|
|
|
| Autor |
Správa |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2384 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 20 Sep 2006, 22:19 Predmet: Revolucia v Madarsku? |
|
|
| co si o tom myslite.moze to mat nejaky vplyv na slovensko?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4700
Zaslal: 20 Sep 2006, 22:42 Predmet: |
|
|
| Nie. Teraz tak nad tym rozmyslam, ci ta fraska s "Malinou" nebola umelo vyvolana, aby bolo v madarsku o com kecat. Popri tom "verchuska madarska" tajne dufala, ze sa nebude hovorit o domacich "problemoch". Hm, zjavne im to akosi nevychadza. IMHO |
|
| Návrat hore |
|
 |
trion Star

Stav:  Založený: 18.09.2005 Príspevky: 527
Zaslal: 20 Sep 2006, 23:22 Predmet: |
|
|
| tak to som bol prekvapeny, ze take nieco sa deje dolu u susedov. Som zvedavy, ze kedy a cim sa to skonci. Velmi sa tomu nerozumiem, ale EU nic nebude mat proti falosnym informaciam o danej krajine? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 20 Sep 2006, 23:32 Predmet: |
|
|
V Budapešti spievali o návrate Košíc a Prešova do Maďarska
| kinjeril napísal: |
| Nie. Teraz tak nad tym rozmyslam, ci ta fraska s "Malinou" nebola umelo vyvolana, aby bolo v madarsku o com kecat. Popri tom "verchuska madarska" tajne dufala, ze sa nebude hovorit o domacich "problemoch". Hm, zjavne im to akosi nevychadza. IMHO |
Klasicke odputavanie pozornosti od vnutropolitickych problemov- poukazoval som na to tyzdne dozadu v relevantnej teme... |
|
| Návrat hore |
|
 |
pHysIQ King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 1618 Bydlisko: Tv Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 13:15 Predmet: |
|
|
| Jasne zo ta ma vplyv aj na Slovensko. A to preto lebo mame s Madarskom spolocny obchodny trh. A uz sa to aj prejavilo oslabenim koruny. Sice len trochu ale predsa. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lord_3D Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2893 Bydlisko: anywhere in galaxy... Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 15:25 Predmet: |
|
|
Myslím si že to má vpliv. Veď su to naši susedia
| aktualne.centrum.sk napísal: |
Demonštranti čoraz častejšie aj o Veľkom Maďarsku
Pred parlamentom sa opäť rozrastá dav, v ktorom sa momentálne nachádza šesť až sedem tisíc ľudí. Ohnivé protivládne vyhlásenia však čoraz častejšie striedajú výroky o potrebe návratu k veľkému Maďarsku. Znela dokonca aj pieseň o tom, že Košice aj Prešov budú opäť maďarské. |
niektorí maďari sú asi čisto je*nutí na hlavu Veľké maďarsko bolo za čas Rakusko-Uhorska a nie teraz. Asi sa poniektorí nevedia spratať do kože.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Xantyp Expert

Stav:  Založený: 15.09.2005 Príspevky: 187
Zaslal: 21 Sep 2006, 15:33 Predmet: |
|
|
hmmm preco dochadzaju madarskej vlade peniaze? zeby uz ich nepodporuje SMK zo slovenska?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2384 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 15:41 Predmet: |
|
|
| ja som z presova a keby tu prisli madari na svojich malych konikoch ta by taku bitku dostali ze by za ural utekali... |
|
| Návrat hore |
|
 |
fikus-kukis Guru wannabe

Stav:  Založený: 21.06.2006 Príspevky: 2072 Bydlisko: na Slovensku v Pažravej p Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 15:43 Predmet: |
|
|
| pinacolada napísal: |
| ja som z presova a keby tu prisli madari na svojich malych konikoch ta by taku bitku dostali ze by za ural utekali... |
Veď nakoniec tam Húni a Avari patria a odtiaľ prišli do Európy . |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lord PROXI King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 1622 Bydlisko: [SWK]Lučenec Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 18:12 Predmet: |
|
|
este ze som z Lucenca, to je od hranic daleko
ale k teme, ako myslim si ze to je pekne na figu, ako nemam dako madarou az tak v laske ( no ked ich vydite dost casto, a pitaju sa aj v obchodoch po madarski, tak to je ako aj na mna vela ), ale nezavidim.
Urcite maju na to daky setsakra velky dovod, nahodou neviete v skratke co sa tam stalo, ze zacali demonstracie ?
no to som dako minul, tak chcem byt v obráze  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 19:47 Predmet: |
|
|
| Lord PROXI napísal: |
| ... nahodou neviete v skratke co sa tam stalo, ze zacali demonstracie ? |
| Citácia: |
Niektoré z výrokov maďarského premiéra Ferenca Gyurcsánya, ktoré vyvolali násilné protesty, počas ktorých sa v Budapešti zranili desiatky ľudí. Vydávame ich v neoficiálnom preklade, ako ich zachytila agentúra Reuters:
"Vláda nemá veľmi na výber. Nemá, pretože sme to poje****. A nie málo, veľmi. V Európe nie je žiadna iná krajina, ktorá by sa správala tak hlúpo ako my."
"Počas uplynulého roka a pol, dvoch rokov, sme evidentne klamali. Bolo to úplne evidentné, že to, čo sme hovorili, nebola pravda."
"Za štyri roky sme neurobili vôbec nič. Nemôžete uviesť žiadne významné vládne opatrenie, na ktoré by sme mohli byť hrdí... Ak budeme musieť vymenovať, čo sme za uplynulé štyri roky urobili, čo povieme?"
"Minister financií János Veres má pravdu. Môžeme sa ešte chvíľu poflakovať, ale už nie moc dlho. Nadišiel okamih pravdy... Reforma, alebo krach. Nič iné nie je možné. A keď hovorím o krachu, hovorím o Maďarsku, o ľavici, a úprimne povedané, tiež aj o sebe."
"Umieral som, keď som musel minulý rok predstierať, že skutočne vládneme. Namiesto toho sme klamali dňom aj nocou. V tom už nechcem pokračovať. Buď sa pohneme dopredu prostredníctvom reformy, a v tom prípade máte vo mne vodcu, alebo si musíte zvoliť niekoho iného."
"Reforma znamená ochotu prehodnotiť všetko, čo sme si doteraz mysleli a čo sme doteraz robili... Domnievam sa, že to zvládneme. Objavia sa konflikty, priatelia... Objavia sa protesty. Možno budú protesty pred parlamentom. Skôr či neskôr ich to však prestane baviť a pôjdu domov."
Zdroj: http://spravy.pravda.sk/sk_svet.asp?y=sk_svet/vyroky.htm |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2719 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 20:03 Predmet: |
|
|
V madarsku maju krizu, no to sa vyriesi. Zasa si na tom nejaky politik prihreje polievocku a ucicika situaciu. Horsie vsak je, ze niektorí madari, co maju prevratene hodnoty si myslia, ze je prilezitost "oslobodit felvidek"  |
|
| Návrat hore |
|
 |
das fas Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.12.2005 Príspevky: 504 Bydlisko: medzi nebom a blatom Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 21:11 Predmet: |
|
|
Ja som sa tak rehotal, ked som to cital, ze kolko toho oni preklamali.... Uplne jak nas Fico..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

|
Zaslal: 21 Sep 2006, 21:15 Predmet: |
|
|
suhlasim ze madarsky extremisti chcu vyuzit nespokojnost v krajine pre svoje zamery...treba dufam aby sa im to nepodarilo..
slovaci ta dunajec,felvidejk bez parazitov!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3860 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2006, 21:20 Predmet: |
|
|
má to vplyv, na druhý deň oslabila slovenská koruna vraj z tohoto dôvodu o 5 halierov.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|