|
|
|
| Autor |
Správa |
Lub0$ Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.06.2007 Príspevky: 729 Bydlisko: UK Karma: 
|
Zaslal: 28 Máj 2008, 19:26 Predmet: Sinus a Cosinus |
|
|
Prosim vas vysvetli mi niekto (polopate), ako vypocitat sinus a cosinus? Nikdy som sa to neucil, prave precvicujem matiku a zaskocila ma tato otazka: Mas rovnostranny trojuholnik s dlzkami po 2 cm.
A mam najst cos 60 stupnov,
sin 60 stupnov (mam nechat odpoved v iracionalnej podobe
Nemam ani tusenia ako nato.
Prosim pomozte mi, odmenim aj K+
|
|
| Návrat hore |
|
 |
jaji Novice

Stav:  Založený: 04.01.2008 Príspevky: 5
|
| Návrat hore |
|
 |
Lub0$ Light Professional

|
Zaslal: 28 Máj 2008, 19:31 Predmet: |
|
|
| jaji napísal: |
| http://sk.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADnus |
Akoze dik, mam 15 rokov a vzivote mi to nikto nevysvetloval ,tak ta wikipedia mi velmi pomohla
|
|
| Návrat hore |
|
 |
profik Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.01.2006 Príspevky: 490
Zaslal: 28 Máj 2008, 19:38 Predmet: |
|
|
| Lub0$ napísal: |
Akoze dik, mam 15 rokov a vzivote mi to nikto nevysvetloval ,tak ta wikipedia mi velmi pomohla  |
ak mas 15rokov si asi v 9.rocniku, cize ste sa to ucili tohto roku, este to beriete, je to hlavne ucivo 9.rocnika, a mas urcite knizku tam to je. sinus=protiľahlej odvesny k prepone, cosinus=prilahlej odvesny k prepone, tangens=pomer protiľahlej a priľahlej odvesny, k uz to nebudes vediet vypocitat teraz tak neviem
a zabudol som musis to pocitat v pravouhlom trojuholniku cize mal by si ho rozdelit na polovicu(vyska na stranu c), ale ked mas najst len sinus a cosinus 60 stupnv, ake pocitanie?ved to si najdi v googli, neopisal si to nahodou zle?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Lub0$ Light Professional

|
Zaslal: 28 Máj 2008, 19:42 Predmet: |
|
|
Neviem co som komu urobil, preboha
Poprve, mam 15 a bol by som uz na strednej v prvom rocniku, nie 9.
A po druhe, pozri sa kde zijem, tu sa take veci v mojom veku neucia. Tak ked chces len vyrivat tak tu nepis.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
profik Medium Star

Zaslal: 28 Máj 2008, 19:47 Predmet: |
|
|
| Lub0$ napísal: |
Neviem co som komu urobil, preboha
Poprve, mam 15 a bol by som uz na strednej v prvom rocniku, nie 9.
A po druhe, pozri sa kde zijem, tu sa take veci v mojom veku neucia. Tak ked chces len vyrivat tak tu nepis. |
ja nechcem vyrivat, vysvetlil som ti to najzrozumitelnejsie ako sa da, proste si do googlu napis cosinus 60 stupnov, sinus 60stupnov a ked je priklad taky ako si zadal mas vysledok
pomer je deleno, odvesna je kratsia strana pravouhleho trojuhonika a prepona je najdlhsia strana v pravouhlom trojuholniku je oproti pravemu uhlu(90stupnov), a prilahla a protilahla odvesna sa vztahuju na uhol ktoreho sinus alebo kosinus chces pocitat, ak by si chce nakreslim nieco narychlo v skicary a tak to pochopis lahsie
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Lub0$ Light Professional

|
Zaslal: 28 Máj 2008, 19:50 Predmet: |
|
|
No poprosim ta nakresli to, lebo tomu nechapem
|
|
| Návrat hore |
|
 |
profik Medium Star

|
| Návrat hore |
|
 |
Holubar Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.02.2005 Príspevky: 2831 Bydlisko: antiSHEEP klub Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
profik Medium Star

Zaslal: 28 Máj 2008, 20:29 Predmet: |
|
|
| Holubar napísal: |
| V trojuholniku je to uz len aplikacia, definicia pochadza z jednotkovej kruznice. To co vytina sprievodic na x-ovej osi je kosinus, na y-ovej je zase sinus.tg a cotg su uz len ich pomery |
to som nevedel, chodim na zakladnu takze take nieco sa neucime by som bol zvedavy ci to vie nasa ucitelka z matiky lebo niekedy mi pripada, ze viem viac ako ona
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Hacket Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.05.2008 Príspevky: 387 Bydlisko: Prešov Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
jaji Novice

Stav:  Založený: 04.01.2008 Príspevky: 5
Zaslal: 28 Máj 2008, 21:17 Predmet: |
|
|
| V trojuholniku je to uz len aplikacia, definicia pochadza z jednotkovej kruznice. To co vytina sprievodic na x-ovej osi je kosinus, na y-ovej je zase sinus.tg a cotg su uz len ich pomery |
ked nepochopil wikipediu, jednotkova kruznica je mu na nic.
Ale ak ta mam este viac domylit, kosinusova veta a aj sinusova veta sa da pozit pre hociaky trojuholnik. Ale to su trochu ine vztahy, nie take jednoduche.
K tvojej otazke:
sinus tam mas dane na to, aby si vedel vypocitat dlzku nejakej strany (v pravouhlom troj.).
|
|
| Návrat hore |
|
 |
jamess Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 704 Bydlisko: warrington, GB Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Holubar Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.02.2005 Príspevky: 2831 Bydlisko: antiSHEEP klub Karma: 
|
Zaslal: 28 Máj 2008, 22:20 Predmet: |
|
|
| tak neviem no, ja som pochopil sinus az ked mi to ukazali na tej kruznici. Trojuholnik ma vzdy domyli.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.04.2006 Príspevky: 1499 Bydlisko: Brooklyn, NY Karma: 
|
Zaslal: 29 Máj 2008, 18:40 Predmet: |
|
|
| tak neviem no, ja som pochopil sinus az ked mi to ukazali na tej kruznici. Trojuholnik ma vzdy domyli. |
Jasné kružnica je lepšia na pochopenie. Tam sa to dá veľmi rýchlo vysvetliť a potom už človek sám vie ako na to v trojuholníku.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|