Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Switch + WIFI
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ST1
Medium Professional
Medium Professional

Stav: Odhlásený
Založený: 31.01.2006

PríspevokZaslal: 16 Okt 2007, 19:00    Predmet: Switch + WIFI Odpovedať s citátom  

Cawte.
Potrebujem swith ktory ma aj WIFI potrebujem prepojit viac PCs a aby segra mohla behat po dome. Potrebujem zapojit aj net na viac PC, mam v tom velky zmatok pretoze sa do toho nevyznam. A net mam od www.wmx.sk , ale v na buduci rok budem mat opticky od www.e-net.sk alebo orangeu - viem ze orange dava aj switch aj vsetko ale e-net neviem a pojde mi aj net napojit na viacej PC pri optike ?.... DAKUJEM
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hojko
Site Admin
Site Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 16 Okt 2007, 23:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

To co si tu napisal su uplne nepodstatne informacie. Radsej si mohol napisat, ci mate na kuchynskom stole cerstve jablka alebo ci su to banany. Neuviedol si to najdolezitejsie a to je sposob pripjenia, ci ide o pripojenie cez sietovku, ale mas vlastny modem, ktory je urceny pre USB a podobne... Predpokladam vsak, ze najskor pojde o pripojenie cez sietovku, takze ti staci normalny wifi router s wan portom. Dalsia dolezita vec je, ci mas pripojenie viazane pevne na svoju MAC adresu zariadenia (ak mas napriklad AP), alebo to zalezi len na IP adrese. Ako to ma riesenie Orange netusim a ani sa mi to nechce hladat.

http://www.alza.sk/18843092/broadband-routery.htm
Mali by ist vsetky, ktore maj wifi (antenka na obrazku, samozrejme nie ADSL router!). Ceny zacinaju okolo 1300 korun.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
ST1
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 17 Okt 2007, 0:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
To co si tu napisal su uplne nepodstatne informacie. Radsej si mohol napisat, ci mate na kuchynskom stole cerstve jablka alebo ci su to banany. Neuviedol si to najdolezitejsie a to je sposob pripjenia, ci ide o pripojenie cez sietovku, ale mas vlastny modem, ktory je urceny pre USB a podobne... Predpokladam vsak, ze najskor pojde o pripojenie cez sietovku, takze ti staci normalny wifi router s wan portom. Dalsia dolezita vec je, ci mas pripojenie viazane pevne na svoju MAC adresu zariadenia (ak mas napriklad AP), alebo to zalezi len na IP adrese. Ako to ma riesenie Orange netusim a ani sa mi to nechce hladat.

http://www.alza.sk/18843092/broadband-routery.htm
Mali by ist vsetky, ktore maj wifi (antenka na obrazku, samozrejme nie ADSL router!). Ceny zacinaju okolo 1300 korun.
tak to som hladal a minule segra pripajala furt notebook a blokli jej pripojenie na notas Very Happy ae mne na PC to fici
Návrat hore
ST1
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 1:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

este som na nieco zabudol da sa na router napojit aj tlaciaren + skener ?? ci nieco take je moc sa v tom nevyznam a potrebujem to mat zdielane. Tusim ze sa to zapaja do PC a tak sa to dava zdielat a tu nastava problem, segra to chce mat vsetko vo svojej izbe na notase a notasom behat po dome a na nom ma len 1 usb port.....strasne poziadavky mam ja viem ale co uz....Dakujem za vsetky odpovede. A ked uz som pri tom tak mi sem hodte link na nejaky pomer/cena/vykon nepotrebujem naj na svete....len nech to vydrzi
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 1:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zalezi aky mas router a aku mas tlaciaren/scanner. Na pripojenie do "obycajneho" routru, potrebujes tlaciaren/scanner ktory podporuju pripojenie cez ethernet, prip. potrebujes router s usb portom a podporou print servru.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Shark NX
King
King

Založený: 05.01.2007

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 1:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ak chces Roter ktory ti Zdiela Tlaciaren tak ASUS WL500G Premium
Mam ho doma ... velmi dobra masinka
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail MSN Messenger
hojko
Site Admin
Site Admin

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 2:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

Da sa pripojit aj tlaciaren, aj scanner, ale musi ist o N zariadenia, teda tie, ktore su oznacene pismenom N v nazve. To pismeno oznacuje, ze ide o network a tak je zariadeniu mozno pridelit IP adresu alebo ju nechat pridelit DHCP serverom. Bezne zariadenia pripojit nie je mozne. Niektore routre maju aj USB port, ale nemyslim si, ze je to pouzitelne, pretoze nemas ako tlaciarni prideli IP adresu.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
ST1
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 3:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ahaaa diki moc, je to napajane cez USB.
Hojko: diki zavysvetlenie ale hladal som router ktory ma USB porty kvoli tomu aby to mohla segra mat vsetko v izbe a ona ma ktomu notas cez WIFI potrebuem 3 veci do kopy a tj dost problem si myslim.
A este jedna vec nasiel som aj nejake DSL routre s Wifi ked buem mat 4G net tak aky router ? s acces pointom ?? inak coe to ten acces point ??
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 4:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hladaj proste ADSL Wifi Router, o viac sa nestaraj.
Návrat hore
ST1
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 13:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak teraz uz fakt posledny otazka Razz, da sa na tychto wifi routeroch nastavit aj rychlost Netu aku ma odosielat do ostatnych PC ?? bo ja cem mat 3/4 tychlosti aspon a segre staci malo....diki
Návrat hore
warezman
Professional
Professional

Založený: 27.02.2006

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 13:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

ST1 napísal:
Tak teraz uz fakt posledny otazka Razz, da sa na tychto wifi routeroch nastavit aj rychlost Netu aku ma odosielat do ostatnych PC ?? bo ja cem mat 3/4 tychlosti aspon a segre staci malo....diki
da sa,ale tieto routre stoja pochpitelne viac!
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 14:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Staci, aby mal router nastavenie QoS a tam by to malo byt, ma to uz vacsina beznych routrov.
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 16:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
Staci, aby mal router nastavenie QoS a tam by to malo byt, ma to uz vacsina beznych routrov.
Vacsina beznych QoS routrov ma velmi chabe nastavenie QoS. Maximalne tam preferovanie urciteho typu trafficu pred inym (VoIP, gamimg...)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
hojko
Site Admin
Site Admin

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 17:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja som kupoval router za dve tisicky, ponuka bandwidth controler, sice len na zaklade IP ci MAC adresy, ale na taketo pouzitie by to mohlo stacit.
Návrat hore
ST1
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 02 Nov 2007, 20:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

hojko napísal:
Ja som kupoval router za dve tisicky, ponuka bandwidth controler, sice len na zaklade IP ci MAC adresy, ale na taketo pouzitie by to mohlo stacit.
No dakujem ale toto uz je moc na mna Very Happy radsej mi sem hodte linky, aby som vedel ze ake....moc a musi mat tie podmienky co chcem....Dakujem
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: