Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Suse vs. Ubuntu
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Suse vs. Ubuntu
Suse
28%
 28%  [ 17 ]
Ubuntu
71%
 71%  [ 42 ]
Celkom hlasov : 59

Autor Správa
Stopa
Light Professional
Light Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 22.02.2005

PríspevokZaslal: 04 Júl 2006, 18:51    Predmet: Suse vs. Ubuntu Odpovedať s citátom  

ktory z tychto linuxov je lepsi a v com? neviem, ktory sa mi viac oplati nainstalovat
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
havarka
Medium Star
Medium Star

Založený: 06.02.2006

PríspevokZaslal: 04 Júl 2006, 20:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja ti na túto otázku odpovedať neviem. A ani neviem ktorý je lepší.

Ubuntu je parádne v tom že má vlastné fórum v češtine aj v slovenčine, irc český kanál, jabber miestnosť, takže ak si s niečim nevieš rady, ľudia radi a ochotne pomôžu, bez toho by som sa ja ani nepohol.
Perfektné inštalovania cez Appitude [inštalácia prebieha pomocou apt-get install <nazov_programu>]. Pochádza je z Debianu čo sa používa na Servery a je tam veľmi populárny kvôli Stabilite.

Želám veľa nervov a trpezlivosti.

// hlasovania sa zdržujem kedže neviem / nemôžem porovnať.
Návrat hore
usefull
Expert
Expert

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 23 Júl 2006, 13:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ja neviem ja som mal aj ubuntu aj suse teraz mam suse stale mal som aj slackware ale to mi kamarat dal a v tom som nic nevedel Suse sa mi zda byt jednoduchsia , ubuntu som dlho nemal bo som tam nevedel nainstalovat gfrafiku ale to som lamil ja podla mna su tie verzie dost vyrovnane a su aj najstahovanejsie na jednom serveri ubuntu je prva a Suse 2 ja byt tebou tak si hodim mincou Very Happy
Návrat hore
p4ra
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 13.12.2005

PríspevokZaslal: 23 Júl 2006, 14:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

Preferujem Ubuntu. Paci sa mi politika DEVov, ochota komunity, dobre releasy, user friendly prostredie.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
mr.fritz
Medium Star
Medium Star

Založený: 15.01.2005

PríspevokZaslal: 26 Júl 2006, 15:16    Predmet: Re: Suse vs. Ubuntu Odpovedať s citátom  

Stopa napísal:
ktory z tychto linuxov je lepsi a v com? neviem, ktory sa mi viac oplati nainstalovat
odporucam ti vyskusat viac distribucii a uvidis ktora ti najlepsie sadne, zacni s live distrami, ktore sa "odnozili" od distier ako debian, slackware, gentoo, mandrake ...
napr. ja som mal gentoo, pak som chcel vyskusat nieco ine, tak som si nahodil debian etch, no po tyzdni som sa zase vratil ku gentoo, kazda distro ma vyhody a nevyhody
Návrat hore
xphreak
Expert
Expert

Založený: 05.07.2006

PríspevokZaslal: 26 Júl 2006, 15:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

Na to ktory je lepsi tazko je odpovedat.
Ak si zaciatocnik tak asi ze je lepsi SuSe.
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

Založený: 23.09.2005

PríspevokZaslal: 26 Júl 2006, 15:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja som Debian fan.Takze asi skor to ubuntu.Kedze je odvodene od Debianu.Ale racej kubuntu..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
usefull
Expert
Expert

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 26 Júl 2006, 18:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

aj by som si dal ubuntu ak by mi dakto pekne vysvetlil ako sa tam dam len cisto do konzoly bez vsetkeho lebo v Suse to viem ale tam mi to neslo a nemohol som install grafiku....... Poprosil by som niekoho a vopred Dakujem, alebo daky link na clanok THX, bo som mal ubuntu len chviu ale bolo to o dost ine ako Suse a dost ma to sralo som musel volat kamosovi ze ake je root heslo a to som musel pisat dake chu**** do konzoli a uz si ich nepametam tak ak to niekto vie tak sem pls alebo ss prosim, vopred dik ale nepohrdnem ani linkom
Návrat hore
Rixsus
Light Star
Light Star

Založený: 18.11.2005

PríspevokZaslal: 28 Júl 2006, 12:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja mam kubuntu a normalne ked my nastartuje kdm tak si dam prepnut do konzoli a uz som tam Smile
ale mozes skusit aj jednouzivatelsky rezim pripis ako parameter kernelu single a nastartujete to bez X mne to ide aj tak aj tak Smile
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

PríspevokZaslal: 28 Júl 2006, 14:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

to useffil to musis zmenit uroven behu pri starte...to sa meni v /etc/inittab a polozka initdefault.rozne distribucie maju rozne cisla urovni..tam to budes mat popisane..

a k teme serte na hentake sracky.Ked sa chcete nieco naucit tak jednoznacne Debian,Slackware alebo Gentoo.To su Linuxy.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
havarka
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 31 Júl 2006, 6:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ale no no no, sak aj ubuntu je linux, to ako keby si povedal ze MS Windows nie je OS. Trosku kludu a nie kazdy si chce / musi / vie konfigurovat jadro, kompilovat program, niekto to chce len na web / mail / filmy / mp3 a takemu davat doporucovat napr gentoo je IMHO zbytocnost.
Návrat hore
mr.fritz
Medium Star
Medium Star

Založený: 15.01.2005

PríspevokZaslal: 31 Júl 2006, 15:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

m3thod-man napísal:
a k teme serte na hentake sracky.Ked sa chcete nieco naucit tak jednoznacne Debian,Slackware alebo Gentoo.To su Linuxy.

tak tak, ja som zacal s Gentoo a naucil som sa omnoho viac ako ked som mal kedysi davno RedHat8.0 co si vsetko nainstaloval sam a ja som nemal ani ponatia "kde co je" a "co ako funguje". ovsem na Gentoo treba pevne nervy.
AA Gentoo AA
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

PríspevokZaslal: 31 Júl 2006, 16:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

jj presne ide o to sa nieco naucit.Ked mas vsetko nastavujes cez neake okna a nechapes ani riadne co nastavujes,tak pri problemoch nevies co sa ani riadne deje...tym nexem povedat ze nastavovanie pomocou okien je zle Wink
Návrat hore
havarka
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 31 Júl 2006, 17:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja sa snažím v ubuntu nastavovať šetko cez term, a čo najmenej okná chcem sa učiť, ale chcem to aj používať, gentoo mi vŕta v hlavičke, a určite ho plánujem raz skúsiť. Smile
Návrat hore
q-parser
VIP
VIP

Založený: 04.12.2004

PríspevokZaslal: 04 Sep 2006, 2:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mna Gentoo prevrtalo nacisto Wink Fungujem na nom uz vyse 3 roky. Zaciatky bolo tazke, ale teraz je to rozpravocka. Doporucujem kazdemu, kto chce vediet, kde sa v systeme nastavuje kazda najmensia blbost.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: