No ja som 2 roky chodil na plavanie a vydrzal som pod vodou 1:33 a teraz nezadrzim dych ani na minutujin napísal:Funny_man: Čo plynie z toho článku? Že závisí na množstve ingrediencií, uhlíku, alobalu, tabaku, filtri (vode) - ergo sa nedá kategoricky určiť škodlivosť VF. Ale škodlivá je - to jasné je. Ten článok nie je Alfa et Omega...
miki690: Bral si pri tom alobale do úvahy aj okraje dierok po prepichnutí? Na nich zostávajú nerovnosti a pôsobením tepla sa doslova spaľujú - videl som už pekných pár zhorených (doslova) alobalov... Kurence apod. sú preto vpoho, že alobal iba chráni jedlo pred priamim žiarením ohňa / iného zdroja tepla - nemáš na ňom dierky. Uvažoval som aké by ot bolo neurobiť na alobali žiadne dierky v oblasti, kde je uhlík - len po okrajoch. Že aký by bol prenos tepla
Flinstone: Opäť dva uhly pohľadu. Na jednej strane znižovanie kapacity ničením alveol, na druhej strane posilňovanie dýchania "cez odpor", ktorý kladie voda. Z reálneho života mám potvrdený prípad zvýšenia kapacity - pri plávaní.
Škodlivosť vodných fajok
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
mOrBiDuSone
Novice
Alobal
nedalo mi neodpovedat ... alobal uvolnuje neziaduce svinstvo pri 600- 700 stupnoch , uhlik vo fajke dosahuje nanajvys 150 stupnov , uz aj keby sa nieco uvolnovalo je to uplne minimalne a voda to prefiltruje (pre vetsiu istotu odporucam pouzivat par kvapiek alebo lyzicku kyseliny citronovej do vody )
co sa vseobecne skodlivosti tyka myslim si ze je to neskodne , nikto nedokazal skodlivost vodnej fajky ako takej (iba pri nerealnych teplotach ...pozn. vid wikipedia) a ak si aj tak myslite ze je fajka skodliva skuste nedehtove nenikotinove tabaky SOEX
co sa vseobecne skodlivosti tyka myslim si ze je to neskodne , nikto nedokazal skodlivost vodnej fajky ako takej (iba pri nerealnych teplotach ...pozn. vid wikipedia) a ak si aj tak myslite ze je fajka skodliva skuste nedehtove nenikotinove tabaky SOEX
-
jin
VIP
Re: Alobal
Krásne si trepol!!mOrBiDuSone napísal:uhlik vo fajke dosahuje nanajvys 150 stupnov ,
Skús si niekedy dať ruku nad dva rozpálené kokosáky s tarbušou
-
Silmer
Darca
morbidusone asi cital wikipediu ..vid
http://sk.wikipedia.org/wiki/Vodn%C3%A1_fajka m precitajte si clanok
to jin: kolko moze mat potom podla teba teplota uhliku? resp. je velky rozdiel medzi teplotou uhliku a kokosaku?
to jin: kolko moze mat potom podla teba teplota uhliku? resp. je velky rozdiel medzi teplotou uhliku a kokosaku?
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
uhlik moze dosiahnut teplotu aj 600 °C ... privodom kyslika sa zvysujeSilmer napísal:morbidusone asi cital wikipediu ..vid
100 - 150 °C sa pali tabak v korunke, preto je to menej skodlive
//gangy, trocha offtopic... to hod radsej do temy vodne fajky
-
mOrBiDuSone
Novice
-
mOrBiDuSone
Novice
-
jin
VIP
Teploty sa pohybujú od 400-600°C Záleží od toho, aký typ použiješ, koľko naložíš, či dáš tarbuš apod.Silmer napísal:to jin: kolko moze mat potom podla teba teplota uhliku? resp. je velky rozdiel medzi teplotou uhliku a kokosaku?
105s so svedkami. Skoro som odpadol...Gangy napísal:Inak aky mate rekord najdlhsieho jedneho tahu z vodnej? Ja 54sec.samozrejme so svedkami
No lol. Rýchlozápalné "koliečka" sú škodlivejšie, presne kvôli rýchlozápalnej zmesi. Originál sú Cocobrico.mOrBiDuSone napísal:jin si "out" bavime sa tu o normalnych uhlikoch ktore kupis tam kde aj tabaky do VF , alebo v katolickych potrebach a nie o kokosovych briketach a este k tomu dvoch ...