server do 20000SK

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Duffiii
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

server do 20000SK

Príspevok od používateľa Duffiii »

caute robime s kamosmi server vlstny na counter strike do 20000 sk co by ste mi mohly poradit??
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Co by som ti povedal, netreba moc vykonnu grafiku, radsej pridaj na ramke [idealne tak 3gb], nejaky dvojjadrovy cpu a to najhlavnejsie je internetove pripojenie. idealne tak aspon 2mbs/2mbs z dobrymi latenciami, v pohode si tam mozes dovolit 16 slotovy server bez lagov.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Za 20k postavis dobry server. Investuj do vykonneho dvojjadra, 4GB a mozno aj viac RAM, grafiku oser. Budes to mat v serverovni v racku alebo doma? Ak doma kup nejaky chladic, kvalitny zdroj, rychle disky a nezabudni na dobre pripojenie k netu.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Napisal si to iste co ja :) podla mna ho bude mat doma hodeny pod stolom, na co rack ? :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

G0lDiER_: Server za 20 tisic hadzat pod stol, ved na nejake to CS kupi PC za 5 tisic z bazaru a rozbeha tam CS server. Predpokladam, ze ide o vacsi projekt, mozno predaj CS serverov alebo co... Z hladiska cenovej dostupnosti serverovni je rack vyhodnejsi, pretoze na midi tower bedne sa plati aj o 500-1000 korun viacej za mesiac ako za rack, takze ked das za rack 1500 korun, tak za midi tower to budu tie 2 tisicky. Pises zle, ak pises, ze netreba moc vykonnu grafiku, netreba ziadnu taku grafiku, staci obycajna intergrovana na doske.

moosha & G0lDiER_: Nevidim dovod investovat do dvojjadra, ked CS a hlavne viacej hernych CS na jednom PC je zavisle najma od procesora, takze urcite by som to riesil stvorjadrom, k tomu aspon 2GB RAM (pri dnesnych cenach uz skor 4GB RAM) a nejake tie disky, vykonovo asi WD Raptor + nejaky disk este na zalohovanie, kvalitnejsi zdroj (aspon Fortron) a pridavny ventilator pre kazdy disk bez ohladu na to, ci ten server bude v klimatizovanej miestnosti alebo nie.

Nejaka taka zostava:
-doska Intel, Asus, Gigabyte... cca 3000-3500
-procesor Intel Q3000... cca 7300
-4GB RAM A-Data, Kington ci Corsair... cca 1100
-zdroj Fortron, Seasonic, Enermax... cca 2000
-disk WD Raptor 36GB... cca 3200
-disk 500GB... cca 1800
-bedna... cca 800
-chladice... cca 500
Duffiii
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

vdaka popozeram tak s chalanmi tam dame modya pluginy preto vlastnny server doteraz sme platily 400sk ale cena sa zvysila tak sme sa uz musely zlozit ten server budem mat u seba takze ta zostavu niaku by ste sem daly ja zatial tiez musim kuknut a co je duolezite pri serveroch??? procak ci ram

este som chcel dodat o net sa nebojim mam chello large
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj procak, aj ram.
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

Dal by som to do serverovne, aby bol poriadne chladeny a lepsia latancia ... naj je stale VNET

Vyera to tam suprovo http://www.vnet.sk/chillout5_items/1/1/5/115_d3d92e.jpg
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Hojko: moc to prehanas...
1.) pozri na na jeho prvy prispevok, na 90% pôjde o nejaky pub 20 slotovy 4 fun...

2.) co sa tyka ten grafiky tak som to tak nejak myslel :) ale zle som sa vyjadril, ok moja chyba...

3.) 3/4 gb sme sa zhodli, dvojjadro uplne postaci. keby postavis taky server ako si pisal tak potrebujes tak 4mb linku aby si to vyuzil..na dvojjadrovom serveri a 3gb ramky, 20 serverov, by si urcite nemal hardwarove lagi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

G0lDiER_: Ak tam ma bezat jeden server pre 20 hracov, tak povazujem investiciu celeho servera za zbytocnu, pretoze za par tisic kupim nejake AMDcko 2000+, giga ramky, disk, bedna, zdroj... a taka zostava mi postaci, navyse na to miniem tak 4-5 tisic korun.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ja by som do toho investoval tak 10k, a zaplatil by som si poriadny internet tak na 2 roky :)
Duffiii
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ten internet ked stahujem je okolo 15mb a upload davam 13mb takze to by malo stacit tak ram 4gb a dvojjadrak staci??? lebo chcem aspon sloty pre 36 hracov a peniaze moze byt aj 25000 sk ale to je maximum
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Duffiii: Server kde sa bude hrat cize ak tam chces mat dva servre, resp. jeden velky, tak by malo stacit aj giga pamate a obycajny stary procesor, ci uz pojde o AMD XP+, Pentium 4 a podobne. Ak tam chces mat viacej serverov kde budes mat 100 slotov, tak potom kup nejaky Dual Core procak, pripadne Quad Core a aspon 2GB RAM.
Napísať odpoveď