Nemas nahodou Intel CPU a dosku s Intel chipsetom? Na jednej stranke som videl taku radu, ze nainstalovat ovladace na chipset - Intel Chipset Software.. skus si pohladat na www.intel.com
Resp. ak mas chipset od ineho vyrobcu, tak skus instalnut prislusne drivre.. Pozri sem: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=14667 a hladaj ovladace k zakladnym doskam.. aj ked neviem, ake je to stare, ale aspon nazvy ovladacov mozno pomozu..
Aky operacny system si mal na NTB predtym a aky SP mas teraz?
Mam dosku od Asusu a taktiez NTB od Asusu takze to instalujem pri kazdej zmene OS. Nainstalovanim SM bus ziskam ovladace pre LAN, audio, a ine potrebne ovladace.
SM BUS otaznik vypisuje najcastejsie ked neni doinstalovany CPU cize intel AMD .. niekedy tento ovladac SM bus obsahuje aj ovladac ku grafike ale aj zvuku ,,,
Bola tam ked som zakupil notebuk Acer aspire 5535 vista ale nebol som snou spokojny a dal som tam XP aprinom mi vychadzuje v spravci zariadeni "SM Bus Contrller" a este jedna vec mam urobenu zalohu tej visty a ako je to z updejtom na win 7 ... bol kupeny 20.06.2009 ?
SM Bus je zbernica, na ktorú sú napojené tepelné čidlá a ventilátory, kontrolér je v čipsete, takže ak niekomu ukazuje otáznik pri SM Bus controller, treba nainštalovať ovládače pre chipset. Ak ich nenainštalujete, pichádzate o možnosť kontrolovať teploty a otáčky ventilátorov...