ROKI49 napísal:Gram hashu a nieco okolo 2 gramov marihuany.
Tresty za drogy
ROKI49, ak ta zaujima teoria, pozri novy Trestny zakonnik (Z. c. 300/2005 Z.z.). Tento sa vztahuje na tvojho kamosa, pokial sa deliktu dopustil po 1. januari 2006 (ak predtym, pozri stary Trestny zakon- http://www.minv.sk/legislativa/140.htm). Vsetko sa vsak bude odvijat od toho, z coho a ci vobec tvojho kamosa obvini vysetrovatel (dovtedy mozes len spekulovat), pricom asi nikto z nas nie je advokat. Pokial ide o prepadnutie veci, tato prepada statu (drogy byvaju neskor znicene- spalovane).
PS: Pri grame hasu a 2 gramoch makaku by ma vsak vobec neprekvapilo, keby kamos skoncil prinajhorsom s podmienkou.§ 60
Trest prepadnutia veci
(1) Súd uloží trest prepadnutia veci,
a) ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu,
b) ktorá bola určená na spáchanie trestného činu,
c) ktorú páchateľ získal trestným činom alebo ako odmenu zaň alebo
d) ktorú páchateľ nadobudol za vec uvedenú v písmene c).
(2) Ak vec uvedená v odseku 1 je nedosiahnuteľná alebo neidentifikovateľná, alebo je zmiešaná s majetkom páchateľa alebo s majetkom inej osoby získaným v súlade so zákonom, môže súd uložiť prepadnutie veci takej hodnoty, ktorá zodpovedá hodnote tejto veci.
(3) Nedosiahnuteľnou vecou sa rozumie vec zničená, poškodená, stratená, odcudzená, urobená neupotrebiteľnou, spotrebovaná, ukrytá, prevedená na inú osobu s cieľom vyňať ju z pôsobnosti orgánov činných v trestnom konaní alebo inak odstránená alebo ušetrené náklady.
(4) Vecou podľa odseku 1 sa rozumejú aj príjmy z trestného činu, ako aj zisky, úroky a iné úžitky z týchto príjmov alebo vecí.
(5) Trest prepadnutia veci môže súd uložiť, len ak ide o vec patriacu páchateľovi.
(6) Vlastníkom prepadnutej veci sa stáva štát, ak súd nerozhodne inak na základe vyhlásenej medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná.
(7) Ustanovenie odseku 1 sa nepoužije, ak
a) poškodenému vznikol z činu nárok na náhradu škody, ktorého uspokojenie by bolo znemožnené prepadnutím veci,
b) hodnota veci je v zjavnom nepomere k miere závažnosti prečinu, alebo
c) súd upustil od potrestania páchateľa.
myslim si ze marihuana este ako tak dopohody, ale nieco tvrdsie to uz nie, pretoze vtedy nejde len o konkretnu osobu, ale zaplieta do toho kopec dalsich ludi, ktori za to vobec nemozu a preto su taketo tresty spravodlive, dokonca by som bol zato, aby boli este vacsia, aby si osoba rozmyslela ci zacne alebo nie.
-
kurenadvore
Medium Expert
ale to ze zijes zivot "naplno" nemusi znamenat byt kazdy bozi den zostreleny. vsetkeho vela skodi a ak sa bavime o "šiškách" tak vedz, že keby tvoj mozog ako taky vedel hovorit tak by ta vyposielal velmi daleko..special_p napísal:Ale chlapci.. zivot treba zit naplnotakze smoke weed everyday...
Zda sa mi ze tuto na tomto fore su samy vzorny "biflosi" . ktori sa boja ze spravia hocijaky trest az sa neposeru....![]()
![]()
ale aj to je moznost..... ja zijem zivot na plno
tiez obcas zmotnem brcko, ale s mierou. nechci byt vytreta smazka... vazne
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
ked ti raz "streli dekel" tak potom sa budes chytat za hlavu, ze aky si bol sprosty, ale to ti uz ostanu iba oci pre plac. Je rozdiel dat si speka raz za tyzden, mozno 2x za tyzden a valit 3-4 jointy denne - to uz je zavistlost. Zivot sa da zit na plno aj bez drog.special_p napísal:Ale chlapci.. zivot treba zit naplnotakze smoke weed everyday...
Zda sa mi ze tuto na tomto fore su samy vzorny "biflosi" . ktori sa boja ze spravia hocijaky trest az sa neposeru....![]()
![]()
ale aj to je moznost..... ja zijem zivot na plno
-
->slavo<-
Addict
Gram hashu a nieco okolo 2 gramov marihuany. a to je akoze malO???
vsak to je asi 30davok podla ich testov. (no 2 pitle a gram hasu to by som sfajcil aj tych 30 ludi) a podla toho sa dostavaju tresty napr. kamarat mal asi tak 0.3gramu travy normlane ich prehladali a nasli mu to . a dostal 1rok podmienku normlane mal sud a este platil nejak okolo 1000 korun uz ani neviem zaco proste mu doslo z policie ze to ma zaplatit.
a este jedna vec dosla mu posta a v nej boly vysledky z testov s toho co mu nasli policajti a boly tam 2/4 davky . na tom sude to bolo tak ze si mohol vybrat basu (par mesiacov)alebo 1 rok podmienku . to je sila co?
inac nezeby som sa chvalil ale unas je to tak ze ked tu najdu policajti niekomu makak tak mu ho zoberu a nehaju ho tak . to su svine co?
uz sa to stalo aj mne . na jednej strane som bol stastny ze ma nezobrali .ale nadruhej strane som bol nasraty lebo to urcite isli vyhulit .
nie kazdy ma take stastie ale na nasom sidlisku to tak je . 
vsak to je asi 30davok podla ich testov. (no 2 pitle a gram hasu to by som sfajcil aj tych 30 ludi) a podla toho sa dostavaju tresty napr. kamarat mal asi tak 0.3gramu travy normlane ich prehladali a nasli mu to . a dostal 1rok podmienku normlane mal sud a este platil nejak okolo 1000 korun uz ani neviem zaco proste mu doslo z policie ze to ma zaplatit.
a este jedna vec dosla mu posta a v nej boly vysledky z testov s toho co mu nasli policajti a boly tam 2/4 davky . na tom sude to bolo tak ze si mohol vybrat basu (par mesiacov)alebo 1 rok podmienku . to je sila co?
inac nezeby som sa chvalil ale unas je to tak ze ked tu najdu policajti niekomu makak tak mu ho zoberu a nehaju ho tak . to su svine co?
uz sa to stalo aj mne . na jednej strane som bol stastny ze ma nezobrali .ale nadruhej strane som bol nasraty lebo to urcite isli vyhulit .
-
->slavo<-
Addict
jaj sa preber ja sa do to ho vyznam som nejaky hulict0m4s3 napísal:Slavo 2 gramy marihuany to su tak 4 poriadne jointy a gram hashu je zhruba taka ista davka tak tu netrep ze za 0.3g (jeden slabucky joint) dostal rok basu.
a ja si jonty nerobim ked uz tak tak fajku alebo bongo. a 0.3gramu travy=2zhuleny ludia a hotovo chapes . a ktomu trestu oni ho chztili s fakt kvalitnym matrosom.
-
Digital
Guru
No tak "Gram co dostavam od kamošou" Je Indoor Kvalitná Vec Praha-Skunk ,Woodoo ,atd.. A minule som si važil pre zaujmavosť to co bolo v gramaku a mal som 1,1g a do jointu by som to napchal 3 krát !t0m4s3 napísal:to mozno tie "gramy" co dostavas od kamosov, ktore ked postavis na vahu tak uvidis 0,5A este k tomu urcite "outdoor" sracka
-
m3thod-man
Star