reproduktory
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: reproduktory
ak chces repro aby si robil nervy susedom tak je to jedno ake si vezmes okolo 100€.. vsetky budu hrat na nic, ale budu hlucne
.. ak chces kvalitnejsie tak ako pise filipito dospor si par stovak 
Filipito, spamätaj sa, investovať +-1000€ pre bedne k PC?! To mi príde dosť odvážne. 150€ repro mu bude stačiť s oobrovskou rezervou. Zaujímalo by ma kde bývaš Filipito, máš repro za 400€ a nejaký (tipujem lepší (na izbu) ) zosilovač, ... a na čo ti to je? Kolko % pomeru výkonu a hlasitosti tam púšťaš? Resp. vyhodia ťa susedia pri 5 alebo 10%? Nad 130 +- by som k reprám pre PC nešiel. A z tu uvedených by som šiel do Geniusov na prvej strane. 
// ešte dodám, som zvedavý či narazíš na to, že ak nepočúvam hudbu a bla bla bla. Na to si nepotrepím, ale filmy si užijem.
Keď mám dobrý obraz, treba aj dobrý zvuk. Ja osobne som nad tou hranicou 150€ len o pár euro. Zosilovač mám starší, ale postačujúci, a ten zvuk je úžastný. S reguláciou na PP,LP,PZ,LZ reprák mám stupnicu od 0-10. Pri 1,5 zdrhám od zosilovača kedže ma bolia uši. Tak si neviem predstaviť čo s tým zosilovačom robíš ty.
// ešte dodám, som zvedavý či narazíš na to, že ak nepočúvam hudbu a bla bla bla. Na to si nepotrepím, ale filmy si užijem.
som pisal repro na hudbu, takze sa spamatj ty 
//btw: byvam v dome, cize hudbu nahlas pustim kedykolvek mi to vyhovuje
///btw: dakujem za k- dufam ze si sa dobre spravil
//btw: byvam v dome, cize hudbu nahlas pustim kedykolvek mi to vyhovuje
///btw: dakujem za k- dufam ze si sa dobre spravil
Tino-artS
-ja mam napriklad zapojene naraz dva zosilovace a repraky: 2+2+2+2xSUB.
Vykon je naozaj šialeny, z cca 30tich "paličiek" na volume pocuvam maximalne tak na 2-3. Ale nejde o to aby to bolo co najhlasnejie, ale o kvalitu zvuku, o rezervu v kazdej casti zvukoveho spektra, je to naozaj parada si to pustit, citis vibracie na celom tele..Ide aj o to aku mas velku izbu, lebo ked je dost velka, tak ten zvuk sa pri slabsej aparature lahko "strati"..
-ja mam napriklad zapojene naraz dva zosilovace a repraky: 2+2+2+2xSUB.
Vykon je naozaj šialeny, z cca 30tich "paličiek" na volume pocuvam maximalne tak na 2-3. Ale nejde o to aby to bolo co najhlasnejie, ale o kvalitu zvuku, o rezervu v kazdej casti zvukoveho spektra, je to naozaj parada si to pustit, citis vibracie na celom tele..Ide aj o to aku mas velku izbu, lebo ked je dost velka, tak ten zvuk sa pri slabsej aparature lahko "strati"..
ale to niekto kto sa tomu nevenuje nevie pochopit 
Uz si niečo kúpil? Mám tu na predaj jednu zostavičku TESLA. Designovo je to drevo (dýha) ale pre dnešné deti musí byť "High end" plast... Takže ak ti to nebude vadiť. Ponúknem k tomu aj zosilňovač.
pri kupe reproduktorov je dobre si uvedomit jednu vec a to, ze takato investicia je jedna z tych najlepsich. Lebo ked si kupis napriklad grafiku, alebo procak, tak za 3-4 roky ich mozes vyhodit, lebo ich uz nikto nekupi a na nove hry resp. soft uz nebudu stacit. Ale kvalitne repraky ti mozu robit radost aj mnoho desiatok rokov.. Takze sa neoplati si kupit chrchlátka za 100€, lebo o pol roka najneskor prides na to, ze vyzadujes vyssiu kvalitu a zacnes pozerat po niecom kvalitnejsom..
A este k tym GENIUSOM 5.1, nakolko ich zvuk poznam: pokial niekto ma hlbsie do vrecka a chce to hlavne na filmy a hry, a menej na hudbu- tak ok. Ale urcite sa u nich neda hovorit o nejakom kvalitnom zvuku, napriklad ten SUB je dost zahuhleny..
Dj-XxX
Tesla robila fakt ze slušné repraky, jednu dobu som mal take obrovske trojpasmaky od nich, mali asi 30rokov, ale krasny zvuk..
A este k tym GENIUSOM 5.1, nakolko ich zvuk poznam: pokial niekto ma hlbsie do vrecka a chce to hlavne na filmy a hry, a menej na hudbu- tak ok. Ale urcite sa u nich neda hovorit o nejakom kvalitnom zvuku, napriklad ten SUB je dost zahuhleny..
Dj-XxX
Tesla robila fakt ze slušné repraky, jednu dobu som mal take obrovske trojpasmaky od nich, mali asi 30rokov, ale krasny zvuk..
Ak si narážal na mňa tak sa zamysli, a nesúď keď nevieš. Možno môj posledný post znel provokačne ale pre neho mi príde zbytočné dávať viac ako 100-130€, a "vy" (nie konkrétne) mu na to napíšete že za 130 dostane akurát bombu do tašky. Je to na zamyslenie.Filipito napísal:ale to niekto kto sa tomu nevenuje nevie pochopit
-
Makovnik
Medium Professional
Co za hlupy debil mi tu zase anonymne vypisuje do karmy?
Co je na tom, ze to chce k pocitacu a hoci aj v malej izbe? k pocitacu sa len hnoj zapaja??
Na intraku som mal audio s 2x100+500W realnymi, nie hrackarskymi, v cene vyse 1300E (ked uz si musite daktori honit nad cenovkami, tak to napisem) a co je na tom, ze to hralo z pocitaca?
Daktori zijete v nejakych preludoch, co ste pochytali od este vacsich magorov na inych forach alebo sa z neznameho dovodu splodili v vasom duchu s klapkami na ociach.
Mam najradsej debilov, co nevedia s kym pisu, ale mudrovat budu nekonecne a svoje domnele zvasty si budu presadzovat.Ach ty expert. 150€ je málo na repro k PC? Spamätaj sa, je to nehorázne vela na "izbičku" s PC. Taktiež Genihnus? Čo máš proti, alebo si chceš k PC pripojiť koncertové Marshalle? Sa spamätaj, v tej kategórií spolu s Logitech najlepšia značka."
Co je na tom, ze to chce k pocitacu a hoci aj v malej izbe? k pocitacu sa len hnoj zapaja??
Na intraku som mal audio s 2x100+500W realnymi, nie hrackarskymi, v cene vyse 1300E (ked uz si musite daktori honit nad cenovkami, tak to napisem) a co je na tom, ze to hralo z pocitaca?
Daktori zijete v nejakych preludoch, co ste pochytali od este vacsich magorov na inych forach alebo sa z neznameho dovodu splodili v vasom duchu s klapkami na ociach.
nie nenarazal som len na teba ale globalne, co si myslite ze ked date za repra 120 eur a pustite to velmi hlasno kde basy uz nestihaju a chrci to , ze ste majstri svetaTino-artS napísal:
Ak si narážal na mňa tak sa zamysli, a nesúď keď nevieš. Možno môj posledný post znel provokačne ale pre neho mi príde zbytočné dávať viac ako 100-130€, a "vy" (nie konkrétne) mu na to napíšete že za 130 dostane akurát bombu do tašky. Je to na zamyslenie.
makovnik to krasne napisal k+
-
johny541
King
Potvrdzujem, že investovať do repro sa oplatí. Sám mám doma zostavu značky KENWOOD (receiver,cd-player a kazeťák) a aj po dvadsiatich rokoch, možno aj viac, keď to stálo vyše 80 tisíc, to hraje veľmi dôveryhodne a čisto. Mal som aj logitech G51, ale radšej som upustil od subwooferu aj keď si občas pustím nejaké to RNB, a prešiel som na kvalitnú 2.0 zostavu a .flac albumy. V triede počítačového audio vybavenia, čo sa týka hudby asi nič iné nevymyslíš. Ale to nikto nepochopí, pokiaľ si zvuk aj dajme tomu z tých kvalitných štúdiových monitorov nevypočuje. Pre teba by som radil niečo lacnejšie, nejaké M-AUDIO AV30 - AV40, podľa toho aký výkon potrebuješ. Možno do tých 150e zoženieš aj nejaké Behringeri, no tie som osobne nepočul hrať, takže nebudem súdiť ich kvalitu. Úplne súhlasím s makovníkom a Filipitom v tejto téme. Tie 5.1 Geniusy by som si v živote nekúpil. Veľké hebedá, ktoré hrajú oničom. Počul som ich hrať, basák je predunený aj po korekcii basov a podanie zvuku je poďla môjho názoru vo všetkých polohách otrasné. Ale ako som povedal, toto nevysvetlíš niekomu kto v živote nepočul hrať nič lepšie ako tie spomínané Geniusy alebo ešte niečo horšie.

S klapkami na ušiach by vystihlo viac túto tému[url=http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1379015#p1379015]Makovnik[/url napísal: ...alebo sa z neznameho dovodu splodili v vasom duchu s klapkami na ociach.
To áno ježiš. Ja len vravím že ani pri takých reprákoch to niekto nevyužije ani z polovice, vy mu tu píšete že je to šuvix, a pritom neviete čo počúva a ako to počúva. Totiž ja si nikdy hudbu na plno nepúšťam, primerane, a vtedy tá kvalita úplne stačí. Nenarážam na výnimky ako vy ktorý to využijú, tiež hovorím len globálne. A nemysli si, tež rád odcením dobrý zvuk, ja som ale skôr na filmy, keď hudba tak koncert.Filipito napísal:
nie nenarazal som len na teba ale globalne, co si myslite ze ked date za repra 120 eur a pustite to velmi hlasno kde basy uz nestihaju a chrci to , ze ste majstri sveta![]()
makovnik to krasne napisal k+
-
Makovnik
Medium Professional
Si snad magor alebo co? To ked mas zostavu s 10kWrms znamena, ze to musi stale revat naplno alebo musis vyuzivat jej vykon? Kupujes si repraky kvoli cislu "wattypyco", ci kvoli tomu, aby si mal radost z pocuvania?
Nechapem tej otrepanej fraze "nevyuzije ani z polovice", naco je dobre ju pouzivat, ked to je z principu nezmysel. Uz sa to konecne oducte pouzivat.
Co je toto za debilna veta
To znamena, ze ked to hra potichu tak to ma kvalitu a hlaso hrajuce to uz nema?? to aj je mozne, lebo ked to kuris ako hluchy na maximalnu hlasitost, ze zosik a repraky chrcia z posledneho, ozaj sa to neda pocuvat; ale potenciometer nie je urceny pre impotenciometrov, co to otocia napravo kolko sa da, lebo "vtedy to super bucha".
Mali by na tie sumibudky davat indikator s napisom "Uz viac nevladzem" aby gadzovia chapali, ze dalsim otocenim potenciometra doprava to hlasnejsie hrat nebude. Normalny clovek to vsak prida tolko, aby to hralo vzdy pocuvatelne a zachova si to vzdy rovnaku kvalitu.
I ked som mal aparat, co spickovo zozral vyse 1kW, min. 90% casu to hralo na par desiatok mW. Plny kotol to dostalo obcas, ked sme sa ozrali, ale to pocuvali s nami aj 4 poschodia nad a pod nami. To vsak neznamena, ze si kupim 0.5W repro pipak do pocitaca, lebo mi staci jeho vykon a mimo to silny aparat na hlasne hranie.
Este dodatok, aby si chapal, co to znamenalo s bombou; bola to odpoved prenho na prvy prispevok "tak za 100€ max. 150 ale iba keby to bola bomba :]". Bud necitas, alebo nechapes co citas.
Nechapem tej otrepanej fraze "nevyuzije ani z polovice", naco je dobre ju pouzivat, ked to je z principu nezmysel. Uz sa to konecne oducte pouzivat.
Co je toto za debilna veta
??Totiž ja si nikdy hudbu na plno nepúšťam, primerane, a vtedy tá kvalita úplne stačí.
To znamena, ze ked to hra potichu tak to ma kvalitu a hlaso hrajuce to uz nema?? to aj je mozne, lebo ked to kuris ako hluchy na maximalnu hlasitost, ze zosik a repraky chrcia z posledneho, ozaj sa to neda pocuvat; ale potenciometer nie je urceny pre impotenciometrov, co to otocia napravo kolko sa da, lebo "vtedy to super bucha".
Mali by na tie sumibudky davat indikator s napisom "Uz viac nevladzem" aby gadzovia chapali, ze dalsim otocenim potenciometra doprava to hlasnejsie hrat nebude. Normalny clovek to vsak prida tolko, aby to hralo vzdy pocuvatelne a zachova si to vzdy rovnaku kvalitu.
I ked som mal aparat, co spickovo zozral vyse 1kW, min. 90% casu to hralo na par desiatok mW. Plny kotol to dostalo obcas, ked sme sa ozrali, ale to pocuvali s nami aj 4 poschodia nad a pod nami. To vsak neznamena, ze si kupim 0.5W repro pipak do pocitaca, lebo mi staci jeho vykon a mimo to silny aparat na hlasne hranie.
Este dodatok, aby si chapal, co to znamenalo s bombou; bola to odpoved prenho na prvy prispevok "tak za 100€ max. 150 ale iba keby to bola bomba :]". Bud necitas, alebo nechapes co citas.
privtiram sa sem
Tema na to ako stvorena. Rozmyslal som o mensich repro k PC, ktore by som pouzival len velmi prilezitostne, ani nie tak k odposluchu osobneho, ako k odposluchu viacerymi osobami v izbe. Na osobny odposluch pouzivam sluchadla. Na nejake hovorene slovo, alebo somariny z youtube, by mi stacili barsjake lacaky, ale ked uz repro, tak nieco, na com sa da aj normalna hudba vypocut.
Ked som sa pred casom pozeral, co by bolo, tak som natrafil na par zaujimavo vyzerajucich kuskov od BOSE: http://www.bose.co.uk/GB/en/home-entert ... /index.jsp
Mal s tym niekto skusenost, co od toho mozno ocakavat? Neverim, ze z tych malych 2.0 repro dostanem zvuk, ktory pokryje aj spodne pasmo, a zostavam so subom velmi neverim, lebo je ten zvuk v pripade hudby... hm, ako by som to - desne umely, neprirodzeny. Aj ked je BOSE premiova firma na poli repro, mam obavu, ze vdaka nizsej cenovej relacii v ramci ich portfolia, nemozno cakat nic co by ma posadilo na zadok s komentarom "takyto zvuk som od toho necakal" (v najlepsom slova zmysle ovsem).
nejake ine tipy na aktivne, slusne hrajuce, ale nie zase Hi-Fi repro? Aktivne preto, ze nechcem riesit nejaky zosik, len to pripojit k compu a dalej neriesit. Pripadny S/PDIF vitany, nie vsak podmienkou. Uprednostnim renomovane znacky na poli audia. Vyrobcovia PC periferii sa zameriavaju na kadeco mozne, len nie na zvuk.
Ked som sa pred casom pozeral, co by bolo, tak som natrafil na par zaujimavo vyzerajucich kuskov od BOSE: http://www.bose.co.uk/GB/en/home-entert ... /index.jsp
Mal s tym niekto skusenost, co od toho mozno ocakavat? Neverim, ze z tych malych 2.0 repro dostanem zvuk, ktory pokryje aj spodne pasmo, a zostavam so subom velmi neverim, lebo je ten zvuk v pripade hudby... hm, ako by som to - desne umely, neprirodzeny. Aj ked je BOSE premiova firma na poli repro, mam obavu, ze vdaka nizsej cenovej relacii v ramci ich portfolia, nemozno cakat nic co by ma posadilo na zadok s komentarom "takyto zvuk som od toho necakal" (v najlepsom slova zmysle ovsem).
nejake ine tipy na aktivne, slusne hrajuce, ale nie zase Hi-Fi repro? Aktivne preto, ze nechcem riesit nejaky zosik, len to pripojit k compu a dalej neriesit. Pripadny S/PDIF vitany, nie vsak podmienkou. Uprednostnim renomovane znacky na poli audia. Vyrobcovia PC periferii sa zameriavaju na kadeco mozne, len nie na zvuk.
-
johny541
King
KoCi: Aspoň zhruba máš predstavu koľko by si do toho chcel dať?
kedze na ozaj kvalitny odposluch mam sluchadla, tak nepotrebujem vyslovene Hi-Fi repro, tiez nechcem, aby to malo nejake megavelke repro (nemam to kam dat). Cenovo sa nechcem prilis limitovat, ale ani to nechcem prehanat. Nuz, ale povedzme si, ze na taketo male prditka je 300-400E pomerne dost vela. Nieco rozumne.
-
johny541
King
Čiže by teoreticky vyhovovalo niečo z kategórie aktívnych štúdiových monitorov?
presne toto dostanes ak si kupis bose do zhruba 800 eur, bose su profesionaly ale len na profesionalnu audio techniku ktora stoji par tisic eur...KoCi napísal:
s aktivnymi reprami to bude dost problemove kedze tato cenova kategoria 200 + pokryvaju hlavne pasivne repraky.
ak sa rozhodnes pre pasivne repra jednoznacne sa pzri po znacke dyn audio, oni maju velmi slusne repraky...
aktivne su podmienka, len ako to tak sledujem, tak ozaj si vystacim na hlasite chrchlanie pri filmoch so Z-5500 a na pocuvanie hudby ostanu sluchadla
Dalsi maju smolu, nech si donesu pripadne walkman na MC...
ak más integrovanú zvukovku tak tie genius, na tu cenu hrajú slušne film, hry, ku PC pre nenáročného poslucháča bohate stačiačaina napísal:cau
chcel by som si kupit nove repraky k pc ale neviem ake
rozmyslam nad http://www.alza.sk/genius-home-theater- ... 150545.htm alebo http://www.alza.sk/reproduktory-genius- ... d94165.htm
tak za 100€ max. 150 ale iba keby to bola bomba :]
skuste mi prosim poradit
dakujem