Sigmund Freud a jeho teoria
-
last_knight
Light Professional
-
qwerty-xyz
Re: Sigmund Freud a jeho teoria
presne tak suhlasim s nim......kinjeril napísal:To sa vola ze puberta. Nebojkaj mojo, nie je to smrtelne, ale neake nasledky to ma.
je to len teoria a teoria je sformulovanie vlastneho nazoru. ci je spravna alebo nie, to sa neda objektivne posudit, pretoze napr. pre neho bola.
pravda je, ze clovek vidi to co chce vidiet, ci uz je to obchodnik, ktory za vsetkym vidi peniaze, alebo clovek vo vyvoji (pubertak alebo len nadrzana entita), ktory vo vsetkom vidi nieco eroticke. predstavivost sa zvysuje poctom najdenych sexualnych "symbolov" v realnom zivote pomocou predstavivosti. je to kolotoc, z ktoreho ked sa vcas nevimanis, zosalies ako freud.
pravda je, ze clovek vidi to co chce vidiet, ci uz je to obchodnik, ktory za vsetkym vidi peniaze, alebo clovek vo vyvoji (pubertak alebo len nadrzana entita), ktory vo vsetkom vidi nieco eroticke. predstavivost sa zvysuje poctom najdenych sexualnych "symbolov" v realnom zivote pomocou predstavivosti. je to kolotoc, z ktoreho ked sa vcas nevimanis, zosalies ako freud.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
názov témy, je výstižný:...a jeho teoria. vieš si Riuška:-) predstaviť, že muži by celý deň chodili s niečim tvrdým v slipoch etc? celé to je o tom, že Sigmund Freud nemal žiadne starosti, ale ak ty budeš staršia tak zistíš, že možno budeš mať na sex chuť, ale práve v tej chvíli budeš musieť riešiť niektorú z otázok čo ti prinesie život, a proste nebudeš mať čas hľadať v každej veci sexualný podtón.Riuška:-) napísal:ja s tymito vecami plne suhlasim a tiez si myslim ze sex sa skryva vo vsetkom okolo nas.aky je vas nazor vyjadrite co si tom setkom myslite
orrim napísal:Väcsina freudovich teorii je pritiehnuta za vlasy, ale po uprave jeho nasledovnikmy napr Eriksonom (myslim) je to uz v pohode. Myslim si ze Freud bol velkym prinosom pre psychologiu aj ked mal "divne" nazory.
praveze Freud bol ako psycholog dost neuznavany ba priam neznasany(myslim zo strany psychologov)...
co sa tyka jeho "sexistickych" nazorov, nevidim v tom problem predsa len to bol muz a ked si to vezmete tak kazdy genius alebo nejaky vyznamny vedec mal nejaku "uchylku" - proste genialita hranici so sialenstvom...
-
r4wMUnt34q
Star
Jedna vec je, ze pan Frojd bol trosku trtko v tom, ze on skoro vo vsetkom videl ludsku sexualitu a to je jeden z nedostatkov jeho "prinosov". Co sa tyka snov, tak ked snivas sa ti v tusim v beta faze vybavuju lubovolne zazitky a fantazie a davaju sa dokopy (pretoze v mozgu sa neaktivuju logicke spojenia, len jednotlive zazitky/predstavy), preto su sny take divne+vacsinu z nich si nepamätas, len tie blizko prebudenia vacsinou, ale to je individualne. Ale do psychoanalyzy toho priniesol vela, hlavne co sa tyka metod vyskumu (a mozno aj viac), takze uplne na nic nebol.. A to, ze "objavil" Id, ego a superego bolo vtedy velkym prinosom.. Dnes su uz tieto veci prekonane..Riuška:-) napísal:ahojte velmi ma zaujala teoria sigmunda freuda,ze ludske konanie je do velkej miery ovplyvnene sexualnimy silamy.a takisto ze kazdy sen co sa nam sniva ma sexualny podton ci to chceme alebo nie,napriklad sa nam moze snivat ze uz 3 hodiny trcime v dopravnej spicke aj tak v tom citime nieco sexualne,alebo ze orgazmus v sne je niekolkonasobne intenzivnejsi ako v bdelom stave pretoze pri spanku je nase telo maximalne uvolnene...ja s tymito vecami plne suhlasim a tiez si myslim ze sex sa skryva vo vsetkom okolo nas.aky je vas nazor vyjadrite co si tom setkom myslite
-
dew6
Light Star
Citala som nejake knihy od Freuda a vdaka tomu viem, ze bol neskutocny clovek...GENIUS!Fakt hej, nejade len o tuto teoriu, ale aj o podvedomie, prerieknutie, omyl, zabudnutie, zamenu slov a podobne...Prvy pouzil hypnozu na liecenie psychickych poruch a blokov, vynasiel psychoanalyzu...Jedinu smolu mal na obdobie, v ktorom toto vsetko dosiahol.-ludia ho vtedy pokladali za blazna a hlupaka(ako aj teraz niektori nezasvateniRiuška:-) napísal:ahojte velmi ma zaujala teoria sigmunda freuda,ze ludske konanie je do velkej miery ovplyvnene sexualnimy silamy.a takisto ze kazdy sen co sa nam sniva ma sexualny podton ci to chceme alebo nie,napriklad sa nam moze snivat ze uz 3 hodiny trcime v dopravnej spicke aj tak v tom citime nieco sexualne,alebo ze orgazmus v sne je niekolkonasobne intenzivnejsi ako v bdelom stave pretoze pri spanku je nase telo maximalne uvolnene...ja s tymito vecami plne suhlasim a tiez si myslim ze sex sa skryva vo vsetkom okolo nas.aky je vas nazor vyjadrite co si tom setkom myslite
on bol dost obmedzeny sedel vo svojej viedenskej pracovni celkom sam a vedel hovno o tom co si myslia ostatny ludia.tieto teorie odvijal len od svojich pocitov a niesu nijak obhajene.jedine co dal tento clovek svetu je psychoanalyza.tato jeho teoria je skratka kktinanordkapp_pb napísal:... no jo sorry ale to co si vypisala su len blaboly okolo ... jeho teoria pojednavala viac o tom aka je spolocnost .... a chcel ju prevychovat na zvierata ... on tam daval nieco v zymsle, kaslite na prachy a na rodinu a na nejake ine hodnoty, proste sexujte, a udrzujte svoj druh ( ako zvierata ) .... a to je dost slahnuty nazor ... a to ze je to nase poslanie obhajoval tymi omackami co si napisala .... no osobne si myslim ze je to pekne slaba teoria a snazil sa len zviditelnit![]()
....
-
jamess
Light Professional
myslis psychodynamika?safan napísal:on bol dost obmedzeny sedel vo svojej viedenskej pracovni celkom sam a vedel hovno o tom co si myslia ostatny ludia.tieto teorie odvijal len od svojich pocitov a niesu nijak obhajene.jedine co dal tento clovek svetu je psychoanalyza.tato jeho teoria je skratka kktina
either way, on bol neurolog, ziadenpsycholog, akurat na to dal zaklady, preto VSETKY jeho teorie treba brat s riadnym nadhladom
trebars pripad maleho hansa, vysvetloval jeho sny po svojom, resp. tak ako mu to hansov otec v listoch pisal(vnucoval) ale niekolko reviews sa robilo ohladom aj tejto studie a vacsinu z jeho teori o hansovi krasne vyvratili^^
takze freud bol na koniec dobry asi len na polozenie zakladov dnesnej psychologie:)