no to je pravda ja sa ale nebojim len ma to zaskocilo ze co vymyslaju stale a ako by to zistovanie realizovali. mal som na mysli net. ale to je jedno aj takGothaR napísal:Dalsi mudrlant, ty si myslis, ze ti policajti, ktori sa zaoberaju pocitacovou kriminalitou su ti isti, ktori sedia u vas na obvodnom oddeleni?
Navyse oni ti nebudu dole zvonit a pytat sa ta, ci im otvoris
Softwarové kontroly
Oni si to cez net zistit vedia (u nas na internate tak pravidelne chodia e-maily s ipadresami, casmi a nazvami medii, ktore dani pouzivatelia odosielai) a je to len ich lenivost, ze to dalej neriesia, pretoze podla ip adresy sa uz konkretny clovek vacsinou vypatrat da.Vlado6230 napísal:no to je pravda ja sa ale nebojim len ma to zaskocilo ze co vymyslaju stale a ako by to zistovanie realizovali. mal som na mysli net. ale to je jedno aj tak
Mne islo len o to, ze si sa tu zahral na hrdinu, no keby si na to nebol pripraveny, tak by si ani nestihol odpojit disk a uz by ta spacifikovali.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ako som uz pisal (tu) spoluziakovi tiez dosiel Mail na sukromnu adresu ... plus Riaditelke skoly.
Tu v cechach to beru fakt vazne ... Cize moc by som to nepodcenoval. He's shitting bricks now cize uz nestahuje, nezdiela
Trvalo im 3 pracovne dni zistit si jeho Kontaktne udaje, mail a Skolu. A nikto ho nebonzoval. Len stiahol nejaky film ktory mal 14 NOV premieru v Kinach v USA
Racej sa ukludnil.
Tu v cechach to beru fakt vazne ... Cize moc by som to nepodcenoval. He's shitting bricks now cize uz nestahuje, nezdiela
Racej sa ukludnil.
na hrdinu som sa nehral, ale myslim ze by zasahova jednotka neprisla. alebo niekto tak ze by rozlamali dvere, so zbranami by nas postavali hned do kuta a zatkli zato ze mam nelagalny software.GothaR napísal: Mne islo len o to, ze si sa tu zahral na hrdinu, no keby si na to nebol pripraveny, tak by si ani nestihol odpojit disk a uz by ta spacifikovali.
myslel som ze to bloknu cez net nejak alebo co ja neviem lebo fakt od domu k domu by to bola blbost asi.
Ja si tiez myslim, ze nehrozi aby prisli k beznym ludom. Vsak to by museli zatknut a pokutovat 90% ludi a to je nerealne. Keby prisli ku mne tiez by si prisli na svoje, kedze zbieram filmy a hry (vacsinou nelegalne) a na radpidshare uz mam konto 2 roky
.
Ale zase som toho nazoru, ze ked sa mi nejaka hra, film alebo hudba naozaj paci tak si ju kupim aby som podpporil autorov. Napriklad, urcite si kupim Gta 4, Mafiu 2, Diablo 3..
Suhlasim s tym, ze ceny by mali byt nizsie, lebo bezny clovek si to nemoze dovolit. Ked som este byval na Slovensku ani ma nenapadlo kupit si nejaku hru
Teraz ked som v UK, uz si to skor mozem dovolit, tak si obcas nieco aj kupim.
Ale zase som toho nazoru, ze ked sa mi nejaka hra, film alebo hudba naozaj paci tak si ju kupim aby som podpporil autorov. Napriklad, urcite si kupim Gta 4, Mafiu 2, Diablo 3..
Suhlasim s tym, ze ceny by mali byt nizsie, lebo bezny clovek si to nemoze dovolit. Ked som este byval na Slovensku ani ma nenapadlo kupit si nejaku hru
Suhlasim s tebou. Ja ked si stiahnem nejaku hru je to zvycajne len na test. Ak sa mi paci kupim original a ak nie tak jednoducho ju vymazem. Pobavila ma trocha, ale nenadchla. Co sa tyka originalov tak doma mam len 2 hry, vsetko online-ove.surfista napísal:Ja si tiez myslim, ze nehrozi aby prisli k beznym ludom. Vsak to by museli zatknut a pokutovat 90% ludi a to je nerealne. Keby prisli ku mne tiez by si prisli na svoje, kedze zbieram filmy a hry (vacsinou nelegalne) a na radpidshare uz mam konto 2 roky.
Suhlasim s tym, ze ceny by mali byt nizsie, lebo bezny clovek si to nemoze dovolit. Ked som este byval na Slovensku ani ma nenapadlo kupit si nejaku hru![]()
-
dair
Guru wannabe
tak ma napada, co sa deje ked mas sifrovany disk bitlockerom?
BTW bol som v anglicku na navstevu u kamaratov a ze tam absolutne nic nestahuju (filmy ani mp3) lebo je to vraj nebezpecne... Nevie niekto co je na tom pravdy? Doma som bol na mesiac a stiahol som asi 500GB
a zijem, v anglicku pozerali na mna ako na samovraha 
BTW bol som v anglicku na navstevu u kamaratov a ze tam absolutne nic nestahuju (filmy ani mp3) lebo je to vraj nebezpecne... Nevie niekto co je na tom pravdy? Doma som bol na mesiac a stiahol som asi 500GB
-
dair
Guru wannabe
mal som skor na mysli ako ma policia donuti im spristupnit HDD s ilegalnym obsahom, ci teda mozem len zatlkat a zatlkathojko napísal:dair: A co ak to mas sifrovane TrueCryptom??? Myslim, ze odkodovanie je asi nemozne, teda aspon za takych moznosti ake ma policia. Takze aj ked si hodia disk pod nejaky linuxovy pocitac, nic z toho mat nebudu.
riesenie je podla mna jednoduche pokial ide iba o hudbu a filmy: v samotnom pocitaci nemat nic nelegalne, a ostatne veci mat ulozene na DVDckach. To znamena mat tie DVD niekde v byte velmi dobre skryte a vzdy ich dat do mechaniky a na samotny hdd nic nenahravat. Akoze nie je to prave najsikovnejsie riesenie, ale najjednoduchsie asi hej..
gogo: Zatial je to v Britanii. Z roznych diskusii a vykladov, je zrejme, ze ta u nas nemozu donutit aby si vydal heslo. Najpr ti musia dokazat trestny cin, priestupok, atd.. legalnou cestou...
Btw: Truecrypt si v urcitych pripadoch uchovava encryption keys v pamati.
Na youtube najdes videa, ako zmrazili pamat RAM, vytiahli z notebooku, dali do druheho s podobnou HW konfiguraciou a ziskali pristup k datam...
Urcitym riesenim je mat dve oddelene instalacie systemu, kde po zadani hesla (heslo pre "cistu" a "ulozene veci") sa dostanes k systemu aky potrebujes.
Btw: Truecrypt si v urcitych pripadoch uchovava encryption keys v pamati.
Na youtube najdes videa, ako zmrazili pamat RAM, vytiahli z notebooku, dali do druheho s podobnou HW konfiguraciou a ziskali pristup k datam...
Urcitym riesenim je mat dve oddelene instalacie systemu, kde po zadani hesla (heslo pre "cistu" a "ulozene veci") sa dostanes k systemu aky potrebujes.