slay, meciara z toho mozes vynechat. aj pre neho bolo nieco svate: strategicke podniky (az na ten slovnaft), co sa o tych zmrdoch povedat neda.
za dalsie: bol to prave miklos, kto nasmeroval tymto smerom privatizaciu za vlady stb-aka carnogurskeho. meciar nasledne vyuzil tento stav a benevolenciu slovenskych (federalnych) zakonov. tento fakt potvrdil aj ekonom Eugen Jurzyca v rozhovore pre cphr.sk ( http://www.cphr.sk/denna_tlac_domino01041999.htm ) :
a ako asi kazdy vie, tak vlado bol nominantom prave tychto paprdov z VPN. vonkoncom nie je ani irelevantny fakt, ze v 1. slovenskej vlade po roku 89 boli vo vlade s carnogurskeho KDH. z casti tento pakt s carnogurskym pretrval aj po rozpade VPN (ODÚ a HZDS). prave miklos bol 1. podpredsedom ODÚ. proste bol pri privatizacii od samotneho zaciatku. nuz a ked to takto fantasticky rozbehol sa odtrepal na studium do londyna...Mali ste pred rokom 1989 nejaké kontakty na ekonómov, ktorí zmýšľali podobne ako vy?
Nie, nepatril som k žiadnej skupine, nemal som nijaké kontakty. Neskôr som sa o tom rozprával s Ivanom Miklošom. Podobne ako on, aj ja som sa cítil v tomto smere osamotený.
Poznali ste sa s Miklošom pred osemdesiatym deviatym?
Nie, ale keď som ho prvýkrát počul v akejsi televíznej debate hovoriť, bolo pre mňa veľmi príjemné zistenie, že aj niekto iný na Slovensku uvažuje podobne ako ja...
...
Takže ste sa na nej ani veľmi nemohli podieľať?
Minimálne. Ja som sa aj snažil, asi dvakrát som išiel do sídla VPN na akýsi ekonomický klub. Našiel som tam väčšinou ľudí nad šesťdesiat rokov. Debatovali napríklad o tom, že na Slovensku by sa nemalo privatizovať. Prihlásil som sa a povedal, že podľa mňa by sa privatizovať malo. Takmer unisono mi oponovali, že naši ľudia nemajú na privatizáciu peniaze. Povedal som im, že ja si viem teoreticky predstaviť privatizáciu veľkých podnikov povedzme za korunu.
Aká bola reakcia?
Smiali sa mi a hovorili, že som ešte mladý, že by to chýbalo v štátnych účtoch. Paradoxne, neskôr to boli práve aj mnohí z nich, ktorí privatizovali za lacný peniaz štátny majetok.