Staviame domacu siet
-
nejakymarko
Addict
-
nejakymarko
Addict
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
ahojte, tak mam tu maly problem, mam zosietovane dva pc, na streche je antena z nej ide kabel do AP, z AP do routru, a z routru do PC. na prvom pc mam nastavene v TCP/IP Ziskat IP adresu automaticky a na druhej zalozke alternativna konfiguracia mam IP nastavenu 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0 a na druhom pc presne to iste ale ip na zalozke alternativna konfiguracia je 192.168.1.2.
a teraz potrebujem na jednom z tychto pc nastavit zdielat internetove pripojenie no to nejde lebo ked idem na zalozku spresnenie tak tam vobec tato moznost nieje a tak isto ked dam Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelarie a potom ked vyberem prvu moznost Tento pocitac ma priame pripojenie na internet. ostatne pc..... a daj dalej tak mi napise ze ostatne pocitace sa nemozu pripojit na internet prostrednictvom tohto pocitaca. okrem internetoveho pripojenia musi byt pocitac aj pripojeny na siet. co mam robit ?
P.S. sorry ze nepouzivam diakritiku no mam anglicku klavesnicu.
dik
a teraz potrebujem na jednom z tychto pc nastavit zdielat internetove pripojenie no to nejde lebo ked idem na zalozku spresnenie tak tam vobec tato moznost nieje a tak isto ked dam Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelarie a potom ked vyberem prvu moznost Tento pocitac ma priame pripojenie na internet. ostatne pc..... a daj dalej tak mi napise ze ostatne pocitace sa nemozu pripojit na internet prostrednictvom tohto pocitaca. okrem internetoveho pripojenia musi byt pocitac aj pripojeny na siet. co mam robit ?
P.S. sorry ze nepouzivam diakritiku no mam anglicku klavesnicu.
dik
Malo by to ist, problem moze byt s nastavenim routra, pokial este nebude nastavene wi-fi. To sa da pravdepodobne nastavit, len cez sietovy kabel, ale potom to uz urcite pojde. Teda aspon na mojom routeri trebalo wi-fi nastavit cez kabel.pryja napísal:Da sa prepojit modem+router+notebook/ma wifi/ bez toho, aby bol medzi nimi pc?
Prebehla som vsetky temy zhruba, ale pri kazdej sieti sa to pc spomina.
Dufam, ze ano, lebo router je uz na ceste.
//ok, takze router+notebook. Staci mi ano, alebo nie.
dik
-
Holubar
Darca
Potrebujem spravne zapojit splitter od T-Comu k routru. Cize potrebujem sietovy kabel. Kamarat, co sa tvari,ze sa v tom vyzna vravel, ze ten spliter je vlastne modem a modem je rovnocenne zariadenie s routrom a teda potrebujem kupit krosovany kabel. V elektre mi dnes vsak povedali, ze krosovany kabel mam kupit len v pripade,ze chcem priamo zosietovat dva pocitace. Vie mi s tym niekto poradit? Som z toho jelen.
Ahoj ludia by som potreboval poradit 
S bratom som si urobil domacu siet len tak ze si budeme posielat filmy co potahame alebo nejake tie hry zahrame robil som to podla prispevku pveho od t0m4s3 vsecko ide najde pracovnu skupinu aj ja sa vem pripojit na brata a jeho zdielane veci si potahat ale ked on sa chce pripojit na moj NB tak pyta odneho heslo
aa ja nevem ze by som nekde zadaval heslo, tak by som chcel vedet kde by som to vedel zistit ake helso tam treba alebo co mam zmenit ??? 
S bratom som si urobil domacu siet len tak ze si budeme posielat filmy co potahame alebo nejake tie hry zahrame robil som to podla prispevku pveho od t0m4s3 vsecko ide najde pracovnu skupinu aj ja sa vem pripojit na brata a jeho zdielane veci si potahat ale ked on sa chce pripojit na moj NB tak pyta odneho heslo
-
G0lDiER_
King
no toto sa stalo uz aj mne a nevedel som to vyriesit no najlepsie bude ked si vytvoris normalne FTP..tam si zadas meno aj heslo a potom sa brat na teba pripoji normalne cez ftp klienta ako napriklad Total Commander a moze tahat...
ako ftp server ti mozem odporucit FileZilla Server:
http://filezilla-project.org/download.php?type=server
ako ftp server ti mozem odporucit FileZilla Server:
http://filezilla-project.org/download.php?type=server
Mam dva PC, na obidvoch je XP, vsetko som nastavil podla navodu co sem dal t0m4s3. Pocitace sa najdu ale nedaju sa otvorit, napise: Pristup bol odopreny. A ani ten internet nejde zdielat ale hry hrat idu. Firewall je vypnuty a aj gateway je nastavena podla toho pocitaca ktory sa pripaja na net. Kde moze byt chyba?