|
|
|
| Autor |
Správa |
Komo Star

Stav:  Založený: 17.03.2005 Príspevky: 578 Bydlisko: Komjatna Karma: 
|
Zaslal: 14 Dec 2005, 22:29 Predmet: |
|
|
| kobalt napísal: |
jasne ze o tie prachy neprisli, precitaj si to cele  |
Precital som, len som chcel na to este raz upozornit. Vdaka.
a este k jednemu vyroku co tu bol: keby stal original 200 a ja by som si ho mohol napalit za 20 tak si ho asi kupim, uz len koli tomu ze je to origos. Napriklad taky Photoshop za 200, to by bolo...ale to je asi kus sci-fi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13058 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 14 Dec 2005, 22:51 Predmet: |
|
|
| Les napísal: |
| Ten kto peniaze na software nema, nemal by mat moznost vlastnit pocitac. Je to ako s autom, kto nema na benzin naco to auto vobec ma... |
Nesuhlasim. Je mozno pouzivania open source software a to iste aj pri systeme, ci si uz zvolim Linux alebo Unix. Keby priemerna mzda bolo na Slovensku na vyssej urovni, tak by to vyzeralo uplne inak, viacej ludi by si hru, program alebo napr Windows zakupilo, najma aspon firmy.
Zaujimalo by ma, ze ci aj ty mas vsetko legalne, ale kedze o tom pochybujem, tak sa radsej nejdem ani na to pytat.
Dalsia ved je ta, ze kto nema na benzin, tak by nemal mat auto??? To iste aj pri PC??? Co ked mam auto na naftu alebo plyn (hehe, teraz bud mudry)??? Podla mna je medzi autom a PC rozdiel, pretoze benzin tak lahko neukradnes, ze zapnes pc, otvoris si par stranok a stiahnes ci 40 litrov benzinu. Pri pc to tak funguje, na internete sa da zohnat uz takmer vsetko. |
|
| Návrat hore |
|
 |
roman3x Medium Star

Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 445
Zaslal: 15 Dec 2005, 11:05 Predmet: ceny softwaru |
|
|
| statistiky tiez hovoria o tom, ze v amerike je 80% okien legalnych, na zapade 60, v cechach 40, slovensku 30, a cine, ci vietname 3% ... presne to kopiruje ekonomicku silu krajiny. kto ma, si kupi. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2004 Príspevky: 2500 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 15 Dec 2005, 12:08 Predmet: |
|
|
Ako ešte tie okná by sa dali - naškriabať na to
ale keby by išlo len o tie okná bolo by to v poho
lenže tu potrebujete pomaly licensiu na všetko
aj na word, antivirák a bohviečoešte máte napalene či nainstalovane bez zakupenia licencie
je sice pravda ze je kopa softu aj freeware ale aj tak |
|
| Návrat hore |
|
 |
roman3x Medium Star

Zaslal: 15 Dec 2005, 13:34 Predmet: |
|
|
| Linkman napísal: |
Ako ešte tie okná by sa dali - naškriabať na to
ale keby by išlo len o tie okná bolo by to v poho
lenže tu potrebujete pomaly licensiu na všetko
aj na word, antivirák a bohviečoešte máte napalene či nainstalovane bez zakupenia licencie
je sice pravda ze je kopa softu aj freeware ale aj tak |
word ma se*e, teraz uz existuje open office a ziadny word nepotrebujes,...no teda potrebujes, vo worde, ktory nema zdokumenotvane rozhranie(rozumej zverejnene) niekto na urade nieoc vytvori a ty to neotvoris.... ale 85% funkcionality vyriesis s open office. tak isto aj excel. tam ti zas nepobezia makra...
namiesto photoshopu je gimp slaba nahrada.
a namiesto okná XP sa trap s tzm, ako sa co kde akou presnou kombinaciou pismenok a pomlciek riesi pod linuxom  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Seymour Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.04.2005 Príspevky: 357 Bydlisko: pod autom? :) Karma: 
|
Zaslal: 15 Dec 2005, 14:33 Predmet: |
|
|
| roman3x napísal: |
| je to zlozite, jeden moj kamos je murar, a ja chcem prerobit byt, to preto ze nemam na to mi to ma robit zadara? |
pojem a prujem - pleties hursky a jablka... je v tom velky rozdiel... a preco nie? ked urobi zadarmo, tak na co zbytocne davat prec money? nie?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
roman3x Medium Star

Zaslal: 15 Dec 2005, 18:47 Predmet: |
|
|
| Catlover napísal: |
pojem a prujem - pleties hursky a jablka... je v tom velky rozdiel... a preco nie? ked urobi zadarmo, tak na co zbytocne davat prec money? nie?  |
no mna osobne napr. grafika aj s photoshopom nezaujima, mne plne staci Skicar, niekomu gimp a niekto potrebuje photoshop. lenze ked mas firmu a photoshop a nikto, teda policia ti tam vlezie... nato si to kupovat. aby si neskoncil, ako jeden majitel herne v ZA, co mal cierne hry a siel na 3 roky sediet |
|
| Návrat hore |
|
 |
Seymour Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.04.2005 Príspevky: 357 Bydlisko: pod autom? :) Karma: 
|
Zaslal: 15 Dec 2005, 20:08 Predmet: |
|
|
| no mna osobne napr. grafika aj s photoshopom nezaujima, mne plne staci Skicar, niekomu gimp a niekto potrebuje photoshop. lenze ked mas firmu a photoshop a nikto, teda policia ti tam vlezie... nato si to kupovat. aby si neskoncil, ako jeden majitel herne v ZA, co mal cierne hry a siel na 3 roky sediet |
kto hovori, ze mam nieco na cierno? windoze mam original, ale radsej pozivam linux, pouzivam gimp, flash mam original a tak mozem pokracovat
firmam a hernam nedoporucujem mat ilegal, ked je firma predsa troxu vacsia, pri vacsom pocte su rozne zlavy a pod... vyrobca je rad, ze niekto prejavuje zaujem, tak sa snazi co najviac vyhoviet aby neprisiel o pripadneho zakaznika... |
|
| Návrat hore |
|
 |
roman3x Medium Star

Zaslal: 19 Dec 2005, 20:21 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
| Ako tu tak sledujem niektore reakcie, vidim, ze si to tu nie kazdy precital az do konca... (ti, ktorych sa to tyka o sebe vedia). |
júúúj, a my za to mozeme, ze to bolo take dlhe? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 4830 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 19 Dec 2005, 21:06 Predmet: |
|
|
| júúúj, a my za to mozeme, ze to bolo take dlhe? |
Ked uz sa vyjadrujem, mal by som vediet k comu sa vyjadrujem... napr. preto, aby som neriesil nieco, co je jasne vysvetlene v uvodnom clanku topicu. BTW. toto je uz aky flashback! Tie slova som napisal 14.12. (streda)- odvtedy si sem prispel uz 4x  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sheep Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.02.2005 Príspevky: 3550 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 27 Dec 2005, 14:54 Predmet: |
|
|
ja by som si kupil kludne original hru alebo nejaky program lenze preco to neurobim?no asi preto ze vela programov a hier je chranenych registraciami, teda kupim soft, nainstalujem ho z kupenych cd a pojde mi 30 dni dokym ho neregnem na ich serveri, a ak sformatujem disk tak co mam akoze si ist zase kupit ten isty program a aktivovat ho znovu? takto je aj pri windowse, a takto je to aj pri hrach, malo hier totiz ma taku siet ako je napr. steam ze sa stym hocikedy a hocikde prihlasis a mas hned svoje hry, dalej by som chcel povedat ze programy sa daju kupit ale nie tak ako je tomu v USA, prejdem kvoli tomu cele a nic nenajdem, cez net si ho mozem kupit iba embosovanou kreditkou alebo aby som isiel do usa a po ceste este prekutral celu blavu ci ho nahodou nenajdem tam, takze je to moc zlozite - kvoli tymto dementnym napadom a ochranam niesom ochotny zaplatit za program alebo hru aj ked sa mi akokolvek paci okrem toho BSA neberte vazne oni su zastasujucim prostriedkom americkych gigantov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
maslo Guru wannabe

Stav:  Založený: 04.09.2005 Príspevky: 2106
Zaslal: 27 Dec 2005, 15:10 Predmet: |
|
|
dalsia vec je ze original hry su casto zle vylisovane a nejdu
ja mam Empire earthh 2 original a stale mi vyhadzuje nejake chyby
ziadna napalene hra mi to nerobi |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3549 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 27 Dec 2005, 17:57 Predmet: |
|
|
| maslo napísal: |
dalsia vec je ze original hry su casto zle vylisovane a nejdu
ja mam Empire earthh 2 original a stale mi vyhadzuje nejake chyby
ziadna napalene hra mi to nerobi |
mas reklamovat, tvoja chyba.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
maslo Guru wannabe

Stav:  Založený: 04.09.2005 Príspevky: 2106
Zaslal: 28 Dec 2005, 1:08 Predmet: |
|
|
| Aryan Angel napísal: |
| mas reklamovat, tvoja chyba.. |
ale to neni kupena
vyhral som ju
ale kamos ma obchod a vravel mi ze nepredava hry kvoli tomu ze je strasne bvela vadnych nosicov |
|
| Návrat hore |
|
 |
panter2005 Light Star

Stav:  Založený: 28.02.2005 Príspevky: 236 Bydlisko: NY, USA Karma: 
|
Zaslal: 29 Dec 2005, 2:58 Predmet: |
|
|
Cely problem vidim v mysleni ludi a na druhej strane v kupnej sile. V USA stoja programy rovnako ako na slovensku (akurat ze je ovela vecsi vyber) a pritom kupna sila je neporovnatelna. Cize aj chapanie ludi je rozdielne. Radsej si kupim original film na DVD za 9 dolare ako sa s tym piplat doma pol dna a napalovat to...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|