Slovnaft Extraliga 2007/08, 2008/09, 2009/10
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Slovnaft Extraliga 2007/08, 2008/09, 2009/10
imho moze pripadat hra pomalsia lebo vekovy priemer hracov extraligy stupol, hlavne pri tych dedoch z popradu, oni uz toho vela nenakorculuju...
-
17
Light Professional
HOJKO: keď si myslíš, že liga je kvalitná (dokonca kvalitnejšia, ako v minulosti), tak prečo sa hráči, ktorí odídu z našej ligy niekam inam (NHL, Majstrovstvá sveta) úplne stratia? Ako príklad uvediem Mikúša zo Skalice, bol na minuloročných MS. V lige hráč s najväčším počtom asistencií. Na MS nemal túšim ani BOD. Viem, v Skalici nahrávať Pálffymu, to je relatívne ľahké. Ale aby nespravil ani bod na MS, tak to je silná káva.
Švajčiari nás už takmer pravidelne porážajú výberom ich domácej ligy, to o niečom svedčí. To isté aj Bielorusi. OK - majú výber z KHL, ale pred nejakými 6-10 rokmi sme si s týmito súpermi nepripúšťali ani len remízu. Dnes s nimi už prehrávame. Pretože v našej lige hrajú starí hráči, ktorí nemajú na to reprezentovať a nevychovávame dostatok kvalitnej mládeže pre drafty NHL, KHL a ostatné TOP Ligy. Nepoviem, aby ich vychovávali pre našu ligu, pretože u nás môžu byť hviezdy, ale na medzinárodnej scéne sú stratení (viď Mikúšov príklad)...
A nemyslite si o mne, že som nejaký antislovák alebo čo, len na rozdiel od niektorých ostatných nenosím ružové okuliare...
Švajčiari nás už takmer pravidelne porážajú výberom ich domácej ligy, to o niečom svedčí. To isté aj Bielorusi. OK - majú výber z KHL, ale pred nejakými 6-10 rokmi sme si s týmito súpermi nepripúšťali ani len remízu. Dnes s nimi už prehrávame. Pretože v našej lige hrajú starí hráči, ktorí nemajú na to reprezentovať a nevychovávame dostatok kvalitnej mládeže pre drafty NHL, KHL a ostatné TOP Ligy. Nepoviem, aby ich vychovávali pre našu ligu, pretože u nás môžu byť hviezdy, ale na medzinárodnej scéne sú stratení (viď Mikúšov príklad)...
A nemyslite si o mne, že som nejaký antislovák alebo čo, len na rozdiel od niektorých ostatných nenosím ružové okuliare...
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
To ze nasa liga je kvalitna neznamena, ze ostatne (napr. ta Svajciarska) nemoze byt kvalitnejsia 
-
17
Light Professional
Lepšie povedané je relatívne kvalitná...
Podľa môjho názoru by som zostavil asi takýto rebríček:
---------------
TOP LIGY:
NHL
KHL
AHL
Elitserien
---------------
Nadpriemerné:
SM-Liiga
Česko
Švajčiarsko
---------------
Priemerné
Slovensko (niekde medzi ^ a ˘)
Nemecko
Rakúsko
Francúzsko
Nórsko
Poľsko
Dánsko
Ukrajina
---------------
Podpriemerné:
Španielsko
Taliansko
Anglicko
Holandsko
Belgicko
Bielorusko
Lotyšsko
etc...
Podľa môjho názoru by som zostavil asi takýto rebríček:
---------------
TOP LIGY:
NHL
KHL
AHL
Elitserien
---------------
Nadpriemerné:
SM-Liiga
Česko
Švajčiarsko
---------------
Priemerné
Slovensko (niekde medzi ^ a ˘)
Nemecko
Rakúsko
Francúzsko
Nórsko
Poľsko
Dánsko
Ukrajina
---------------
Podpriemerné:
Španielsko
Taliansko
Anglicko
Holandsko
Belgicko
Bielorusko
Lotyšsko
etc...
-
hojko
Site Admin
mirak2: To je zial pristup s problemom pri mladezi, neraz na to upozornoval trener Filc...
17: Ze sa Mikus nedokazal presadit, to je uz skor jeho problem. Su ale hraci, napriklad Panik ci Tatar o ktorych bude toho este urcite vela pocut. Porovnavat nas so Svajciarskom nema zmysel, pretoze je to bohata krajina a ma zaujem o podporu tohto sportu. Maju sice len o tretinu viacej obyvatelov, podla Wikipedie je to 7,8 miliona, ale 157 krytych stadionov, to je 4x viac ako u nas. U nas je len 45 krytych a 21 nekrytych stadionov. Pre porovnanie v Kanade je to 2451 krytych a 11 tisic nekrytych. Raz som pocuval v radiu pred par rokmi debatu s Filcom a ten hovoril az o nejakych 28 tisicoch ploch, neviem ci to bolo ale teraz len pre Kanadu (mozno ratal aj jazera alebo co) alebo celkovo Kanada+USA.
U nas je problem pri praci s mladezou, je to vseobecne zname. Ked si to porovname s tym Svajciarskom, tam je priestor pre hracov, maju kde hokej hravat. U nas hra hokej ten, ktory ma peniaze. Podpora od statu chyba, v minulosti hraci dostavali vystroj, ktora kolovala, dnes si vsetko kupujes. Sice sponzor extraligy da nejake vystroje, teraz to bol Slovnaft ci Orange a dal 200 vystroji, ale je to brutalne male cislo. Ak chces dat dnes svoje dieta na hokej, potrebujes nemale peniaze na vystroj, platit za lad/treningy a hlavne potrebujes cas, aby si ho rano ci poobede mohol vozit na trening, venovat sa mu a podobne.
Chybaju nam stadiony, ktore by niecomu mohli pomoct, vacsia podpora od statu, ktora by umoznila hrat hokej viac detom, ved mozno prave medzi nimi su tie talenty, ktora sa ale nepreukazu, pretoze nemaju kde alebo nemaju ich rodicia peniaze na to, aby mohli hrat. Vo Svajciarsku su peniaze, stavaju sa stadione, je podpora od stadu a ide o bohatu krajinu s nadpriemernou urovnou zivota, takze ludia maju aj peniaze na to, aby si mohli dovolit dat svoje deti na hokej. Je tam proste praca s mladezou, ktora sa nemusi ukazat hned, ale o 5 ci 10 rokov urcite ano, ked sa tito mladi hokejisti zacnu zucastnovat MS v mladeznickych kategoriach ci MS do 20 rokov. Kvalita svajciarskeho hokeja stupa, nie len ligy, ale aj samotnej reprezentacie. Dokonca ked sa pozrieme do Ceska, tak v Cesku sa hra hokej strasne dlho, azda aj najdlhsie v Europe, mozno je to paradox, neviem... Cesko ma ako 3. stat najviac registrovanych hokejistov, dokonca viac ako Rusko, takze aj tu vidiet istu pracu a podporu, svedcia o tom aj uspechy ceskej reprezentacie alebo kvalita ligy. Najviac reg. hokejistov ma Kanada a USA, potom ide Cesko. To su fakty, ktore ukazuju aj kvalitu hokeja - vela stadionov, vela hracov, praca s hokejom, ved hraci maju kde hrat a je z coho vyberat.
Hodnotit ligy nemozem, urcite najkvalitnejsia je NHL a potom KHL, ale vysoko zacina rubat aj spominane Svajciarsko, uvidime za par rokov kam sa prenesie Svajciarsky hokej.
17: Ze sa Mikus nedokazal presadit, to je uz skor jeho problem. Su ale hraci, napriklad Panik ci Tatar o ktorych bude toho este urcite vela pocut. Porovnavat nas so Svajciarskom nema zmysel, pretoze je to bohata krajina a ma zaujem o podporu tohto sportu. Maju sice len o tretinu viacej obyvatelov, podla Wikipedie je to 7,8 miliona, ale 157 krytych stadionov, to je 4x viac ako u nas. U nas je len 45 krytych a 21 nekrytych stadionov. Pre porovnanie v Kanade je to 2451 krytych a 11 tisic nekrytych. Raz som pocuval v radiu pred par rokmi debatu s Filcom a ten hovoril az o nejakych 28 tisicoch ploch, neviem ci to bolo ale teraz len pre Kanadu (mozno ratal aj jazera alebo co) alebo celkovo Kanada+USA.
U nas je problem pri praci s mladezou, je to vseobecne zname. Ked si to porovname s tym Svajciarskom, tam je priestor pre hracov, maju kde hokej hravat. U nas hra hokej ten, ktory ma peniaze. Podpora od statu chyba, v minulosti hraci dostavali vystroj, ktora kolovala, dnes si vsetko kupujes. Sice sponzor extraligy da nejake vystroje, teraz to bol Slovnaft ci Orange a dal 200 vystroji, ale je to brutalne male cislo. Ak chces dat dnes svoje dieta na hokej, potrebujes nemale peniaze na vystroj, platit za lad/treningy a hlavne potrebujes cas, aby si ho rano ci poobede mohol vozit na trening, venovat sa mu a podobne.
Chybaju nam stadiony, ktore by niecomu mohli pomoct, vacsia podpora od statu, ktora by umoznila hrat hokej viac detom, ved mozno prave medzi nimi su tie talenty, ktora sa ale nepreukazu, pretoze nemaju kde alebo nemaju ich rodicia peniaze na to, aby mohli hrat. Vo Svajciarsku su peniaze, stavaju sa stadione, je podpora od stadu a ide o bohatu krajinu s nadpriemernou urovnou zivota, takze ludia maju aj peniaze na to, aby si mohli dovolit dat svoje deti na hokej. Je tam proste praca s mladezou, ktora sa nemusi ukazat hned, ale o 5 ci 10 rokov urcite ano, ked sa tito mladi hokejisti zacnu zucastnovat MS v mladeznickych kategoriach ci MS do 20 rokov. Kvalita svajciarskeho hokeja stupa, nie len ligy, ale aj samotnej reprezentacie. Dokonca ked sa pozrieme do Ceska, tak v Cesku sa hra hokej strasne dlho, azda aj najdlhsie v Europe, mozno je to paradox, neviem... Cesko ma ako 3. stat najviac registrovanych hokejistov, dokonca viac ako Rusko, takze aj tu vidiet istu pracu a podporu, svedcia o tom aj uspechy ceskej reprezentacie alebo kvalita ligy. Najviac reg. hokejistov ma Kanada a USA, potom ide Cesko. To su fakty, ktore ukazuju aj kvalitu hokeja - vela stadionov, vela hracov, praca s hokejom, ved hraci maju kde hrat a je z coho vyberat.
Hodnotit ligy nemozem, urcite najkvalitnejsia je NHL a potom KHL, ale vysoko zacina rubat aj spominane Svajciarsko, uvidime za par rokov kam sa prenesie Svajciarsky hokej.
-
17
Light Professional
Čo sa týka štadiónov, nie je potrebné mať luxusné štadióny s 10 tisísovými kapacitami. Stačia aj Štadióny, nízkonákladové typu tréningová hala, možno s malou tribúnou. Nikto nevraví, že sa tam má hraŤ extraliga.
Na všetkých väčších sídliskách by podľa mňa mal byť minimálne jeden takýto štadión! To isté aj mestá s 8000 a viac obyvateľmi. To by pomohlo. Ale v prvom rade Jurko Široký aj jeho banda komunistických mafánov musí vypadnúť z vedenia SZĽH! Tam je najväčší problém, namiesto výstrojí a Štadiónov sa kupujú akurát tak limuzíny, jachty, vily a exotické dovolenky...
//Taký nízkonákladový je napríklad v RS: http://www.sportoviska.sk/hokej-korculo ... ska-sobota
//Ďalší: http://www.bphockey.sk/files/u2/ladplocha_01_1_.jpg
Na všetkých väčších sídliskách by podľa mňa mal byť minimálne jeden takýto štadión! To isté aj mestá s 8000 a viac obyvateľmi. To by pomohlo. Ale v prvom rade Jurko Široký aj jeho banda komunistických mafánov musí vypadnúť z vedenia SZĽH! Tam je najväčší problém, namiesto výstrojí a Štadiónov sa kupujú akurát tak limuzíny, jachty, vily a exotické dovolenky...
//Taký nízkonákladový je napríklad v RS: http://www.sportoviska.sk/hokej-korculo ... ska-sobota
//Ďalší: http://www.bphockey.sk/files/u2/ladplocha_01_1_.jpg
-
mirak2
Hardcore addict
ci je treningova hala nizkonakladova je dost diskutabilne, v porovnani s elektrarnou ako je steel arena urcite ano, ale aj na taky stadionik gaborika v tn je potrebnych dost penazi podla mna...gaborik zo svojho postavil stadionik v tn, tusim ze orszagh, handzus a este niekto v bb (neviem ci sa uz/este stavia alebo uz aj stoji), pokial hokejisti robia to co ma robit zvaz je nieco zhnite v tomto state
Pokial je treningova hala v blizkosti stadiona a ma uz novsie chladenie, tak v pohode uchladi aj dve plochy. Aj projektant a architekt rozmysla, tak halu dokaze dobre osvetlit za pomoci presklenych casti dost dobre, urcite vsak bude potrebne aj svietenie, ale da sa na tom dost usetrit z dlhodobeho hladiska. Trebars presklena krasna hala vo Viedni, tam pri slnecnom pocasi svietia minimalne.
V sporte tusim nedavno bolo, ze stavba plochy v BB je pozastavena.
V sporte tusim nedavno bolo, ze stavba plochy v BB je pozastavena.
pozor, pozor. Oni postavili v areali ZS Golianova Arenu Barani - hokejbalove ihrisko s tribunami. V dalsej etape ma pribudnut bezecka draha a este nieco... viac info tu. 
-
mirak2
Hardcore addict
jaj, to je nekryta plocha (neviem preco sa mi zdalo ze tam malo byt podobne nieco ako gaborikov stadionik), ale v zime by tam mal byt lad....my mame v ke take dve a malo by pribudnut tretie vraj..ale to skor pre verejnost..
-
Hossa1881
Medium Professional
nasa extraliga ma kvalitu, par prikladov ako Jasko, Slovak Krizan,(Somik siel z prvej ligy dokonca) ktori sa presadili v kvalit. ligach a to niektori ani neboli hviezdy u nas. s kvalitou ceskej extraligy mozme porovnat ze Spirko ci Macho maju relativne tolko bodov co mali v Martine. Neporovnatelna je kvalita stadionov.
U nas mi chyba akoby hraci nemali motivaciu, staci priklad Lasaka, ale co v tom je tazko povedat.
U nas mi chyba akoby hraci nemali motivaciu, staci priklad Lasaka, ale co v tom je tazko povedat.
-
17
Light Professional
V čom to je? V peniazoch samozrejme!Hossa1881 napísal:...U nas mi chyba akoby hraci nemali motivaciu, staci priklad Lasaka, ale co v tom je tazko povedat.
Našim hráčom chýba nasadenie a chuť hrať hokej... Niekedy to vyzerá, akoby hrali nasilu...
-
hojko
Site Admin
Niekedy tomu tak urcite je, pretoze to hraju pre peniaze a ked nemas vyplatene tri mesiace, tak to urcite nehras s radostou a pre divaka.17 napísal:Niekedy to vyzerá, akoby hrali nasilu...
-
17
Light Professional
Hm, inak. Vysielajú sa nejaké zápasy Extraligy niekde v zahraničí? (nemyslím internetové TV)
Kto by mal zaujem o tuto smiesnu ligu? Jedine ak cez satelit chytis STV 3.
Tak Liptaci to uz maju spocitane ...
-
hojko
Site Admin
Veru. Dalsi by mohol byt Trencin, ale skor to vyzera na Spissku ci Zilinu.
-
17
Light Professional
Prekvapilo ma, ako sa Spišská prepadla, zo začiatku sa tuším držala celkom dobre, v hornej polovici tabuľky...
Prekvapila ma BB, od nich by som 2. miesto nečakal. Najväčšie sklamanie sú určite Dukla, HK36 a HC Košice... Minuloročný majster sa takto potápa... No nič, som zvedavý, ako sa v Extralige bude dariť budúcu sezónu Prešovu.
Prekvapila ma BB, od nich by som 2. miesto nečakal. Najväčšie sklamanie sú určite Dukla, HK36 a HC Košice... Minuloročný majster sa takto potápa... No nič, som zvedavý, ako sa v Extralige bude dariť budúcu sezónu Prešovu.
-
hojko
Site Admin
17: Ak sa nemylim, tak v prvej lige sa hra este play-off a vitaz bude hrat baraz, nie??? Ak zostupi Mikulas a trebars Spisska, tak by vitaz dostal do baraze supera ako je Zilina, Zvolen ci Trencin. A tam nepredpokladam, ze by dokazalo poloamaterske muzstvo z prvej ligy vyhrat, aj ked je vsetko mozne. Inak ked pozeram tabulku, tak Piestany to tam dobre valcuju, no len aby sa nestalo to iste co aj Martinu pred piatimi rokmi, ze jasny vitaz zakladnej casti a potom bum s Detvou v prvom kole play-off, 0:4 na zapasy.
-
17
Light Professional
Poloamatérske mužstvo? Ty kde žiješ?