|
|
|
| Autor |
Správa |
Maiki Medium Expert

Stav:  Založený: 15.01.2006 Príspevky: 94 Bydlisko: Gelnica CITY Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 18:02 Predmet: Splav, pripadne turistika |
|
|
mam taky navrh...chcel by som postavit bandu ludi.... cca 10 vo veku od do, ale nie deti a starcov.... a slo by sa kade lachsie...teda stanovat kamsi po slovensku... ale asi tak, ze na jednom mieste by sa bolo asi 2 - 3 dni... a slo by sa "o dum dal" teda dalej...alebo by sa doslo k nejakemu jazeru, cistinke.... prosto vode a ostali by sme tam cely tyzden.... a trvalo by to asi 2 tyzdne...pripadne kratsie/dlhsie...podla vôle....dajte navrhy sem.....
EDIT :
Zatial idu:
maiki
Linkman
vekovy priemer 22 rokov.
Slo by sa niekedy v polke jula....  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dair Guru wannabe

Stav:  Založený: 17.01.2006 Príspevky: 2108 Bydlisko: down under Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 18:40 Predmet: |
|
|
akurat som minule rozmyslal ze po tie roky co sme chodili zdolavat hory sa nase vybavko dost brusilo (z lacnych kanad su Salomony za 5 litrov, batoh od babky vymenil top Tatran od TrekSportu a 5KG vojenskeho spacaku nahradil paperovy do -30 atd..) tak ma len napadlo ci by to teraz islo aj bez GPSka a inych veci no vies tak oldschoolovo...
A ti poviem byt niekde na Prielome v Tatrach a hrat Csko to sa komu postasti  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maiki Medium Expert

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 18:44 Predmet: v poho |
|
|
v poho mozes ist aj v kanadach a babkinom ruksaku...ale lahky stan je na nezaplatenie.... a este ako dobre hori ale co sa mna tyka, rad by som siel a spoznal novych ludi..... hlavne nove dievcata
ale nemyslite....ne som uchyl.....
// a co sa cplavu tyka.... nemam kajak ani cln.... ale rad sa pridam  |
|
| Návrat hore |
|
 |
dair Guru wannabe

Stav:  Založený: 17.01.2006 Príspevky: 2108 Bydlisko: down under Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 18:48 Predmet: Re: a spal |
|
|
| Maiki napísal: |
a co sa cplavu tyka.... nemam kajak ani cln.... ale rad sa pridam  |
edituj prispevky lebo tu z TEBA spravia kajak alebo cln
a k teme tak to ti drzim palce nech nejaka babenka ti tu na to skoci  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2004 Príspevky: 2516 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 20:01 Predmet: |
|
|
Maiki ja bych sa pridal, proste po horach so stanom cestou necestou  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maiki Medium Expert

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 20:30 Predmet: konecne |
|
|
| Linkman napísal: |
Maiki ja bych sa pridal, proste po horach so stanom cestou necestou  |
konecne niekto normalny..... aj bez WiFi ...okej...este par ludi a mozeme ist... neviem ako ty, ale ja som ochotny stravit takto asi 2-3 tyzdne.... asle to je uz asi vela... ale isto sa chcem prejst.... zimu som oddrbal...bol som na snowboarde len par dni, tak aspon nech leto stoji za to... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2004 Príspevky: 2516 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 20:36 Predmet: |
|
|
no cez prazdniny by som tie 2 tyzne aj obetoval , mojim snom je prejst po takzvanej europskej cervenej znacke od Trencina az po jej koniec na vychod Slovenska
na turistickych mapach oznacena ako Cesna SNP - medzinarodna turisticka trasa oznacena ako E8 mozno by nebolo odveci keby niekto z takejto vypravy mal kameru ci fotak aby zdokumentoval cestu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maiki Medium Expert

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 20:45 Predmet: super |
|
|
to je super napad... najlepsie digital a nejake tie pamatove karty, aby sa to zdokumentovalo.....asi sa nikto nebude lopotit s notebookom....alebo bereme aj dair-a ???
Normalne sa az idem pozriet na tu cestu, lebo je to uplne super napad....
ak mas info, kadial to ide, daj vediet... dikes |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 21:58 Predmet: |
|
|
Turistická cesta Hrdinov SNP je červenou farbou označený turistický chodník, ktorý vedie cez celé Slovensko, hrebeňmi mnohých pohorí, od Dukly na východe až do Bratislavy (alebo aj opacne podla toho z kadial ides). Táto turistická trasa má aj označenie E8 a patrí do celoeurópskej siete turistických ciest. Ide aj cez Kysak a aj cez Kosice a aj cez moj Trencin kde byvam mozme si dat cestu od Blavy po Duklu
Ide vacsinou po hrebenoch hor a prechadza len malo mestami a obcami je povazovana aj ako turisticka dialnica.
Toto by ta mozno zaujalo
http://www.asto.sk/index.htm#snp.html |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.04.2006 Príspevky: 1499 Bydlisko: Brooklyn, NY Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 22:57 Predmet: |
|
|
to vyzera celkom pekne... aky tam chcete vekovy priemer?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maiki Medium Expert

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 23:06 Predmet: moj nazor |
|
|
moj nazor je tak 17 - 25 ...ale ak su ludia normalni.... ...ale ide o dost dlhu turu...tak co ja viem.... som za kazdu srandu a nikoho nebudem odradzovat...
a ak som dobre pochopil, linkman navrhuje aby sa slo z Trencina az do .... to by sa este dohodlo...ale nie je to zly napad...prave naopak..... je to super....
EDIT>>>>> MAM 21 rockof (asi) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.04.2006 Príspevky: 1499 Bydlisko: Brooklyn, NY Karma: 
|
Zaslal: 02 Máj 2006, 23:09 Predmet: |
|
|
ale to by asi vyslo aj nejake peniaze takato cesta...a to by bol mozno trochu problem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maiki Medium Expert

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 23:11 Predmet: |
|
|
| Vesper napísal: |
ale to by asi vyslo aj nejake peniaze takato cesta...a to by bol mozno trochu problem  |
jasne, ze to nebude zadara...ale ked sa na to ide s rozumom, nepredrazis to... cenu neviem.... hlavne jedlo bude vacsia polozka (pripadne digitalny fotak, stan, spacak, kanady, nove slnecne okuliare.... )  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 23:29 Predmet: |
|
|
2 litre vody denne minimalne na pitie, cestou mozno najst nie jednu studnicku s pitnou vodou, strava - pre normalneho cloveka prevazne sucha, spekacky by sa na dlhu turu pokazili takze by som povedal klobasa sucha, wi fon polievky alebo ine sackove polievky, nejaky ten caj na cestu kazdy by sa zobralo, nejake konzervy, chlieb, makarony, ryza. Co sa tyka šiat netreba sa prilis nabalovat šatami, budeme sice smrdiet ked skoncime umyvat by sme sa mohli cestou ale pranie by nas hooodne zdrzalo v ceste a ak by zaprsalo neda sa sušit vobec a ani mokre sa to neda nosti vobec - aspon 10 parov ponoziek - aby nam nohy nezhnili a aspon kazdy 2 den menit ponozky, ponozky sa daju prat - daju sa zavesit na ruksak a susit cestou a slipy tiez.
Zobrat nieco nepremokave ako prsiplast resp. pelerina, nejake nepremokave pevne topanky popripade kanady a aj nejake vzdusne topanky. Aspon 2 pary teplakov na noc ak by bolo zima v horach aj v lete je dobre poznat co to je horsky chlad aj uprostred leta. Aj pri jazerach vie byt chladno. Stany a igelit na ochranu proti tomu aby nam nezatieklo do stanu by bolo treba. Aspon dva uteraky by bodlo. Zapalky popripade zapalovac. Jeden kotlik alebo panvicu na zohriatie vody pripadne tepleho jedla. Jedlo sa da aj kupit cestou, nemusime hned vsetko nosit z domu. Aj na pivo sa zastavit v nejednej dedinke cestou. Dobre by trebalo mat aspon jednu cibulu na den koli vitaminom ci napr. po jednu mrkvu a pod.
Pri optimalnych vydavkov by to mohlo vyjst cca 100 sk/os na den tak by to vyslo cca 1400 sk na osobu a ak sa usetri bude dobre. Ak by ste poznali lesne plody daju sa jest aj lesne plody ako napr. listy s pupavy (aj ked to nechuti ale oblafnete zlaudky a su zdrave i ked nie vsetko bardzo chutne) štaveľ, kyselka podobna dateline, baza a pod.
Ešte by sa mal kúpiť nejaký hrubší zošit - kde by sa zapisovalo - ako niečo ako denník turistov potom by to mohol niekto mohol prepísať na web ako cestopis  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maiki Medium Expert

|
Zaslal: 02 Máj 2006, 23:53 Predmet: linkman ma pravdu |
|
|
tento Linkmanov navrh sa mi celkom paci... a je jasne, ze zo sebou nezoberieme dva kufre jedla... cestou su dediny, kde sa da zastavit a nakupit .... dennik je jasan vec .... aeste k jedlu...jedna TN pizzerka ma napisane, ze kamkolvek po SR.... tak to by som chcel vidiet..
najprv ale treba ludi, potom nejaky ten plan... a tak 1500 - 1621 SK , to je este v pohode.... a podla mna az az ....
Ja osobne som rozhodnuty...ak sa pojde ...pojdem .... .... dobre by bolo, aby sa ludkovia kamsi zapisali, aby sa vedelo, ze kolki idu.... napr. aj mne na mail martin.kandrik@gmail.com ... a predmet hodte cesta snp .... a dajte aj dajaky kontakt.... mail, mobil.... HODTE MI POTOM AJ VASE BYDLISKO...aby sa s tym dalo daco zacat (nechem adresu, len mesto).... a pripadne mozete aj vek a pohlavie...ale nie je potrebne... vravim, ak su ludkovia normali....
a este je snad jasne, ze ked dakto ma kamosa/kamosku ktory/a chce ist a nie je zaregistrovany/a na hojku, tak moze ist.... len mi treba dat vediet a kontakt.... (ale zaregistrovat sa tu moze.... sak to je super forum )
btw: poznam jednu 14 rocnu babenku a hadal som jej, ked som ju stretol, takych 16 - 17, aj na to vizera, alee hlavne sa tak sprava...nie ako jej trhle kamosky, ale normalne sa zacina spravat dospelo... tak ma dost prekvapila, ked povedala, ze ma 14.... (nic som s nou nemal, ale skoro som sa pokusil... ale ten vek sme prebrali len tak btw.... takze v poho )  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|