Staré mince (numizmatika)
Na ziadost jedneho usera som upol fotkymi-chau napísal:Ja ich zopar mam asi cca 30 ks ale uz davno to nezbieram, nemam ziadne vzacne kusky len take.. najviac 10 rokov stare mince.
Kód: Vybrať všetko
http://rapidshare.com/files/329390554/mince.rarako fakt diki za k-A mohol by si to dať aj inde, ako na rapid? Lebo odtiaľ mi už nejde sťahovať.
//autoeditácia príspevku ( 03 Jan 2010, 11:43 )
Takze su bezcenne, ani sa neobtazujte stahovat..
a ake mince su "cenne" hm? tak zhruba? dake z roku 5?Sadra14 napísal:Tak naozaj tam niesu vzacne mince skor su to obycajne bezne mince ale tak nieco na doplnenie zbierky sa tam podla mna da najst.
Mam cca 500 minci a nejake papierove, ale vsetko su to asi bezne pouzivane od roku 1900.
Ake su to cenne mince? no podla mna cenna je uz aj napr 20 koruna (Slovensky stat ) varianta s dvojkrizom...pre niekoho ani taka minca nieje cenna a za cennu mincu povazuje napr nieco z prvej csr co ma vasciu hodnotu a lepsi stav popripade mince nie z roku 5 ale napr Rimske cisarstvo kde sa moze cena mince pohybovat na niekolko tisic sk.
edit: Neviem co ty mas doma ale niekedy nezalezi na tom kedy je minca vyrazena ale natom kde je razena a aky pocet ich bolo vyrazenych.
edit: Neviem co ty mas doma ale niekedy nezalezi na tom kedy je minca vyrazena ale natom kde je razena a aky pocet ich bolo vyrazenych.
Re: Staré mince (numizmatika)
mam tisovu 20 korunacku,neviete dakto aku ma asi teraz hodnotu
Našiel som doma nejakú STOkorunu ešte za Československa z roku 1961 môže mať teraz nejakú zberateľskú hodnotu ?
Prikladám foto.
Prikladám foto.
chod na burzu vo svojom meste...konaju sa pravidelne
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 8:15)
ale daj si pozor na podvodnikov...pozri si toto forum o numizmatike...malo by ti dost pomoct
http://www.burzaminci.sk/
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2010, 8:15)
ale daj si pozor na podvodnikov...pozri si toto forum o numizmatike...malo by ti dost pomoct
http://www.burzaminci.sk/
mam stare mince 1855 ci tak nejak, no ked som zistil cenu na internete, necham mojej dalsej generacii
Nemôže my niekto z vás poradiť či nejaké z týchto bankoviek ma významnejšiu cenu pre zberateľa ? alebo celkovo čo by sa za to dalo dostať a ešte jedna vec pozná niekto z vás nejaké špecializované fórum kde sa takéto veci predávajú ? alebo miesto v bratislave kde ma hneď neoklamú a dajú povedzme primeranú cenu za to ?
všetky bankovky sú naskenované vo vysokej kvalite v prílohe
ďakujem dopredu keď sa náhodou nejaká dobrá duša nájde a pomôže my
Naskenované (je my lúto nevedel som na aký server to dať tento je ako tak normal rýchlosť a netreba čakať nema nejaké veľké limity) :
všetky bankovky sú naskenované vo vysokej kvalite v prílohe
ďakujem dopredu keď sa náhodou nejaká dobrá duša nájde a pomôže my
Naskenované (je my lúto nevedel som na aký server to dať tento je ako tak normal rýchlosť a netreba čakať nema nejaké veľké limity) :
Kód: Vybrať všetko
http://uloz.to/5501107/bankovky.rarRe: Staré mince (numizmatika)
ale 150MB?
na nestastie ano je ich viac su z rôznych krajin a podla toho som to rozdelil a dal som to v najvyzsej kvalite aby sa dali pozret aj detaily ako cislo vyrobi a iné (ked by niekto chcel iny server alebo aj cez icq som mu to ochotny poslat ked by sa mu na to chcelo pozret )
nasiel som doma 4x 100kcs (1961) s kolkom rozny stav a 4x 20kcs (1988) tiez rozny stav ma o to niekto zaujem? ja som peniaze nikdy nezbieral, nemam k tomu vztah a niekomu mu to mozno urobi radost...rad by som ich pokial je mozne spenazil podla toho co som cital na nete kazda takato bankovka moze mat hodnotu okolo 3 eur (teda podla stavu) ak ma niekto zaujem a neponukne 5e a podobne tak sa mozeme dohodnut:-)
Prosim Vas nepoznate nejaky obchod kde by sa dala kupit kazeta na mince Slovenskeho statu 1939-45?dakujem
Dostala sa mi do rúk táto minca. Nakoľko však nemám prehľad o tom čo to je zač, a ani na nete som ju nenašiel, skúsim sa teda opýtať tu. Ide o túto mincu: Poprosím k nej všetky dostupné informácie
Ja mam doma takuto mincu a vobec neviem jej obdobie pouzivania.. asi to bude rimske imperium. Poradi mi pls niekto?
dik
dik
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Nevedel by mi niekdo poradiť kde by som mohol dať ohodnotit svoju zbierku mincí? Najlepšie v okolí Martina alebo žiliny.
-
psychopat43
Novice
takže mám doma túto mincu 10 Filler 1916 KB a potrebujem vedieť či je Fe(železná) alebo Ag(strieborná). moje tušenie je že je železná ale niesom si istý. Ak je to železná prosím koľko može byť jej hodnota.
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2013, 23:40)
//autoeditácia príspevku (21 Máj 2013, 23:40)
v tomto stave ak sa nemýlim má veľmi nízku hodnotu.Maro. napísal:Našiel som doma nejakú STOkorunu ešte za Československa z roku 1961 môže mať teraz nejakú zberateľskú hodnotu ?
Prikladám foto.