|
| Ste za predčané voľby ??? |
| Áno |
|
35% |
[ 35 ] |
| Nie |
|
47% |
[ 47 ] |
| Neviem |
|
17% |
[ 17 ] |
|
| Celkom hlasov : 99 |
|
| Autor |
Správa |
Sancho Light Star

Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 225 Bydlisko: Zubrohlava Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2005, 17:08 Predmet: |
|
|
| volbi su zbitocne vyhodene prachy |
|
| Návrat hore |
|
 |
haliegro Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.09.2005 Príspevky: 401 Bydlisko: tolko beham, ze uz neviem Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2005, 17:28 Predmet: |
|
|
| stans> teraz to skus v skratke. citam rada, ale toto je fest dlhe... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2005, 17:32 Predmet: |
|
|
| haliegro: Nebud leniva... oplati sa precitat. V skratke ide o primarny system volieb- tzv. "primarky". Pouziva sa najma v USA. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mingo_mt Amateur

Stav:  Založený: 04.09.2005 Príspevky: 14
Zaslal: 10 Okt 2005, 17:38 Predmet: |
|
|
| NIE SOM ZA VOLBY STAT TYMI VOLBAMI LEN VYHODI ZBYTOCNE VELA PENAZI !!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
stans Medium Star

Stav:  Založený: 28.02.2005 Príspevky: 313
Zaslal: 10 Okt 2005, 17:41 Predmet: |
|
|
| haliegro napísal: |
| stans> teraz to skus v skratke. citam rada, ale toto je fest dlhe... |
...na by Slovensku existovalo 72 okresov, teda 72 poslancov by sa volilo priamo a nevznikala by tu anonymita kandidátov, lebo každý volebný obvod by si zvolil svojho jedného kandidáta, ktorý by musel mať trvalé bydlisko v danom volebnom obvode. Vyzdvihla by sa tým možnosť priamej kontroly občanov nad zvolenými úradníkmi. Zvyšok do 150 teda 78 poslancov by sa volilo ako doposiaľ teda pomerným volebným systémom na základe percentuálnej úspešnosti so spodnou hranicou vstupu do parlamentu 5 %. Vznikol by tak na Slovensku zmiešaný volebný systém, tak typický pre väčšinu európskych štátov, ktorý by podľa mňa najlepšie mapoval a odrážal rozloženie politických názorov a síl v štáte. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tomexx King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.11.2004 Príspevky: 1704 Bydlisko: BB/BA Karma: 
|
Zaslal: 10 Okt 2005, 17:41 Predmet: |
|
|
| Sancho napísal: |
| volbi su zbitocne vyhodene prachy |
...a zbytocna brzda pre dobre rozbehnute smerovanie Slovenska. |
|
| Návrat hore |
|
 |
110100 Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.10.2005 Príspevky: 145
Zaslal: 11 Okt 2005, 17:19 Predmet: |
|
|
no jasne, bude sranda, bude sa o tom pisat na internete, v casopisoch ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robcsi Medium Expert

Stav:  Založený: 13.05.2005 Príspevky: 81
Zaslal: 11 Okt 2005, 17:22 Predmet: |
|
|
| ked bude lepšie tak áno, ale pochybujem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2004 Príspevky: 2499 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 12 Okt 2005, 11:38 Predmet: |
|
|
nie som za predcasne volby - treba dodrziavat tie 4 roky volebneho obdobia a potom si zvolime zas
inu priam milujem ludi co nechodia volit a buzeruju do predcasnych volieb  |
|
| Návrat hore |
|
 |
haliegro Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.09.2005 Príspevky: 401 Bydlisko: tolko beham, ze uz neviem Karma: 
|
Zaslal: 12 Okt 2005, 19:28 Predmet: |
|
|
| stans napísal: |
...na by Slovensku existovalo 72 okresov, teda 72 poslancov by sa volilo priamo a nevznikala by tu anonymita kandidátov, lebo každý volebný obvod by si zvolil svojho jedného kandidáta, ktorý by musel mať trvalé bydlisko v danom volebnom obvode. Vyzdvihla by sa tým možnosť priamej kontroly občanov nad zvolenými úradníkmi. Zvyšok do 150 teda 78 poslancov by sa volilo ako doposiaľ teda pomerným volebným systémom na základe percentuálnej úspešnosti so spodnou hranicou vstupu do parlamentu 5 %. Vznikol by tak na Slovensku zmiešaný volebný systém, tak typický pre väčšinu európskych štátov, ktorý by podľa mňa najlepšie mapoval a odrážal rozloženie politických názorov a síl v štáte. |
phuff to som az taka lama? o tomto systeme som este nikdy nic nepocula. ale pripada mi logicky a spravny... chcem povedat nenasla som na nom nic nespravne... preco sa to tu tak nerobi? asi preto, preco mame jedneho sudcu a nie porotu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 12 Okt 2005, 19:35 Predmet: |
|
|
| haliegro napísal: |
| phuff to som az taka lama? o tomto systeme som este nikdy nic nepocula. ale pripada mi logicky a spravny... chcem povedat nenasla som na nom nic nespravne... preco sa to tu tak nerobi? asi preto, preco mame jedneho sudcu a nie porotu? |
Volebny system v tomto smere s pravnym systemom- eurokontinentalnym vs. anglo-americkym common law nema nic spolocne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
SLIMO Light Star

Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 295
Zaslal: 16 Okt 2005, 13:37 Predmet: |
|
|
Predcasne volby su taka ista debilina ako Vianoce v oktobri  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pHysIQ King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 1620 Bydlisko: Tv Karma: 
|
Zaslal: 03 Nov 2005, 16:19 Predmet: |
|
|
Podla mna to ani tak nejdo o ludi ci chcu predcasne volby. Skor ide o politikov. Keby chceli predcasne volby polovica by sla sama proti sebe. Lebo oni nemaju 100% istotu ze sa tam dostanu aj na buduce volebne obdobie. A tak si tam este tak rok posedia, nahrabu si este pre sebe nejake love a tak mozu ist spokojne do dochodku.
Takze podla mna predcasne volby ani nahodou nebudu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Slizko Light Star

Stav:  Založený: 04.08.2005 Príspevky: 297 Bydlisko: Pri počítači Karma: 
|
Zaslal: 11 Nov 2005, 16:02 Predmet: X |
|
|
| Nie niesom za predčasne volby aj tak sa stým nič nevirieši stále budeme na tom istom, ako vždy!. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ZenniX Medium Star

Stav:  Založený: 12.12.2005 Príspevky: 350 Bydlisko: stolicka pred PC Karma: 
|
Zaslal: 26 Jan 2006, 19:51 Predmet: |
|
|
| Som za predcasne volby .. ze su to vyhodene prachy ? ak ich nevyhodia tu tak ich vyhodia inde abo si ich rozdelia |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|