Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 25 Apr 2014, 0:49



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 14 ] 
Spustenie wifi
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 655
Bydlisko: Solivar
Karma: Level +2
Príspevok Spustenie wifi
Caute potreboval by som poradit ako zapnut wifinu cez nejaky prikaz alebo neviem ako, ak sa manualne neda(nefunguje tlacitko na zapnutie), mam najnovsie Ubuntu a notebook Acer. dik


27 Mar 2011, 20:47
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.12.2005
Príspevky: 1090
Karma: Level +3
Príspevok Re: Spustenie wifi
Kód:
sudo iwconfig <rozhranie> down
pre vypnutie
Kód:
sudo iwconfig <rozhranie> up
pre zapnutie
rozhranie zistis z prikazu iwconfig


27 Mar 2011, 22:11
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 655
Bydlisko: Solivar
Karma: Level +2
Príspevok Re: Spustenie wifi
pokial som dobre zistil podla iwconfigu tak moje rozhranie je wlan0
takze som dal sudo iwconfig wlan0 up a napisalo iwconfig: unknown command "up"


28 Mar 2011, 18:29
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.12.2005
Príspevky: 1090
Karma: Level +3
Príspevok Re: Spustenie wifi
hopla, prepac moja chyba :) nie iwconfig ale ifconfig


28 Mar 2011, 19:51
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 655
Bydlisko: Solivar
Karma: Level +2
Príspevok Re: Spustenie wifi
no po napisani ifconfig mi vypisalo eth0 (ethernet) a lo (local loopback) ale wlan tam nie je a na prikaz: sudo ifconfig wlan0 up mi napise SIOCSIFLAFS: No such file or directory


28 Mar 2011, 21:52
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.12.2005
Príspevky: 1090
Karma: Level +3
Príspevok Re: Spustenie wifi
daj vypis iwconfig, dalej lspci a typ notebooku


29 Mar 2011, 6:34
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.2005
Príspevky: 3916
Karma: Level +5
Príspevok Re: Spustenie wifi
Skus dat vystup z nasledovneho:
Kód:
rfkill list

Tam sa ukaze, ako je zariadenie zablokovane. Je mozne, ze budes to musiet spustit ako root alebo to dokonca doinstalovat.


29 Mar 2011, 22:17
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 655
Bydlisko: Solivar
Karma: Level +2
Príspevok Re: Spustenie wifi
no takze notebook je Acer Ferrari 4000
a ten log
Kód:
Ferrari:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:c0:9f:f4:74:ab 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:18

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:480 (480.0 B)  TX bytes:480 (480.0 B)

Ferrari:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11bg  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Access Point: Not-Associated   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
         
Ferrari:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc Radeon Xpress 200 (RS480/RS482/RX480/RX482) Chipset - Host bridge (rev 01)
00:02.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI-X Root Port
00:06.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI Bridge
00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller
00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB Host Controller
00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 USB2 Host Controller
00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc IXP SB400 SMBus Controller (rev 11)
00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc IXP SB400 IDE Controller
00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-ISA Bridge
00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc IXP SB400 PCI-PCI Bridge
00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 02)
00:14.6 Modem: ATI Technologies Inc SB400 AC'97 Modem Controller (rev 02)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility X700 (PCIE)
05:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM5789 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 11)
06:02.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
06:09.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCIxx21/x515 Cardbus Controller
06:09.2 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
06:09.3 Mass storage controller: Texas Instruments PCIxx21 Integrated FlashMedia Controller


01 Apr 2011, 15:51
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.12.2005
Príspevky: 1090
Karma: Level +3
Príspevok Re: Spustenie wifi
ok ked vies po spanielsky tak :) http://rokkox.wordpress.com/2011/01/13/instalar-driver-broadcom-bcm43xx-offline-en-ubuntu-10-10/

zjednodusene : nainstalujes balicek v synapticku s nazvom b43-fwcutter
stiahnes z vyssie uvedene stranky stiahnes dve balicky (uz nie ten prvy - bf43-fwcutter.ten si naisntaloval v kroku vyssie cez synaptic)

otvoris terminal prikazom cd /cesta/.../ sa dostanes do zlozky kde si stiahol te balicky
a postupne po jednom pustis
Kód:
tar xfvj broadcom-wl-4.150.10.5.tar.bz2
sudo b43-fwcutter -w /lib/firmware wl_apsta-3.130.20.0.o
sudo b43-fwcutter --unsupported -w /lib/firmware broadcom-wl-4.150.10.5/driver/wl_apsta_mimo.o


restartnes masinu a v klikatku co je pri hodinkach by si uz mal vidiet wifi

bacha po aktualizacia jadra sa moze stat ze to opat nepojde.
mozno sa to da i lahsie mozno pomocou ndiswrapper. ked niekto vie nech poradi
daj vediet ako si dopadol


01 Apr 2011, 16:48
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 655
Bydlisko: Solivar
Karma: Level +2
Príspevok Re: Spustenie wifi
to 3PO: polovici toho co si napisal som nepochopil, sry som lama
ale co sa tyka tej wifi aby sme sa spravne pochopili. Ja nemam problem ze mi wifi nevie najst alebo pripojit ale manualne ju neviem zapnut, tlacitkom ktore ked stisnes tak by malo svietit. Cize mne ide o zapnutie wifi v pocitaci cez nejaky prikaz(moznost obist manualne stisnutie tlacitka). Pokial si to spravne pochopil tak beriem spat


01 Apr 2011, 20:41
Profil  ICQ  
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 2.12.2005
Príspevky: 1090
Karma: Level +3
Príspevok Re: Spustenie wifi
jaj. tak to som pochopil nespravne :) myslel som ze ti nejde.
s tlacitkom ti neporadim mozno treba pogooglit.
ale ked kliknes na network manager co je hore vpravo (v ubuntu ) tak odskrtni enable wireless (neviem ako to bude v slovenskej verzii)
rovnakym sposobom sa da potom zapnut.
viac ma uz nenapada :)


01 Apr 2011, 20:54
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.2005
Príspevky: 3916
Karma: Level +5
Príspevok Re: Spustenie wifi
A prave z toho dovodu som ti ponukol vyuzit rfkill, co si ty zjavne odignoroval.


01 Apr 2011, 22:20
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.1.2006
Príspevky: 655
Bydlisko: Solivar
Karma: Level +2
Príspevok Re: Spustenie wifi
sry, tu je ten rfkill list

0: phy0: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: no


02 Apr 2011, 12:06
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.11.2005
Príspevky: 3916
Karma: Level +5
Príspevok Re: Spustenie wifi
Je to kompletny vypis, co ti to dalo ? Ak ano, tak je to ok a problem je v tom, ze wifi nie je funkcne nie z toho dovodu, ze by bolo zablokovane, ale z toho, ze nie je nacitany potrebny modul. Zrejme budes musiet postupovat podla navodu, co ti tu bol uz ponuknuty.

Ak by ti ani potom nezacalo tlacidlo fungovat, tak potom mozes pouzit rfkill na vypnutie a zapnutie wifi aka softverova emulacia toho gombiku na laptope. Takto by si si to zapol:
Kód:
rfkill unblock 0

a vypol:
Kód:
rfkill block 0

Vid manualove stranky pre rfkill.
A toto si mozes dat ako odkaz trebars na listu, plochu alebo alias vytvorit a spustat ho podla poziadaviek.

A co sa tyka toho modulu, tak je pekne, ze zariadenie je rozpoznane, ale ci je modul nacitany, tu nie je. Takze spusti:
Kód:
lsmod


02 Apr 2011, 12:31
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 14 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2014
[ Time : 0.170s | 12 Queries | GZIP : On ]