Svadobny dar

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

peniaze podla mna nie su dar,

suhlasim s nazorom nejakeho doplnku do bytu, urcite nieco vecne, napr. obraz nejaky moderny.

nechcem aby to bolo drahe nie je moc dobre podana vypoved :D
acherus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa acherus »

jemu kup umelu vaginu a jej vibrator :) ked nebude niekto doma budu mat zabavku :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tomasko napísal:peniaze podla mna nie su dar,

suhlasim s nazorom nejakeho doplnku do bytu, urcite nieco vecne, napr. obraz nejaky moderny.

nechcem aby to bolo drahe nie je moc dobre podana vypoved :D
Na jednej strane máš pravdu, že peniaze nie sú najvhodnejší dar. Ale na druhej strane, mladomanželia ako to býva dostanú 3 mikrovlnky, 4 súpravy riadu, 6 súprav príboru, 8 rýchlovarných konvíc...
Ak im dáš peniaze, kúpia si to, čo naozaj potrebujú. Takže vhodnosť alebo nevhodnosť peňazí ako daru je diskutabilná. Záleží na tom, ako svoj peňažný dar zdôvodníš. Ja osobne by som voli peniaze.
nepitolk0 napísal:jemu kup umelu vaginu a jej vibrator :) ked nebude niekto doma budu mat zabavku :)
a tebe zvieraciu kazajku, ok?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

co takto nejake umelecke dielo? nemyslim nejaky pochybny smejd, ale dat tomu trochu casu, popytat sa v odbornych kruhoch, prip po znamych, nechat vystavit aj sudno znalecky posudok a darovat tak nejaky "kvalitnejsi" obraz prip sochu, moze sluzit ako vhodny doplnok do bytu a v pripade nudze sa moze predat, z vlastnych skusenosti viem, ze umenie je velmi dobry biznis a umelecke diela sa pekne zhodnocuju

p.s. pre studenta asi nie moc vhodne, ale ak by to nahodou cital niekto majetnejsi mozno sa mu zide aj takato rada
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

kúp im psa
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

triple: no asi by som tomu dotycnemu zlomil ruky keby mi kupi psa :-D (just kidding), ale myslim ze pes nie je az take super...skus slona, tigra, pstrosa...teda ak zviera tak by som volil exotiku
[email protected]
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa [email protected] »

Tak ja by som navrhola nejaké pekné poldecáky :D Mňa osobne by to potešilo. Do domáctnosti si myslím, že v pohode darček, predsa návšteve treba do niečoho naliať, nie?? :-)
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

[email protected] napísal:Tak ja by som navrhola nejaké pekné poldecáky :D Mňa osobne by to potešilo. Do domáctnosti si myslím, že v pohode darček, predsa návšteve treba do niečoho naliať, nie?? :-)
jj a najlepsie tie plastove co stoja v kauflande 10 kusov 9 Sk... :roll:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak, momentalne 15teho ma brat svatbu a chcel by som mu nieco rozumne kupit cca do 70eur :) Jedine co mi povedal, ze by uvital, je daka telka s hustou uhloprieckou..Avsak 600eur za nieco poriadnejsie ako chcel, len tak nevyhodim :P

Neabsolvoval niekto teda uz nejaku svatbu, kde daval dotycnym ludom darcek?
Ak ano co to bolo? Kazda rada mi je nad zlato..
Dik moc..
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

moje svadobne dary su pekne peniazky v peknych obalkach ...urcite maju lepsie vyuzitie ako nejake haraburdy :D
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

Patjo napísal:moje svadobne dary su pekne peniazky v peknych obalkach ...urcite maju lepsie vyuzitie ako nejake haraburdy :D
absolutne suhlasim ked mali svadbu sestry alebo setsternice /bratranci dostali obalocku. niektory hovoria ze peniaze niesu vhodny dar a pod. ale novozalozenej rodine najviac padnu vhod peniaze. lebo co z toho ked dostanu 3 mikrovlnky 4 mixery dva roboty 20 odstavovacov a pod. ked dostanu peniaze sami si kupia co potrebuju.

no a suma zalezi aky kamarat to bol a tak ale naposledy om mojej setsre dal 3000 sk (svadbu mala v roku 2002 tusim)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Digitalny fotoramik.... daju si do neho akulen budu chciet fotku. A cena by mala spadat do tovjej poziadavky.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Xplosion napísal:absolutne suhlasim ked mali svadbu sestry alebo setsternice /bratranci dostali obalocku. niektory hovoria ze peniaze niesu vhodny dar a pod. ale novozalozenej rodine najviac padnu vhod peniaze. lebo co z toho ked dostanu 3 mikrovlnky 4 mixery dva roboty 20 odstavovacov a pod. ked dostanu peniaze sami si kupia co potrebuju.

no a suma zalezi aky kamarat to bol a tak ale naposledy om mojej setsre dal 3000 sk (svadbu mala v roku 2002 tusim)
nie vždy sa peniaze hodia. Existujú aj ľudia, ktorí peniaze môžu brať skôr ako urážku v podobe nejakej almužny.

Chcem tým povedať, že treba pozerať aj na pomery v akých nastávajúci žijú.

V prípade ak mladá rodina nemá nejak veľký prebytok peňazí, tak každá korunka navyše sa určite hodí viac ako vysavač.
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

čudujem sa že tu nikto nespomenul kvety, skús to nejako skombinovať ...napr kúp im kyticu ...do ktorej umiestniš nejako na vrch obálku s pár € a flašu tej Finland vodky :), prednedávnom to tak dostal môj otec keď sa ženil...
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

pinco napísal:nie vždy sa peniaze hodia. Existujú aj ľudia, ktorí peniaze môžu brať skôr ako urážku v podobe nejakej almužny.

Chcem tým povedať, že treba pozerať aj na pomery v akých nastávajúci žijú.

V prípade ak mladá rodina nemá nejak veľký prebytok peňazí, tak každá korunka navyše sa určite hodí viac ako vysavač.
vieš no nemyslel som ze sem napise nejaky boháč a pýta sa o radu.
lebo ten by kúpil nejú desne drahu a zbytocnu vec.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Gangy napísal:Peniaze v obalke mi pridu dost obmedzene, podobne ako flasa vodky.
To co si navrhol v tejto diskusii Ty, tak to obmedzene nieje :D

Ja som podobnu situaciu nedavno vyriesil flaskou Bailey´s, obalkou a dekoracnou vazou do bytu (poznal som ich byt).
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Podobne ako k6 som novomanželom daroval kyticu pre nevestu, fľašku kvalitného vínka pre ženícha, vázu ako dekoráciu do bytu, a obálku pre oboch, aby si mohli kúpiť, čo naozaj potrebujú.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Pokiaľ spolu bývajú a ešte nemajú zariadený byt, tak na spotrebiče ani nemysli, to nechaj na ostatných.
Kúp im buď niečo, čo si si istý, že im nikto iný nekúpi (elegantná šperkovnica, vodná fajka, nejaká vhodná dekorácia, apod.), alebo im daj elegantnú obálku s adekvátnou sumou. Peniaze sa fakt neberú pri svatbe ako almužna - mladomanželia majú dosť veľké výdavky na svadbu a sú peniazom radi.
Osobne som ako svadobný dar priateľkinmu bratovi dal svadobné foto. skrátka som mu celú svadbu robil fotografa...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Svadobny dar

Príspevok od používateľa ephramko »

Máme rok 2017. Doba pokročila a možno za sebou už máte viac svadieb a možno aj nejaký ten rozvod. :lol: Každopádne, kamarátka si bude brať kamaráta, čiže oboch dobre poznám a neviem, čo im mám kúpiť. Bývajú spolu pár rokov, nepotrebujú žiadne zariadenie. Nemajú ani žiaden zoznam darčekov, vyjadrili sa, že chcú prachy. Mne sa to zdá blbé, podľa mňa na peniaze majú svojich rodičov a rodinných príslušníkov. Keď mám narodeniny, tak od nich oboch dostávam iba jeden darček, väčšinou flašu nejakého vína okolo 5 euro z kauflandu alebo tesca, ktorú kupili tesne pred oslavou. Žgrlošiť budú aj na svadbe, s kamarátmi máme prísť až pred polnocou, takže nemáme miesto pri stole a to sme v podstate ich najbližší kamoši. Ešte keď uvážim, že ja pravdepodobne mať svadbu nikdy nebudem... Moje zlomyselné "ja" mi navráva, že im mám dať do obálky 10 euro a na kartičku sa podpísať spolu s ďalšími 2 kamošmi.
:lol:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Svadobny dar

Príspevok od používateľa mirak2 »

dar na svadbe je urcitym sposobom zaplatenie za seba, za to, ze sa tam mozes nazrat, opit a zabavit. v poslednej dobe ako dar sa zvyknu davat aj stieracie zreby. kedze si tam pozvany ako nie standardny host, tak by som dar ani nedaval. maximalne tie zreby.
Napísať odpoveď