Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Slobodomurari, Illuminati + New World Order
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 26, 27, 28  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 29.01.2006

PríspevokZaslal: 08 Júl 2008, 18:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

DNA, ale no tak. plankton a morske mikroorganizmi umieraju po celom oceane. k tomuto javu v sucasnosti prispieva aj globalne oteplovanie co moze tento proces realne aj urychlit.
zemetrasenia, erupcie sopiek, pohyb zemskej kory zabezpecuju, ze nemusime zistovat kde ropa vznika- staci zistit kde ju tazit Wink
a zasadna loz moze byt v tom, ze stale sa nachadzaju nove loziska ropy a to moze byt znak toho, ze je naozaj vsade. dokonca aj na slovensku to je od zahoria, cez kysuce az po medzilaborce- samozrejme v malom.

no a k tym jadrovym elektrarnam. ludia ja musim suhlasit s nasim slayom Laughing to je sila...aj ked nasledujuci link taktiez dokazuje, ze dzurinda and co su vygumovani tupci! aj takuto cenu museli, denne splacaju a budu splacat este slovaci za vstup do eu!
Toto je vrchol neschopnosti, keď máme našu bezpečnú JE V1 zavrieť a nakupovať elektrinu vyrobenú na vodno-grafitových reaktoroch JE v Černobyle, ktorých prevádzka je ťažšie zvládnuteľná. (naozaj odporucam precitat cele!)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
DNA
Amateur
Amateur

Založený: 01.07.2008

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 11:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kirija myslíš že možný vznik nových ložisiek ropy teda ich kvantita a kvalita je priamoúmerná jej ťažbe a narastajúcej spotrebe?Myslíš že to čo sa v ložiskách kumulovalo tisícročia a my sme drasticky vyčerpávali za 200 rokov sa stíha doplnať ešte väčsou rýchlosťou ako to za tie tisícročia vznikalo??? To by sa Zem v súčasnosti musela podla mna zmeniť na ropnú továren či skôr hrnček var.
Ked sme už pri tom odumieraní toho planktonu ,prečo sa to deje si napísal sám teda aj keby sme mali dostatok ropy ktorej používanie pomáha globálnemu oteplovaniu zas sme len v slepej uličke lebo si zdecimujeme stav planktonu a následne narušíme biodiverzitu mora čo sa môže prejaviť aj poklesom rýb.Teda si pílime pod sebou konár.

//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2008, 11:45 )
slay napísal:

never tomu ze vodikovemu pohonu sa bude branit.. skor ver tomu ze z vodikoveho pohonu budu tazit tie iste spolocnosti co dnes z ropy.. ide im len o to vyzmykat co sa da z ropy zatial .. a potom budu zmykat vodik.. normalka
Presne toto ukazuje film kto zabil elektrické auto.GM začali vyrábať elektriké autá v Kalifornii. Ich prevádzkovanie bolo velmi jednoduché pretože stačilo ich len nabiť ako si nabíjame mobili a pod.Tiež nebolo treba investovať do výmen oleja,rozvodov,filtrov,výfukových potrubí atd kedže elektromotor ich nemá.a aj na tom sa točia pekné peniaze.No hlavným problémom bolo to že získanie pohonnej energie bolo jednoduché ako pri nabití mobilu stačilo to len zapojiť na rozvod el prúdu a hotovo.A tým niektorý biznismani by boli vyradený z hry.Tak bolo el. auto lobovaním z ich starny odpísané a začali pretláčať ako alternatívu autá na vodíkový pohon s ktorým to také easy nieje.Doma rozvod vodíka na rozdiel od elektriky nikto nemá a tiež jeho výroba je doma technologicky obtiažna takže si ropná lobby vytvorila další priestor nato aby po poklese ťažby ropy mala nový biznis v tom že budú distribuovať miesto benzínu vodík.čerpačky ostanú len sa zmenia čerpacie stojany a oni aj nadalej budú ovládať energie v doprave. Mad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jackb
Guru
Guru

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 15:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

symboly su vsade:
Citácia:
Zkopírujte si do Wordu číslo prvního letu, které narazilo do Dvojčat - Q33 NY. Zvětšete písmo aspoň na 48. Změňte font na Wingdings. Příjemnou zábavu
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 13.07.2006

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 16:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

jackb napísal:
symboly su vsade:
Citácia:
Zkopírujte si do Wordu číslo prvního letu, které narazilo do Dvojčat - Q33 NY. Zvětšete písmo aspoň na 48. Změňte font na Wingdings. Příjemnou zábavu
hmm..a nie su nahodou zidia za tym vsetkym? teda podla vas ...
Návrat hore
jackb
Guru
Guru

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 16:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

pinacolada napísal:
hmm..a nie su nahodou zidia za tym vsetkym? teda podla vas ...
ked vyskusas to v mojej citacii, sam uvidis ich podpis Very Happy
Návrat hore
Aryan Angel
Addict
Addict

Založený: 05.08.2004

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 17:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

YouTube - WHO REALLY ARE THE ROTHSCHILD FAMILY
-
The Syngogue of Satan - covering the criminal Zionist history between 1821-2006
Návrat hore
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 13.07.2006

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 17:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

jackb napísal:
ked vyskusas to v mojej citacii, sam uvidis ich podpis Very Happy
to nie je ziadna novinka.poznam to uz asi 3 roky...asi si ma nepochopil.pozri si to co mas v citacii a tak si pozri moju skorsiu odpoved..a ked aj tak nic tak nechaj tak,ved o nic nejde
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 18:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

DNA napísal:
Citácia:
Krija myslíš že možný vznik nových ložisiek ropy teda ich kvantita a kvalita je priamoúmerná jej ťažbe a narastajúcej spotrebe?
Citácia:
Myslíš že to čo sa v ložiskách kumulovalo tisícročia a my sme drasticky vyčerpávali za 200 rokov sa stíha doplnať ešte väčsou rýchlosťou ako to za tie tisícročia vznikalo??? To by sa Zem v súčasnosti musela podla mna zmeniť na ropnú továren či skôr hrnček var.
Citácia:
Ked sme už pri tom odumieraní toho planktonu ,prečo sa to deje si napísal sám teda aj keby sme mali dostatok ropy ktorej používanie pomáha globálnemu oteplovaniu zas sme len v slepej uličke lebo si zdecimujeme stav planktonu a následne narušíme biodiverzitu mora čo sa môže prejaviť aj poklesom rýb.Teda si pílime pod sebou konár.
davas zaujimave otazky. budem sa snazit odpovedat na zaklade mne znamych skutocnosti.
cit.-1 to som nikde nenapisal. viem len jedno. ruskym vedcom sa podarilo dokazat, ze ropa sa obnovuje. to ako rychlo a v akej kvalite mi zial nie je zname. s tym drasticky vycerpavali by som bol opatrnejsi. suvisi s tym niekolko faktov:
cit.-2 najdene loziska sa vytazia v priemere iba z 30-tich az 35-tich %. nevytazenej rope z kazdeho loziska (teda cca 65 az 70%) sa v odbornej terminologii hovori- ropa pre nasledujuce generacie. je to z toho dovodu, ze v sucasnosti nemame schopnosti a technologie na vytazenie zostatkovej ropy- ale ta ropa tam je. nasledujuce generacie budu mat za ulohu dostat tu ropu na povrch. nieco podobne bolo mozne sledovat aj na slovensku. konkretne na zahori. csr nemala pred WWII technologiu na tazbu. pocas slovenskeho statu dal tiso naftove polia do prenajmu nemeckej firme DEA berlin. ta rocnu tazbu zdvojnasobila na viac ako 30 000 ton (dnes smiesne cislo).
- druhy dovod je jasny, kazdemu v tejto teme: su nim USA. do dnesneho dna spotrebovali vacsinu vytazenej ropy. na trh prisli nove selmi v podobe ciny a indie. chcu to co americania. a USA su si toho vedome. umelym vyvolavanim kadejakych kriz sposobuju aj sucasny stav, ktoreho vrchol sa ma dostavit v roku 2010. USA cca 60% svojej spotrebovanej ropy dovazaju. na ich smolu je vacsina lozisk u "nepriatelskych" krajin- a casto si ju beru so zbranou v ruke!!!
- ak v podobnom duchu, ze ropy je dostatok a ze ide o umelu krizu vyvolanu USA hovori aj iransky prezident Ahmadínedžád, tak ja skor verim jemu- lebo on je hlavou jednej z tych "nepriatelskych" krajin.
cit.-3 globalne oteplovanie je fakt, ale nikde netvrdim, ze clovek je zan zodpovedny Wink . asi len malo ludi vie, ze 4 dospeli ludia beziaci alebo iduci na bicykli do prace vyprodukuju viac CO2 ako novy automobil na tej istej trase. ale treba nam carbon tax, ked sme sprosti Very Happy . (je tu na to tema- ja len tak). kam ten svet speje???
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
slay
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 25.07.2006

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 20:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

Citácia:
Nerozumiem slovu, že energia je bezpečná, celý čas som sa tu snažil zdôrazniť, že niet kam dávať ten odpad.
bezpecna znamena ze je bezpecna.. riziko havarie elektrarne je proste minimalne.. odpad.. uznal som ze je to problem a ze verim ze sa najde riesenie.. ale neviem ci si myslis ze inde odpad nevznika? spalovanim uhlia vznikaju tony odpadu ktore koncia v ovzdusi a v zivotnom prostredi vobec a maju znacne negativny vplyv. Ludia produkuju denne neskutocne kvanta odpadu .. a je to problem.. aj jadrovy odpad je problem.. ale urcite nie dovod pre zavrhnutie jadrovej energie..

Citácia:
slay napísal:
.. jadrova elektraren nie je jadrova bomba..

viď príklad hore -v havarijnom stave je a niekoľkonásobné silnejšia.
kravina.. cernobyl je vinmka ktora potvrdzuje pravidlo.. a skody ktore napachal mohli byt znacne mensie ak by komanci riesili problem normalnym sposobom.. ale oni to zatajovali, ututlavali a nevedeli co s tym.. a od cias cernobylu presli elektrarne znacnym vyvojom a dnes je ich bezpecnost na ovela vyssom stupni.. aj ja by som bol rad keby cely svet fungoval len na solarnej vodnej a veternej energii..

dalsie co ak .. keby .. akby.. to su nepodstatne veci .. idealy su jedna vec realita druha..

krija.. s tou elektrarnou.. no musi to mrziet kazdeho.. ale podla mojho nazoru ak by tam nesedel dzurinda.. ale pan XY dopadlo by to presne.. ale presne na chlp rovnako.. a myslim ze neaky vyvysovat neaky blok elektrarne nad narodne zaujmy a buducnost celeho statu.. je smiesne.. ale tak beriem to ako kampan
Návrat hore
DNA
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 20:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kirja
Tí ruský vedci vychádzajú však z anorganického modelu vzniku ropy a spomína sa aj tu zopakujem tento link lebo si ho možno prehliadolhttp://www.petrol.cz/ropa/clanek.asp?id=9600 K tomu drastickému vyčerpávaniu píšeš že v ložiskách ostáva ešte okolo 65% ktoré sú nazývané podla mna však ironicky "ropa pre budúce generácie" kedže jej vyťažitelnosť je dnes technologicky a predpokladám aj energeticky náročná a tým asi aj nerentabilná.
A to je ztrochu iný prípad ako bol počas slovenského štátu.

Podobne ako ťažba v Kanade z ropných pieskov kde na vyťaženie je jedného gaolna je treba eneria troch.Je to podobné ako s výrobou bionafty kde je pomer tiež jedna ku ..... Kedže robím vo firme na výrobu zariadení na výrobu bionafty vidím zhruba aká je energetická náročnosť a z toho vyplývajúce náklady.
Netvrdím že ropná lobby sa nesnaží o umelé zvyšovanie cien ropy kedže sa u ludí vytvára povedomie o jej klesajúcich zásobách tak isto je to aj s carbon tax om ktorú si Al Gore a spol zdôvodnujú globálnym oteplovaním.Ja to chápem no kedže to ropná lobby a Al gore a spol zneužívajú na svoje ciele, neznamená to žeby sme tieto problémy mali podcenovať.
K tomu bodu 3. neviem odkial máš ten pomer medzi tým osobným autom a 4 ludmi bežiacimi či idúcimi na bicykli ale aj tak je ten pomer 1:4 v prospech pešiakov a to nerátam ešte energie a materiály a z nich pochádzajúce Co2 ktoré boli vyprodukované a tiež ostatné náklady výroba pneumatík. výmena olejov atd. Pre ilustráciu si skús prečítať aj tieto články http://www.paradigma.sk/redakcny_system/clanok.php?id=233 http://www.paradigma.sk/redakcny_system/clanok.php?id=241.

Ešte by som sa chcel opýtať či neviete prečo je téma o filmoch zamknutá?
Návrat hore
kali520
Guru
Guru

Založený: 15.03.2006

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 22:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

DNA napísal:
Ešte by som sa chcel opýtať či neviete prečo je téma o filmoch zamknutá?
Pravdepodobne preto lebo niektory uzivatelia by tam postovali kade jake somariny ktore az za taku pozornost nestoja, hned ma napada zablokovany uzivatel sabo resp metalista90. Ak chces postnut nejaky film mas tu nato rozne temy alebo mozes zalozit inu. A verim, ze admini, modi, dobre vyhodnotia ake filmy tam treba dat.
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 22:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

DNA preto som pisal, ze technologicky na to dnes nemame a ropne spolocnosti nechcu v dnesnej dobe minat prostriedky zo zisku na vyskum a vyvoj. v buducnosti to ale tak moze byt a mozno bude rentabilny.
tu nejde iba o ropne firmy. tu ide hlavne o USA.
-cina prisla do afganistanu, pri kaspiku zacala budovat ropovod...nasackovali sa tam americania so svojou vojnou proti terorizmu
-cina prisla do iraku, podpisali zmluvu so saddamom a americania prisli hladat ZHN.
-kto bude nasledovat? iran alebo sudan?
lacnu ropu? relativne? vieme, ze americanom je lahostajny zivot vojaka bojujuceho za ich zaujmy, ale aj tak dve basnicke?
ak by tej ropy bolo naozaj malo, tak preco sa snazili ovladnut cely trh s ropou?
preco 2. najbohatsia krajina na svete, technologicky najvyspelejsia (japonsko) neriesi tuto otazku? od nepamati je zavisla na rope. az na kratke okupacie ju nikdy nemali. dokonca hlavne koli nej vstupili do WWII s USA.

CO2 - od ala gorea to urcite nemam Wink
Návrat hore
DNA
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 09 Júl 2008, 23:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

kali520 napísal:
Pravdepodobne preto lebo niektory uzivatelia by tam postovali kade jake somariny ktore az za taku pozornost nestoja, hned ma napada zablokovany uzivatel sabo resp metalista90. Ak chces postnut nejaky film mas tu nato rozne temy alebo mozes zalozit inu. A verim, ze admini, modi, dobre vyhodnotia ake filmy tam treba dat.
Ja som len chcel doplniť k tým dokumentom dalsie na osvetu/nie každý je schopný prelustrovať celé forum a dopracovať sa k linkom na filmové dokumenty,hlavne ked nie každý sa orientuje v politickej oblasti no tieto dokumenty by u ludí mohli vzbudiť záujem aj o takéto témy/ a ak by s tým bol problém mohli by to admini či modi zmazať ak by to podla nich nesplnalo kritériá k tematike konkrétneho fora.

//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2008, 23:04 )
krija napísal:
DNA preto som pisal, ze technologicky na to dnes nemame a ropne spolocnosti nechcu v dnesnej dobe minat prostriedky zo zisku na vyskum a vyvoj. v buducnosti to ale tak moze byt a mozno bude rentabilny.
tu nejde iba o ropne firmy. tu ide hlavne o USA.
-cina prisla do afganistanu, pri kaspiku zacala budovat ropovod...nasackovali sa tam americania so svojou vojnou proti terorizmu
-cina prisla do iraku, podpisali zmluvu so saddamom a americania prisli hladat ZHN.
-kto bude nasledovat? iran alebo sudan?
lacnu ropu? relativne? vieme, ze americanom je lahostajny zivot vojaka bojujuceho za ich zaujmy, ale aj tak dve basnicke?
ak by tej ropy bolo naozaj malo, tak preco sa snazili ovladnut cely trh s ropou?
preco 2. najbohatsia krajina na svete, technologicky najvyspelejsia (japonsko) neriesi tuto otazku? od nepamati je zavisla na rope. az na kratke okupacie ju nikdy nemali. dokonca hlavne koli nej vstupili do WWII s USA.

CO2 - od ala gorea to urcite nemam Wink
Prečo chcú USA ovládnuť trh s ropou? Aby si urobili ropné spoločnosti na svetovej rope "ryžu"teda vyryžovali z toho množstva čo je dostupné, všetko čo sa dá a zároven ovládali svetovú ekonomiku.Cez ceny energií ovládajú ekonomiku.Alebo skôr energie samotné,keby USA nemali ropu nemali by palivo pre svoje stíhačky a celú vojenskú mašinériu.Ako by potom vládli svetu?Potrebovali lacnú a dostupnú ropu tak si pre ňu vyšli do sveta.
Keby jej mali nadostač nemuseli by sa zaoberať arabmi.
A to japonsko? Neviem asi ked boli schopný držať krok ekonomicky zo svetom a zároveň predávať v USA aj ked nemali svoju ropu.Nemusia sa za ňou trhať lebo ak na následky ropnej krízy padne na zadok USA a následne zvyšok bohatých ekonomík padne aj japonsko.
Vezú sa na jednej ekonomickej lodi.
Pozri si film "kto zabil elektrické auto"už som ho tu tuším linkol a aj tam uvidíš určité súvislosti.A tiež film ropná kríza.
Návrat hore
slay
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 25.07.2006

PríspevokZaslal: 10 Júl 2008, 0:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

Smile pekna diskusia.. mam dve fakticke: teda krija ten priklad zo 4mi ludmi a autom.. hmm.. no nezda sa mi to.. ale teda aj keby sme uvazovali ze je to pravda.. tak ostava faktom ze je rozdiel ked na zemi produkuju co2 len ludia.. a rozdiel ked ho produkuju aj ludia aj automobily.. Idea teda to ma len tak napadlo.. lebo tym sa tento priklad mina ucinkom.. jedno auto produkuje tolko co2 ako 4 ludia.. hmm let it be.. ale potom treba zobrat kolko aut je naplanete.. vynasobit 4mi a priratat k ludskej populacii.. a ako DNA spravne poznamenal .. vyroba automobilu zo sebou nesie znacne priemyselne produkcie co2.. cize celkove cislo bude asi este zaujimavejsie.. ale to uz asi moc fabulujem.. kazdopadne aj tak by to nebolo malo..

ale k tej otazke na japonsko by som odpovedal skor sposobom ze Usa a Japonsko to je to iste.. tieto krajiny su mozno oddelene pomyselne politicky.. avsak uplne spojene ekonomicky.. po 2 sv americania vybudovali dnesne japonsko ..
Návrat hore
DNA
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 10 Júl 2008, 6:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ešte doplním ludia síce vylučujú co2 ale je to co2 pôvodné teda to čo už bolo v prírode len a zase sa v rastlinách recykluje zato automobil pridáva co2 z ropy.Teda zvyšuje celkový objem v ekosystéme.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 26, 27, 28  Ďalšia
Strana 21 z 28

Prejdi na: