Ste vlastenec?
Nasledujuca informacia mi vzhladom k tejto teme, ako aj vzhladom k dobe v ktorej zijeme, prisla ako celkom zaujimava...
Japonský parlament schválil zákon o podpore vlastenectva v školách
Vyučovanie vlastenectvu, ktoré bolo zneužité vládou počas druhej svetovej vojny pre presadzovanie militarizmu, je v Japonsku už dlho tabu. Vládna koalícia na čele s konzervatívnou Liberálnodemokratickou stranou chce zrevidovať japonskú povojnovú školskú osnovu a podporiť v mládeži vlastenectvo.
Školská reforma je jedným z hlavných bodov volebného programu vlády premiéra Šinza Abeho. Opozícia, ktorá s ňou nesúhlasí, dnešné zasadnutie dolnej komory parlamentu bojkotovala. Návrh zákona musia schváliť obidve komory, kým môže vstúpiť v platnosť. Japonská vláda by ho chcela dostať na program hornej komory parlamentu začiatkom decembra.
Zdroj: http://dnes.atlas.sk/zo-sveta/49837/?msn
Ja som vlastenec. Neviem ako to kto vnima a co presne o tom hovori literatura, ale pre mna je vzdy uzasne vratit sa domov. Mat kde patrit. Vlastenectvo nemusi byt hned spajane, ako to vacsina robia, s extremizmom. Kolko ludi tolko chuti a kazdy si svoje prejavuje ako vie, kto nema v hlave pouziva ruky a prebrate frazy, o ktorych vie asi tolko ako batola o kalkulacke. Domov, ludia ktorych mam rad a miesta ktore milujem, s ktorymi sa mi spajaju spomienky...neviem, ale asi by som tazko travil keby mi nieco z tohoto chybalo. A mam za to, ze vsetko mam vo svojej 'vlasti'...doma!
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a pomohol by si aj nám, s citaním tvojho nazoru, keby si pisal na ciernomato.x napísal:aj ked sa mi nepaci co sa tu deje a cely slovensky (hlavne danovy) system je na hlavu, aj tak sa snazim svojmu narodu pomahat a robit mu dobre meno... ale este mame na slovensku vela roboty aby sme sa priblizili zapadu... hlavne treba zmenit mentalitu ludi a zamestanat romskych spoluobcanov![]()
-
Godfather
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
imroradko napísal:Myslím si že niekedy to tu s vlastenectvom preháňame, ale čo viem určite sú ovela horšie krajiny a verte mi Slovensko je vážne super
-
tehla
Re: Ste vlastenec?
Zaujímalo by ma, ako by anketa dopadla dnes. Ja osobne vlastenectvom netrpím 
-
tehla
To ma ani neprekvapuje, nasiel som este jedno video - Na kralovej holi k 100-mu vyrociu Martinskej deklaracie, som zvedavy, co by povedali pritomni diskutujuci na hrde smeracke fejsy a debilne sa tvariaceho Babisa, ktory ani nepozna text
https://www.youtube.com/watch?v=q3s-mltbf3Y
https://www.youtube.com/watch?v=q3s-mltbf3Y
Nejak neviem prečo by som mal byt hrdý na niečo, čo som sám nedosiahol
Maximálne na mojich priamych predkov
Maximálne na mojich priamych predkov
Povedal by som ti k tomu asi toľko, že to je presne dôvod, prečo sa mi pri slovách ako vlastenec/národovec/nacionalista chce grcať a prečo tie slová sú na Slovensku vnímané ako vulgarizmy. Lebo do role vlastencov sa pasujú:tehla napísal:...som zvedavy, co by povedali pritomni diskutujuci na hrde smeracke fejsy a debilne sa tvariaceho Babisa...
A. Ľudia, ktorí túto krajinu skurvili a donútili tisícky slovenských rodín prežiť život v zahraničí.
B. Neonacisti a fašisti.
C. Skrachovanci, ktorí vo svojich osobných životoch totálne zlyhali, tak sú aspoň hrdí na to, že sa zvládli narodiť ako Slováci. Pričom typickým znakom tejto skupinky je často to, že neovládajú ani učivo zo slovenského jazyka ZŠ.
Amen.
Nie. Ale možnosť "nie,slovensky narod nemam ani trosku rad" som nemohol označiť, lebo nemôžem tvrdiť, že slovenský národ nemám ani trošku rád. To je blbosť. Zahlasoval som za skôr nie. Zlé anketové možnosti.