|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
| Autor |
Správa |
|
Amateur
 ryža na sladko :)
ahojte
poslal by mi niekto recept na toto jedlo? ppekne prosim 
|
| 11 Aug 2008, 20:49 |
|
 |
|
Guru
no na sladko, to je viac sposobov: ryzovy nakyp, mliecna ryza, alebo co presne myslis? mliecna ryza je vlastne ryza uvarena v mlieku, ktore je ochutene vanilkovym resp. skoricovym cukrom. ryza sa vari do momentu, kedy sa dostava do stavu "rozvarenia", ale este rozvarena nie je  aspon tak ju robim ja.
|
| 11 Aug 2008, 21:37 |
|
 |
|
Moderátorka
Ja som párkrát varila ryžovú kašu alebo ryžový nákyp. Je to jednoduché a celkom chutné. Tu je jeden recept a la Pán Google:
Ryžová kaša v mlieku 200 g ryže, 1/2 l mlieka, 1/4 l vody, štipka soli, 1/2 lyžičky cukru, maslo a horká čokoláda na ochutenie.
Ryžu preberieme od nečistôt a umyjeme na site. Vložíme do rajnice, ochutíme štipkou soli a troškou cukru, zalejeme vodou a mliekom a necháme zovrieť. Potom ryžu pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme 15 minút. Čiastočne zmäknutú ryžu, ak treba dolejeme mliekom a miešajúc dovaríme ešte 10 minút do mäkka. Uvarenú ryžu preložíme na tanier, polejeme roztopeným maslom a navrch postrúhame horkú čokoládu. Miesto čokolády môžeme ryžu posypať škoricovým cukrom, kakaovým práškom alebo poliať ovocnou šťavou.
|
| 11 Aug 2008, 22:45 |
|
 |
|
Guru
Ryzovy nakyp je fajn...mama to robieva
Robi sa to asi takto, uvaris ryzu v mlieku[za staleho miesania], potom vyslahas zltka s cukrom [mnam:P] cele to dokopy zmiesas, hodis na pekac a pecies. Podrobnosti neviem ...
//este ma napadlo ze sa do toho pridava sneh z bielok
|
| 11 Aug 2008, 22:56 |
|
 |
|
Moderátorka
pershing píše: Ryzovy nakyp je fajn...mama to robieva Robi sa to asi takto, uvaris ryzu v mlieku[za staleho miesania], potom vyslahas zltka s cukrom [mnam:P] cele to dokopy zmiesas, hodis na pekac a pecies. Podrobnosti neviem ... ... do toho pridáš hrozienka, orechy nasekané nadrobno a celé sa to zaleje myslím vyšľahanými bielkami. V trúbe sa to všetko spečie a je to veľmi veľká fajnotka s nejakým kompótom. Hmmmmm.... už dávno som to nejedla 
|
| 11 Aug 2008, 22:57 |
|
 |
|
Guru
vidim to zajtra na ryzovy nakyp, uplne som na to dostal chut 
|
| 11 Aug 2008, 23:26 |
|
 |
|
Amateur
ades píše: no na sladko, to je viac sposobov: ryzovy nakyp, mliecna ryza, alebo co presne myslis? mliecna ryza je vlastne ryza uvarena v mlieku, ktore je ochutene vanilkovym resp. skoricovym cukrom. ryza sa vari do momentu, kedy sa dostava do stavu "rozvarenia", ale este rozvarena nie je  aspon tak ju robim ja. myslim, ze nazov toho jedla je ,,ryza na sladko´´ , spravila nam to jedna pani, ked sme u nej brigadovali a vravela, ze je to ryza na sladko, aj recept nam rozpravala, lenze ja som ho nejak zabudla. ale viem, ze ryzovy nakyp to urcite nebol, nebol tam ani sneh z bielkov, len ta rozvarena ryza, dalej si pamatam vela skorice, vraj mlieko, tvaroh, maslo a vajcia. a este jablllcka. tiez vravela, ze to piekla na pekaci, ale ako to uz bolo na tanieri, tak nebolo vidiet nic pripecene, tak to neviem ako spravila. bolo to bielunke a strasne chutne. teda chut prevysila vyzor, aspon u mna  podla mna skvely typ, hlavne pre nas bylinozravcov 
|
| 12 Aug 2008, 14:42 |
|
 |
|
VIP
wood fairy: žeby ryžový nákyp? Ten sa zapeká...
|
| 13 Aug 2008, 18:22 |
|
 |
|
Amateur
Stoporko píše: wood fairy: žeby ryžový nákyp? Ten sa zapeká... nie, ryzovy isto nie, lebo ten ma na vrchu aj vrstvu snehu z bielkov, teda aspon taky, co ja poznam... ale dik 
|
| 14 Aug 2008, 18:47 |
|
 |
|
Star
ale ked sa tvorcovi ryzoveho nakypu nechce tak na povrchu nemusi byt pena z bielkov
|
| 14 Aug 2008, 19:32 |
|
 |
|
Darca
Registrovaný: 29.3.2008 Príspevky: 2569 Bydlisko: na labutom jazere:)
tuti píše: ale ked sa tvorcovi ryzoveho nakypu nechce tak na povrchu nemusi byt pena z bielkov Presne tak. Takisto aj zemlovka sa robieva so snehom aj bez. Podla chuti.
Tiez po precitani temy bude na obed asi ryzovy nakyp  A nasa mama zvykla davat dovnutra aj zavarane erhule, aby nebol taky sladky.
|
| 14 Aug 2008, 21:49 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Príspevkov: 11 ] |
|
| Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
 |