Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Tranzistor dnes oslavuje 60te narodeniny
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC)  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
t0m4s3
Admin
Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 16 Dec 2007, 20:53    Predmet: Tranzistor dnes oslavuje 60te narodeniny Odpovedať s citátom  

Tranzistor mala suciastka, ktora dovolim si tvrdit neuveritelnym sposobom zmenila tento svet a vyskytuje sa dnes vo vsetkom moznom aj nemoznom prave dnes oslavuje svoje 60te narodeniny.

Maly "tribute" http://www.youtube.com/watch?v=Bz2nB96APCY

http://www.zive.cz/Titulni-strana/Tranzistor-ma-dnes-60-narozeniny/sc-21-sr-1-a-139484/default.aspx
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 19 Dec 2007, 22:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Povodičová technika nahradila vákuovu. Všetko je mnohonásobne (niekedy až neuveriteľne) menšie, zaviedol sa pojem "hustota integrácie".
Prístroje majú menšie rozmery, skreslenie, nižší príkon, vyžarujú menej tepla, sú trvácnejšie v čase s ohľadom na údržbu, odolnejšie na otrasy.

Naproti tomu tranzistory sú tepelne nestabilné, teda majú už obmedzenú prevádzkovú teplotu; majú číslene dokonalé skeslenie, ale v akustike neznejú až tak prirodzene, hoci čísla ukazujú úžasné hodnoty; majú vyšší šum; sú citlivé na preťaženie - pri skratovom prúde tranzistor umiera okamžite; EMP je pre nich istá smrť, t.j. neprežijú výbuch atómovej bomby (tu nejde o mechanickú pevnosť).
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 19 Dec 2007, 22:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

fikus: tie fakty sú všeobecné známe a je jasné že tranzistory nevyhovujú svojimi technickými vlastnosťami dnešným požiadavkam, no nemôžeš poprieť ich vysoký prínos pre svet vedy a techniky. Bez nich by sme si rátali na počítadielkach a rozprávali si po nociach básničky alebo hrali karty.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 19 Dec 2007, 22:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

audiotrack napísal:
fikus: tie fakty sú všeobecné známe a je jasné že tranzistory nevyhovujú svojimi technickými vlastnosťami dnešným požiadavkam, no nemôžeš poprieť ich vysoký prínos pre svet vedy a techniky. Bez nich by sme si rátali na počítadielkach a rozprávali si po nociach básničky alebo hrali karty.
Ja nič nepopieram, nič nepresadzujem; ak to tak niekomu tak vyznieva - chyba nie je u mňa Smile .
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MP4-23
Star
Star

Založený: 10.11.2006

PríspevokZaslal: 04 Jan 2008, 20:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

NPN sipka ven Laughing jj Tranzistor
"Prvý zaznamenaný objav tranzistora je datovaný v roku 1947 a pochádza z Bellových laboratórií v USA. Za tento objav dostali jeho autori John Bardeen, Walter Houser Brattain a William Bradford Shockley v roku 1956 Nobelovu cenu za fyziku. Avšak prvé pokusy, pri ktorých Julius Edgar Lilienfeld náhodou spozoroval zosilnenie prúdu pri vhodnom kontakte rôznych kovov (základ dnešného bipolárneho tranzistora) sa udiali už v roku 1925."

ale Tranzistor bez ostatnych veci ako kondenzator ci cievka ci odpor je "len" Tranzistor... Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Elpokoloko
Zablokovaný
Zablokovaný

Založený: 13.12.2007

PríspevokZaslal: 04 Jan 2008, 21:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

pri tom prvom videu som sa skoro "rozplakal" ked som uvidel moj Avatar Laughing ale inak ake skoky z P3 99.500.00 Arrow C2D 582.000.000 to uz co je som zvedavy kedy sa skonci uplatnovat Moorov zakon...

Mz.jpg
 Popis:
Moorov zakon
 Veľkosť prílohy:  26.27 kB
 Prezretá:  26 krát

Mz.jpg

Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Sheep
Addict
Addict

Založený: 18.02.2005

PríspevokZaslal: 05 Jan 2008, 15:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

audiotrack napísal:
sa ta spytam takto, je dnesnou poziadavkou aby tranzistor vydrzal vybuch atomovej bomby, alebo aby sa nezohrieval?ako vazne neviem preco by musela bezna elektornika byt trebars odolna voci atomovemu vybuchu, a aj keby bola tak neviem kto by ju potom pouzival
k tej teplote, nato ze tranzistor je dost zlozity komponent a su ich miliony pri sebe a ty sa hnevas ze to treba chladit? ano bolo by dobre nemat v kompe ziadne ventilatory ani nic podobne, len to by mali vykon asi ako 486tky - aj tie uz mali aspon pasivaky
a s tym ze maju skreslenie je by som povedal zase protklad ku tomu ze su oproti elektronkam malicke ale aj to ma u nich svoju nevyhodu
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC)
Strana 1 z 1

Prejdi na: