skola

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

fizz napísal:F... sa tu bavime o tom, co s akou skolou bude moct alebo nemoct robit (napriklad predavac v Tescu), ktora skola ma ake vyhody a nevyhody.....
musím ti kus oponovať.. moja hystoria:
na základnej vksue jednotky. na strednú bez skúšok (Obchodná akadémia) známky do pohody max za tri.. maturita účto 1, anj jazyk 2, ekonomika 1, slovina 2.. dalej som šiel na výšku.. ale externe aby som mohol pracovať..
čo myslíš nebol som na tom zle nie? vieš čo som robil?
poje**** robotníka na páse vo výrobnom podniku.. (v tom podniku som bol v tretiaku na exkurzii a smial som sa na zašpinených robotníkoch v moterkách ako makajú:"hehe toto sa mne isto nikdy nestane takto ja makat s mojim vzdelanim nikdy nebudem") robil som presne na tom istom páse a to som už študoval na výške - tak mi tu nevyprávaj o možnostiach čo môžeš a čo nemôžeš sa akou školou robiť
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

triple napísal:musím ti kus oponovať.. moja hystoria:
na základnej vksue jednotky. na strednú bez skúšok (Obchodná akadémia) známky do pohody max za tri.. maturita účto 1, anj jazyk 2, ekonomika 1, slovina 2.. dalej som šiel na výšku.. ale externe aby som mohol pracovať..
čo myslíš nebol som na tom zle nie? vieš čo som robil?
poje****ého robotníka na páse vo výrobnom podniku.. (v tom podniku som bol v tretiaku na exkurzii a smial som sa na zašpinených robotníkoch v moterkách ako makajú:"hehe toto sa mne isto nikdy nestane takto ja makat s mojim vzdelanim nikdy nebudem") robil som presne na tom istom páse a to som už študoval na výške - tak mi tu nevypraváj o možnostiach čo môžeš a čo nemôžeš sa akou školou robiť
Poučný príbeh. Sranda je však,že pre príklad na slovensku nie su vytvorene miesta pre skončených vysokoškolákov a mnoho ludi študuje prebytočné odbory, teda nie tie , čo su žiadané ( a za ktoré ti zadru aj vstupný plat 50.000 ) ale tie, ktoré ich sice " bavia " ale život im nezapezpečia... podla mna je to chyba štátu a systemu... na "západe" su možnosti vytvorené , ludia su hodnotený naozaj na urovni a to aj vdaka tomu,že tam má len málokto nervy doštudovať s titulmi pred a za menom, radšej sa ti na to vyserú a idu makať hoca akurobotu ( tá je tam ale samozrejme lepšie platená , skoro ako u nás tá " najvychytanejšia " ...) :roll: :roll: holt smola :?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

jj vsetci co obhajuju povahu cloveka bez vzdelania, maju len strach o seba ...bolo by to pekne, ale svet tak nefici ...nemas vysku si nikto (na 99%) 1% su ti primitivi s velkymi firmami. ale nemozme im ubrat dravost a velke "koule" predoze si to museli vybudovat (skoda ze ani nevedia ako ked to ziskali akymsi len PUDOM)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

triple napísal:musím ti kus oponovať.. moja hystoria:
ja budem sice troska off-topic, ale chcem sa uistit, ze to slovo pred dvojbodkou si napisal s nadychom ironie alebo sarkazmu. Lebo ak nie, tak sa nemas co ohanat ani so strednou a ani s vysokou skolou.

//Triple:dobre teda...
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

SRneC napísal:jj vsetci co obhajuju povahu cloveka bez vzdelania, maju len strach o seba ...bolo by to pekne, ale svet tak nefici ...nemas vysku si nikto (na 99%) 1% su ti primitivi s velkymi firmami. ale nemozme im ubrat dravost a velke "koule" predoze si to museli vybudovat (skoda ze ani nevedia ako ked to ziskali akymsi len PUDOM)
no zas 99 nie.lebo aj ludi s vyucnymi listami treba.ved keby mal kazdy titul tak kto by ti spravil strechu?opravil auto?natiahol vodovod do noveho domu??

moj nazor je,ze presadenie sa a inteligencna uroven su dva navzajom nesuvisiace veci.
ked o ide presadenie sa v zivote tak dolezita je hlavne priebojnost a cielavedomost kazdeho cloveka.su ucnovkari ktori idu po skole robit do irska alebo norska alebo.. a vratia sa ako pani s velkymi peniazmi a tu si rozbehnu vlastnu firmu vo fachu..a su ucnovkari,ktori si po skole najdu robotu za mizerny peniaz a nic viac im netreba..sak na palenku budze :P
druha vec je ale spominana inteligentna a socialna uroven.lebo clovek moze mat nadanie na kseftovanie a zarobi si,no ked nema tu inteligencnu uroven,ktoru mu da vysokoskolske prostredie,tak moze byt sice bohaty no bude aj tak skzrz na skrz debil.

a autorovi tejto temy poradim: debilov ignoruj..vybral si si dobre..sustred sa na skolu a mas vyhrate.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jasné fizz ved tam bolo len "kus" to bol len príklad ja to môže byť ..jasné, že stavbár nebude robiť právnika to je samozrejme... je pravda že tou prácou som na výšku zarábal a jasné že to už nerobím som v tej istej firme a robotníka som robil tri mesiace pak som sa dostal do skladu ako skladník a pak svojou šikovnosťou ma hodili na nákup ako referenta takže ted vlastne mám lepšie miesto ale žeby bolo lepšie platené? hmm neviem.. pred dvoma mesiacmi som doniesol titul a plat je rovnaký
seth82 napísal:...
neboj nič slovo história a slovo milovať stále používam s y - je to taký zvyk
heh ešte na základke som nikdy nevedel pochopiť prečo história je s i
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

SRneC napísal:bolo by to pekne, ale svet tak nefici ...nemas vysku si nikto (na 99%) 1% su ti primitivi s velkymi firmami. ale nemozme im ubrat dravost a velke "koule" predoze si to museli vybudovat (skoda ze ani nevedia ako ked to ziskali akymsi len PUDOM)
Svet tak nefici?-omyl.Je mozne,ze to takto funguje na SVK(ani tam uz pomaly nie).Avsak vonka vo svete-napr.Nemecko,Holandsko,UK ...,ti poviem jedno kamos-velmi maloktory vysokoskolak tu zarobi take peniaze ako obycajny remeselnik.Na rozdiel od SVK,si tu remeslo a pracu cloveka vazia.
jj vsetci co obhajuju povahu cloveka bez vzdelania, maju len strach o seba ...
To akoze mam chapat tak,ze vzdelany clovek je len ten,ktory skoncil VS?Niektory tu mate neuveritelne nazory-neviem ci nad nimi plakat,alebo smiat sa :? Ale to je mozno vekovym priemerom tohoto fora.Niektory tu robite zavery,ako by ste mali odbuchane na tomto svete 50 rokov.A popritom o zivote viete velmi malo-bez urazky..
Som rad,ze si robis VS a prajem ti aby sa ti darilo,fakt.Len taka mala rada-Nikdy si nemysli,ze si nieco viac,"vyssia trieda",ako niekto iny-nech uz na zaklade hocicoho,pokial nespoznas toho cloveka osobne.
d4nt3
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:To akoze mam chapat tak,ze vzdelany clovek je len ten,ktory skoncil VS?Niektory tu mate neuveritelne nazory-neviem ci nad nimi plakat,alebo smiat sa :? Ale to je mozno vekovym priemerom tohoto fora.Niektory tu robite zavery,ako by ste mali odbuchane na tomto svete 50 rokov.A popritom o zivote viete velmi malo-bez urazky..
Som rad,ze si robis VS a prajem ti aby sa ti darilo,fakt.Len taka mala rada-Nikdy si nemysli,ze si nieco viac,"vyssia trieda",ako niekto iny-nech uz na zaklade hocicoho,pokial nespoznas toho cloveka osobne.
Presne tak to máš považovať. Presne tak to považuje vzdelaná spoločnosť. Vzdelaná vychovaná spoločnosť. Práve preto sa v niektorých krajinách zvyšuje vek povinnej školskej dochádzaky aby ulice neboli preplnené nevzdelanými deťmi,ktoré vraj " naučila ulica " ( velké hovno ich naučila samozrejme ) ktoré okrem fajčenia trávy a pitia chlastu ani nevedia zrozumitelne obhájiť prečo to robia... :idea:
dudo02
King
King

Vies co je povinna skolska dochadzka?Vies co je studium na strednej,popr.na vysokej skole?Bud pozornejsie citaj,alebo dopln medzery.. :roll:
dudo02 napísal:To akoze mam chapat tak,ze vzdelany clovek je len ten,ktory skoncil VS?
LEGENDA:
VS-vysoka skola
d4nt3
Light Star
Light Star

dudo02 napísal:Vies co je povinna skolska dochadzka?Vies co je studium na strednej,popr.na vysokej skole?Bud pozornejsie citaj,alebo dopln medzery.. :roll: LEGENDA:
VS-vysoka skola
Medzery si budem doplnať, neboj. Ale čo ty máš zo základnej ? Stredná škola ( aj z názvu počuť :!: ) je prechodná , čiže tiež veľké nič ... VS je to, po čoho skončení máš v ruke diplom ktorý ťa robí odborníkom v oblasti ktorú si vyštudoval a skutočne ním aj si ... čo ti dá len stredná ? či učilište ? naučí ťa vyrábať podrážky na topánkach na praxi , ale ani za tú p*** nevieš ako správne máš robiť reklamu a predávať aby si z toho niečo mal ...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no Dante .. zas tak neobhajuj tú výšku.. sám som svedkom že ju končia aj totálni magori.. (samozrejme ja patrím k tým odborníkom :))
dudo02
King
King

d4nt3-
pinacolada napísal:no zas 99 nie.lebo aj ludi s vyucnymi listami treba.ved keby mal kazdy titul tak kto by ti spravil strechu?opravil auto?natiahol vodovod do noveho domu??
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Dante ... fakt zaujimave nazory. :roll:
1. "deti ulice" si mozu sami za to ako skoncili. Na strednej sa takto spravali 4spoluziaci. Mohli to dotiahnut vysoko lebo na to mali ... a ako skoncili?? Kazdy den zhuleny jak prasce a flasa lubovolneho alkoholu v ruke. A fungovali...
2. Vzdelany Vychovany clovek ako to ty hovoris vobec nemusi byt PhDr, MuDr, ani CSC.
Su ludia ktori skoncili SOU s Maturitou a su velmi vysoko len kvoli tomu jak sa nadreli.
A su aj ludia ktory maju Ing. Titul na MUNI a FEI a dotiahli to na predavaca v Elektre.
3. Nie kazdy VS vzdelany clovek je inteligentny a vzdelany.

Ked sa budes takto vyvysovat ze ty mas vysoku. A ze si Velmi Vzdelany a Dobre vychovany clovek tak skoncis asi v CallCentre pre Carrefour Slovakia.
d4nt3
Light Star
Light Star

Shark NX napísal: 3. Nie kazdy VS vzdelany clovek je inteligentny a vzdelany.

Ked sa budes takto vyvysovat ze ty mas vysoku. A ze si Velmi Vzdelany a Dobre vychovany clovek tak skoncis asi v CallCentre pre Carrefour Slovakia.
Prvú vetu nikde netvrdím. Sorry ak ju vidíš niekde na stene premietnutú, ja som ju nepovedal. Mám na mysli to, že VS skončia vždy inteligenti. Nie , ale ked ju skončiš, za vzdelaneho sa považovať možeš a aj ťa budú. ( Isto , možme sa hádať o tom 0,001% ludí, ktorý si tu školu zaplatia ( mám na mysli to,že ju prejdu za obálku s peniazmi ) ale význam to mať nebude... aj na absolutneho povalača sa niečo na výške nalepí ak ju ukončí , vieš ) :idea:

K tomu dalšiemu, kedže tento rok maturujem, výšku ešte za sebou nemám, ale ísť na nu idem bezpodmienečne, že sa považujem za vzdelaného o tom pomlčím, kapacitám odborníkov, ktorí končia vysokoškolské študia či už tu alebo v zahraniči sa rovnať ani zdaleka nemožem, myslím si že ani ty ... ak si o sebe myslíš opak, dolož to niečím. Niečím hmatatelným : diplomom, alebo aj odbornou prácou na nejakú tému. Taketo veci odlišuju " makacie sily " teda ludí, ktorí veci udržujúv chode a ludí, ktorí ich riadia , veci navrhujú, skúmajú, planujú...

to dudo02 :
lebo aj ludi s vyucnymi listami treba.ved keby mal kazdy titul tak kto by ti spravil strechu?opravil auto?natiahol vodovod do noveho domu??
Moj názor je moj názor, vziať mi ho nemožeš, možno len poprieť. Nepoznáš ma . Myslím si,že ludia platení za manuálnu prácu by mali byť omnoho lepšie platení, než sú, pretože na nich spočíva fungovanie spoločnosti. To však neznamená,že budem obahojovať sposob = "skončím učilište v 17 a pojdem makať do vodárni, šak mi zaplatia pekelne dobre,lebo služim ako povedzme " podporou " pre iných "...
dakujem za pochopenie.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takto ... ukazem ti VS na ktorej skonci kto kolvek kto aspon trochu pohne prstom aby nedostal Fx ale E
Typickym prikladom je EUBA ... skonci to aj polointeligentny dement. Ale primarne nejde o to ... ta skola uci to co v zivote nevyuzijes ... Prax 0b ... Uplatnenie v Praxi az po kvante skoleni. Cize primarne ti len Povie o com ekonomia je a hodi ta do sveta na holu hubu. 80% Studentov ktory isli na EUBA to maju len kvoli papieru. Zvysnych 20% To fakt bavi a su natolko inteligentni a cielavedomi ze si najdu niekde robotu este pocas studia a vzdelavaju sa v Praktickom obore. Resp. Prenasaju svoje Teoreticke vedomosti do Praxe.
Absolventa EUBA pokial ma nepresvedci o opaku nepovazujem za VS vzdelaneho.

Tento rok som na IIVOS (Institut Informatiky. Vyšši odborna škola) v Prahe ...
Ale este pred zmaturovanim som sa viac krat citil ze som dosiahol za svoj zivot viac ako Maturant a niektory VS vzdelany ludia.
Nie ze by som sa chcel nejak vyvysovat ... Ale ponuka zamestnani, Praca aku som vykonaval + tym dosiahnute skusenosti mi vyrobili dost dobre meno, s ktorym by som sa mohol uplatnit na dost dobrych miestach aj s momentalne dosiahnutym vzdelanim.
Cize tak ... v jednej teme som o tom uz pisal ...
Nepovazujem sa za nadmerne inteligentneho, vzdelaneho ani nic z toho nemam na Profesora Elektrotechniky ani na inych ale niektory su fakt dobry. Jeden na FEI. Na 1 To da boh ja na 2 a vy na zvysok. A donedavna to tak drzal.
dudo02
King
King

d4nt3 napísal:Moj názor je moj názor, vziať mi ho nemožeš, možno len poprieť. Nepoznáš ma . Myslím si,že ludia platení za manuálnu prácu by mali byť omnoho lepšie platení, než sú, pretože na nich spočíva fungovanie spoločnosti. To však neznamená,že budem obahojovať sposob = "skončím učilište v 17 a pojdem makať do vodárni, šak mi zaplatia pekelne dobre,lebo služim ako povedzme " podporou " pre iných "...
dakujem za pochopenie.
Ja ti tvoj nazor neberiem a taktiez ti nevnucujem co mas a nemas obhajovat..

"Cloveka ktory ukonci strednu skolu sa neda povazovat za vzdelaneho"-to je tvoj postoj.Si namysleny a pysny-A to este nemas byt na co..A ak tu nejaku VS raz skoncis,tak dufam ze pochopis ze ani"preco".

Apropo odbornost vysokoskolakov-Ja som elektrotechnik a stretavam sa castokrat s ludmi ktory skoncily VS a vies co sa mi stava?-Kopat do riti aj ich a aj tych co im dali diplom do ruky.Pride clovek co ti nedokaze zapojit zasuvku,nechape zakladne principy fyziky,nieto este elektrotechniky..Ale hlavne ze ma Ing.pred menom.
Samozrejme su aj medzi nimi odbornici-tak ako vsade.Ale to co som napisal sa stalo nie raz a ani nie 2 krat.Tak mi prosim ta nepod rozpravat o tom,ze VS ti da odbornost a vzdelanost.
Fizz napísal:A k tej VS..Jasne, ze vysoke skoly su vselijake. Ale na hociktorej vysokej ziskas nieco viac ako na ucnovke. Uz len to, ze ked pises nejaku pracu a nemozes sa vyjadrovat ako primitiv a raz za cas sa na skusku jednoducho musis obliect slusne ti uroven zdvihne.
Fizz,ja som sa ta uz raz pytal,ze ci si myslis,ze na strednych skolach sa nevyucuju vseobecnovzdelavacie predmety napr. SJ.. :?:
dudo02
King
King

fizz napísal:Fabo: Aj keby bol zo mna jadrovy fyzik alebo call girl, teba je do toho holy kkt.
Ok fizz,odmysliac od toho,ze co mas napisane v bydlisku v profile,by clovek ktory studuje VS nemal mat take vyjadrovanie,ake je vo vyssie uvedenej citacii.A predsa ten clovek VS studuje,ak sa nemylim.. :wink:

A uznavam,ze mas pravdu v tom,ze statisticky drvivo viac ludi,ktory sa nevedia spravat podla bontonu,skoncilo SOU ako VS.

Ale nemyslim si,ze je to dovod na to,aby som sa ja ako vysokoskolak,citil"o uroven vyssie",ako ludia co tieto skoly skoncily.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

fizz napísal:Tak mi skus len tak pre zaujimavost povedat na co si tam isiel.

A k tej VS..Jasne, ze vysoke skoly su vselijake. Ale na hociktorej vysokej ziskas nieco viac ako na ucnovke. Uz len to, ze ked pises nejaku pracu a nemozes sa vyjadrovat ako primitiv a raz za cas sa na skusku jednoducho musis obliect slusne ti uroven zdvihne.
A aj na tej EUBA ta nieco naucia. Jasne, ze nie tolko ako na dokonalej sukromnej v Prahe, ale nieco ano. Viac ako ucnovkarov :wink:
Pre zaujimavost
1. Mam moznost sa naucit nieco viac a ziskat este lepsie vedomosti ako mam teraz.
2. Uvedomujem si ze znalost Elektrotechniky (Silnoprud aj Slaboprud) Certifikat Cisco CCNA1, ECDL a niekolko rocna prax v HW medzi PC v dnesnej dobe nestaci a ked sa chcem pohybovat vo sferach Informatiky tak sa musim zdokonalit.
A moznost sa naucit XHTML, CSS, PHP, Visual Basic .NET a C# .NET. , SQL ,MySQL ,ODBC ... a kvantum dalsich veci je skoda zahodit.
3. Hej nieco sa na EUBA naucia ludia ktory sa tam dosli ucit. A nie len odsediet si 3 az 5 rokov pre papier.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

1. Lebo chcem robit to co ma Bavi ... Mne to je jedno mozem ist pracovat do Polska na Obchodne oddelenie HP pre Slovensku republiku ... za nejakych 47000,-Mesacne ale neviem ci by ma ta praca naplnala.
3. Ano Lenze na inych skolach vacsinou ludia neprejdu alebo sa sami na to vyseru. EUBA sa snazi si nechat kazdeho.

//Sry snazil som sa rychlo odpovedat ... Nepozastavoval som sa nad spatnou korekciou chyb.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

dante možno som to prehliadol chodíš ty na výšku?

(je zaujímavé v tejto téme čítať ako niekto nepotrebuje VS a stačí mu stredná a v príspevku dve hrubice :))
Napísať odpoveď