The Elder Scrolls V: Skyrim
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
detrox: Pojde ti to na ultra ale na stvrtom dome vlavo v helgene nebudes mat detailnu texturu, vo Volruunde ti nebude svietit jeden z ohnov, a v Riftene bude mat zobracka o jeden prst menej.
Proste uplne dodrbany zazitok z hry, vyser sa na nu. Viem to, lebo som otvoril tretie oko a podival sa do siedmej dimenzie, kde je jeden velky zhluk hracov skyrimu presne s tvojim compom. Ak by si chcel vediat viac, budem potrebovat vylestit gule.
lumir: nemam z neho pocit, zeby hry kupoval. Mozno mu krivdim, ale na mna posobi dojmom jedneho z tych deciek, co kazdy mozny cent rodicov obetuju do vykonu PC, lebo vsak hry sa daju stiahnut. Ak sa mylim, no tak sa ospravedlnujem.
Proste uplne dodrbany zazitok z hry, vyser sa na nu. Viem to, lebo som otvoril tretie oko a podival sa do siedmej dimenzie, kde je jeden velky zhluk hracov skyrimu presne s tvojim compom. Ak by si chcel vediat viac, budem potrebovat vylestit gule.
lumir: nemam z neho pocit, zeby hry kupoval. Mozno mu krivdim, ale na mna posobi dojmom jedneho z tych deciek, co kazdy mozny cent rodicov obetuju do vykonu PC, lebo vsak hry sa daju stiahnut. Ak sa mylim, no tak sa ospravedlnujem.
detrox: nevidím dôvod.. prečo by ti to na ultra ísť nemalo ja mám skoro identický spec (i5 2500k) a beží mi to na ultra
Aby som to zabil, tak mam starucky E8400, 4GB RAM a HD5770 a bezi to na ultra
Ta hra je postavena na mierne modifikovanom Gamebryu, na ktorom bezal aj oblivion, co je pomaly 6 rokov stara hra. Azda jedine, co pridali, je vacsi dohlad + dynamicke tiene.
//H@wk: na RPG hratelne. Tie detaily som si nenastavil ja, ale hra sama. Mozno ta poraza, ze mas nadupany comp na hranie takmer uplne zbytocne - kedze nejake naroky na vykon PC su limitovane u vacsiny hier vykonom konzol (ako primarnou vyvojarskou platformou uz peknych par rokov)
//H@wk: na RPG hratelne. Tie detaily som si nenastavil ja, ale hra sama. Mozno ta poraza, ze mas nadupany comp na hranie takmer uplne zbytocne - kedze nejake naroky na vykon PC su limitovane u vacsiny hier vykonom konzol (ako primarnou vyvojarskou platformou uz peknych par rokov)
-
xH4wK
bezat to urcite bezi ... len ako 
//edit: nie vobec ma to neporaza, ja narozdiel od teba mozem hrat na ultra pri zapnutom AA a taktiez vo full HD a nejdem pod 60 fps to je pre mna hratelne, kazdy ma ine naroky
a btw nekupoval som nove komponenty pre skyrim lol 
:
//edit: nie vobec ma to neporaza, ja narozdiel od teba mozem hrat na ultra pri zapnutom AA a taktiez vo full HD a nejdem pod 60 fps to je pre mna hratelne, kazdy ma ine naroky
Vzdy som tuzil hrat RPG na 60+FPS, prosim, nemozem si ist zahrat k tebe? 
lumir napísal:ak ti to nepojde na ultra.. ale len na high, tak si ju nekupis?
prečo by nie ? aj keby ide len na medium tak by som kupil ja som sa chcel ln informovat
Pôjde ti to na Ultra, teda resp. ak nie, tak tam bude nejaká zákerná chyba. (narážam na to, že niekedy to ide človeku s lepším PC horšie, ako niekomu so slabším PC). Ale ak sa rozhoduješ nad kúpou, to je taký problém stiahnuť warez verziu, vyskúšať, a ak bude všetko v poriadku tak objednať? Ja to tak robím furt, mám šialene pomalý net ale za jedno doobedie to mám stiahnuté.
tak zapol som launcher dal som ultra a potom som hral a dostal som sa do toho mesta kde je aj tá dračia sien
vypol som kus hru šiel som na net potom som zapol fraps a išiel hrat a na niektorych miestach v tom meste som mal aj 20-30fps
teda fps v rozmedzi 20-60 asi to dam na high alebo medium
si si istý že to hráš na ultra ?
vypol som kus hru šiel som na net potom som zapol fraps a išiel hrat a na niektorych miestach v tom meste som mal aj 20-30fps
teda fps v rozmedzi 20-60 asi to dam na high alebo medium
KoCi napísal:Aby som to zabil, tak mam starucky E8400, 4GB RAM a HD5770 a bezi to na ultraTa hra je postavena na mierne modifikovanom Gamebryu, na ktorom bezal aj oblivion, co je pomaly 6 rokov stara hra. Azda jedine, co pridali, je vacsi dohlad + dynamicke tiene.
si si istý že to hráš na ultra ?
20-30fps je pre RPG BOHATO postacujuce (vsetky filmy co pozeravas su v 25fps).
Pri automatickej detekcii hra pise: "Kvalita obrazu byla nastavena na velmi vysokou úroveň." - Cize si zapla vsetko mozne aj nemozne, AA nastavila na 8x.
AA vsak uz zo zasady vypinam, kedze vyhladzovanie je v pohybe sotva pozorovatelne. Uvedomujem si, ze to tym padom nie je uplne uplne na maximum, ale ked porovname vykonnostnu uroven mojho 4 rocneho PC a vasich PC, tak ti ten nepomer musi bit do oci. A do nicoho novsieho nepojdem minimalne do uvedenia novej generacie konzol, inak to nema zmysel.
PS: Tiez som niekedy byval psychopat, ktory sa hnal za kazdym FPS (dokazom nech mi je jedna z prvych dovezenych GTX8800 k nam), ale casom si clovek zacne uvedomovat pomer cena/vykon a hodnotu penazi, ktore je mozne zuzitkovat rozumnejsie. Nad nadupanymi masinami sa preto dnes uz len pousmejem.
Pri automatickej detekcii hra pise: "Kvalita obrazu byla nastavena na velmi vysokou úroveň." - Cize si zapla vsetko mozne aj nemozne, AA nastavila na 8x.
AA vsak uz zo zasady vypinam, kedze vyhladzovanie je v pohybe sotva pozorovatelne. Uvedomujem si, ze to tym padom nie je uplne uplne na maximum, ale ked porovname vykonnostnu uroven mojho 4 rocneho PC a vasich PC, tak ti ten nepomer musi bit do oci. A do nicoho novsieho nepojdem minimalne do uvedenia novej generacie konzol, inak to nema zmysel.
PS: Tiez som niekedy byval psychopat, ktory sa hnal za kazdym FPS (dokazom nech mi je jedna z prvych dovezenych GTX8800 k nam), ale casom si clovek zacne uvedomovat pomer cena/vykon a hodnotu penazi, ktore je mozne zuzitkovat rozumnejsie. Nad nadupanymi masinami sa preto dnes uz len pousmejem.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Tiež záleží aké ultra. Ak kliknete na ultra alebo vám ultra nastaví hra maximálne detaily to niesu. Skúste dať ultra a potom advanced, koľko vecí nebude na max. Ked manuálne nastavím všetko na max mám +/-40FPS s GTS450. S GTX560Ti to dáš so 70-100FPS v mojom rozlíšení 1280x1024.
Michalko, co navrhujes zvysit (okrem rozlisenia, viac mi LCD nezvlada, a AA, ktore mi sice hra vybrala 8x, ale som ho vypol):
Proste sa zmierte s tym, ze je to len slabo modifikovany 6 rokov stary engine.
Proste sa zmierte s tym, ze je to len slabo modifikovany 6 rokov stary engine.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
zapni FXAA. Síce trocha rozmaže ale krásne vyhladzuje, lepšie ako 4xAA a vyhladzuje aj textúry. A neberie to vôbec výkon.
edit: teraz som si spomenul. Skyrim som už dlho nehral. Chod do configu SkyrimPrefs.ini a tam zmeň
bTreesReceiveShadows=0 na1
bDrawLandShadows=0 na 1
iWaterReflectHeight=512 na 1024
iWaterReflectWidth=512 na 1024
Dosť to zlepší grafiku. Zapne AO, pridá tiene a zlepší vodu. Ani na ultra to hra nezapína.
Ja hlava maková som si to zmýlil s configom.
edit: teraz som si spomenul. Skyrim som už dlho nehral. Chod do configu SkyrimPrefs.ini a tam zmeň
bDrawLandShadows=0 na 1
Dosť to zlepší grafiku. Zapne AO, pridá tiene a zlepší vodu. Ani na ultra to hra nezapína.
Ja hlava maková som si to zmýlil s configom.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
no to práveže nieje max aj ked sa môže zdať že je..
MichalkoOo napísal: Chod do configu SkyrimPrefs.ini a tam zmeň
bDrawLandShadows=0 na 1
Dosť to zlepší grafiku. Zapne AO, pridá tiene a zlepší vodu.
ved jj ale ide o to ze mam ajtak dost male fps tak som to dal račej na highMichalkoOo napísal:no to práveže nieje max aj ked sa môže zdať že je..
ved ked hodim ešte toto do konfigu ta budem mat 10fps
-
MichalkoOo
Zablokovaný
vypni 8xAA a zapni FXAA. Ja mám ultra, FXAA a úprava v configu 40FPS.Ty nemôžeš mať menej.
MichalkoOo napísal:vypni 8xAA a zapni FXAA. Ja mám ultra, FXAA a úprava v configu 40FPS.Ty nemôžeš mať menej.
ok idem na to
vieš ak je dračia sín v tom meste prvom ??
ttak zboku ak sa ide z veznice som sa kus pohol vyšiel som kus nabok tej budovy a som mal 27fps kus debilina
//autoeditácia príspevku (05 Jan 2012, 20:13)
nechapem prečo mam take male fps
A čo tak ten patch, resp .dll knižnica, ktorá v roote Skyrimu dokáže zvýšiť FPS až o 10? Ja som to neskúšal ale na rôznych fórach to všetci odporúčajú.
detrox: Je tam aj link na stiahnutie.
detrox: Je tam aj link na stiahnutie.
nevedel by si mi dat konkretny link ?
-
lekoklatik
VIP