|
| Autor |
Správa |
belaC Medium Expert

Stav:  Založený: 09.03.2006 Príspevky: 96 Bydlisko: Trnava Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2006, 17:11 Predmet: Sviatok zosnulych (dusicky) |
|
|
| co si myslite o tomto dni, ktory je tu zachvilku? verite ze sa na zem vratia duchovia mrtvych ? alebo co budete robit cez tento den/noc ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2413 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2006, 17:27 Predmet: |
|
|
| nie neverim.to je mytus.a co budem robit?asi budem doma mukarit,lebo ma rodicia nepustia cez sviatky von a ked pustia tak budem von.asi tak |
|
| Návrat hore |
|
 |
---Aaron--- Light Star

Stav:  Založený: 17.11.2005 Príspevky: 227 Bydlisko: Memphis KE Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2006, 17:46 Predmet: |
|
|
hmm... je to sviatok ako kazdy iny...ziadna brana nieje... .. myslel som si ked som bol maly a pozeraval som "Bojite sa tmy?" ... cez tento sviatok spominame na zosnulych a pripominame si ake to bolo ked boli medzi nami..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Robbie42 Star

Stav:  Založený: 17.12.2005 Príspevky: 527
Zaslal: 28 Okt 2006, 17:53 Predmet: |
|
|
Pre mňa tento sviatok má silne melancholický nádych, vždy vyjdem do cintorínov čo máme a zapálim sviečky... vždy sa dá potom porozmýšlať, kam smerujeme a podobne...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
schw33k Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2006 Príspevky: 2634
Zaslal: 28 Okt 2006, 18:19 Predmet: |
|
|
| Robbie42 napísal: |
Pre mňa tento sviatok má silne melancholický nádych, vždy vyjdem do cintorínov čo máme a zapálim sviečky... vždy sa dá potom porozmýšlať, kam smerujeme a podobne...  |
lepsie by som to nenapisal |
|
| Návrat hore |
|
 |
---Aaron--- Light Star

|
Zaslal: 28 Okt 2006, 18:39 Predmet: |
|
|
| Robbie42 napísal: |
kde smerujeme?...to je dost divne rozmyslat o tom... treba zivot zit a byt ku kazdemu dobry,byt vesely |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2785 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2006, 19:17 Predmet: |
|
|
Tento sviatok je akysi ukazovatel uponahlanym ludom, aby sa pozastavili aspon raz do roka, zasli na cintorin za svojou rodinou/priatelmi, ktorí zosnuli a trocha zaspominali na stare dobre casy  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Matej18 Star

Stav:  Založený: 04.04.2005 Príspevky: 618
Zaslal: 28 Okt 2006, 19:50 Predmet: |
|
|
vždy som sa chcel volať pamiatka zosnulých  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jamess Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.11.2005 Príspevky: 704 Bydlisko: warrington, GB Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2006, 21:00 Predmet: |
|
|
| no neoslavujem ho...ja si na blizkych zosnulych spominam aj inokedy pocas roka..a nie neverim ze sa duchovia vratia... |
|
| Návrat hore |
|
 |
pHysIQ King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.09.2005 Príspevky: 1618 Bydlisko: Tv Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2006, 21:19 Predmet: |
|
|
| jamess napísal: |
| no neoslavujem ho...ja si na blizkych zosnulych spominam aj inokedy pocas roka..a nie neverim ze sa duchovia vratia... |
Suhlasim s tebou.
Cez den pojdem na cintorin a ... .A nic take nebudem robit pocas tej noci. Bude to noc ako kazda ina. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2644 Bydlisko: Long dick of the law Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 9:34 Predmet: |
|
|
| nuz tento sviatok neni Haloween, ale je o tom ze pospominas na ludi, ktori uz niesu medzi nami. |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 10:28 Predmet: |
|
|
Mám rád tento sviatok. Dnešný život je dosť uponáhľaný, tak sa niekedy stane, že si svojho milovaného, ktorý už nie je medzi nami, cez rok nemáme čas uctiť si.
Áno, pravdaže, spomeniem si.
No ísť na hrob, trošku obriadiť, kúpiť vence...
Tento sviatok má aj svoje čaro. Ľudia na cintorínoch majú k sebe trošku bližšie, a tá úžasná atmosféra pri večernej prechádzke veľkým košickým cintorínom, pri svetle tisícov blikajúcich kahancov.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fall Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.10.2006 Príspevky: 355
Zaslal: 29 Okt 2006, 10:49 Predmet: |
|
|
No v sucasnosti sa so sviatku zosnulich stal len dalsi komercny vytahovac penazi, pride mi az zle ked vidim ako sa ludia tlacia na cintorin, kde mimochodom cely rok neboli a usilovne zapaluju sviecky utieraju hroby, tlacia sa, buchaju a stuchaju sa a to len preto aby mali krajsi hrob ako ma sused/suseda . Ten povodny zmysel sa uz davno kdesi vytratil, takze ja si radsej v tento den na svojich blizkych pospominam a sviecky sa vyberiem zapalit inokedy(alebo ked sa dostanem k miestu ich posledneho odpocinku) lebo ta atmosfera aka byva na cintorincoh v tento den je vseliaka len nie taka ako by podla mna mala byt. |
|
| Návrat hore |
|
 |
---Aaron--- Light Star

|
Zaslal: 29 Okt 2006, 11:39 Predmet: |
|
|
| Fall napísal: |
| No v sucasnosti sa so sviatku zosnulich stal len dalsi komercny vytahovac penazi, pride mi az zle ked vidim ako sa ludia tlacia na cintorin, kde mimochodom cely rok neboli a usilovne zapaluju sviecky utieraju hroby, tlacia sa, buchaju a stuchaju sa a to len preto aby mali krajsi hrob ako ma sused/suseda |
sorry.ale toto je najvacsia blbost aku som pocul ... je samozrejme ze sa treba postarat o hroby a o kvety...to nerobime pre susedu..ale pre toho zosnuleho...sak ucta k nemu by mala byt aj po smrti  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.04.2006 Príspevky: 1499 Bydlisko: Brooklyn, NY Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 13:44 Predmet: |
|
|
| ja mam na tento sviatok dva uhly pohladu... na jednej strane je fajn ze nam to pripomina ze si treba spomenut na zosnulych a vzdat im patricnu uctu ak to ide... ale na druhej strane je to podla mna aj dost pokrytecky den pretoze ak mi zomrel niekto koho som mal rad tak (ak mi v tom nebrania okolnosti ako napr ine mesto atd) budem chodit na jeho hrob aj castejsie ako len raz do roka a nie naschval len vtedy ked vsetci ostatni... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|