|
|
|
| Autor |
Správa |
Fall Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.10.2006 Príspevky: 355
Zaslal: 29 Okt 2006, 14:19 Predmet: |
|
|
| ---Aaron--- napísal: |
sorry.ale toto je najvacsia blbost aku som pocul ... je samozrejme ze sa treba postarat o hroby a o kvety...to nerobime pre susedu..ale pre toho zosnuleho...sak ucta k nemu by mala byt aj po smrti  |
si ma nepochopil, ja poukazujem prave nato, ze ludia si spomenu na hroby len na dusicky a aj to len preto aby ich susedia nepoohovarali(hlavne na dedine a mensich mestach), ze nato kaslu a nie koli tomu aby si spomenuli na blizkych |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Stav:  Založený: 17.12.2005 Príspevky: 526
Zaslal: 29 Okt 2006, 14:38 Predmet: |
|
|
Preboha ludia, pozeráte sa na to zle... za to, že niekto si uctí pamiatku zosnulých práve v tento deň, neznamená, že ho to nezaujíma celý rok... Ja chodím do cinotína raz mesačne aspoň, ale tento sviatok má predsa výnimočnú atmosféru práve v tom, že prídu aj ludia, ktorí na tom nemajú počas roka príležitosť...
to Fall Že tento sviatok je komerčný? Komerčným sa stane pre nás vtedy, keď ho aj mi budeme brať tak... Nesúhlasím, že je to nejaká móda, akurát ludia sú už raz taký... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fall Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.10.2006 Príspevky: 355
Zaslal: 29 Okt 2006, 14:52 Predmet: |
|
|
| Robbie42 napísal: |
Preboha ludia, pozeráte sa na to zle... za to, že niekto si uctí pamiatku zosnulých práve v tento deň, neznamená, že ho to nezaujíma celý rok... Ja chodím do cinotína raz mesačne aspoň, ale tento sviatok má predsa výnimočnú atmosféru práve v tom, že prídu aj ludia, ktorí na tom nemajú počas roka príležitosť...
to Fall Že tento sviatok je komerčný? Komerčným sa stane pre nás vtedy, keď ho aj mi budeme brať tak... Nesúhlasím, že je to nejaká móda, akurát ludia sú už raz taký... |
netvrdim, ze to vsetci beru tak povrchne, no je smutne, ze vacsina naroda hej
a netvrdim, ze je zle si uctit pamiatku v tento den, ale LEN v tento den a druha vec je, ze netuzim po tom predierat sa pomedzi hordu ludi ktory si na jeden den spomenuli, ze asi by nebolo od veci ist si povinne na 10 minut pospominat aby ulavili svedomiu
btw: nesuhlasis ze je to moda, no na druhej strane tvrdis ze ludia su uz raz taky, neodporuju si tieto dve tvrdenia? sak modu vytvaraju ludia a ked su taky ludia tak sa stoho stane moda  |
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.09.2006 Príspevky: 1281 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 14:52 Predmet: |
|
|
| Vesper napísal: |
| ja mam na tento sviatok dva uhly pohladu... na jednej strane je fajn ze nam to pripomina ze si treba spomenut na zosnulych a vzdat im patricnu uctu ak to ide... ale na druhej strane je to podla mna aj dost pokrytecky den pretoze ak mi zomrel niekto koho som mal rad tak (ak mi v tom nebrania okolnosti ako napr ine mesto atd) budem chodit na jeho hrob aj castejsie ako len raz do roka a nie naschval len vtedy ked vsetci ostatni... |
samozrejme, ak si mal niekoho rad, tak ti chyba a navstevujes jeho hrob castejsie. nepotrebujes na to konkretny datum v kalendari. ale myslim, ze je mile, ze si vsetci spolu spomenieme na svojich blizkych, ktori uz nie su medzi nami a prispejeme k jedinecnej atmosfere.
urcite ma tento sviatok vacsiu myslienku ako kadejake sviatky importovane zo zapadu... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Stav:  Založený: 17.12.2005 Príspevky: 526
Zaslal: 29 Okt 2006, 18:37 Predmet: |
|
|
| Fall napísal: |
| neodporuju si tieto dve tvrdenia? |
Je to ak isto ako s komerčnosťou - je to na nás či to zoberieme ako módu, alebo nie... Tým, že ludia sú už raz taký som myslel na tebou spomenuté "individuá" (lebo samozrejme sú aj takí) |
|
| Návrat hore |
|
 |
2neo VIP

Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 601
Zaslal: 29 Okt 2006, 18:44 Predmet: |
|
|
| my sa cela rodina stretneme o otcovho brata a vsetci spolocne ideme na hroby a polozime kvety a vence, zapalime svicky pospominame.Celkom mam rad tento sviatok lebo sme vsetci spolu co pocas roka nebyvame. |
|
| Návrat hore |
|
 |
safan Star

Stav:  Založený: 25.04.2006 Príspevky: 680 Bydlisko: doma Karma: 
|
Zaslal: 22 Nov 2006, 12:29 Predmet: |
|
|
no ja nemam velmi zaujem stretnut sa z rodinou pokope,takze o to mi vazne nejde a spominam na svojich mrtvych ked chcem.tento sviatok vobec neuznavam,iba ked ideme jednej trube pred dom rozbit tekvice  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|