root
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
pouzival som to ked som este nevedel nastavit prava a uzivatelatuti napísal:a nie si tak trochu na pecienku ??? ved root je na spravu systemu a na jeho konfiguraciu. prihlasovat sa ako root ked chces nieco nastavovat tak to beriem (aj ja sa pod mandrivov sem-tam prihlasujem ako root, ale oi ten PC nie je na sieti) ale aby si si tam pustal pesnicky alebo hral hry tak to je moc... este si tam pusti nejaky skript, ktory si si stiahol niekde na nete v domneni ze je to nejaky straaaaasny upgrade na tvoju novu hru, v ktorej potom budu panacikovia hovorit namiesto MU BU a bude to uplne perfektne ked budes nadavat ze preco ti nejde system a vypytovat sa kazdeho ci to moze byt.
aj normalny program pusteny s rootovskymi pravami je riziko ak ma v sebe nejaky bug a neexistuje program ktory v sebe nema bug
-
lollo
Professional
- Kontaktovať používateľa:
a inac uz take halusky poznam a ver tomu ze to by som nerobil.Naco budem mazat disk ci particiu ked mi vsetko ide:)tomPD napísal:Ked uz budes nalogovany ako root tak si pusti konzolu a napis do nej(si robim srandu nie ze to spravis). Ja som ako root este asi ani nalogovany nebol, ked nieco potrebujem tak to robim cez konzolu kde sa prihlasim ako root, ale sedenie Xservera mam vzdy pustene ako obycajny uzivatel. Fakt to nerob....Dobre ti radimeKód: Vybrať všetko
rm -fr /
na roota chod cezsn4p napísal:aha ok tak dik za pomoc Smile cez sudo mi to ide v poho...
EDIT:mam dalsi problem v sudo nejde "cd"
Kód: Vybrať všetko
sudo su -malo by ist vsetko v pohode