|
|
|
| Autor |
Správa |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4985 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 21 Feb 2006, 0:53 Predmet: |
|
|
| Aryan Angel napísal: |
| pohlad na co ? |
Zrejme na predmet temy (Sionizmus). BTW. tiez by som si rad precital nazory nejakeho sionistu... Tato tema je vsak ucelovo tabulizovana a to prave najma samotnymi sionistami (urcite ti nie je cudzi pojem "politicky nekorektny nazor"). That´s it
PS to zelovoc: Pozor, nie kazdy zid je sionista, resp. sympatizant so sionistickymi idealami- politikou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3565 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4985 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 21 Feb 2006, 1:03 Predmet: |
|
|
Aryan Angel, jj, to si uz mozem precitat rovno spominany Der Judenstaat od Hertzla. Mal som na mysli niekoho z fora- nejakeho realneho oponentna, ktory je v tejto oblasti scitany, no zastava opacny nazor, t.j. snazil by sa tu spominanym nazorom a argumentom vecne oponovat (ak som to spravne pochopil, podobne to so svojim dotazom myslel aj zelovoc).
// Precital som 1. clanok "Does the Flight and Expulsion of Palestinian Refugees prove that Zionism is Racism?", idem
PS: Sionisticka propaganda je v pripade tebou uvedenej stranky cajovy odvar. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2565
Zaslal: 21 Feb 2006, 10:22 Predmet: |
|
|
Tomasito presne tak. vsade na nete vidim bud jedno alebo druhe ale ziadna diskusia. Tomasito hovoris ze nie kazdy zid je sionista, to je pravda. ale potom by ma zaujimalo kto za tym stoji a tak.
Bojim sa toho ze historii tak ako ju poznam (najme 20.storocie) nemozem doverovat. Dejiny pisu vitazi, to platilo uz v Starom Rime. Vsetci sa len snazia zakryt vlastne chyby. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

|
Zaslal: 21 Feb 2006, 11:41 Predmet: |
|
|
| zelovoc, myslis kto je za Sionizmom? Predsa zidia, no nie vsetci, kedze zalozenie Izraelu bolo v rozpore s ich svatym pismom- podmienka prichodu mesiasa etc. (sionisti toto pismo znasilnuju, aby vyhovovalo ich ideologii). Precitaj si prve prispevky tejto temy, prip. sa pozri sem. K tejto otazke sa pomerne dost diskutovalo aj v teme Iransky prezident a jeho postoje k Izraelu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Zaslal: 21 Feb 2006, 14:21 Predmet: |
|
|
| tomasito myslim konkretne osoby, co robia, kde ziju, taky ten pohlad za plentu. jemi jasne ze za tym nestoja domorodci z Rovnikovej Guinei.) nemate nejaky link na historiu izraela od roku 1948? jemi jasne ze zviedol zopar vojen, ale pokial viem( ak nie tak ma opravte) tak az do vojny tusim v libanone viedol len obranne vojny v ktorych ziskal stale nejake uzemie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

|
Zaslal: 21 Feb 2006, 17:34 Predmet: |
|
|
| zelovoc, podla mna tu ohladom Sionizmu odznelo pomerne dost informacii, no pokial sa chces pozriet na historiu Izraela, prip. konkretne udalosti blizsie, prostrednictvom google si dnes najdes takmer vsetko... Pokial ide o pohlad za plentu, uz to co odznelo tu by bolo "vonku" povazovane za politicky nekorektne nazory, takze aby si nebol prekvapeny, ze cim hlbsie pojdes, tym viac budes zdeseny a prekvapeny. Ako som uz spominal, tato tema je pomerne dost tabulizovana, samozrejme ucelovo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

|
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Zaslal: 22 Feb 2006, 7:42 Predmet: |
|
|
| no vidim ze tu diskutujeme akurat my traja. no diky za linky.az porobim dnes a zajtra skusky tak sa na to pozriem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tucniacik Amateur

Stav:  Založený: 28.12.2004 Príspevky: 25
Zaslal: 24 Feb 2006, 20:22 Predmet: |
|
|
| zelovoc napísal: |
| Bojim sa toho ze historii tak ako ju poznam (najme 20.storocie) nemozem doverovat. Dejiny pisu vitazi, to platilo uz v Starom Rime. Vsetci sa len snazia zakryt vlastne chyby. |
hmm to je pekná a pravdivá myšlienka asi preto sa nikde v dejepise nedozviete, že židákov nemali v láske už dávno pred 2. sv. vojnou.
Napr. v Nemecku v stredoveku, rolníci upalovali židákov - to ale malo svoj dôvod (tak ako všetko aj holokaust), ten dôvod bol ten, že rolníci sa zadlžovali práve u židov, samozrejme dochádzalo k neúmernej úžere zo strany židov až sa rolníci "nasrali" a židov upálili.
Takýchto zmienok ako židia zbedačovali ludí bolo viac ale o tom sa moc v histórii nepíše... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rubiki Star

Stav:  Založený: 03.03.2005 Príspevky: 543
Zaslal: 25 Feb 2006, 22:29 Predmet: |
|
|
| Tucniacik napísal: |
hmm to je pekná a pravdivá myšlienka asi preto sa nikde v dejepise nedozviete, že židákov nemali v láske už dávno pred 2. sv. vojnou.
Napr. v Nemecku v stredoveku, rolníci upalovali židákov - to ale malo svoj dôvod (tak ako všetko aj holokaust), ten dôvod bol ten, že rolníci sa zadlžovali práve u židov, samozrejme dochádzalo k neúmernej úžere zo strany židov až sa rolníci "nasrali" a židov upálili.
Takýchto zmienok ako židia zbedačovali ludí bolo viac ale o tom sa moc v histórii nepíše... |
Ono nic proti, ale ja by som to nazval sikovnost. Za to ze ti rolnici boli sprosty tak to neznamena ze zidia su zli....
| Zelovoc napísal: |
| Bojim sa toho ze historii tak ako ju poznam (najme 20.storocie) nemozem doverovat. Dejiny pisu vitazi, to platilo uz v Starom Rime. Vsetci sa len snazia zakryt vlastne chyby. |
Nahodou dejiny stareho Rima sa povazuju za dost presne, rimania vedeli dost dobre zdokumentovat aj svoje prehry(vid bitky v 2.punskej vojne a Carrhae) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

|
Zaslal: 26 Feb 2006, 13:00 Predmet: |
|
|
| Rubiki napísal: |
| Ono nic proti, ale ja by som to nazval sikovnost. Za to ze ti rolnici boli sprosty tak to neznamena ze zidia su zli.... |
Ta tvoja sikovnost je trestny cin... § 235 Trestneho zakona - Uzera |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rubiki Star

Zaslal: 26 Feb 2006, 14:11 Predmet: |
|
|
| Aryan Angel napísal: |
| Ta tvoja sikovnost je trestny cin... § 235 Trestneho zakona - Uzera |
V stredoveku pochybujem ze mali § 235 Trestneho zakona.....a co nie je zakazane je povolene. Cize sikovnost |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

|
Zaslal: 26 Feb 2006, 14:15 Predmet: |
|
|
| Rubiki, popri "sikovnosti"- dnes definovanej ako uzera- si dovolim uviest dalsi priklad, ktory bol v minulosti castym javom aj v nasich podmienkach... Na dlhe roky zabehnuty trh prisiel zidovsky obchodnik, zacal ponukat ten isty tovar ako jeho konkurent, len za vyrazne nizsiu cenu (komunita podporila tohto obchodnika dotovanim jeho cien). Ked tento obchodnik na trhu zlikvidoval posledneho konkurenta, ten isty tovar zacal ponukat za ovela viac, ako ho bolo mozne kupit do jeho prichodu. Splatil dlh za dotovanie jeho cien komunite, no veselo si uz reguloval ceny podla toho, ako to vyhovovalo jemu. Takze na jednej strane sikovnost (?), na druhej strane sa nemozno cudovat, ze ked tuto tzv. sikovnost zidov ludia prekukli, zacali ich zo svojich miest vyhanat. Toto vsak so sionizmom nema vela spolocneho, no je to sucast historie, o ktorej sa v encyklopediach nedocitame... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rubiki Star

Zaslal: 26 Feb 2006, 17:32 Predmet: |
|
|
Ano presne tak a ver my ze to nerobili len zidia, dnes to je trestny cin, ale vtedy nebol. Cize komu to myslelo si zarobil na tu dobu slusne prachy. Ja sa tu nesnazim branit zidov, mne to moze byt jedno ze sa niaky sprosti germani v stredoveku nechali oklamat zidmi, ale uz od pradavna bol niekto vypocitavy a niekto nie. Uz stary fenicania boli velmi vypocitavy a sikovny obchodnici ktori zruinovali prakticky celu stredomorsku konkurenciu(robili to presne ako kazdy iny kto chce nieco ovladnut, cize najskor lacno a potom draho)
Za zarobok vybudovali jednu z najsilnejsich ris v starovekej historii(pre tych co nevedia Kartago).
Chcem tym povedat ze zarabat na sprostosti inych neni zname len zidom, takych ludi najdes vsade. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|