Softwarové kontroly

Informácie o software, ankety...
Vlado6230
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

GothaR napísal:Dalsi mudrlant, ty si myslis, ze ti policajti, ktori sa zaoberaju pocitacovou kriminalitou su ti isti, ktori sedia u vas na obvodnom oddeleni?
Navyse oni ti nebudu dole zvonit a pytat sa ta, ci im otvoris :roll:
no to je pravda ja sa ale nebojim len ma to zaskocilo ze co vymyslaju stale a ako by to zistovanie realizovali. mal som na mysli net. ale to je jedno aj tak
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Vlado6230 napísal:no to je pravda ja sa ale nebojim len ma to zaskocilo ze co vymyslaju stale a ako by to zistovanie realizovali. mal som na mysli net. ale to je jedno aj tak
Oni si to cez net zistit vedia (u nas na internate tak pravidelne chodia e-maily s ipadresami, casmi a nazvami medii, ktore dani pouzivatelia odosielai) a je to len ich lenivost, ze to dalej neriesia, pretoze podla ip adresy sa uz konkretny clovek vacsinou vypatrat da.
Mne islo len o to, ze si sa tu zahral na hrdinu, no keby si na to nebol pripraveny, tak by si ani nestihol odpojit disk a uz by ta spacifikovali.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ako som uz pisal (tu) spoluziakovi tiez dosiel Mail na sukromnu adresu ... plus Riaditelke skoly.
Tu v cechach to beru fakt vazne ... Cize moc by som to nepodcenoval. He's shitting bricks now cize uz nestahuje, nezdiela :) Trvalo im 3 pracovne dni zistit si jeho Kontaktne udaje, mail a Skolu. A nikto ho nebonzoval. Len stiahol nejaky film ktory mal 14 NOV premieru v Kinach v USA
Racej sa ukludnil.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

No dufam ze mic nic nehrozi lebo doma mam tak 100 GB filmov a co tak pozeam tak 9 GB pocrackovanych instalaciek na hry a SW :smt047 :blee:
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

GothaR napísal: Mne islo len o to, ze si sa tu zahral na hrdinu, no keby si na to nebol pripraveny, tak by si ani nestihol odpojit disk a uz by ta spacifikovali.
na hrdinu som sa nehral, ale myslim ze by zasahova jednotka neprisla. alebo niekto tak ze by rozlamali dvere, so zbranami by nas postavali hned do kuta a zatkli zato ze mam nelagalny software. :) to by museli ist k susedom a vsade do mojho okolia.

myslel som ze to bloknu cez net nejak alebo co ja neviem lebo fakt od domu k domu by to bola blbost asi.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

surfista
Expert
Expert

Príspevok od používateľa surfista »

Ja si tiez myslim, ze nehrozi aby prisli k beznym ludom. Vsak to by museli zatknut a pokutovat 90% ludi a to je nerealne. Keby prisli ku mne tiez by si prisli na svoje, kedze zbieram filmy a hry (vacsinou nelegalne) a na radpidshare uz mam konto 2 roky :D.

Ale zase som toho nazoru, ze ked sa mi nejaka hra, film alebo hudba naozaj paci tak si ju kupim aby som podpporil autorov. Napriklad, urcite si kupim Gta 4, Mafiu 2, Diablo 3..

Suhlasim s tym, ze ceny by mali byt nizsie, lebo bezny clovek si to nemoze dovolit. Ked som este byval na Slovensku ani ma nenapadlo kupit si nejaku hru :)
Teraz ked som v UK, uz si to skor mozem dovolit, tak si obcas nieco aj kupim.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

surfista napísal:Ja si tiez myslim, ze nehrozi aby prisli k beznym ludom. Vsak to by museli zatknut a pokutovat 90% ludi a to je nerealne. Keby prisli ku mne tiez by si prisli na svoje, kedze zbieram filmy a hry (vacsinou nelegalne) a na radpidshare uz mam konto 2 roky :D.

Ale zase som toho nazoru, ze ked sa mi nejaka hra, film alebo hudba naozaj paci tak si ju kupim aby som podpporil autorov. Napriklad, urcite si kupim Gta 4, Mafiu 2, Diablo 3..

Suhlasim s tym, ze ceny by mali byt nizsie, lebo bezny clovek si to nemoze dovolit. Ked som este byval na Slovensku ani ma nenapadlo kupit si nejaku hru :)
Teraz ked som v UK, uz si to skor mozem dovolit, tak si obcas nieco aj kupim.
Suhlasim s tebou. Ja ked si stiahnem nejaku hru je to zvycajne len na test. Ak sa mi paci kupim original a ak nie tak jednoducho ju vymazem. Pobavila ma trocha, ale nenadchla. Co sa tyka originalov tak doma mam len 2 hry, vsetko online-ove.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

tak ma napada, co sa deje ked mas sifrovany disk bitlockerom?
BTW bol som v anglicku na navstevu u kamaratov a ze tam absolutne nic nestahuju (filmy ani mp3) lebo je to vraj nebezpecne... Nevie niekto co je na tom pravdy? Doma som bol na mesiac a stiahol som asi 500GB :D a zijem, v anglicku pozerali na mna ako na samovraha :lol:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

dair: A co ak to mas sifrovane TrueCryptom??? Myslim, ze odkodovanie je asi nemozne, teda aspon za takych moznosti ake ma policia. Takze aj ked si hodia disk pod nejaky linuxovy pocitac, nic z toho mat nebudu.
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Ma nestrašte, ja tu práve na iptorrents seedujem tak dúfam že ma nesledujú... ale moment, nejaká tá čierna dodávka je vonku :shock:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No minule sa chválili, že dekódovali Mečiarove cédéčko so zoznamom klientov nebankoviek.. ktovie, ako to bolo šifrované..

:)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ked je tento "proces" podobny ako kontrola legalnosti Windowsu a vsetky tie ich opatrenia tak uz radsej teraz pre pripad idem dat format disku. :roll:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

hojko napísal:dair: A co ak to mas sifrovane TrueCryptom??? Myslim, ze odkodovanie je asi nemozne, teda aspon za takych moznosti ake ma policia. Takze aj ked si hodia disk pod nejaky linuxovy pocitac, nic z toho mat nebudu.
mal som skor na mysli ako ma policia donuti im spristupnit HDD s ilegalnym obsahom, ci teda mozem len zatlkat a zatlkat :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

riesenie je podla mna jednoduche pokial ide iba o hudbu a filmy: v samotnom pocitaci nemat nic nelegalne, a ostatne veci mat ulozene na DVDckach. To znamena mat tie DVD niekde v byte velmi dobre skryte a vzdy ich dat do mechaniky a na samotny hdd nic nenahravat. Akoze nie je to prave najsikovnejsie riesenie, ale najjednoduchsie asi hej..
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

A boli už u niekoho? :roll: Teda až na firmy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

dair: Netusim, ze akym sposobom ta chcu k tomu donutit, mozno nieco take, ze zatajujes dokazy a blablabla, skutocne neviem. Aj mna by to vsak zaujimalo, ze ci je mozne, aby si im odmietol dat heslo a tym padom by ostal disk pre nich nepristupnym.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hojko

myslim ze v Usa existujej zakon ktory znie nejako v tom zmysle ze ak policia od teba ziada o pristup na tvoje zasifrovane HDD- tak si im povinny ich spristupnit inak to moze byt brane ako trestny cin.
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

gogo: Zatial je to v Britanii. Z roznych diskusii a vykladov, je zrejme, ze ta u nas nemozu donutit aby si vydal heslo. Najpr ti musia dokazat trestny cin, priestupok, atd.. legalnou cestou...

Btw: Truecrypt si v urcitych pripadoch uchovava encryption keys v pamati.
Na youtube najdes videa, ako zmrazili pamat RAM, vytiahli z notebooku, dali do druheho s podobnou HW konfiguraciou a ziskali pristup k datam...

Urcitym riesenim je mat dve oddelene instalacie systemu, kde po zadani hesla (heslo pre "cistu" a "ulozene veci") sa dostanes k systemu aky potrebujes.
Napísať odpoveď