Softwarové kontroly

Informácie o software, ankety...
Hextall
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Softwarové kontroly

Príspevok od používateľa Hextall »

Čo si o tomto myslíte ?

Kód: Vybrať všetko

www.zasah.eu
Zrejme ďalšie bu-bu-bu, čo ? :) Aj keď poznám jedného človeka, ku ktorému domov prišla sotwarova polícia. Ale on napaľoval vo veľkom za peniaze.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

k beznym uzivatelom nepridu :wink:
a co sa tyka tvojho kamosa, ak predaval na inzeratoch a pod. to je uz ine
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

takze ked mam doma 800 Gb hier na DVD a vsetok soft v PC nelegal tak mi nic nehrozi? Pokial som to mal iba pre os. potrebu a neobchodoval som s tym :)
leader1365
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leader1365 »

pochop to takto .. pokial na tom nezarabas .. mal by si teoreticky byt neviditelny .. a pokial zacnes zarabat na takychto veciach idu po tebe ako muchy po smrade .. pretoze sa najde clovek ktory ta bonzne ... ... apropo.. ale uvedom si ze pokial mas nejaky nelegalny cize shareware software ovlyvneny crackmi a pod. si pouzivatel nelegal softvaru.. takze hrozba je mozna ..
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ono to nie z právneho hľadiska tak jednoduché dostať povolenie na prehľadanie domácnosti. Preto, ako aj uvádza tá stránka, 90% kontrôl sa vykonáva vo firmách a aj to takmer všetky na vyslovený podnet, čiže ak ťa niekto nabonzuje.
leader1365
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa leader1365 »

Hextall napísal:Ono to nie z právneho hľadiska tak jednoduché dostať povolenie na prehľadanie domácnosti. Preto, ako aj uvádza tá stránka, 90% kontrôl sa vykonáva vo firmách a aj to takmer všetky na vyslovený podnet, čiže ak ťa niekto nabonzuje.
S tym povolenim pravdu mas ,, ale pokial dostanu tip tak povolenie maju automaticky .. tu uz ide o svetovu organizaciu .. inak mam aj novinky boli vo vedlajsej firme ako robim ja a kontrolovali tam.. ale co som pocul od znameho co tam pracuje tak im to bolo oznamene dopredu ako myslim tym zamestnancom a potom sup usb von s compov a cistota bola jasna... :)
Blaky
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Blaky »

stim legalnim softom vam poviem tak :D ked to nekontroluju v amerike u sukromnikov tak kto by to kontroloval na Slovensku :P takze ked stym nepodnikate tak mate pokoj a nikto vas neotravuje oni chodia iba po firmach ktore maju hojne PC a snimi stale nieco robia po obycajnych uzivateloch nechodia. Zatial :wink:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Blaky napísal:stim legalnim softom vam poviem tak :D ked to nekontroluju v amerike u sukromnikov tak kto by to kontroloval na Slovensku :P takze ked stym nepodnikate tak mate pokoj a nikto vas neotravuje oni chodia iba po firmach ktore maju hojne PC a snimi stale nieco robia po obycajnych uzivateloch nechodia. Zatial :wink:
Zatial? Si neviem predsavit ako by obehali vsetkych, ktori maju doma aspon jedno pccko. Potom este, ako by zistili, ze nejake vobec doma mam? Ale urcite by to vyriesilo problem s nezamestnanostou na velmi dlhu dobu. :D
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som to počul tiež niekde v rádiu, že sa chystajú lokálne kontroly postupne po rôznych lokalitách, preto som aj založil túto tému. Len mi to nejak právne nesedí. Teda za predpokladu, že budú mať nejaké hromadné povolenie na prehliadky bytov.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Dnes som videl, ako nalepovali na jeden billboard novu reklamu, a bolo tam napisane nieco v zmysle "Legalizujte svoj softver, vyhnete sa problemom, uz coskoro aj vo vasej lokalite" presne znenie si nepamatam...
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

To som videl aj ja. Ale to je len reklama na už spomínanú stránku zásah.eu, kde sa ale nič konkrétne nepíše. Všetko sa to tam točí len okolo firiem, ktoré nelegálne používajú software, alebo okolo ľudí, ktorí zarábajú používaním tohoto softwaru (napaľujú nosiče za peniaze a pod.)
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

k vam domov uricte nepride ziadna kontrola... na to by musel dat prikaz sud a nie daka kktska organizacia, aby prisla kontrola museli by byt na to dokazy ako napriklad ten spominany predaj a pod.

Róbert, konateľ spoločnosti, ktorá sa zaoberala výskumom a tvorbou mechanických konštrukcií, bol rozsudkom súdu uznaný vinným z porušovania autorských práv
za nelegálne používané počítačové programy na firemných počítačoch, za čo bol odsúdený na peňažný trest vo výške 100 000,- Sk alebo na náhradný trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov a povinnosť nahradiť škodu spolu vo výške
1 279 100,- Sk. Následne ukončila jeho spoločnosť svoju činnosť a bola zlikvidovaná. Polícia celý prípad vyšetrovala na základe udania bývalého zamestnanca.

dufam ze tomu rozumiete
Blaky
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Blaky »

Ja som to akurat dnes pocul na radiu a aj keby mali nejaky prikaz tak magnet ku HDD a mi nedokazu ze som tam daco mal :D ale potom skoda HDD :cry: a nelegalneho softu :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

No dnes bol na telesnej ako vzdy hokejbal, a jak som tak behal som si to vsimol za ihriskom. No jak som si tak v duchu prebehol obsah mojho HDD a to ze to budu robit "coskoro aj v mojej lokalite" nebolo mi nejaku tu chvilku vsetko jedno...
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Je to všetko iba reklamná kampaň. Microsoft končí koncom roka legalizáciu, tak sa snažia ešte aspoň takýmto spôsobom . Len by ma zaujímalo, kto je to zásah.eu a kto ich platí, nakoľko nemajú s Business Software Alliance (BSA) nič a majú tam iba odkazy na ich stránky.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

koli tomu mam dve bedne jedna z linuxom jedna z widowsom na to aby mi vrazili do domu predsa len zazvonia dokym zijdem dole len vymenim bednu za bednu a tu druhu necham hned pod botnikom na chodbe potom sa pekne podakujem za navstevu a dovidenia
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

gego napísal:koli tomu mam dve bedne jedna z linuxom jedna z widowsom na to aby mi vrazili do domu predsa len zazvonia dokym zijdem dole len vymenim bednu za bednu a tu druhu necham hned pod botnikom na chodbe potom sa pekne podakujem za navstevu a dovidenia
ja mam 2 PC bez legalneho :) da sa povedat ze v nom nie je nic legalne .. dufam ze sa sem nedoje*u
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hh ja mam vsetko nelegalne na externom HDD :-D kedz normal hdd je krpaty a nech mi tam najdu jednu moznodve aplikacie ktore stoja 20dolacov tak mi daju pokutu 2000sk heh nemam pocit ze by malivplane dojst do bytov
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

kym vyjdu hore radsej rozslapem hardisk na marne kusky jakeby som mal platit pokutu toho mojho ata aj tak nebude skoda
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Moja teoria, ako by toto vsetko malo vyzerat je asi takato. Dam to v bodoch :D
1. Softver by mal byt pristupny pre domacich uzivatelov zdarma a plne funkcny, ak sa pomocou neho nezaraba a sluzi len na vzdelavanie. Toto by malo byt zaujmom hlavne firiem tvoriacich softver, pretoze takto mozu ziskat vyskolenych zamestnancov bez akychkolvek nakladov, pripadne buducich klientov, ktori vzhladom na skusenosti a znalosti ho pri svojej praci budu chciet vyuzivat a zaplatia si zanho. Na oplatku pre domacich uzivatelov, nech si zapytaju mail pre reklamne ucely napriklad. Takto poskytuje softver napriklad spolocnost Sun microsystems a dalsie.
2. Hry samozrejme do prvej kategorie nepatria. Tie by sa mali legalne ziskavat, ale ceny by mali byt urcite rozumnejsie. Zriadenie taktiez second-hand shopov s hrami a multimedialnym obsahom by prispel urcite viac k mensej miere pouzivania nelegalneho SW /v pripade hier, filmov a hudby /, ako takato uboha kampan.
3. Peniaze, ktore su zbytocne utratene za tuto kampan, nie na prevadzku tejto spolocnosti, sa mohli vyuzit radsej na rozsirovanie stavu zamestnancov, pripadne na vybavenie a hor sa na cesty po slovensku kontrolovat firmy, podnikatelov ....

p.s.: Mozno ma este nieco napadne. Mozno je to utopia, ale stale moj nazor.

to gego: Nonsens.
to flinstone: Chcem ta vidiet, ako v papuciach rozdupes hdd. To mozes rovno na pohotovost potom.
Napísať odpoveď