vyssie si napisal ze drogy su problemom demokracie a liberalnych systemov, co je uplna blbost, na co som sa snazil poukazat v dalsom prispevku, co si zjavne nepochopil...woundgiver napísal:O com to preboha tocis? Si zhuleny ci co? Si precitaj co som napisal vyssie a potom si to porovnaj s tvojou reakciou - je totalne odveci
Slobodny stat?
-
woundgiver
Light Star
Mozno som uplne blby ale dako v tom neviem najst to poukazaniewoundgiver Napísal:
Keby to bolo tak, tak by potom drogy museli byt po celom svete rovnako rozsirene. Tvrde totalitne rezimy a diktatury ich vsak maju len v minimalnej miere. Drogy su len problem demokracie a liberalnych systemov.
looooooooooooooooool akoze musim sa zasmiat
po 1.: cigarety a alkohol akoze nie su drogy? IMHO na (nielen) slovensku su tieto veci dost velkym problemom
po 2.: zjavne netusis kolko ludi berie nelegalne drogy. aspon polovica mladych ludi co poznam su minimalne prilezitostni uzivatelia nelegalnych drog, pritom su to normalni studenti, ci pracujuci ludia
Re: herak od bayera
clovek som sa tam dostane koli trave by sa tam dopracoval casom asi aj bez nej...woundgiver napísal:Popros v skole daku ucitelku nech vam vybavi exkurziu na psychiatricku kliniku. Tam najdes par pacientov, ktori su existujucim dokazom "relativnej neskodnosti" marihuany.
...a urcite by som tam nasiel ovela ovela viac schyzofrenikov,alkoholikov, kleptomanov,maniakov, ludi v depresii ci paranoji
-
woundgiver
Light Star
-
woundgiver
Light Star
-
woundgiver
Light Star
Nie je z velmi jednoducheho dovodu - u nas su legalne len sportove a lovecke zbrane (pripadne ak mas Acko tak aj zbrane osobnej ochrany), automaty nemaju v ani jednej tejto skupine prakticke pouzitie. V podstate su to zbrane len a len na zabijanie ludi (su urcene pre bezpecnostne sily) a preto su u nas nelegalne - ak ich mas, tak sa predpoklada, ze ich pouzijes na trestnu cinnost - cinnost proti pravu a moralke. Ked mas drogy tak je tiez dost pravdepodobne ze ich pouzijes na taku cinnost.
tak by som vymyslel nieco ako dlh pre toho dotycneho delikventa. kt by sa mu v buducnosti strhaval z platu.. popriadne so socialnych davok.hojko napísal:A co by si dosiahol tym, ze taka priemerna alebo podpriemerna rodina bude musiet zaplatit pokutu napr. 30 000 za to, ze ich syn dostal od babicky 200 Skk k patnastim narodeninam a trosku si za ne vypil??? Rodina, ktora preziva teraz bude zobrat aby mohla splatit 30 000 korun pokutu za syna???
Soc. davky su na to, aby z nich clovek v specif. situacii mohol akotak prezit- strhavat z nich este nieco by bolo min. amoralne. Ak by niekomu vo vztahu k statu vznikol dlh, tak nech nastupi exekucia, alebo povinnost dlh odpracovat (napr. formou VPP).Spoty napísal:tak by som vymyslel nieco ako dlh pre toho dotycneho delikventa. kt by sa mu v buducnosti strhaval z platu.. popriadne so socialnych davok.
nezabudajte ze cele to zacalo tym ze teenager prichiteny v krcme by to mal mat na zodpovednosti uz od zaciatku je to nahlavu...
kazdy zdravi clovek v mladosti co to popil v krcmach so spoluziakmi ci kamaratmi...ty co nie vacsinou vysedavali za pocitacmi viac ako je zdrave a dnes maju problemi s chrbticou a ocami viem to lebo sam par takych poznam...tym zas neobhajujem nadmerne uzivanie alkoholu ale ked 17 rocnky chalan ide na pivo s kamosmi ci frajerkou nic na tom neni ci som taky zvrateny ze to nevidim?
kazdy zdravi clovek v mladosti co to popil v krcmach so spoluziakmi ci kamaratmi...ty co nie vacsinou vysedavali za pocitacmi viac ako je zdrave a dnes maju problemi s chrbticou a ocami viem to lebo sam par takych poznam...tym zas neobhajujem nadmerne uzivanie alkoholu ale ked 17 rocnky chalan ide na pivo s kamosmi ci frajerkou nic na tom neni ci som taky zvrateny ze to nevidim?
Ano mas pravdu, ale do 18 rokov to neplati. Napr. ozraty sa potacat po uliciach bud cez den, alebo v noci by som zakazal a pokutoval (pripadne uvaznit a naparit mu par desiatok hodin verejnoprospesnych prac).deeplook napísal:Zakladny problem je otazka, ci ma stat,(alebo nejaka ina autorita) pravo rozhodovat o tom ako nakladam so svojim telom, pokial neublizujem druhym... Pre mna je odpoved jasna, nema...
Pockat, pokial je niekto ozraty a potaca sa... Co je na tom?, Ine je ked takyto clovek obtazuje druhych, alebo robi bordel, nici majetok.. Za taketo spravanie samozrejme clovek musi niest dosledky.Pokial je tebe neprijemny pohlad na napiteho ok, ale takto to zovseobecnovat... Ludi treba viest,vzdelavat k tomu aby boli zodpovedny, nie im to prikazovat..Les napísal:Ano mas pravdu, ale do 18 rokov to neplati. Napr. ozraty sa potacat po uliciach bud cez den, alebo v noci by som zakazal a pokutoval (pripadne uvaznit a naparit mu par desiatok hodin verejnoprospesnych prac).
Co sa tyka hranice 18 rokov, podla mna je to umelo urcena hranica... (predsa su ludia ktory v 16,17 su viac dospely, v zmysle psychickej vyzretosti, ako niektori iny povedzme v 25).
presne pred touto reakciou som sa snazil varovat...Aryan Angel napísal:pekne je*** priklad chlapcesi myslis ze polovnik sa zobudi a povie si ze dnes ide vystrielat cely les alebo co
asi vies hovno o tom co je praca polovnikov..
toto malo byt co? vyjadruj sa jasne
o praci polovnikov co to viem babkin piatel je polovnik, kamaratov otec tiez..
viem ze to neni o bezhlavom strielani po zvery, moj predosly prispevok o tom ani nebol ale samozrejme ze ludia co hladaju konflikt ho najdu kde sa im to hodi...
ja som na tom velmi podobne a myslim ze ako ucinny vychovny prostriedok posobili tatko s mamkou...neviem co by zo mna vyrastlo keby tym prostriedkom bola policia...Tomasito napísal:Hm, neviem si to opatrenie s chlastom dost dobre predstavit, kedze ja som medzi 15-18 rokom prezival najvacsiu divocinu doteraz preziteho zivota- vratane chlastania. Represia by v tomto pripade mohla mat skor kontraproduktivny ucinok, imho.