$mail=$_POST["mail"];
$tovar=$_POST["tovar"];
$den=$_POST["Den"];
$mesiac=$_POST["mesiac"];
$rok=$_POST["rok"];
$porucha=$_POST["porucha"];
$datum=$den.". ".$mesiac." ".$rok;
$text="REKLAMÁCIA TOVARU \n \nČíslo faktúry:".$faktura.",\n tovar: ".$tovar."\n den podania:
".$datum."\n meno: ".$meno."\n mail: ".$mail.",\n popis poruchy: ".$porucha;
$odosli= mail("galajda@biometric.sk", "reklamacia tovaru", $text, "From: ".$mail);
if($odosli)
else
}
?> |
a ešte si tam mal chybu, že si ich najprv chcel načítavať až potom si overoval či vôbec sú hodnoty predávané. A vajda: daj tam aj ten js, aj toto overovanie v php. Pretože to js čo som ti spravil určite ide (skúšal som) a to že ty máš vypnuté javascripty neznamená že ich má vypnuté každý. Tam mu hneď aj napíše čo nemá vyplnené, preto je lepšie. Dá sa to spraviť aj v php že bude konkrétne písať ktorú hodnotu nevyplnil, ale to sa mi už nechce. Možno inokedy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Zaslal: 16 Aug 2006, 20:31 Predmet: |
|
|
audiotrack: teraz som pisal do predchadzajucej temy, ze sme si 1:1. Tak opravujem: uz je 2:1
Dik za vysvetlenie.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|