Rekonstrukcia domu
hlinikove izoluju tak isto ako plastove akurat že hlinikove maju dlhšiu životnosť a keby vybledli alebo tak tak ich možeš streknuť a su zase biele akurat že je to farba na železe a rýchlo sa to poškrabe ...........my sme teraz dávali pred mesiacom plastove okna,6komorový a teplý rámik ktomu .....drevene okna by som neodporučal ......radšej plastovu imitáciu dreva.....
zateplil by som polystyrénom dom ale strechu by som dal vatu ........
určite by som vymenil okna a stihnete možno aj zatepliť a potom už je pokoj lebo ja v zime alebo ked prši možeš robiť dnuka ......čo sa týka podlahového to je na vás .....my platíme vela za elektriku ciže ked si teraz dáme podlahove budeme platiť tak isto ako aj teraz akurat že bude aj to podlahove.........ale to záležy kolko platíte normalne elektriku a aky je velký ten dom a či to chcete dat všade alebo len niektore izby ........
solárko sa oplati lebo sa ti investicia vráti ........aspon na boiler by som solárko dal
strechu škridla
zateplil by som polystyrénom dom ale strechu by som dal vatu ........
určite by som vymenil okna a stihnete možno aj zatepliť a potom už je pokoj lebo ja v zime alebo ked prši možeš robiť dnuka ......čo sa týka podlahového to je na vás .....my platíme vela za elektriku ciže ked si teraz dáme podlahove budeme platiť tak isto ako aj teraz akurat že bude aj to podlahove.........ale to záležy kolko platíte normalne elektriku a aky je velký ten dom a či to chcete dat všade alebo len niektore izby ........
solárko sa oplati lebo sa ti investicia vráti ........aspon na boiler by som solárko dal
strechu škridla
-
aughostino
Medium Professional
Zaxman, s tymi Al oknami nesuhlasim, ale mozno je to vec nazoru, nie som typ ktory sa rad hada radsej si pomyslim svoje
kurenie, my kurime cez den drevom a v noci plynom, ucty nie su az tak vysoke a to vykurujeme vsetky miestnosti a je nas v dome 6. Nemusis mat ani znamych v lesoch aby ste sa dostali k drevu, odporucal by som tvrdsie dreva ako napr. agac, jeden rok kupis za tatrovku agacovej gulatiny a vydrzi ti podla intenzity kurenia aj 5 rokov, len to rubanie/pilenie dreva je niekedy otravne, ale ja si to v zime celkom vychutnavam
ci podlahove alebo radiatory je na vas,
este taka mala poznamocka kde by sa celkom dalo usetrit nejake drobne, ak je vas viac v domacnosti tak sa celkom oplati na splachovanie zachoda pouzit vodu zo studne ak je blizko domu
kurenie, my kurime cez den drevom a v noci plynom, ucty nie su az tak vysoke a to vykurujeme vsetky miestnosti a je nas v dome 6. Nemusis mat ani znamych v lesoch aby ste sa dostali k drevu, odporucal by som tvrdsie dreva ako napr. agac, jeden rok kupis za tatrovku agacovej gulatiny a vydrzi ti podla intenzity kurenia aj 5 rokov, len to rubanie/pilenie dreva je niekedy otravne, ale ja si to v zime celkom vychutnavam
ci podlahove alebo radiatory je na vas,
este taka mala poznamocka kde by sa celkom dalo usetrit nejake drobne, ak je vas viac v domacnosti tak sa celkom oplati na splachovanie zachoda pouzit vodu zo studne ak je blizko domu
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
s bazenmi nemate skusenosti?
ci murovany s foliou alebo plastovy...
kurit s drevom urcite nebudeme, iba ak by sme dali krb (uvazujeme)
aky kamen sa da dat na podlahu do exterieru? nechceme zamkovu dlazbu, nieco krajsie..
//btw. aby ste boli v obraze niektori, ideme rekonstruovat dom sposobom, ze ostanu steny, niektore ani nie a ostatne pojde vsetko nove...
ci murovany s foliou alebo plastovy...
kurit s drevom urcite nebudeme, iba ak by sme dali krb (uvazujeme)
aky kamen sa da dat na podlahu do exterieru? nechceme zamkovu dlazbu, nieco krajsie..
//btw. aby ste boli v obraze niektori, ideme rekonstruovat dom sposobom, ze ostanu steny, niektore ani nie a ostatne pojde vsetko nove...
nejde ani oto ake drevo ale aká pec my máme liatinku a cez zimu sa kúri nonstop ....prvý krat sa na začiatku zimi zakúry naloží sa plná pec čierneho uhlia to horí do 8 rána o 7 vstávame škola robota tak sa len prehrabe popol zasa sa da do plna prídeme domov okolo 4. poobede zasa do plna a večer okolo pol noci ked sa ide spať zasa do plna a takto stým neni tolko roboty ako ked su stare pece a musite podkladat každu hodinu
za tri mesiace je postavený murovaný dom a stačia zo 4 chlapy ........montovaný naposledy čo viem od susednej dediny postavili za 3 týždne
za tri mesiace je postavený murovaný dom a stačia zo 4 chlapy ........montovaný naposledy čo viem od susednej dediny postavili za 3 týždne
k dlazbe mne sa stresne tato paci http://www.premac.sk/betonove-vyrobky/z ... --novinka/
pokiaľ viem, tak z Ytongu napr. si spravíš hrubú stavbu za týždeňsundevil napísal:jasne, vivat sadrokarton a potom z jednej izby do druhej vsetko pocut...
btw...enormne kratka doba je tak 1-2-3 mesiace, spravis betonovu dosku a na nej postavis montovany dom, hotovo 1-2-3 ale ci by som v takom niecom chcel aj byvat...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Tomasko
Guru wannabe
Re: Rekonstrukcia domu
chlapi, polystyren alebo nobasil?
na starsi RD
na starsi RD
-
nejakymarko
Addict
ak vam to financie dovoluju jednoznacne nobasil
stavba bude "dychat" a nebude taka "zakonzervovana"
stavba bude "dychat" a nebude taka "zakonzervovana"
-
Tomasko
Guru wannabe
teraz vela stavbarov zacina tvrdit teoriu, ze na nobasil musis natiahnut 3x kleber a tym to zakonzervujes, cize mozes dar polystyren, tak sam neviem
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
sice neskoro, ale daj si spravit energeticky audit.
Chcela by som sa spytat, kde kupujete tvrde drevo na kurenie. Nejaku stranku, alebo kontakt. Dakujem 
najlepsie je to cez znamych, lebo niektory podnikavci su schopni zapytat si za drevo a dopravu neskutocne sumy a clovek co nema prehlad zbytocne plati, ale inak na skladoch statnych lesov sa da nieco zohnat aj uholne sklady vacsinou predavaju drevo, pripadne cez google hladat palivove drevo a vyberat podla tvojho bydliska 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
urcite sa vykasli na spekulantov ... ti od ktorych kupis dobre drevo na kurenie v drtivej vacsine pripadov ziadnu stranku mat nebudu ... najdi v najblizsej dedine pílu a spytaj sa ci by ti vedeli zohnat nieco a za kolko - oni to zmaknu ako fusku popri robote, takze za lacno ...lulu napísal:Chcela by som sa spytat, kde kupujete tvrde drevo na kurenie. Nejaku stranku, alebo kontakt. Dakujem
dolezite je aj to, ci chces nim kurit tento rok, alebo az na rok trebars - je totiz dobre ked sa drevo trochu preschne - rozumej aspon cez leto ostane poukladane napr. v siahovici (alebo uz aj porezane a postiepane niekde, kde ho skladujete) ... ak drevo nemas a chces kurit uz tento rok, tak je lepsie kupit drevo preschnute, cerstve robi totiz vela popola a tym ze je v nom vela vody, tak nema ani vyhrevnost poriadnu a dymi
alebo si daj inzerat do aviza, alebo regionalnych novin - to byva snad aj zadarmo a stari ludia (ktori si robia casto velke zasoby dreva) toto casto citaju