jurdzi napísal:ale z w3 sa to asi najviac podoba na RPG
V teme nejde o podobnosti.... Warcraft sa najviac podoba heroes and might and magic.... co tiez RPG nieje.... Urceny pribeh je jedna vec avsak RPG ma sice jeden pribeh ale viac koncov.... Ako som uz pisal klasicke RPG je podla mna FABLE... Ktore aj odporucam
pripravte si do ruk dlazobne kocky, ak ste fanusikmi diabla ale...
.. diablo ma sice prvky RPG, ale nech sa na neho pozeram z ktorehokolvek uhla, stale v nom vidim zbesilu akcnu klikaciu adventuru. Ale uznavam ze RPG je krajsia skratka, ako CACA (Crazy Action Click Adventure)
KoCi napísal:pripravte si do ruk dlazobne kocky, ak ste fanusikmi diabla ale...
.. diablo ma sice prvky RPG, ale nech sa na neho pozeram z ktorehokolvek uhla, stale v nom vidim zbesilu akcnu klikaciu adventuru. Ale uznavam ze RPG je krajsia skratka, ako CACA (Crazy Action Click Adventure)
.. mozte vrhat, kto trafi ma bod
to s tou CACA si musim zapamatat diablo je kategoria sama o sebe podla mna..(nehral som)
No hral som to niekolko krat a myslim ze na vyber nikde nemas a RPG to je preto ze mozes spravit rozne buildy postav s roznymi variantami skillov statov atd.. kazdy RPG hrac by si to mal zahrat je to taka RPG rezba no mas tam strasne vela itemov atd... proste diablo je super
lol tak to vyzera, ked tu o RPG debatuju ludia co hrali v zivote az 1 RPG... W3 je strategia jak remen a to nikto nezmeni... a ohladom Diabla ma Koci jak furt pravdu ale je to sakramentsky dobra CACA...
EDIT: A aby som nebol az tak OT, ked chces poriadne RPG, zahraj si Planescape Torment
Nesuhlasim s tym ze nechcete zaradit diablo do RPGciek je to proste Akcne RPG kde sa nezaoberas dakym spravnym vyberom odpovedi aby si nejake NPC nenasral a naopak si uzivas zabavu tym ze lvlujes svoch char a pestujes z neho ultimate killing machine a to Planescape ma moc nebavilo krajsie sa mi zdal Fallout 1 a 2 + Arcanum to su proste naj RPGcka iked uz trochu starsie
FABLE is the best to mozem povedat aj o oblivione.... chcel som sa spitat na rozdiel napr. FABLE, OBLIVION su RPG ale take ze vidim postavu s blizka a ovladam klavesnica+myš ale potom poznam hry o ktorych sa vravi ze tiez RPG napr. Dungeon Siege 2,TITAN QUEST,DIABLO atd. to ovladam len myšou isto su to RPG ???
OBSIDIAN napísal:FABLE is the best to mozem povedat aj o oblivione.... chcel som sa spitat na rozdiel napr. FABLE, OBLIVION su RPG ale take ze vidim postavu s blizka a ovladam klavesnica+myš ale potom poznam hry o ktorych sa vravi ze tiez RPG napr. Dungeon Siege 2,TITAN QUEST,DIABLO atd. to ovladam len myšou isto su to RPG ???
V dnesnej dobe definovat RPG neni az tak jednoduche ale existuje par bodov podla ktorych to spoznas napriklad: Zlepsovanie vlastnosti a schopnosti postavy, velky svet v ktorom niesu umele hranice, moznost zbierat rozne predmety a zbrane ktore mozes pouzivat, volne rozhovori s NPC popripade obchodovanie atd... je toho celkom vela ale napriklad take GTA SA obsahuje prvky RPG(zvysovanie schopnosti ovladat auta,zbrane,motorky atd...) takychto hier ktore maju naznaky RPG je vela a k tvojej otazke ci je RPG to co sa ovlada len mysou - zober si taky fallout alebo hocijaku starsiu RPGcku v kazdej ovladas postavu len mysou tento trend FPS pohybu zaviedol myslim gothic aspon tam som to videl prvy krat ja ak sa niekomu nepacia moje argumenty berem to ale je to len moj nazor nikomu nechcem nic vnucovat
Ak RPG tak Baldurs Gate I, II Ice Wind Dale a tiež Planescape Torment
Diablo nespĺňa prvky RPG, aj keď sa to tak označuje. Vývoj postavy, ktorý musí byť v RPG obsiahnutý, neznamená levelovanie!!!!! A kde je v Diable pôvod skratky RPG, Roleplaying, hranie role????
A ani sa ma nesnažte presvedčiť. Mám už čosi v RPG hrách odkrútené, a len okrajovo sú to PC hry.
diablo 2, fallout1,2 gothic su sice stare ale tieto hry sa podla mna s vekom nic nestracaju, dokonca by som povedal ze ziskali iste caro
a potom fable bol celkom dobry a dungeon siege 2 stoji tiez za pokus
pripadne aj oblivion,,,ale podla mna ten svet mi pride trosku umely a ale to je subjektivny nazor
nova hra mozno dark mesiah ale to mi pride viac akcne ako rpg, nieco som pocul o two worlds zevraj to je zaujimave
WITCHER to isti. sice moznostami a hratelnostou sa to na morowind a oblivion nehrabe, ale zato pribehom a spracovanim je to povedal by som dost lepsie.. kur*a keby to bolo sadene do takeho volneho sveta ako oblivion s tolkymi moznostami.. tak by to bola sleha skratkachybaju tam zbrane, armory etc, svet je prilis okrajany..
brainwirm - zase ber to tak, ze otvoreny svet, nedovoli odvypravat pribeh intenzivne a tak, ako ho tvorcovia odvypravat chcu. V tom spocivala ta genialita RPGciek od Black Isle - moc volnosti si tam nemal, ale zato pribeh excelentny - a mna fakt ten pribeh zaujima, je to ako precitat si dobru knihu, ci pozriet dobry film. Ak sa chcem len tak zahrat a odreagovat, na to mi staci barsjaka zavodna alebo strielacka