Ahoj Enter, sorry ze trosku offtopic, ale chcem sa ta opytat, aky model Beyer Dinamic pouzivas, ked stal az 30.000???????????????enter00 napísal:pouzivam (ked nemozem pustit repro) studiove sluchatka Beyer Dynamic asi za 30 tisic korun, teda myslim mozem hodnotit... ano, hraju uzasne, naozaj pri kvalitnom zdroji ked sa zapocuvate rozlisite kazdy zvuk. Nikdy ale nenahradia reproduktory, rezonanciu vzduchu v celej miestnosti atd.
takze moja rada - kup lacnejsie a zvysok si uloz a casom si kup kvalitne repro plus zosilovac.
Sluchadlá za 5000,- alebo za 12000,- ?
otazka.. naco k PC tak drahe sluchadla?
naco vobec tak drahe sluchadla ak ich nemam zapojit do nejakeho kvalitneho zdroja? a naco take drahe ked nie som vyslovene audiofil?
.. asi na to ze clovek je tvor rozmaznany a ked ma moznost, tak si dopraje to lepsie a to aj v pripade, ze by si rozdiel od horsich nevsimol...
v tvojom pripade by som sa skorej zameral na samotnu ergonomiu sluchatiek - totiz ci uz si vyberes sluchadla za 2000 alebo za 10000, nikdy sa neuspokojis s orig zvukom ktory ti davaju a prakticky vzdy si ho "vylepsis" pouzitim EQ.. a cisty zvuk 12k sluchadiel je v haji...
mna tiez zaujala znacka sennheiser, a poviem ti pravdu - aj vdaka designu (ktory vsak ma so zvukom -0.0 spolocne
) .. no konkretne HD650 by som si nezvolil uz len kvoli obojstrannemu kabliku - desne otravne... Ja som si vybral HD515 ktore su podstatne nizsi model, ale su lahke, mozem ich nosit dlho a netlacia.. tiez po niekolkych hodinach nemam z nich pocit ako keby som bol ohucany, aj ked zrovna najtichsie ich nepocuvam.
Nie som ziaden audiofil, priznavam ze v drvivej vacsine pripadov na nich pocuvam mp3 (ale aspon nie cez winamp ale cez foobar2000) a tiez ich mam zapojene do Creative X-Fi o ktorej viem ze nie je ziaden highend - ale lepsia volba ako integrac
. Ale uz na tomto pocut onicom kvalitu mp3 v zrovnani s orig CD (schvalne som si porovnal rovnake skladby v mp3 a z cd nosica). Ale ked si pustim DVD, tak to uz je trosku o inom
.. a ako enter00 spomenul... mozes mat sluchadla za tisice, ale atmosferu ktoru ti vedia pripravit slusnejsie repraky, ti nevynahradia nikdy.. sluchadla mam len kvoli vecernemu respektovaniu a nenarusaniu susedskych vztahov v panelaku 
inac este si neodpustim - co si predstavujes pod pojmom kvalitny zvuk? Lebo dost ludi si mysli ze spickovymi sluchadlami dostanu dobre basy - OMYL - ano sluchadla zvladaju aj hlboke tony vyborne.. ale nie su prebasovane ako lacnejsie modely urcene pre odposluch na ulici..
takze ak ti ide najma o to aby ti basovali, tak siahni po HD212 .. aj ked tie maju o5 obojstranne vedeny kablik
.. ale su v porovnani s tamtymi za smiesnu cenu pod 2.000 ...
.. vazne kym nie si puntickar ktory si hudbu vychutnava na kvalitnom receiveri z dvd-audio, tak su ti drahe sluchadla skorej na skodu
naco vobec tak drahe sluchadla ak ich nemam zapojit do nejakeho kvalitneho zdroja? a naco take drahe ked nie som vyslovene audiofil?
.. asi na to ze clovek je tvor rozmaznany a ked ma moznost, tak si dopraje to lepsie a to aj v pripade, ze by si rozdiel od horsich nevsimol...
v tvojom pripade by som sa skorej zameral na samotnu ergonomiu sluchatiek - totiz ci uz si vyberes sluchadla za 2000 alebo za 10000, nikdy sa neuspokojis s orig zvukom ktory ti davaju a prakticky vzdy si ho "vylepsis" pouzitim EQ.. a cisty zvuk 12k sluchadiel je v haji...
mna tiez zaujala znacka sennheiser, a poviem ti pravdu - aj vdaka designu (ktory vsak ma so zvukom -0.0 spolocne
Nie som ziaden audiofil, priznavam ze v drvivej vacsine pripadov na nich pocuvam mp3 (ale aspon nie cez winamp ale cez foobar2000) a tiez ich mam zapojene do Creative X-Fi o ktorej viem ze nie je ziaden highend - ale lepsia volba ako integrac
inac este si neodpustim - co si predstavujes pod pojmom kvalitny zvuk? Lebo dost ludi si mysli ze spickovymi sluchadlami dostanu dobre basy - OMYL - ano sluchadla zvladaju aj hlboke tony vyborne.. ale nie su prebasovane ako lacnejsie modely urcene pre odposluch na ulici..
takze ak ti ide najma o to aby ti basovali, tak siahni po HD212 .. aj ked tie maju o5 obojstranne vedeny kablik
.. vazne kym nie si puntickar ktory si hudbu vychutnava na kvalitnom receiveri z dvd-audio, tak su ti drahe sluchadla skorej na skodu
Posledna hlaska od WildDucka
Nechcem uz vela ohladom tych sluchatok trepat, ale prave som cital recenziu na stranke:
kde porovnavaju sluchatka AKG K701 a SEENHEISER HD650. Precitajte si ako dopadol test....pripadne porovnanie tychto top end modelov.......ked naskrabem trosku penazi, zalozim svoje K-240 do policky a objednavam K-701!!!!!!!
Dakujem Vam, navnadili ste ma!!!!!!!!!!
Kód: Vybrať všetko
http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,911,pid,911,nodeid,2,_language,EN.htmlDakujem Vam, navnadili ste ma!!!!!!!!!!
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
HD212??? EE!! Moc nepohodlne, nakolko nemaju nastavitelny hlavovy most, uz len kvoli tomu ne...KoCi napísal:.. asi na to ze clovek je tvor rozmaznany a ked ma moznost, tak si dopraje to lepsie a to aj v pripade, ze by si rozdiel od horsich nevsimol...***
...tak siahni po HD212 ..
Pokial sa uz teda ale chceme zubami-nechtami drzat znacky SH, tak nechapem, preco neporadime daky otvoreny model? Napriklad take HD485, HD515 tiez schvalujem...
***-Keby to bolo v inej kategorii diskusie, tak sa do tohto vyroku ale tak obujem
no offence
HD212 su nastavitelne
akurat sa nic nevysuva ako u ostatnych, ale nastavujes si priamo musle ktore sa daju posuvat hore dole v nejakom rozmedzi..
.. ale tiez som ani nikde netvrdil ze su idealna volba.. to len v pripade ze potrebuje dynamicke basy.. inac su aj na moj vkus dost prebasovane a este k tomu ten obojstranny kablik.. uhm..
.. ale hadat sa nejdem, k audio profikom rozhodne nepatrim aj ked dobry zvuk si rozhodne vychutnam
.. ale tiez som ani nikde netvrdil ze su idealna volba.. to len v pripade ze potrebuje dynamicke basy.. inac su aj na moj vkus dost prebasovane a este k tomu ten obojstranny kablik.. uhm..
.. ale hadat sa nejdem, k audio profikom rozhodne nepatrim aj ked dobry zvuk si rozhodne vychutnam