|
| Autor |
Správa |
sipoxxx Light Expert

Stav:  Založený: 18.02.2006 Príspevky: 68
Zaslal: 24 Okt 2006, 17:45 Predmet: Skola - Je povinne platit ZRPS? |
|
|
chcel by som sa informovat ze studujem na strednej skole a triedny odomna pita 350 sk za zrps a tie blbosti ta by ma zaoimalo ze ci je to povynne platit . dakujem
// Nazov temy upravil Tomasito |
|
| Návrat hore |
|
 |
havarka Medium Star

Stav:  Založený: 06.02.2006 Príspevky: 372
Zaslal: 24 Okt 2006, 17:51 Predmet: |
|
|
| Nie, nie je to povinné. |
|
| Návrat hore |
|
 |
sipoxxx Light Expert

Stav:  Založený: 18.02.2006 Príspevky: 68
Zaslal: 24 Okt 2006, 17:51 Predmet: |
|
|
diiiiik  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2456 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 18:13 Predmet: |
|
|
a sa stazujes??my mame 870sk a tiez je to "dobrovolne" ale triedny naznacil ze kto nezaplati bude mat po chlebe ..nase skolstvo  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fortune Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.11.2005 Príspevky: 532 Bydlisko: Košice Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 18:37 Predmet: |
|
|
posledny rok na strednej som zaplatil asi 700 sk a na konci roka mi triedna vratila 350 sk (ludom ktory nezaplatili vratila 36 sk ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2861 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 18:42 Predmet: |
|
|
Je to dobrovolno-povinne, ako sa vravieva.. Cize ked nezaplatis nezmaturujes My mame 500sk a este som to nezaplatil.. Na zakaldke sme mali 1000 vazne a svinskej Alexii v BA kedze som bol deviatak, som dal 500 s tym ze na druhy polrok dam dalsich, a osral som ich.. este to vymahali a vyhrazali sa ze mi nedaju vysvecko. Kedze som bol uz prijaty na gympel som to mal v pazi.. Nechapem, roky pred tym to tam take nebolo, zeby to bolo zmenou riaditelky?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Stilo Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.02.2006 Príspevky: 532 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 19:22 Predmet: |
|
|
| tiez som pocul ze sa nemusi platit.. tak som 4 roky na strednej nezaplatil 300 Sk aj ked to triedny odomna pytal.. aj ked sa mi bude sam riaditel vyhrazat ze ma nepusti k maturite tak nezaplatim.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
peterkozel Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.06.2006 Príspevky: 844 Bydlisko: doma Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 19:26 Predmet: neplat |
|
|
| neplat, ani bohovi,ucitelia si radi organizuju obcerstvenie...z prachov zo zrps |
|
| Návrat hore |
|
 |
Seymour Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.04.2005 Príspevky: 357 Bydlisko: pod autom? :) Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 20:43 Predmet: |
|
|
Vidim ze vela viete o tom, na co sluzia peniaze zo zrps Platit zrps je POVINNE, platit ho nemusite jedine vtedy, ked prijem rodiny (otec+matka) nepresiahne 18500 ci kolko to(priemerny plat SR)... Peniaze zo zrps sa pouzivaju na chod skoly, kupovanie noveho vybavenia a... Ked ho nezaplatite, nie len ze vas nemusia pustit k mature, ale kludne aj mozu vyhodit zo skoly A 350 Ti je vela? Ja musim 600 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Skolacik Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.10.2006 Príspevky: 1376 Bydlisko: Svit/Poprad Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 20:58 Predmet: |
|
|
| Seymour napísal: |
Vidim ze vela viete o tom, na co sluzia peniaze zo zrps Platit zrps je POVINNE, platit ho nemusite jedine vtedy, ked prijem rodiny (otec+matka) nepresiahne 18500 ci kolko to(priemerny plat SR)... Peniaze zo zrps sa pouzivaju na chod skoly, kupovanie noveho vybavenia a... Ked ho nezaplatite, nie len ze vas nemusia pustit k mature, ale kludne aj mozu vyhodit zo skoly A 350 Ti je vela? Ja musim 600 |
tha co si ty? ja som pocul tiez ze nemusime platit, a v prvaku som a ni nezaplatil ale teraz ucitelka mierne naznacila, ze ze to zaplatit netreba ale musme |
|
| Návrat hore |
|
 |
PAIN Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.12.2005 Príspevky: 624 Bydlisko: Turčiansky Svätý Martin Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 21:28 Predmet: |
|
|
To niekde je ZRPS aj nepovinne ??? Heh ako ja chodim do skoly (teraz SPS v Martine) som kazdy rok caloval 500 Sk a ani jedna zmienka o tom, ze by to bolo nepovinne. Raz ma este aj triedna domov poslala po prachy a dala neospravedlnenu hod. bo som ich niako dlho nenosil  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 24 Okt 2006, 22:01 Predmet: skola |
|
|
| pokial je skola, hlavne stredna pod statom/cize nie sukromna/ tak pladba pre zrps je len sracka ktoru si stanovi vedenie skoly, preto su rozdielne poplatky na roznych skolach,kolko odsuhlasi vedenie skoli tak tolko sa plati,tie peniaze sa vobec nepouzivaju na vedenie danej skoly/kurenie a tak/,ved dobre viete jak to chodi,napr,ja ked som maturoval sme platili vsetko-obcerstvenie...a najlepsie zetoco sa nedopilo si /fakt sorry/ tie kurv**** brali domov,netreba sa bat a proste nezaplatit,oni len radi strasia |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2992 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 24 Okt 2006, 22:54 Predmet: |
|
|
| Seymour napísal: |
| Platit zrps je POVINNE |
No musím ťa trošku usmerniť, pretože ten kto nevie ako to vlastne je si ty Platenie ZRPŠ je povedzme povinné, no ak tvoji rodičia povedia, že nesúhlasia s platením, škola si to nárokovať nemôže, a zaplatiť nemusia. Ak máš 18 rokov, môžeš to urobiť aj ty.
No prax je taká, že každý čo v škole nechce mať problém, zaplatí...
300 či 500 korún nestojí za problémy pri mature...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Stopa Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 948
Zaslal: 25 Okt 2006, 0:37 Predmet: |
|
|
mam rad tieto povinno-nepovinne poplatky, na nasej skole (ZU) musime skole "dobrovolne darovat" 150 Sk ked chceme ist na TV (nie je to vela ale ten princip sa mi paci ) |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 25 Okt 2006, 7:19 Predmet: |
|
|
| existuje skupina ludi ktorym sa hovori socialny pripad, ako si oni poradia s tym platenim zrps, ucitelia vedia bit dost zakerny, mam len same zle spomienky, dost robi aj to ked je skola pod cirkvou - chore pravidla a spravanie tych akoze svatych este horsie |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|