Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Tresty za drogy
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
mambo55
Star
Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 15.01.2006

PríspevokZaslal: 04 Feb 2006, 20:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

ROKI49 napísal:
Gram hashu a nieco okolo 2 gramov marihuany.
Shocked nejak malo nie? To ma mozno tak na zapis, popripade max. rok v chladku,... ale neviem to presne, klamal by som ta! Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ROKI49
Light Professional
Light Professional

Založený: 03.01.2005

PríspevokZaslal: 04 Feb 2006, 21:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

Proste to bolo tak na jednu ranu si chcel vecer asi zahulit tak preto tak malo. Som niekde v tych zakonoch cital ze pokial to mal na jeden krat pre vlastnu potrebu tak sa to nemusi povazovat za prechovavanie a moze byt povazovany za nevinneho i ked to je v tomto pripade rozpravka a velmi pekna.
Návrat hore
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2006, 14:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

ROKI49, ak ta zaujima teoria, pozri novy Trestny zakonnik (Z. c. 300/2005 Z.z.). Tento sa vztahuje na tvojho kamosa, pokial sa deliktu dopustil po 1. januari 2006 (ak predtym, pozri stary Trestny zakon- http://www.minv.sk/legislativa/140.htm). Vsetko sa vsak bude odvijat od toho, z coho a ci vobec tvojho kamosa obvini vysetrovatel (dovtedy mozes len spekulovat), pricom asi nikto z nas nie je advokat. Pokial ide o prepadnutie veci, tato prepada statu (drogy byvaju neskor znicene- spalovane).
Citácia:
§ 60
Trest prepadnutia veci

(1) Súd uloží trest prepadnutia veci,

a) ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu,
b) ktorá bola určená na spáchanie trestného činu,
c) ktorú páchateľ získal trestným činom alebo ako odmenu zaň alebo
d) ktorú páchateľ nadobudol za vec uvedenú v písmene c).

(2) Ak vec uvedená v odseku 1 je nedosiahnuteľná alebo neidentifikovateľná, alebo je zmiešaná s majetkom páchateľa alebo s majetkom inej osoby získaným v súlade so zákonom, môže súd uložiť prepadnutie veci takej hodnoty, ktorá zodpovedá hodnote tejto veci.

(3) Nedosiahnuteľnou vecou sa rozumie vec zničená, poškodená, stratená, odcudzená, urobená neupotrebiteľnou, spotrebovaná, ukrytá, prevedená na inú osobu s cieľom vyňať ju z pôsobnosti orgánov činných v trestnom konaní alebo inak odstránená alebo ušetrené náklady.

(4) Vecou podľa odseku 1 sa rozumejú aj príjmy z trestného činu, ako aj zisky, úroky a iné úžitky z týchto príjmov alebo vecí.

(5) Trest prepadnutia veci môže súd uložiť, len ak ide o vec patriacu páchateľovi.

(6) Vlastníkom prepadnutej veci sa stáva štát, ak súd nerozhodne inak na základe vyhlásenej medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná.

(7) Ustanovenie odseku 1 sa nepoužije, ak

a) poškodenému vznikol z činu nárok na náhradu škody, ktorého uspokojenie by bolo znemožnené prepadnutím veci,
b) hodnota veci je v zjavnom nepomere k miere závažnosti prečinu, alebo
c) súd upustil od potrestania páchateľa.

PS: Pri grame hasu a 2 gramoch makaku by ma vsak vobec neprekvapilo, keby kamos skoncil prinajhorsom s podmienkou.
Návrat hore
ROKI49
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 05 Feb 2006, 15:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

Dakujem Tomasito som to studoval dost dlho. Chalan je v pondelok predvolany k fizlom ale vyzera to tak ze vzhladom na jeho vek sa to asi celkom slusne zahladi cize z toho bude minimalny problem mozno tak povinne prace pripadne daky psycholog tak to typujem ja, horsie je to so skolou.
Návrat hore
GothaR
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 05 Feb 2006, 18:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

a ako mu to nasli? len nahodna prehliadka alebo dostali tip?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
ROKI49
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 05 Feb 2006, 18:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

Jeden klub, tam to poslednu dobu strasne ide tak asi si polisi povedali ze to skusia tak spravili raziu a typkovi to pes nasiel.
Návrat hore
atrey
Star
Star

Založený: 17.04.2005

PríspevokZaslal: 20 Feb 2006, 20:51    Predmet: Odpovedať s citátom  

ROKI49 napísal:
Jeden klub, tam to poslednu dobu strasne ide tak asi si polisi povedali ze to skusia tak spravili raziu a typkovi to pes nasiel.

Hudobron?
Návrat hore
ROKI49
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 22 Feb 2006, 14:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

atrey napísal:
Hudobron?
Odpovedz si sam.
Návrat hore
bobormako
Light Professional
Light Professional

Založený: 04.02.2006

PríspevokZaslal: 25 Feb 2006, 23:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

zupanok napísal:
ja by som strieľal

aj ja by strielal... do teba
Návrat hore
pe3x
VIP
VIP

Založený: 21.11.2004

PríspevokZaslal: 26 Feb 2006, 1:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

myslim si ze marihuana este ako tak dopohody, ale nieco tvrdsie to uz nie, pretoze vtedy nejde len o konkretnu osobu, ale zaplieta do toho kopec dalsich ludi, ktori za to vobec nemozu a preto su taketo tresty spravodlive, dokonca by som bol zato, aby boli este vacsia, aby si osoba rozmyslela ci zacne alebo nie.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
special_p
Expert
Expert

Založený: 22.04.2006

PríspevokZaslal: 22 Apr 2006, 15:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ale chlapci.. zivot treba zit naplno Laughing takze smoke weed everyday...
Zda sa mi ze tuto na tomto fore su samy vzorny "biflosi" . ktori sa boja ze spravia hocijaky trest az sa neposeru.... Laughing Laughing Laughing ale aj to je moznost..... ja zijem zivot na plno
Návrat hore
kurenadvore
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 18.03.2006

PríspevokZaslal: 22 Apr 2006, 16:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

special_p napísal:
Zda sa mi ze tuto na tomto fore su samy vzorny "biflosi" . ktori sa boja ze spravia hocijaky trest az sa neposeru.... Laughing Laughing Laughing ale aj to je moznost..... ja zijem zivot na plno

ale to ze zijes zivot "naplno" nemusi znamenat byt kazdy bozi den zostreleny. vsetkeho vela skodi a ak sa bavime o "šiškách" tak vedz, že keby tvoj mozog ako taky vedel hovorit tak by ta vyposielal velmi daleko.. Confused
tiez obcas zmotnem brcko, ale s mierou. nechci byt vytreta smazka... vazne Rolling Eyes
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 22 Apr 2006, 17:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

special_p napísal:
ked ti raz "streli dekel" tak potom sa budes chytat za hlavu, ze aky si bol sprosty, ale to ti uz ostanu iba oci pre plac. Je rozdiel dat si speka raz za tyzden, mozno 2x za tyzden a valit 3-4 jointy denne - to uz je zavistlost. Zivot sa da zit na plno aj bez drog.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
->slavo<-
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 19.03.2005

PríspevokZaslal: 22 Apr 2006, 18:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

Gram hashu a nieco okolo 2 gramov marihuany. a to je akoze malO???
vsak to je asi 30davok podla ich testov. (no 2 pitle a gram hasu to by som sfajcil aj tych 30 ludi) a podla toho sa dostavaju tresty napr. kamarat mal asi tak 0.3gramu travy normlane ich prehladali a nasli mu to . a dostal 1rok podmienku normlane mal sud a este platil nejak okolo 1000 korun uz ani neviem zaco proste mu doslo z policie ze to ma zaplatit.
a este jedna vec dosla mu posta a v nej boly vysledky z testov s toho co mu nasli policajti a boly tam 2/4 davky . na tom sude to bolo tak ze si mohol vybrat basu (par mesiacov)alebo 1 rok podmienku . to je sila co?
Cool
inac nezeby som sa chvalil ale unas je to tak ze ked tu najdu policajti niekomu makak tak mu ho zoberu a nehaju ho tak . to su svine co?
uz sa to stalo aj mne . na jednej strane som bol stastny ze ma nezobrali .ale nadruhej strane som bol nasraty lebo to urcite isli vyhulit . Evil or Very Mad Twisted Evil nie kazdy ma take stastie ale na nasom sidlisku to tak je .
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 22 Apr 2006, 18:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Slavo 2 gramy marihuany to su tak 4 poriadne jointy a gram hashu je zhruba taka ista davka tak tu netrep ze za 0.3g (jeden slabucky joint) dostal rok basu.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
Strana 2 z 3

Prejdi na: