Skola nas obmedzuje! Porusovanie ludskych prav?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Re: Skola nas obmedzuje! Porusovanie ludskych prav?

Príspevok od používateľa zelovoc »

JaJeNiektoIny napísal:Chodim do skoly v malom meste. Gymnazium. Bilingvalne. Cirkevne. Ale v poslednom case zacinam lutovat, ze som sem isiel. :!: Zakazali nam chodit do podnikov, ktore nevyhovuju skole - t.j. krcmy. Dokonca aj ked mame viac ako 18 rokov, cize sme dospeli, nemozme tam chodit! Nie je to porusovanie nasich prav? Ved sme dospeli ludia, ktori sa mozu slobodne rozhodnut ci chcu chodit do krcmy alebo nie. :smt018

Ja do krcmiem nechodievam, takze ma to az tak neobmedzuje, no ale co maju povedat ti, ktorych to obmedzuje? Nie je to proti zakonom demokratickeho statu? :?:

//Co myslite, co mame robit? :smt042 :twisted:
ked mas 18 mozu ti tak velky...(aj vtedy ked nemas) chacha akoze ked som bol na strednej a nahodou som pocul ze sa snazia o nieco take tak som to totalne odignoroval a ani sa nad tym nepozastavoval. skola ti nemoze dat financnu pokutu, v skolskom poriadku by malo byt napisane za co mozu znizit znamku zo spravania, ak si myslis ze to odporuje tvojim pravam, kludne napis na ministerstvo a sa informuj a kludne to povedz aj v skole. za to ze im normalne a civilizovane povies ze vase prikazy nebudem posluchat si na teba nezasadnu, zase si nemysli ze vsetci ucitelia nemaju co ine na robote nez len buzerovat ludi.aj oni su len ludia. kludne sa im na to vykasli a hotovo. a prinajhorsom sa spojte vsetci studenti a strajkujte a tu zmenu uvidite hned, ale musite byt jednotni.

ja na tvojom mieste by som sa im vysmial do oci.
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

A čoho sa bojíte?
Že vás nechajú prepadnúť?? Ak máš 5-tky a neučíš sa tak prepadneš, ak sa učíš tak nemajú šancu nechať ta opakovať ročník. Najlepšia zbraň proti takýmto učiteľom je učenie a byť pre okolie nenápadný.
Že budeš mať zníženú známku zo správania?? Ak sa v škole správaš tak ako máš nemáš sa čoho báť, ak spravíš mimo školy nejakú "hovadinu" tak to rieši polícia ale nie riaditeľka školy.

Pamätaj že školský poriadok platí len v areáli školy počas dňa kedy máš vyučovanie, po vyučovaní si za seba a za svoje skutky zodpovední sám (18+ rokov) a všetky "vyhrážky" môžeš ,s čistým svedomím že ti nič nemôžu, ignorovať
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

aj keby ste nemali 18, tak mimo arealu skoly (pokial nejde o skolsku akciu) mozte robit co len chcete, to je na vasu zodpovednost (zodpovednost vasich rodicov ak ste neplnoleti) a nemaju ziadne pravo vas kontrolovat a na zaklade toho nejak obmedzovat...
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

mam jednu otazku, ked fajcim mimo skoly, ani nie v okoli skoly a uvidi ma ucka a nasledne to so mnou chce riesit v skole? to davam len ako priklad, ma na to pravo? nie je moja vec co robim mimo skoly?
Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

ide o klasicky brainwashing ked sa cirkevne institucie snazi vsugerovat do kotrb somariny , hahaahaha chcem vidiet toho kaplana,ktory by mi zakazal v mojich 19 ist do baru len tak si sadnut resp na pifco ,,,mozes dlabat ,,, mozu ti zakazat fajcit a pit v areali skoly ale inak nic ,,,,, ajked neviem ake su dohovory medzi ziakmi a tzv "vedenim skoly " mozno ste museli podpisat nejaky papier kde ste sa zaviazali nechodit do takychto zabavnych podnikov,,,,imho je to blbost cele to gymko.....
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

sirmisoturbo napísal:mam jednu otazku, ked fajcim mimo skoly, ani nie v okoli skoly a uvidi ma ucka a nasledne to so mnou chce riesit v skole? to davam len ako priklad, ma na to pravo? nie je moja vec co robim mimo skoly?
ak sa to stalo počas dňa keď si nemal opustiť areál školy lebo si mal prestávku tak podľa mňa má právo to riešiť, lebo ako vieš keď máš byť v škole je za teba zodpovedná samotná škola, inak povedané musíš rešpektovať školský poriadok

len som nepochopil ako myslíš - "mimo školy" , ak máš na mysli že po vyučovaní/keď ti skončila posledná hodina... tak máš právo robiť čo len chceš
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

JaJeNiektoIny napísal:Chodim do skoly v malom meste. Gymnazium. Bilingvalne. Cirkevne. Ale v poslednom case zacinam lutovat, ze som sem isiel. :!: Zakazali nam chodit do podnikov, ktore nevyhovuju skole - t.j. krcmy. Dokonca aj ked mame viac ako 18 rokov, cize sme dospeli, nemozme tam chodit! Nie je to porusovanie nasich prav? Ved sme dospeli ludia, ktori sa mozu slobodne rozhodnut ci chcu chodit do krcmy alebo nie. :smt018

Ja do krcmiem nechodievam, takze ma to az tak neobmedzuje, no ale co maju povedat ti, ktorych to obmedzuje? Nie je to proti zakonom demokratickeho statu? :?:

//Co myslite, co mame robit? :smt042 :twisted:
Tym, ze si isiel na tu skolu tak si suhlasil s tym, ze sa budes riadit ich pravidlami, ak sa ti nepaci mozes odist, alebo to risknut ... ak mas 18 a pojdes sa opit do baru tak ta akurat mozu vyhodit zo skoly, ak 18 nemas tak ta mozu zobrat fizlici a ... takze mas to asi tak ... obmedzovanie prav to nieje, lebo oni ta nedrzia nikde zavreteho, proste ty tam mozes ist, ale musis ratat s tym, ze ak tam pojdes tak kazis dobre meno danej skole a preto ta skola potresta :roll:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Lolofon napísal:ide o klasicky brainwashing ked sa cirkevne institucie snazi vsugerovat do kotrb somariny , hahaahaha chcem vidiet toho kaplana,ktory by mi zakazal v mojich 19 ist do baru len tak si sadnut resp na pifco ,,,mozes dlabat ,,, mozu ti zakazat fajcit a pit v areali skoly ale inak nic ,,,,, ajked neviem ake su dohovory medzi ziakmi a tzv "vedenim skoly " mozno ste museli podpisat nejaky papier kde ste sa zaviazali nechodit do takychto zabavnych podnikov,,,,imho je to blbost cele to gymko.....
musim s tebou suhlasit. mozu ti velky barani, nic viac. ale zase to mozno suvisi s tym, ze ak je to cirkevna skola, nechcu, aby jej ziaci boli prezentovani na verejnosti ako "ozrani". ked niekto uvidi nejakeho opiteho ziaka, je horsie, ked sa povie, ze je z cirkevneho gympla (teda zle svetlo na cirkev) ako ked sa povie, ze je z obycajneho gympla. a len tak btw, je fakt, ze aj tak najvacsi debili vychadzaju z cirkevnych gymplov (nechcem tym naozaj nikoho urazit, ani autora temy ani nikoho ineho), ale je to tak, viem o com hovorim, mam doveryhodny zdroj a mam aj s takymi ludmi dost skusenosti, ale nie len to, proste to tak je no. rozpitvavat to uz nebudem.
Lolofon
Medium Star
Medium Star

ades napísal:musim s tebou suhlasit. mozu ti velky barani, nic viac. ale zase to mozno suvisi s tym, ze ak je to cirkevna skola, nechcu, aby jej ziaci boli prezentovani na verejnosti ako "ozrani". ked niekto uvidi nejakeho opiteho ziaka, je horsie, ked sa povie, ze je z cirkevneho gympla (teda zle svetlo na cirkev) ako ked sa povie, ze je z obycajneho gympla. a len tak btw, je fakt, ze aj tak najvacsi debili vychadzaju z cirkevnych gymplov (nechcem tym naozaj nikoho urazit, ani autora temy ani nikoho ineho), ale je to tak, viem o com hovorim, mam doveryhodny zdroj a mam aj s takymi ludmi dost skusenosti, ale nie len to, proste to tak je no. rozpitvavat to uz nebudem.
5 minut chvodze odo mna je zdruzena cirkevna skola ,navstevuju ju sami intelektuali ,ktori vrhaju take dobre svetlo na cirkev ze ich o desiatej rano vidam chodit zo skoly v hufoch :P,,v pripade tohto zakladatela temy by bolo dobre keby sa rodicia porozpravali s vedenim,,ale ktory rodic pojde na skolu pytat dovolenie pre synceka aby mohol pit ???? :lol:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Rekapitulacia:
Rob si mimo skoly co chces, len aby ta nikto nevidel
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Stilo napísal:ak sa to stalo počas dňa keď si nemal opustiť areál školy lebo si mal prestávku tak podľa mňa má právo to riešiť, lebo ako vieš keď máš byť v škole je za teba zodpovedná samotná škola, inak povedané musíš rešpektovať školský poriadok

len som nepochopil ako myslíš - "mimo školy" , ak máš na mysli že po vyučovaní/keď ti skončila posledná hodina... tak máš právo robiť čo len chceš
hej myslel som po vyucovani, dokonca ked som niekde kde nasu skolu neni ani citit... lebo mi mame taku "mierne" sialenu triednu, riesu uplne vsetko co sa len da, z jedneho problemu robi dalsich 15
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

miki690 napísal:Tym, ze si isiel na tu skolu tak si suhlasil s tym, ze sa budes riadit ich pravidlami, ak sa ti nepaci mozes odist, alebo to risknut ... ak mas 18 a pojdes sa opit do baru tak ta akurat mozu vyhodit zo skoly, ak 18 nemas tak ta mozu zobrat fizlici a ... takze mas to asi tak ... obmedzovanie prav to nieje, lebo oni ta nedrzia nikde zavreteho, proste ty tam mozes ist, ale musis ratat s tym, ze ak tam pojdes tak kazis dobre meno danej skole a preto ta skola potresta :roll:
takze ked ides na skolu nikdy nepodpisujes papier ze sa vo svojom volnom case nebudes opijat (avsak nejaka skola moze mat taky papier ale kazdopadne by som ho nepodpisal) podpisujes iba tusim ten skolsky pooriadok a ten sa tyka IBA skoly a "arealu" skoly
za to ze mas 18 a niekde sa opijes ti skola nemoze NIC uplne NIC pokial to nieje samozrejme v skole alebo v skolskom case alebo v skolskom areali
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

kazdy nech si robi po skole co chce...ale nechcela by som aby ma videla ta krava nemcinarka nadruzganu v meste a aby mi potom nicila zivot....:D uz mi ho nici dost:D ale ako bolo povedane, ste evanjelicka skola....a myslim ze ziaci reprezentuju svoju skolu...takze cirkevne skoly by mali mat zakazy ostatne nie :P
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

miki690 napísal:Tym, ze si isiel na tu skolu tak si suhlasil s tym, ze sa budes riadit ich pravidlami, ak sa ti nepaci mozes odist, alebo to risknut...
...ak tam pojdes tak kazis dobre meno danej skole a preto ta skola potresta :roll:
Ano, asi mas pravdu... Aj ked.. Ked som sem isiel, tak take prisne pravidla este neboli, ale tak co uz...
ades napísal:je fakt, ze aj tak najvacsi debili vychadzaju z cirkevnych gymplov (nechcem tym naozaj nikoho urazit, ani autora temy ani nikoho ineho)
Tak akoze dik :lol:
Lolofon napísal:...by bolo dobre keby sa rodicia porozpravali s vedenim,,ale ktory rodic pojde na skolu pytat dovolenie pre synceka aby mohol pit ????
No moji urcite nie :lol:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

JaJeNiektoIny no keby mi skola povedala ze mam po skole zakazane chodit do podnikov a fajcit ... tak by som mal v P...
A keby ma niekto pristihol a tym padom zhorsil znamku zo spravania aj ked som bol daleko od skoly (2km) a napr v sobotu ... tak v ten den by som si napisal Ziadost o prerusenie studia a v pondelok odovzdal ... a z chutou by som si zanadaval na riaditela ...mozno by sa usiel aj kemer do ksichtu
Nic nepoviem keby to bol klastor ....
Ale sam som na Cirkevnej Skole a nikoho takato vec ani nenapadla ... jedine pravidlo je nechlastat a nefajcit do vzdialenosti 100m od skoly ... a proti tomu nemam nic ...
Mixalesko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Mixalesko »

lenze skola (aspon nasa) ma dosah na najvyssie kruhy, takze to protirecit je velmi odvazne. Protirecenie by sa dalo dokonca prirovnat k samovrazde v priamom prenose. Takze pit mozme chodit ale dufajme, ze nas pri tom nikto neuvidi aj ked je to legalne :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Na koho na Korca?? a co ?? Kazdy ma pravo si (samozrejme po skole a v dostatocnej vzdialenosti od nej) zapalit alebo vypit ... ale nerobit bordel ...
//Presne tak Pishta
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Mas 18 rokov,to znamena ze legalne mozes pozivat alkohol a fajcit.
Ak pojdes mimo areal skoly,skola ti nic nemoze,a policia tiez a keby ti za to zhorsili znamku zo spravania tak by som to dal asi nalamparen :D policiu alebo na nejake ministerstvo...no proste toto je sikanovanie zo strany skoly :o
Lolofon
Medium Star
Medium Star

cele mi to pripada divne si neviem predstavit neco take .... proste ako z inej planety.... co je skolu do toho co robite cez volny cas,,,,noo ale kazdemu ako si vybral,nevedeli ste do coho idete vari ? na cirkevnych skolach to byva zvecsa troska "ine".....

P.S vy dvaja chodite na tu istu skolu (Mixalesko,JaJeNiektoIny)
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Lolofon napísal:cele mi to pripada divne si neviem predstavit neco take .... proste ako z inej planety.... co je skolu do toho co robite cez volny cas,,,,noo ale kazdemu ako si vybral,nevedeli ste do coho idete vari ? na cirkevnych skolach to byva zvecsa troska "ine".....

P.S vy dvaja chodite na tu istu skolu (Mixalesko,JaJeNiektoIny)
Ano chodime a nechapeme o co nasej skole ide :)
Napísať odpoveď