rybky - bavilo ma to za mladsieho veku , teraz nejako neni cas ani chut
Rybarstvo
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja osobne nemám rád väčšinu rybárov, pretože:
Chodievame na priehradu Nitrianske Rudno, kde sa chodievame kúpať a zasurfovať si. Lenže niekedy mávame problém nájsť si vhodné miesto kôli rybárom. To by bolo ešte celkom OK, jasné oni tam boli prví, lenže.....
Keď sa na ních pozriem:
Trojnožka pod gulomet, na nej hypermoderná titanová udica, na háčiku majú kameru+sonar, pohyb silonu sledujú senzorom, ktorý posiela hlásenia na pípatko rybára, zatiaľ čo on chlasce v krčme a keď sa silon trošku pohne, už pípa, rybár beží s pivom v ruke a nakoniec vyloví z vody zhrdzavenú plechovku.....
Písal som sprostosti, ale čo tým chcem povedať? Väčšina rybárov je strašne drzá.
Chodievame na priehradu Nitrianske Rudno, kde sa chodievame kúpať a zasurfovať si. Lenže niekedy mávame problém nájsť si vhodné miesto kôli rybárom. To by bolo ešte celkom OK, jasné oni tam boli prví, lenže.....
Keď sa na ních pozriem:
Trojnožka pod gulomet, na nej hypermoderná titanová udica, na háčiku majú kameru+sonar, pohyb silonu sledujú senzorom, ktorý posiela hlásenia na pípatko rybára, zatiaľ čo on chlasce v krčme a keď sa silon trošku pohne, už pípa, rybár beží s pivom v ruke a nakoniec vyloví z vody zhrdzavenú plechovku.....
Písal som sprostosti, ale čo tým chcem povedať? Väčšina rybárov je strašne drzá.
to je prave to kuzlo cakat jak debil aj tri dni aj to sa mi stalo kym neco doslo.. proste treba mat dobre zakrmene a mas po vsetkom.. vlastne teraz je taka doba ze mas policajtov na udiciach tak teda to nie je uz nic ked to zapipa tak vytiahnes teda neni to ziadne caro.. za chvilu budu take udice ktore sa aj sami vytiahnu tak teda to uz bude dost o <> a bude to stat okolo 100 litrov kolko ryb by si mal zato??kepuc napísal:raz som bol s kamosom na ryby a moc ma to nezaujalo lebo som nato nemal nervy tam cakat na jednu spropadenu rybku!
-
aughostino
Medium Professional
no takze trochu obnovim tuto temu
Ja som tiez rybar uz 12 rokov a stale ma to bavi. Nic nie je lepsie ked sa zide pri vode partia rybarov a chytaju sa ryby. Nemam rad tie partie ktori pridu k vode pit a robit bordel. Rybarcina je o ucte k prirode. Pri rybacke ide hlavne o ten adrenalin ktory sa v tele zhromazduje od samotneho zaberu cez zdolavanie ryby az po jej odmeranie a nasledne pustenie.
Najkrajsie je chytit peknu rybu a darovat jej zivot. Som zastancom Chyť a pusť ale občas si rybu zoberiem, ked je v plane daka grilovačka (mne ryby nechutia neviem preco).
Za minulu sezonu som si zobral 2 ryby a to som ich nachytal myslim ze dosť.
Ja osobne uz chytavam dravce a sem tam aj amury. Ale mojou top prioritou su sumce.
Je tu este daky sumciar mohli by sme vymenit skusenosti.
toť vše
Ja som tiez rybar uz 12 rokov a stale ma to bavi. Nic nie je lepsie ked sa zide pri vode partia rybarov a chytaju sa ryby. Nemam rad tie partie ktori pridu k vode pit a robit bordel. Rybarcina je o ucte k prirode. Pri rybacke ide hlavne o ten adrenalin ktory sa v tele zhromazduje od samotneho zaberu cez zdolavanie ryby az po jej odmeranie a nasledne pustenie.
Najkrajsie je chytit peknu rybu a darovat jej zivot. Som zastancom Chyť a pusť ale občas si rybu zoberiem, ked je v plane daka grilovačka (mne ryby nechutia neviem preco).
Za minulu sezonu som si zobral 2 ryby a to som ich nachytal myslim ze dosť.
Ja osobne uz chytavam dravce a sem tam aj amury. Ale mojou top prioritou su sumce.
Je tu este daky sumciar mohli by sme vymenit skusenosti.
toť vše
-
19Riddick91
Amateur
-
vendo
Guru
Re: Rybarstvo
obnovim to tu na chvilu, kedysi ako maly som bol "rybarom" ale to len takym prilezitostnym a ako maly sme nemuseli robit skusky no dnes ked pozeram na nete ako sa dostat k povoleniu tak vzdy sa spominaju "vedomostne skusky" vie niekto o co v nich ide? ci je to tazke ci len formalita? a ak tu niekto rybarci mohol by mi nacrtnut kolko by ma vysla taka zakladna vybava pre prilezitostne chytanie? (ale zase nech to za nieco stoji nechcem aby sa mi udice v ruke rozpadli)
Trochu neskoro ale nevadi
Chcem sa opytat co potrebujem spravit ked sa chcem stat rybarom. Cital som o nejakych testoch a brigadach a pod. ale ja chcem ist chytat ryby nie ich niekde nakladat na Aviu.
Mam 17 a som z PB
Chcem sa opytat co potrebujem spravit ked sa chcem stat rybarom. Cital som o nejakych testoch a brigadach a pod. ale ja chcem ist chytat ryby nie ich niekde nakladat na Aviu.
Mam 17 a som z PB
Potrebuješ členský preukaz do rybárskeho zväzu.
a co to obnasa ziskanie takeho preukazu a ci sa mi to oplati robit ci este pockaj pol roka do 18 tky ?
V každom prípade sa povolenky na určité vody (kaprové,pstuhové) dajú zakúpiť iba začiatkom roka, sa mi zdá