Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Sposoby ucenia
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Apollo
Medium Expert
Medium Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 02.04.2006

PríspevokZaslal: 23 Apr 2006, 13:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Dead_Warrior napísal:
to jo ale vysledok stoji zato Wink kamos to testoval a mal daky mod a sa mu zdalo ako keby isiel okolo srdca alebo jeho baba to tiez testovala a ju zase navstivili mimozemstania Very Happy

fuu tak to moze byt haluz Smile najlepsie by to bolo pri . Ja som akurat videl este njaky program na kompe (uz neviem kde, som to stratil) a to bolo podobne ibaze tam chybaju tie okuliare Sad . No ked zozenem 6k tak kupujem Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Dawn
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 27.12.2005

PríspevokZaslal: 23 Apr 2006, 14:06    Predmet: Re: Sposoby ucenia Odpovedať s citátom  

Mám dosť podobný problém tiež som na elektrotechnike a ziež tretí ročník. Ja si pomáham tým, že si hovorím - čím skôr to budem vedieť tak tým skôr budem mocť ísť robiť niečo iné. Dosť to pomáha si vsugerovať, také rýchle učenie aspoň mne. Ale niekedy nieje ani mne pomoci.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
vendo
Light Professional
Light Professional

Založený: 06.10.2005

PríspevokZaslal: 23 Apr 2006, 15:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

Apollo napísal:
Ta elektrotechnika je akasi prekliata Laughing , nesom jediny z triedy. Inac som si spomenul na dobry tahak co pouzivam. Proste zoberem mobil pofotim si schemy alebo njaky text,

Laughing Laughing presne toto sme robili minuly rocnik(druhy) teraz robime ine ofajce ale sranda ze elektrotechnika taka vazna vec(sak 230V pripadne viac to uz aj zaboli) a chodia tam same tupe hlavy(bez urazky) proste ako keby sme ani nestudovali len sa bavili a uzivali si ale to je Off Embarassed
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Založený: 05.10.2005

PríspevokZaslal: 23 Apr 2006, 17:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja len tolko poviem, k tvojmu problemu: Navstiv psychologa. Nie psychiatra, ale psychologa. On ta "vysetri" a hlavne ti poradi, ako a kedy sa mas ucit. Nie je to ziadna hamba ist v dnesnej dobe ku psychologovi. V zahranici je to uplne bezne. Kamoska chodi k nemu pravidelne a absolutne je spokojna. Chod, za to nic nedas (max. tak jednu "zajacovku" Very Happy ) Wink
Návrat hore
camelka
Medium Expert
Medium Expert

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 15.05.2006

PríspevokZaslal: 09 Jún 2006, 8:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja takisto .. v poslednej dobe sa mi nechce ucit ... radsej sadnem za pc . .alebo robim hocico ine len aby so msa nemusela ucit ... a ked sa uz odhodlam ucit tak je 22h. a uz sa mi chce spat a jedine kedy sa poriadne pozriem do zosita je cestou do skoly v buse .. inac nemam sancu sa naucit ... Confused hm uz sa tesim ze budu prazdniny .. a nebudem mat takyto problem UCIT SA Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
piton24
Light Star
Light Star

Založený: 13.01.2006

PríspevokZaslal: 09 Jún 2006, 20:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja sa nikdy neucim jedine v skolo doma mozno ked si nachzstam knihy a napisem nejakye poznamky to je vsetek cas co venujem uceniu Laughing Laughing
Návrat hore
Gangy
Addict
Addict

Stav: Prihlásený
Založený: 18.11.2004

PríspevokZaslal: 09 Jún 2006, 22:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ucit? Heh... Ucil som sa asi tak do sekundy, odvtedy sa neucim takmer vobec, bud si to komplet zapamatam z hodiny (aj to je uz ta-tam, kedze uz aj hodiny v skole mam na haku, radsej sa hram na mobile alebo citam level-score-pcworld-nejaku knihu, a teraz si idem kupit psp, tak to uz bude uplna prdel...) alebo si to pozrem cez prestavku pred pisomkou. Mne osobne staci si to raz alebo dvakrat precitat a mam to, obkecat to je to najlahsie. Pri predmetoch ako fyzika-chemia-matika, kde sa to treba naucit a pochopit tomu, si zavolam spoluziaka ktory mi vysvetli dvojmesacne ucivo za hodinu, zasmejeme sa ake je to primitivne a akych mame debilov v triede a hrame cs. A ak sa mi ani to nechce, proste to odpisem, mne vzdy poradia, ked nieco neviem tak proste poviem ludom okolo a do desiatich minut mi lietaju na lavicu popisane papieriky a to uz nehovorim ako hojne som pouzival tahaky a aky v tom mam skill. No proste skola - zaklad zivota Twisted Evil
Návrat hore
M4jk1:-)
Star
Star

Založený: 28.04.2006

PríspevokZaslal: 10 Jún 2006, 8:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

ked sa chces naucit tak si to predstav ze ako ta to zaujima ale fakt uč sa to ... lebo napriklad co sa tyka kompov,hier to vie skoro kazdi ale nikto sa to neucil ale zaujimalo ho to a v tom je ten problem
Návrat hore
Dead_Warrior
Professional
Professional

Založený: 20.09.2005

PríspevokZaslal: 10 Jún 2006, 11:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

M4jk1:-) napísal:
ked sa chces naucit tak si to predstav ze ako ta to zaujima ale fakt uč sa to ... lebo napriklad co sa tyka kompov,hier to vie skoro kazdi ale nikto sa to neucil ale zaujimalo ho to a v tom je ten problem
njn ale niekoho to co sa musi ucit nezaujima...
Návrat hore
pato987
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 27.08.2006

PríspevokZaslal: 01 Sep 2006, 21:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja si najdolezitejsie veci pisem napr na dejak roky a strucne co sa stalo a tak podla mna sa to tak lepsie zapamata ked pouzivas viac zmyslov Idea
Návrat hore
caj
Novice
Novice

Založený: 24.08.2005

PríspevokZaslal: 14 Okt 2006, 14:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

najlepsie je ucit sa vecer a v noci, ked ta nic nerusi,
dobre je zajedat nejaké orechy a tak...

kedysi sme si robili tahaky a to je najlepsi sposob, ako sa nieco naucit,
lebo clovek nememorizuje, ale hlada podstatu,

a tak sa stalo ze aj s mojou sprostou kotrbou som urobil dve vysky,
ale ucenie nie je vsetko...

najlepsia je skusenost a to asi vsetci ktori za comp sadate viete Smile
Návrat hore
kupo
Light Professional
Light Professional

Založený: 31.08.2005

PríspevokZaslal: 14 Okt 2006, 15:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

tak ja som celu strednu presiel na takomto systeme:
zo vsetkeho najdolezitejsie je davat na hodine pozor a chapat, vtedy sa sa dostava informacia k tebe najviac sposobmi (tym ze pocuvas profaka, vidis co pise na tabulu, tym ze si to pises do zosita, a tym ze sa to snazis pochopit) no a potom den pred testom si to vecer dvakrat precitas a hned ides spat, rano sa normalne oblecies, najes, umyjes a pred odchodom si to znova dvakrat precitas, a v skole si to tesne pred hodinou zase dvakrat precitas a je to.
takto som mal dobre vysledky napriek tomu ze skoro vobec nebol doma a stale sa niekde ozieral Very Happy , ale pozor tento system vobec nieje vhodny ked sa mas ucit toho viac (matury, skusky na VS,...) tak ale tam som si zatial vystacil len s tym chapanim Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 01.08.2006

PríspevokZaslal: 14 Okt 2006, 18:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

zakladom je chapat podstate natolko, aby si to vedel vysvetlit osobe, ktora to nevie. vtedy tomu rozumies.
na "kockovanie" a biflovanie zabudni, na prvej skuske na vyske by si s tym vyletel. zakladom je pochopit.
to jest zamysliet sa nad problemom, vyrazy k tomu/slovicka/vzorce sa naucis za par minut, hlavne je ako som uz hovoril pochopit o com sa hovori.
Návrat hore
Drieno
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 05.01.2006

PríspevokZaslal: 14 Okt 2006, 18:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mne sa takto nechcelo vobec ucit nazakladke...ale teraz som na sportovom gympli a je to ina supa...vcetcia ma pokladaju za genia a pritom sa vobec neucim...podla mna to bolo kolektivom na zakladke lebo teraz je to na hodinach ine davam pozor a pametam si vsetko dolezite takze sa nemusim nic ujcit ani na pisomku teda ako kedy Very Happy niekedy je dobre si to aspon precitat aby sa mi ozivili spomienky...tot vse asi...
Návrat hore
Carver11
Light Star
Light Star

Založený: 10.08.2006

PríspevokZaslal: 15 Okt 2006, 12:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

no moja metoda bola tzv. prerusovane ucenie...to mi pomohlo hlavne pred maturou...proste cely moj akademicky tyzden vyzeral tak, ze som sa tak polhodiny-hodinu ucil, viac to nemalo nikdy zmysel...a potom som robil absolutne dusevne nenarocnu pracu. len tak lezal a pocuval nieco technoidne, pri tom netreba rozmyslat. alebo som si bol zabehat. to pomahalo. pri tom sa da na vela veci zabudnut. casto som proste len tak lezal a pozeral do stropu, alebo som si sumarizoval, co si pamatam, a co nie. celkom dobre si potom clovek zapamata naucene.
nie je to univerzalna rada, ale fungovala u mna Wink
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Prejdi na: