Softvérová ochrana Vatari a Digital String Technology

Informácie o software, ankety...
Jaro123
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jaro123 »

Šu-Do napísal:no ano.. ale co ked ocinko (neskuseny) kupi hru syncekovi ?? :?
Ako vidim, vo Vasej domacnosti internet je, takze u vas by to nemal byt vobec problem s nieakym overenim,:? o druhych ludi sa starat netreba. To je typicka vlastnost Slovakov. Staraju sa vtedy, ak netreba. :D

Tu to ale vobec nie je treba. Pretoze nie je nutne NIC PLATIT niekde v kammenom obchode. CD s hrou napr. si mozte prevziat kdekolvek, napr. u kamarata, stiahnut z torrentu. Mozte ho kopirovat, rozdavat na ulici.

Hra sa ale spusti, az po JEDNORAZOVEJ autorizacii. Za nieake medium niekde v obchode teda nie je vobec nutne platit.
Jaro123
Amateur
Amateur

artabanes napísal:Jaro123 - ty si to nepochopil, ak si ja kupim hru, a idem si ju overit k susedovi, tak to bude overene pre jeho HW, a na mojom pc to stale nepojde, to by som k nemu musel dotrepat cely stroj, napichnut na jeho pripojenie, overit, a odniest si stroj naspet domov, potom si dokupim napriklad ramku, a zase to iste - to ty si ten clanok necital
ANO, myslel som to presne tak, ako to pises. Ja som ten clanok cital :). Ty internet mas, takze u teba by to nemal byt vobec problem :) Alebo ak aj nie, tak zobrat comp pod pazuchu nie je problem :] Malokto, kto nema internet, si hru kupi. Takze ja v tom az taky problem nevidim.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Jaro123 napísal:Tu to ale vobec nie je treba. Pretoze nie je nutne NIC PLATIT niekde v kammenom obchode. CD s hrou napr. si mozte prevziat kdekolvek, napr. u kamarata, stiahnut z torrentu. Mozte ho kopirovat, rozdavat na ulici.

Hra sa ale spusti, az po JEDNORAZOVEJ autorizacii. Za nieake medium niekde v obchode teda nie je vobec nutne platit.
no o tom dost pochybujem... to potom tu ochranu ani nemuseli dat keby sa to dalo tak ako si napisal... :D
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

Jaro123 - ono to nie je jednorazova autorizacia - kazdy reinstall alebo zmena cohokolvek si vyzaduje novu autorizaciu - a vzdy trepat pocitac niekde kde je internet - to je na milú anču - a asi si si nevšimol rozšírenosť internetu - práveže ten kto internet doma nemá si takúto hru kúpi, pretože nevie čo za blbosť je v tej hre (či už starforce alebo vatari) - a kto internet má, vie čo je to vatari/starforce a preto si radšej hru nekúpi a stiahne inokontinentálnu verziu s inou ochranou - a to je čisto len tvoj predpoklad že kto si kupuje pc hry, tak má doma automaticky zavedený internet - toto nie je jav istý, takže neviem o čom píšeš, a jav istý to ani nikdy nebude
Jaro123
Amateur
Amateur

Šu-Do napísal:no o tom dost pochybujem... to potom tu ochranu ani nemuseli dat keby sa to dalo tak ako si napisal... :D
Bez pochyby, pojde to tak. http://www.vatari.sk Je to napisane aj v clanku.
Jaro123
Amateur
Amateur

artabanes napísal:Jaro123 - ono to nie je jednorazova autorizacia - kazdy reinstall alebo zmena cohokolvek si vyzaduje novu autorizaciu - a vzdy trepat pocitac niekde kde je internet - to je na milú anču - a asi si si nevšimol rozšírenosť internetu - práveže ten kto internet doma nemá si takúto hru kúpi, pretože nevie čo za blbosť je v tej hre (či už starforce alebo vatari) - a kto internet má, vie čo je to vatari/starforce a preto si radšej hru nekúpi a stiahne inokontinentálnu verziu s inou ochranou - a to je čisto len tvoj predpoklad že kto si kupuje pc hry, tak má doma automaticky zavedený internet - toto nie je jav istý, takže neviem o čom píšeš, a jav istý to ani nikdy nebude
Reinstall coho? Po overeni staci data zalohovat na cd a nakopirovat spat. Aj toto je v clanku.

Ako casto menis hw? :D Aj toto zalezi na distributorovi, aku taktiku zvoli. Ano, aj toto je v clanku :D Preco by mal kupovat nieaku hru? Dostane cd, kdekolvek v casopise, je to jedno. Moze mu to napalit aj kamarat. Plati za autorizaciu! Nie za medium.

Vazne, ja by som to tak cierne nevidel. Podla mna iba total pirates to budu vidiet VELMI CIERNO.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

aj tak to skôr ci neskor cracku, a to čo sa týka tej hw autorizacie to je blbosť. lebo ked to vatari bude nastavené iba na jednorázové vymenenie HW, a ja kupim nové PC, tak software mozem zahodit dokoša... :roll:
No ďakujem pekne.... Aspoň Razor1911, DEViANCE, RELOADED... majú čo robiť.
Možno že sa spoja nazov relesu bude: Názov.Hry-Razor-Deviance-Reloaded1911 :D

A k tej autorizacii cez net: tak to je v pohode, lebo internet je fakt už samozrejmosť aj v menej rozv. krajaních ako Slovenko. A počet PC pripojených na NET sa bude len zvyšovať....
Jaro123
Amateur
Amateur

Lord_3D napísal:aj tak to skôr ci neskor cracku, a to čo sa týka tej hw autorizacie to je blbosť. lebo ked to vatari bude nastavené iba na jednorázové vymenenie HW, a ja kupim nové PC, tak software mozem zahodit dokoša... :roll:
No ďakujem pekne.... Aspoň Razor1911, DEViANCE, RELOADED... majú čo robiť.
Možno že sa spoja nazov relesu bude: Názov.Hry-Razor-Deviance-Reloaded1911 :D

A k tej autorizacii cez net: tak to je v pohode, lebo internet je fakt už samozrejmosť aj v menej rozv. krajaních ako Slovenko. A počet PC pripojených na NET sa bude len zvyšovať....
Sorry, asi sa uz opakujem :D. Zalezi vsetko od distributora, aku politiku zvoli. Moze povolit aj kompletnu vymenu PC.

Hm, no cracknut to mozu :D TO by ale museli rozlozit celu aplikaciu a preprogramovat VSETKO NANOVO vzhladom k technologii. Nie je to celkom realne, aby to spravili len tak a v kratkom case. Ale mozno sa mylim...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Jaro123 napísal:Reinstall coho? Po overeni staci data zalohovat na cd a nakopirovat spat. Aj toto je v clanku.

Ako casto menis hw? :D Aj toto zalezi na distributorovi, aku taktiku zvoli. Ano, aj toto je v clanku :D Preco by mal kupovat nieaku hru? Dostane cd, kdekolvek v casopise, je to jedno. Moze mu to napalit aj kamarat. Plati za autorizaciu! Nie za medium.

Vazne, ja by som to tak cierne nevidel. Podla mna iba total pirates to budu vidiet VELMI CIERNO.
no, bezny clovek, nie znaly pocitacov, neznaly hier kupi decku hru, nainstaluju to, overia to - potom sa im zruti pocitac - po oprave a vymene chybneho dajme tomu disku nainstaluju hru a ejha ono to nejde

n ludi si doplnaju do pc dajme tomu disky, aj disky menia, doplnaju menia ramky, doplnaju/menia zvukovky, tv karty, rozne pci radiče, menia procesory, dosky, grafiky - pri kazdej jednej veci nova autorizacia - hry sa stale kupuju, ak ju chces hrat, musis za nu zaplatit (kupit si ju) - a ked nejaky huju nastavi na hre malo autorizacii, tak kupim ramku, vymenim grafiku a hra ide do kosa a mozem ju kupit znova

lord - podla mna to reverzne rozoberu, ochranu odstrania a "čistá" hra pôjde von :)
Lord_3D
Addict
Addict

Jaro123 napísal:Sorry, asi sa uz opakujem :D. Zalezi vsetko od distributora, aku politiku zvoli. Moze povolit aj kompletnu vymenu PC.

Hm, no cracknut to mozu :D TO by ale museli rozlozit celu aplikaciu a preprogramovat VSETKO NANOVO vzhladom k technologii. Nie je to celkom realne, aby to spravili len tak a v kratkom case. Ale mozno sa mylim...
ale čo keď distributor zvolí tvrdu politiku: "1 vymena a dosť ?" podľa mňa je to dosť možné, aby sa im zvýšili zisky...
artabanes napísal:no, bezny clovek, nie znaly pocitacov, neznaly hier kupi decku hru, nainstaluju to, overia to - potom sa im zruti pocitac - po oprave a vymene chybneho dajme tomu disku nainstaluju hru a ejha ono to nejde

n ludi si doplnaju do pc dajme tomu disky, aj disky menia, doplnaju menia ramky, doplnaju/menia zvukovky, tv karty, rozne pci radiče, menia procesory, dosky, grafiky - pri kazdej jednej veci nova autorizacia - hry sa stale kupuju, ak ju chces hrat, musis za nu zaplatit (kupit si ju) - a ked nejaky huju nastavi na hre malo autorizacii, tak kupim ramku, vymenim grafiku a hra ide do kosa a mozem ju kupit znova

lord - podla mna to reverzne rozoberu, ochranu odstrania a "čistá" hra pôjde von :)
no to je presne to, čo keď niekto ako správca PC siete denne meni HW vo svojom PC, a potrebuje neaký SW chránený Vatari ? čo potom ? podľa mňa to má mnohé nevýhody...
A čo sa týka cracku: dosť pravdepodobné ako si písal...
Jaro123
Amateur
Amateur

Lord_3D napísal:no to je presne to, čo keď niekto ako správca PC siete denne meni HW vo svojom PC, a potrebuje neaký SW chránený Vatari ? čo potom ? podľa mňa to má mnohé nevýhody...
A čo sa týka cracku: dosť pravdepodobné ako si písal...
Hm, mozne to je, ale je to iba dohad. Osobne ako distributor by som ale nedal nizky pocet autorizacii. To uz by sa blizilo k intrusive ochrane starforce.

Ak je spravca hw siete, moze pouzit stratos, alebo ako to popisuju. Aplikacia bude bezat na JEDNOM serveri, pricom ostatne klientske pc sa pripojuju k serveru. Ja to ozaj tak cierne nevidim. :wink:
Lord_3D
Addict
Addict

Jaro123 napísal:Hm, mozne to je, ale je to iba dohad. Osobne ako distributor by som ale nedal nizky pocet autorizacii. To uz by sa blizilo k intrusive ochrane starforce.

Ak je spravca hw siete, moze pouzit stratos, alebo ako to popisuju. Aplikacia bude bezat na JEDNOM serveri, pricom ostatne klientske pc sa pripojuju k serveru. Ja to ozaj tak cierne nevidim. :wink:
lenže ako tam píšu, v pripade vyšieho počtu reautorizacii, hrozí možnosť zneužitia, čo znamená stratu pre distribútora... (takže treba čakať na reakciu a predajnú politiku distribútora, alebo na Razora1911 a na crack)
Jaro123
Amateur
Amateur

Lord_3D napísal:lenže ako tam píšu, v pripade vyšieho počtu reautorizacii, hrozí možnosť zneužitia, čo znamená stratu pre distribútora... (takže treba čakať na reakciu a predajnú politiku distribútora, alebo na Razora1911 a na crack)
Moznost zneuzitia ano, ale pre jednu licenciu/kopiu.

Btw. kto je Razor1911?
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

lord - možnosť zneužitia je irelevantná, ak sa nepodarí ochranu odstrániť - a o razore - http://en.wikipedia.org/wiki/Razor_1911
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

ten rozhovor som cital uz davnejsie. bol uverejneny v infoware. musim sa priznat ze sa mi ta myslienka velmi paci. ma to nejake chyby, ako napr to ze samotny distributor bude moct povedat kolko krat sa moze zmenit konfiguracia nasho pc. Aj napriek tomu to povazujem za velmi zaujimavy projekt a tesim sa na to kedy sa zacne pouzivat :)
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ja neviem co s tym niektore osoby maju taky problem ...

aktivacia cez nez sa dnes uz pouziva hojne .. takisto ochrana viazanim na HW (zhodou okolnosti som si nedavno taku hru kupil ..) ... a podla toho popisu to len doviedli do konecneho stadia ....

to viazanie na HW sa ani mne moc nepaci ale tomu sa asi v buducnosti nikto nevyhne ... kazdopadne bude dost zalezat na politike distributora ... ak zvoli moc miernu politiku (to by vyhovovalo uzivatelom, ze? :) ) tak bude stracat .... ak zvoli prilis prisnu politiku tak to ludia nebudu kupovat a tiez bude stracat ... takze taq
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hmm.. si myslim ze ta ochrana bude dost draha.. a firmy ktore ju budu uzivat tak samozrejme musia zvysit cenu produktov... co uzivatelov moc nepotesi :?
Jaro123
Amateur
Amateur

Šu-Do napísal:hmm.. si myslim ze ta ochrana bude dost draha.. a firmy ktore ju budu uzivat tak samozrejme musia zvysit cenu produktov... co uzivatelov moc nepotesi :?
Preco by mali nieako rappidne zvysit ceny? Ved uz samotnou ochranou odstrania piratov a maju vacsi biznis, co moze prave viest k znizeniu cien. Ochrany inak nie su drahe...

Este jedna vec. Tym ze sa odstrani z biznisu koncovy distributor, tj. "kamenne" obchody, zmensi sa samozrejme aj cena, pretoze tato vrstva si nebude navysovat cenu za distribuciu.

Je to vlastne tak, ako keby ste kupovali z velko skladu. Aj tymto vlastne bude vatari dobre. Pri starforce ste si museli kupit hru/medium v obchode. Tu si to ale staci vyzvihnut kdekolvek v casopise, u kamarata, v schranke a pod.

Platite len za autorizaciu!!!
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mám taký dojem, že sa nájdu nejakí velmi múdri ľudia, ktorí prídu na to, akým spôsobom sa autorizuje software a potom iba vytvorí autorizačný emulátor. :)
Jaro123
Amateur
Amateur

Racius napísal:Mám taký dojem, že sa nájdu nejakí velmi múdri ľudia, ktorí prídu na to, akým spôsobom sa autorizuje software a potom iba vytvorí autorizačný emulátor. :)
http://www.vatari.sk/info/for-more-info ... c25c12f347

Z tohto sa da myslim vydedukovat, ze to mozne nebude hehe
Napísať odpoveď