skola
-
Miley Cyrus
Light Star
skola
tento problem mam od piateho rocnika zakladnej skoly,od jedna po styri som sa ucil a potom to somnou islo dole prestal som sa ucit teraz som na strednej nic moc.ale ako sa zacali v deviatke vyberat skoly tak som si vybral ucnouku a strednu na ktoru som chcel ist no na strednu ma nezobrali a ostala mi ucnouka,rodicia s tym nesuhlasili ze ucnoukar a tak som este raz dal prihlasku na inu skolu tam ma zobrali dnes bol prvy den celkom sa mi pacilo ale,poobede ako som isiel von prisiel po mna kamarat tak som sa pytal kde chodia ostatny vsetci chodia na ine skoly a na ine odbory to je jasne ja chodim do skoli do mesta tam kde byvam ale vecsina cestuje do susedneho mesta vecsieho lepsieho.no stretol som kamarata on isiel na ucnouku a pyta sa ma kde si bol ze si neprisiel do skoli ? vravim ze som nechcel ist na tu ucnouku ze som chcel nieco lepsie,a on mi nato vynadal a povedal ze ta moja skola je onicom ze oni budu zarabat viac a ine sracky,druhy spoluziak co bols nim sa len smial a potom mi povedal ze budem robit predavaca v tescu s tou skolou,on isiel na nejaku elektrotechnicku.no moja skola je aj s maturitou styri roki a ten prvy mal iba ucnouku.a co chcem pocut,ja ani sam neviem som v riti a neviem co mam robit som ako kotol co vybuchne neviem ci som spravil zivotnu chybu alebo mam na tych ko*ot je*at.je to tazke povedat ano je to moja vina ja som sa neucil a sam si zato mozem.
nejde oto ci mas maturitu, ja som sa ties toho bal, mam len ucnovku, 3 roky a vyucny list, a v tom com som sa vyucil ma zacalo bavit, ostal som pritom a zarabam brutto 30-35000 , sestrenica ma maturitu a zaraba 3x menej ako ja, ked si v tej praci dobry co robis tak nieje problem zarobit si pekne peniaze, a nic si stoho niektory ludia nerobia ze nemaju maturitu, lavou zadnou skovaju aj takych platovo co ju maju maturitu. mne sa raz stalo bol som medzi kamosmi novymi, dostali sme sa k teme skola, kto aku ma, vsetci maju maturitu, a teraz su druhy rok na vyske, ked sa ma spytali na aku vysku chodim povedal som ze na ziadnu, a ani maturitu nemam, zacali pozerat ako na debila. ale ked sa dostalo k platu tak vsetci len slintali ze ako je to mozne 
-
Miley Cyrus
Light Star
nejaka odborna polnohospodarska ale vraj je potom dobre uplatnenie ja neviem ? chapete ma robia si zomna pi*u ze polnohospodar a jeden ma iba ucnouku,nepochopim ho
,chcel som mu povedat som lepsi v inych veciach sport a ine veci ale kaslal som nato zase by ma vysmiali,ja som bol ticho a pocuval,neuveritelne ma to vnutri bolelo take hnusne reci az som pest zvieral ale boli sme v meste a su to byvali spoluziaci nechcel som sa zachovat ako buran.nechcem aby ste sa mi na fore vysmievali a robili si zomna haluz polnohospodar lebo su tu aj taky vyrivaci,ja sa snazim byt dobry v inych veciach ked uz so skolami som to poskal.
tak tak presne ako si povedal,niektorý ludia su naivnýPulpman napísal:nejde oto ci mas maturitu, ja som sa ties toho bal, mam len ucnovku, 3 roky a vyucny list, a v tom com som sa vyucil ma zacalo bavit, ostal som pritom a zarabam brutto 30-35000 , sestrenica ma maturitu a zaraba 3x menej ako ja, ked si v tej praci dobry co robis tak nieje problem zarobit si pekne peniaze
vecssina ludi, maturita blbe zasadya konvencie spolocnosti.. mozem oje*** cele stado.. ket su "inteligentni" tak si urcitenieco pomyslia.. (a neboj nechodim na ucnovkuale na jednu z najtazsich skol v kraji a mylsim ze to dost lutujem, a pls reci ako neboj ty to raz pochopis bla bla si seci strcte dakam ! ) a s takymito ludmi fakt ja nemam o com
nehovorim o zakladnych veciach ako je gramatiko to je vsetko all right ale skratka ket niekoho skola nebavi a vie sa chytit aj beztoho tak fakt nevidim problem a taky clovek casto moze byt teda zvycajne aj je na vyssej urovni minimalne po stranke praktickej ako ktorykolvek vysokoskolak. (akoze co sa tyka gramatiky aj mna to kvalitne vytaca.. nehovorim ze ja pisem spravne teda je to isty zauzivany internetovyslang.. ale aspon nerubem i/y jak mi pride.. )fizz napísal:No vies, stado sem, stado tam, ale su urcite veci, ktore su zjavne. Pokial niekto chodi do skoly, len preto, ze musi a nerobi tam ani len to nutne minimum, tak potom sa mu moze stat, ze ho to opovrhnutia hodne stado zaslape. Niekto totiz moze mat spravny nazor, ale pokial ho nevie odprezentovat vhodnou formou, ten nazor akosi straca na hodnote. Zober si napriklad hojko. Pokial mi niekto svoj nazor nevie vhodne zostylizovat, neovlada ani zaklady gramatiky a to do takej miery, ze nevie spravne napisat zakladnu casticu, interpunkcia sa mu asi vynara z pamate len kde-tu, z coho vznikaju zaujimave zhluky, tak mi da vela prace brat ho vazne.
A ja,ak sa smiem spytat-v com sa na nich nechytaju?fizz napísal:Ano.
Ucnovkari, co poznam, a to ich poznam dost, sa v 98% urovnou ani nahodou nechytaju na tych, co chodia na VS, aj na tych co tam len 5 rokov chlastaju.
A okrem toho, co si asi pomysli vacsina ludi, co ma maturitu, o niekom co ma vyucny list?
zase fizz ma pravdu co ja poznam ucnovkarov tak fakt vecsina je taka ze so stredoskolakom si velmi nema co povedat .. skratka nizsia uroven vzdelania, inteligencie.. ale poznam aj zopar vynimiek, sused je tak pekne chyteny inteligentny clovek zaraba cash a mota sa vo velmi slusnej spolocnosti ma kopecfrendov a tiez ma len vyucny list..dudo02 napísal:A ja,ak sa smiem spytat-v com sa na nich nechytaju?
ale ved hovorim ze take veci co s tyka gramatiky ucivo ala zakladna skola by mala byt u kazdeho samozrejmostou a ket neje tak to uz je pruser.. lenze sme sa bavili o vysokej skole a v podstate o urovi.. a ja tvrdim ze clovek ktory ma vyucny list moze byt na inteligencnej aj socialnej urovni vyssie ako vysokoskolak.fizz napísal:Oka, predstavme si, ze nejaky ucnovkar je sikovny, zalozi si firmu, vsetko bezi a teraz ide na nejake obchodne stretnutie. Napriklad s clovekom, s ktorym moze uzavriet zmluvu na ktorej moze zarobit. No pokial by tam dosiel, aj ked v obleku, nejaky chlap s odfarbenymi vlasmi, ostrihanymi nakratko a takou sibalskou ofinkou do pol cela..no poviem si, ze toto nevydalo, ale dobre. Pokial by mi vsak doniesol nejake podklady, ktore pripravoval a v skoro kazdom druhom slove by bola chyba, vyzeralo by to, ako keby to formuloval neandrtalec a po narocnejsom dni by som si to musela trikrat precitat, pretoze na prve, aj ked len letme precitanie by som z toho nevyzmychala ani len pointu...neviem ci by som bola prave spokojna a ci by stretnutie malo stastny koniec.
No ja myslim,ze ako na SOU,tak aj na inych skolach najdes ziakov,ktory su tam preto,lebo tam chcu byt a ktory su tam naopak len kvoli tomu lebo tam byt musia..
Asi je vsak pravda,ze na SOU najdes viac tych,ktory tam byt musia..
Tak ako poznam ludi ktory skoncily SOU a su vo svojom odbore"fachmani",tak poznam ludi co maju vysky a vedia velke nic.Samozrejme to plati aj opacne.
A preto si myslim,ze sudit cloveka,popr.poukazovat na jeho"uroven"na zaklade dosiahnuteho titulu,vzdelania je hlupost.
Asi je vsak pravda,ze na SOU najdes viac tych,ktory tam byt musia..
Tak ako poznam ludi ktory skoncily SOU a su vo svojom odbore"fachmani",tak poznam ludi co maju vysky a vedia velke nic.Samozrejme to plati aj opacne.
A preto si myslim,ze sudit cloveka,popr.poukazovat na jeho"uroven"na zaklade dosiahnuteho titulu,vzdelania je hlupost.
-
Začiatok Konca
Professional
O5 musím dať Fizz za pravdu.. Dám vám jeden príklad.. Robil som u jedného chlapa, ktorý nemal ukončenú ani základnú školu.. z učňovky ho vyhodili.. Ale má doslova obrovskú firmu, a kopu peňazí.. Kopu áut.. ale je to primitív, len vie zarábať peniaze..
A poznám aj vysokoškoláka, ktorý tiež zarába peniaze, nie až také, ale stále dosť.. a aj keď je to tiež primitív v istom slova zmysle, tak sa stále ani len z diaľky nechytá na toho pána, č. 1..
Aj keď nehovorím, že sú tam ľudia inteligentný a múdry, ale keby bol taký múdry, tak si vyberie maturita+výučný list.. To dá predsa rozum..
a má dva papiere..
a môže ísť samozrejme aj na VŠ, alebo môže aj robiť.. Ale to by všetci tí inteligenti nemohli chodiť na učňovky.. (nehnevajte sa na mňa, ale z učňoviek poznám samých hlupákov.. Česť výnimkám, ktorí tam išli preto, lebo ich to baví a preto, že sa tak rozhodli a nepatria medzi ten "ostatok") 
Fizz.No to su proste chlapi,ktory fyzicky makaju..Mal som moznost pracovat aj s obycajnymi a aj s s tymi,co su na"vyssej"urovni.No nechcem ti brat nadeje Fizz,ale myslim,ze by si bola dost prekvapena,keby si pocula ako sa chlapi medzi sebou rozpravaju,ak nie je medzi nimi nejaka"motivacia"napr.zena-nech uz maju hocijake vzdelanie.A uz vobec necakam,ze by si to ako zena pochopila
-samozrejme bez urazky.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
musim sa priznat ze sa mi to tu necelo citat, takze iba prve 3 posty.... co ti poviem.... zavist!! ze si na o nieco lepsej a kvalitnejsej skole... priemyslovka je vzdy lepsia ako uciliste, to ti povie kazdy, pretoze to je odborna skola s istym zameranim.... uciliste moze mat rovnake zameranie, ale uroven je ovela slabsia
proste kamos zavidi podla mna, ze on sa tam nedostal a ty ano... to ze ti vravi ze budes robit predavaca v tescu - a co? nejako treba zacat... vies kolko mojich spoluziakov brigaduje v tescu, v kauflande? ja na stavbe s par dalsimi... a to mame maturitu z gympla, ideme na vysoke skoly... a vidis co robime - a to sa vravi ze vraj na gympel idu ti najsikovnejsi a najinteligentnejsi.... maj pi*i co ti vravi a co robi tvoj kamos... keby bol naozaj kamos tak ti pogratuluje a povie ze ti drzi palce nech sa dari a nie ta zacne osocovat...
proste kamos zavidi podla mna, ze on sa tam nedostal a ty ano... to ze ti vravi ze budes robit predavaca v tescu - a co? nejako treba zacat... vies kolko mojich spoluziakov brigaduje v tescu, v kauflande? ja na stavbe s par dalsimi... a to mame maturitu z gympla, ideme na vysoke skoly... a vidis co robime - a to sa vravi ze vraj na gympel idu ti najsikovnejsi a najinteligentnejsi.... maj pi*i co ti vravi a co robi tvoj kamos... keby bol naozaj kamos tak ti pogratuluje a povie ze ti drzi palce nech sa dari a nie ta zacne osocovat...
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja sám chodím na VS a mám first titul.. áno je to určitá uroven ale to je dané našou jeblou spoločnosťou.. naši tupí ludia sú tak zakomplexovaní že ked vidia Bc. Ing. a bla bla tak už je to na úrovni.. ale prd.. je rozdiel ked niekto získal titul na SPU v NR alebo ho získal na UMB v BB to je jasné..
ja osobne som ten titul dostal svojou prácou .. skúšky som robil na základe svojich vedomostí a odpisoval som minimálne (bol som lenivý sa nielen že učiť ale aj ťahák si spraviť) takže čo to v hlave mám.. no len mám taký istý titul ako spolužiak čo si ten titul kúpil a má v hlave nasrané a takisto je to taký istý titul ako čo ma chalan je*lý jak poleno čo ho život iba bije.. síce skúšky porobil ale na 20x a tak a na štátniciach ledva ledva prešiel.. má 22 rokov a ešte nepobozkal ženu.. no čo vám poviem
týmto som chcel povedať že ja mám v shite či má niekto titul pred alebo za menom .. to nieje smerodajné .. a toto musia ludia pochopiť čo asi nikdy nebude..
síce idem ted kus proti sebe lebo na výšku som šiel za vidinou lepšieho postavenia v spoločnosti a lepšieho zárobku a aby som bol na "úrovni" lebo dnes je to proste tak
ja osobne som ten titul dostal svojou prácou .. skúšky som robil na základe svojich vedomostí a odpisoval som minimálne (bol som lenivý sa nielen že učiť ale aj ťahák si spraviť) takže čo to v hlave mám.. no len mám taký istý titul ako spolužiak čo si ten titul kúpil a má v hlave nasrané a takisto je to taký istý titul ako čo ma chalan je*lý jak poleno čo ho život iba bije.. síce skúšky porobil ale na 20x a tak a na štátniciach ledva ledva prešiel.. má 22 rokov a ešte nepobozkal ženu.. no čo vám poviem
týmto som chcel povedať že ja mám v shite či má niekto titul pred alebo za menom .. to nieje smerodajné .. a toto musia ludia pochopiť čo asi nikdy nebude..
síce idem ted kus proti sebe lebo na výšku som šiel za vidinou lepšieho postavenia v spoločnosti a lepšieho zárobku a aby som bol na "úrovni" lebo dnes je to proste tak