RPG HRY
-
Daggertail
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: RPG HRY
The Witcher (Zaklínač),TES IV:Oblivion,Gothic 3,Two WorldsOBSIDIAN napísal:PISTE NIAKE PARADNE RPG HRY
Sige of Avalon je kultovy kusok historie
http://www.kolobok.us/smiles/rpg/wizard.gif
http://www.kolobok.us/smiles/rpg/wizard.gif
-
lekoklatik
VIP
-
32cupo
Amateur
aha a co to potom je ?Hulkm napísal:tak toto prave velmi niesu rpg hry
RPG (Role playing game) je hra na hrdiny.Svět RPG je zcela vymyšlen a vy se vžíváte do postavy,která je v příběhu hry nějak důležitá.Můžete činit rozhodnutí,jak a co uděláte,jestli budete hodní nebo zlí a mnoho dalšího.RPG má určitá pravidla,podle kterých se RPG definuje:
1.Ovládáte jednu či více postav,každá postava má svůj charakter.
2.Každé RPG má nějaký příběh,ve kterém postupujete až do konce.
3.Jsou zde úkoly,které splnit musíte,ale také úkoly,které můžete,ale nemusíte plnit(úkoly vedlejší).
4.Hrdina získává zkušenosti za splnění úkolů,boj,atd.
5.Hrdina také,po dosažení určitého počtu zkušeností,postupuje na vyšší úroveň.
6.Hrdina má dovednosti,které lze zvyšovat díky zkušenostem(tohle je ale většinou u každé RPG individuální).
7.Patří sem samozřejmě i boje a většinou za zabití potvory získáváte zkušenosti.
8.Hrdina má inventář,ve kterém skladuje své věci(zbraně,brnění,lektvary,atd.).
9.Máte zde většinou také mnoho lokací,jako třeba města,dungeony,které je většinou třeba procházet k dosažení určitého cíle.
10.Hrdina většinou může obchodovat s věcmi,které našel nebo ukradl(ten náš Morrowind) a tím získává zlato,které se vždycky hodí.
11.A samozřejmě ve většině RPG(spíše ve všech) má hrdina možnost kouzlení nebo jiných nadpřirozených schopností.Kód: Vybrať všetko
-
Hulkm
Professional
[quote="32cupo"][/quote]tie hry co si pisal su strategicke....mas tam viac ako jednu postavu alebo skupinku ludi....vytvaras tam armady ....neobchoduje sa tma z vecami....hrdinovia tam maju inventar z vecami ale nezvisujem im to trvalo schpnosti ....zabijanim si zvisujes level ale neda sa ti rozdelovat body do zrusnosti ktore chces, vseobecne sa ti zvisuje vsetko takze si nemozes vybrat smer aky chces aby sa dana postava uberela warrior, mag....spominane hry su dele na levely, po prejdeni sa ti ovtvori dalsi ale v rpg mas otvoreny svet v ktorych sa ti odomkinaju oblasti.....mozno ma este neico napadne 
-
lekoklatik
VIP
omg v RPG mas hrdinu alebo hrdinov s ktorym cestujes alebo boh vie co robis... Hlavny rozdiel medzi RPG a RTS je ze v RPG mas rozhovory v ktorych mas sam na vyber... tzn. Neverwinter Nights, Fable, atd...jurdzi napísal:z warcraftu je RPG mozno tak dotA
Takze Ani trapna DotA nieje RPG....
lol rad by som vedel kto pisal tie "pravidla" RPG32cupo napísal:Aha a co to potom je?
ako som uz spominal.... RPG rozpoznas hlavne v rozhovoroch v ktorych ma hrdina vyber co povie.... OK?
-
lekoklatik
VIP
V teme nejde o podobnosti.... Warcraft sa najviac podoba heroes and might and magic.... co tiez RPG nieje.... Urceny pribeh je jedna vec avsak RPG ma sice jeden pribeh ale viac koncov.... Ako som uz pisal klasicke RPG je podla mna FABLE... Ktore aj odporucamjurdzi napísal:ale z w3 sa to asi najviac podoba na RPG
//tak teda nevrav ze DotA je RPG
-
lekoklatik
VIP
pripravte si do ruk dlazobne kocky, ak ste fanusikmi diabla ale...
.. diablo ma sice prvky RPG, ale nech sa na neho pozeram z ktorehokolvek uhla, stale v nom vidim zbesilu akcnu klikaciu adventuru. Ale uznavam ze RPG je krajsia skratka, ako CACA (Crazy Action Click Adventure)
.. mozte vrhat, kto trafi ma bod
.. diablo ma sice prvky RPG, ale nech sa na neho pozeram z ktorehokolvek uhla, stale v nom vidim zbesilu akcnu klikaciu adventuru. Ale uznavam ze RPG je krajsia skratka, ako CACA (Crazy Action Click Adventure)
.. mozte vrhat, kto trafi ma bod